Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 28 prej 28
    Sigurisht qe ai nuk mund te specifikonte gjithe Parisin dhe banoret e ardhshem te botes per nga vecantia e dashurise se tyre.
    E pra si mund pikerisht nje njeri qe ndrydh ndjenjat e tij per 17 vj (pa marre parasysh rrethanat), te pergjithesoj vetem ne nje shprehje se cili eshte mediokri e cili eshte artisti?!?! Lem menjane ketu zgjidhjen e femres, qe dukshem eshte relative ... mediokri/e ne syte e tu mund te jet artist/e ne syte e mi dhe anasjelltas.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga augusta b Lexo Postimin
    Hyj.sa mire e kam kuptuar menyren tende te te shprehurit!kuptome dhe ti mua.thjesht,sipas meje,nuk ka dashuri,nese shohim diferencat.tani,nese keto diferenca mbeten vetem ne dashuri dhe nuk vazhdojne me tej,atehere eshte pune karakteresh.mendimi im i thjeshte dhe modest.

ps.thjesht:shprehje e perdorur nga njerezit,te cilet i kane te gjitha te thjeshta ne koke dhe keshtu duan t'ua kalojne edhe te tjereve.
    Per mendimin tim diferencat mbulohen shume mire nga kenaqesia.
    Dashuria eshte kenaqesi. Kur mbaron kenaqesia ,mbaron dashuria(edhe transformimi eshte forme mbarimi).
    Ka kenaqesi fizike e kenaqesi mendore e kur shkrihen te dyja kemi kenaqesine spirituale. Zakonisht kenaqesia spirituale ku mendje e trup shkrihen quhet ajka e dashurise e kete kerkojne te gjithe njerezit.

Kenaqesia fizike i perket fushes materiale,qe nga seksi e deri tek leku e zakonisht kjo lloj kenaqesie jep dashurine ne shumicen e njerezve.
    Kenaqesia mendore i perket shtreses qe i eshte perkushtuar studimit ne jeten e vet e duke dashuruar studimin e dijen,dashuron ate me te cilin bie dakort ne shumicen e mendimeve. Kjo i perket pakices.

Kenaqesia spirituale(lumturia) eshte nje lidhje po mund te arrihet perkohesisht duke ekstremizuar kenaqesine fizike e ate mendore.

Problemi eshte se kenaqesia eshte e perkohshme,prandaj dashuria eshte e perkohshme e prandaj eshte ligj se dashuria e perjetshme nuk ekziston.

Dashuria e prindit dhe femijes ka 2 faktore te perjetshem prandaj eshte e perjetshme. Dashuria Krijues-Krijese dhe dashuria 'Gjak nga gjaku im e mish nga mishi im' .
    Ngaqe eshte e perjetshme kete lloj dashurie Prind -Femije e kane perdorur gjeresisht Fete.

Keshtu qe lidhja m-f ka nevoje per lidhjen krijues -krijese e lidhjen e gjakut per te garantuar jetegjatesine e vet. Kur kenaqesia bie,pra dashuria bie,atehere femija eshte ngjizes i llahtarshem. Burri eshte babai i femijes tim,qenies qe dua me shume ne jete, e pa te une sdo kisha nje qenie kaq te mrekullueshme sa femija im,per ta dashuruar,prandaj burri im edhe pse me jep me pak kenaqesi fakti qe eshte bashkekrijuesi i qenies qe dua me shume(femijes) duhet te jete me mua e me te.

Zakonisht martesat e vjetra bazoheshin ne :
    1-Marr nje femer per cunin qe eshte sa me e pershtatshme fizikisht(gjatesi,peshe,moshe,bukuri) keshtu do gezojne kenaqesine fizike.
    2-marr nje femer nga nje familje e ngjashme me timen,me interesa te njejta me timen,keshtu te martuarit do gezojne kenaqesine mendore.
    3- Marr nje femer me nene pjellore,keshtu do lindin shume femije e do mbijetoje fisi e sigurisht duke u marre me femijet nuk do kene kohe te shfaqin egoizmin e tyre hapur e te bejne perdite sherre.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Sigurisht, ke sy shume te bukur.
    Po te themi, sikur te kishe rene ne dashuri me Princin Anglez (ose me poshte se ky) me Bill Gates, do perceptoje ndonje pengese per te bere deklaraten e dashurise tende hapur?
    Po i kthehemi planit personal tani?!
    Ok e fillojme nga look-u mqs te dy ata qe ti ke permendur jane totalisht jashte shijeve te mia tek nje mashkull, nuk ma do mendja se do kisha ren per nje biond te cfaredolloj nuance. Nqs do i kishte tiparet me brun ateher edhe mbase.
    Do perceptoja pengese apo jo hhmmmm ...... e kam penguar veten shpesh her, ose me sakte nuk e kam len ndonjeher te "lire" po jeta eshte shum e shkurter per te mbajtur te gjitha ndjenjat per vete, kshuqe me kalimin e kohes kam mesuar te ndaj, dhe nuk do shifja me te voglen pengese per ti then dikujt qe vertet e kam perzemer se c'mendoj per te, c'ndjej per te, apo ne c'pjese te jetes sime e ve.
    Dhe mqs ti i ke vendosur me "shkalle" dy te lartpermendurit, i pari eshte jashte listes, se nuk kam gjak mbreteror ne vena, ndersa i dyti qe thjesht nje "lucky bastard" qe i ra Intel nder duar ne kohen dhe vendin e duhur.

Gjithsesi faleminderit

In GoD We TrUsT !!! Maska e SaS
    Anëtarësuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792
    per mendimin tim mendoj se balzaku ka dash me thone qe dashuria edhe idiotin ne thonjza e ben artist kur vjen puna tek dashuria po mund ta marresh edhe si ofendim ndaj femrave qe kane rene poshte ne perzegjjen e tyre duke dashuruar idiot ne thonjza ( sepse une nuk besoj qe ka njerez idiot )!!! megjithate kam degjuar nuk e di ku ku artistat nuk e dine as vete cfare shkkruajne ose kryejne ne momente frymezimi prandaj nuk do i merrja shume per baze !!! sidomos shkrimtaret !!! ne disa momente me duken shume hipokrit !!!
    YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...

Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Pikerisht. Edhe Balzaku ishte dhelpra qe ndodhi te pelqente rrushte qe nuk arrinte dot.
    Balzakut I ra ne koke thjesht nje “leter” ose ndryshe "L'Étrangère" ku per 15 vj i erdhi rrotull me shum disa shkrimeve, se sa nje njeriu. Per me teper qe diti ta ujiste fare mire nje lastar te njome te lidhur pas nje hardhie 20 vjec me te vjeter Edhe pyetja qe bere me larte nuk kishte pergjigjen e nje dhelpre, thjesht pergjigjen e nje njeriu qe e shef jeten ne planin e thjeshte …. Pa shum burokracira, pa friken se do kesh fundin e nje princeshe (ndjese paste) … pa friken se Mac do avancoje me shum se Windows dhe ketij te fundit do i duhet te dali me kepuce te kuqe …. etj etj etj.
    Ashtu sic e kan then shprehjen e dhelpres dhe rrushit, po ashtu kane thene … shtrije kemben sa ke jorganin.

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar më parë nga augusta b Lexo Postimin
    dashuria IRRACIONALE ne RELATIVITETIN e vet.........LOGJIKJA KU QENDRON?

ka dashuria logjike?i dashur.nese kerkonim PSE,nese kapeshim pas logjikes,atehere cdo pyetje do te kishte nje pergjigje.do te dish pse?cfare eshte e fuqishmja qe na lidh?me shiko ne sy,te gjesh te verteten.

ps.kjo pyetje ka lodhur shume koka,mendje.mua jo.une e di pergjigjen.edhe ti.
    Po, por ne fakt cdo pyetje e ka nje pergjigje.
    Nuk ka gje te pamundur gjera te pazgjidhshme nuk ekzistojn. Para shume kohesh ishte jasht cdo llogjike eksplorimi i universit, por sot jemi ne gjendje.Nje ekuacion per mua mund te jete i pazgjidhshem por ja qe ka njerez qe din te zgjidhin. Nese pyetja i qendron etiketes se nje llogjike patjeer qe ka pergjigje, nese ne nuk dim ata qe do vijn do te din te pergjigjen edhe nese ata nuk do din te tjer do ta gjejn.
    Dashurin cdo njeri e ka zgjidhur sipas hapsires qe ka ne zemer dhe sa eshte stimulues ne sentimente. Dashuria eshte individuale e zgjidhshme ne shume menyra. Ti ke jetuar ndryshe nga dashuria qe kma jetuar une dhe patjeter e perkufizon ndryshe nga une por edhe nese e kemi jetuar njesoj patjeter qe ti do ta shtroje temen ndryshe nga e imja.
    Dashuria nuk ka nevoj per perkufizime dhe nje teori strikte dhe precize. Varet nga njeriu bota qe ai ka perball dhe bota qe ai posedon
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga SaS Lexo Postimin
    Ne ceshtje zemre, njeriu me medioker mund t`ia kaloje edhe artistit me te madh. Eshte i vetmi justifikim per femrat qe dashurojne idiotet.

Honore de Balzac

jepni mendimet tuaja sipas deshires !!! diskutim te kendshem !!!
    Nuk jam fare dakort me këtë thënie të Balzakut. Njeriu mediokër nuk i'a kalon artistit më të madh askund. I'a kalon vetëm në të këqija. Kështu e ka bërë natyra.

Ato që dashurojnë idiotët, janë po aq idiote sa edhe ata vetë.

Njerëzit mediokër dhe idiotë, janë më të shumtë në numër se të aftët.

Më vonë vjen një kohë që idiotët, ato që dashurojnë idiotët, dhe bashkë me ta edhe pakica e aftë, e pësojnë keq nga të këqinjtë. Është një rregull i natyrës.
    Ndryshuar për herë të fundit nga -BATO- : 13-11-2009 më 15:02

i/e regjistruar Maska e Jetmiraaa
    Anëtarësuar
    03-11-2023
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    886

Për: A jeni dakort me këtë thënie të Balzak_ut?!

Femrat më budallain zgjedhin gjithmonë
    Kshu e ka dashuria.
    Është e verbër e gjora .

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Shprehje dhe idioma nga gjuha e bukur shqipe!
    Nga MtrX në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 23-01-2022, 16:21
  2. Tironsit që skalitën shprehje në gjuhën e sotme shqipe
    Nga drini_në_TR në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 22-12-2015, 04:01
  3. Shprehje qe thuhen shpejt pa gabim
    Nga Kërçovare1 në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 07-01-2010, 18:45
  4. Shprehje nga fjalori i pasur i popullit tonë # 2
    Nga Hyllien në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 173
    Postimi i Fundit: 05-10-2009, 10:15
  5. Si e kuptoni këtë shprehje?
    Nga Astriti në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 20-12-2003, 13:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •