Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 28
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Jo balzaku thjesht nuk kupton pse njerezit e shfaqshem me inteligjente(edhe ata te artit) nuk kane privilegje. Thjesht po kerkon te dije pse femrat nuk dhurojne privilegje te dukshme. E thjeshte besoj,inteligjenca nuk eshte kusht i domosdoshem ne dashuri,por eshte thjesht nje kompliment.

p.s sa here e paskam permendur fjalen thjesht
    Hyj.sa mire e kam kuptuar menyren tende te te shprehurit!kuptome dhe ti mua.thjesht,sipas meje,nuk ka dashuri,nese shohim diferencat.tani,nese keto diferenca mbeten vetem ne dashuri dhe nuk vazhdojne me tej,atehere eshte pune karakteresh.mendimi im i thjeshte dhe modest.

ps.thjesht:shprehje e perdorur nga njerezit,te cilet i kane te gjitha te thjeshta ne koke dhe keshtu duan t'ua kalojne edhe te tjereve.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Nuk ke nevoje per ndonje inteligjence te madhe te besh nje person te bjere ne dashuri me ty.Ndonjehere mjafton vetem nje shikim,nje fjale ,nje ze i embel.Dashuria nuk ka nevoje per fjale te medha por fjale te bukura,te embla,te thjeshta ,te kuptueshme.Jo rralle here inteligjentet ,artistet jane teper monoton,te merzitshem ne shoqeri.

Ca prisni ju te thoshte nje njeri i cili edhe pse shkroi dy vepra rreth marteses, kur vet nuk kishte qen akoma i martuar, domosdo qe do kishte mungese te nje "llogjike reale", se nuk mund te flasesh per dicka qe ti nuk i ke ndjer as emocionin me te vogel.
    Kete shprehjen me sa duket e ka then ne nje moment kritik ai, perderisa para vetes u ka dhen perparesi "idioteve" ... kush jane te tille ne kete mes ketu jam icik si konfuze un ... kan lindur te tille keta apo jan bere me kalimin e kohes?!
    Po artiste ... edhe keta te tille linden apo u bene?!

i/e regjistruar Maska e Xingaro
    Anëtarësuar
    14-06-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    640
    Citim Postuar më parë nga SaS Lexo Postimin
    Ne ceshtje zemre, njeriu me medioker mund t`ia kaloje edhe artistit me te madh.Eshte i vetmi justifikim per femrat qe dashurojne idiotet.
    Per mua kjo fraze akuzon femrat ne menyre indirekte.Vetem absurditeti i llogjikes femerore shpjegon dashurine me idiotet.
    Quanta vita hai contaggiato,quanta vita bruccerai...!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky Lexo Postimin
    Nje gje s'kuptoj une: ti po flet per vlerat qe mbron Balzac apo per ate qe shoqeria ishte? Sepse, nese ti ke bere efektivisht ngaterrimin qe une tani mendoj qe ke bere, do ishte hilarike dhe po qesh me vete

Sidoqofte tregove paaftesi te theksuar per te kuptuar. E di c'ju thone kalamajve kur s'kuptojne ne shkolle? Ngrini doren dhe pyesni mesuesen, keshtu evitoni keqkuptime te dashur. Mediokritet deri ne njefare niveli eshte nje limit ne llogjikimin e dinamikave te ndryshme jetesore. E cfare mund te quhet ndryshe nje femer qe humbet nga syte cdo vlere tjeter vetem per te idealizuar nje ndjenje?
    "“Vajzat jo aq te reja, duke mos ja patur perulur temperamentin ose jeten e tyre jeteve ose temperamenteve te tjera, kane ne shumicen e rasteve nje mani per te bere cdo gje qe i rrethon t’i perulet atyre.” Balzak

“Fuqia nuk deshmohet duke gjuajtur rende ose shpesh, por duke gjuajtur ne te vertete.” "- Balzac
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    "Modestia eshte koshienca e trupit"

Sa je ne gjendje ti te gjykosh qe ke gjuajtur drejte?

PS: Duhet te provosh te lexosh Balzac en français...mund te ndjeje ca nuanca linguistike me lehte mbi lekure.
    Kam vetem nje limit: qiellin!

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    modestia e tepruar eshte mendjemadhesi,kurse blu mendjemadhe pa piken e modestise

rolex 19 mije € dhe ferrari e parkuar pa prere bileten e parkingut hahahahaha.

ps.aristokratet i kane munguar shqiperise qe nga koha e skenderbeut.....zogu i pare aristokrat i sforcuar,blue sky as nuk e llogarit njeri
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 18-05-2008 më 18:19
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky Lexo Postimin
    "Modestia eshte koshienca e trupit"

Sa je ne gjendje ti te gjykosh qe ke gjuajtur drejte?

PS: Duhet te provosh te lexosh Balzac en français...mund te ndjeje ca nuanca linguistike me lehte mbi lekure.
    "Asgje nuk e forcon nje relacion se sa besimi i njeres pale se eshte me superiore se tjetra" Balzak

Ne se Balzaku qe keni lexuar ju ka qene ne Frengjisht, ai qe kam lexuar une ka qene Afrikaan.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Land, me mire te vdesesh nga mendjemadhesia sesa mendjevogelsia, besome.
    Sidoqofte nje gje: nje mashkull galant pranon ne modesti kur nje femer s'ja var, nuk del t'a fyeje hapurazi. Tregues mendjevogelsie. Ndaj...mjaft me kete fjalor rrugesh

Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    "Asgje nuk e forcon nje relacion se sa besimi i njeres pale se eshte me superiore se tjetra" Balzak

Ne se Balzaku qe keni lexuar ju ka qene ne Frengjisht, ai qe kam lexuar une ka qene Afrikaan.
    Ah, kush foli ketu per deshira forcimi lidhjesh?

Pikerisht. E cuditeshme por e vertete, gjitha veprat e tija qe kam lexuar kane qene ne français, monsieur.
    Afrikaan? Hilarike qe e thua, pasi Afrikaan eshte gjuha-bije e Nederlands dhe une çuditerisht e zoteroj dhe Nederlands. Pra, nese per ty eshte utopi(apo shprehje ironie) qe te lexosh nje veper ne Afrikaan, per mua eshte mundesi reale.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 18-05-2008 më 18:24

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Shprehje dhe idioma nga gjuha e bukur shqipe!
    Nga MtrX në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 23-01-2022, 16:21
  2. Tironsit që skalitën shprehje në gjuhën e sotme shqipe
    Nga drini_në_TR në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 22-12-2015, 04:01
  3. Shprehje qe thuhen shpejt pa gabim
    Nga Kërçovare1 në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 07-01-2010, 18:45
  4. Shprehje nga fjalori i pasur i popullit tonë # 2
    Nga Hyllien në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 173
    Postimi i Fundit: 05-10-2009, 10:15
  5. Si e kuptoni këtë shprehje?
    Nga Astriti në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 20-12-2003, 13:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •