Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 83
    Citim Postuar më parë nga Preng Sherri Lexo Postimin
    ...
    Unë mendojë që ka ardhë koha vendimtare, që Kosova të lirohet nga sektet fetare me prejardhje arabe apo që e kanë selinë në njeren nga ato vende dhe t'i kthehet besimit të vet autokton,

parasegjithash, religjionit Shqiptarë dhe vetëm shqiptarë por nëse duan le të ushtrojnë edhe islamin ama në kushte tona shqiptare dhe jo në ato arabe!
    Pershendetje Preng,

E shoh se qellimi yt ne kete teme eshte qe: meqenese vendet Arabe nuk e pranuan pavarsine e Kosoves tani besimtaret shqiptare musliman duhet te konvertohen ne fene e tyre "autoktone!"

I nderuari Preng, besimi eshte nje gje personale, nevoje shpirterore qe vie nga thellesia e zemres pa kurrfare influence politike. Prandaj nuk eshte e drejte te ngaterrohet besimi me politike.

Besimi nuk nderrohet aq lehte, dhe aq me teper per shkaqe politike. Politika nderron shume shpejte, dhe njeri nuk mund ta nderroje besimin sa here qe te merr kahje era politike ne nje drejtim te ri. Kete mund ta bejne vetem ata qe nuk kane besim te sinqerte.

Eshte per te ardhur keq qe vendet Arabe nuk na kan pranuar, ky eshte problemi i tyre, por per mendimin tim kjo ska te beje fare me Islamin. Islami nuk iu eshte rezervuar vetem Arabeve, apo nje komuniteti specifik, por eshte per te gjithe njerezimin, kush ka nevoje per te. Shpresoje se edhe vendet Arabe ne nje te ardhme te shkurter do ta njohin pavarsine e Kosoves.

Nuk mendoj se Arabet jane miq te sllaveve por si duket ata mendojne se kane nje armik te perbashket, Ameriken, qe i dha Kosoves pavarsine, prandaj edhe hezitojne per te na pranuar.

Besoj se Islami ne Shqiperi e Kosove ushtrohet ashtu si eshte per tu ushtruar, me dashuri, respekte, tolerance, meshire per te gjithe njerezimin, as ne kushte Arabe apo ne kushte tjera.

Edhe une nuk jam per ato grupe qe ne emer te "Islamit" ndjellin dhune dhe urrejte, dhe jam i sigurte se populli shqiptare kurr nuk do ti lejoj te zene rrenje ne trojet tona.

Nuk jam as per ato grupe shqiptare qe po ndjellin urrejtje kundra cdo gjeje qe ka te beje me muslimanizmin. Per mendimin tim edhe keta jan po aq ekstrem dhe shume te rrezikshem per komunitetin tone, sa edhe ekstremistet "Islamik", dhe ne esence nuk kane dallim fare.

Sa per kamikazet qe po vrasin njerez te pafajshem per cdo dite ne emer te "Islamit" ata nuk do ti ngaterroja me fene Islame fare. Ata jane duke bere nje lufte kombetare dhe jo fetare.

Nga te gjithe muslimanet e botes me duket se perafersisht 5% jane Arabe, ndersa ne sulmet kamikaze marrin pjese me shume se 95 % te tyre.

Dhe per fund dua te i falenderohem Zotit qe na dergoi nje aleat te fuqishem si Ameriken se pari ta shpetoje Shqiperine dhe me vone tua sjell shqiptareve te Kosoves Pavarsine. Kete e bene ata pa kurrfare paragjykimesh fetare, prandaj edhe ne duhet te marrim mesim nga ta e te mos ndjellim urrejtje mes veti.

Ju faleminderit
    Ndryshuar për herë të fundit nga ocean : 17-05-2008 më 16:26
    "Koka duhet përkulur zemrës"

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Me kohen gjithçka te behet, edhe ata nje dite do ta njohin Kosoven si shtet,sepse skane nga t'ja mbajne edhe ata kur te njihet nga 180 shtete.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-02-2005
    Postime
    386
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    bakudr,pra clinton nuk ka bo gjo eeeeeeeeeeeee.

kosoven e shpetun arabt eeeeeeeeeeeeeeeee????

qe nga ky moment,nuk hy me ne kte teme,kepusni budalliqe sa te doni,ndoshta fale clinton jeni gjalle akoma................por jeni mosmirenjohes deri ne kulm ju disa kokra
    Ku e gjete se paskam thene se arabet e paskan shpetuar?
    Nqs i urren aq shume serbet, nqs mendon se serbet duhet te paguanin per c'fare bene ne Kosove a nuk e meritonin nje sulm ne Serbi? Edhe atje kishte forca serbe, nuk po them te sulmonin zonat e banuara. Ne Serbi ca sulmuan ambasaden kineze dhe aq. Mund ta kem gabim por ne forum kam lexuar diku se ne kosove kane shkaterruar edhe energjitiken gjate sulmeve.

Në Konferencën Islamike për të cilën Ju flisni, kur Turqia tentoj që në Bllok t'i detyroj vendet anëtare të Konferencës, për ta pranuar Kosoven si shtet kundra nuk u deklaruan siq Shpreheni Ju, as Azerbejxhani e kazakstani por pikrishtë ishte Egjipti që kishte reaguar më së ashpëri duke kërkuar që kjo gjë të mos ndodhë!
    Asnje organizate nuk i ka detyruar dot te gjitha antaret e vet per njohjen e Kosoves, as Bashkimi Europian, as OSBE e as Kombet e Bashkuara. Une do ta uroja kete. Nqs Egjipti ka reaguar ashper ne lidhje me kete une nuk po e mbroj, shume gabim ka bere.
    A ka mundesi ta sjellesh referencen se Egjipti paska dale kundra?
    Nqs Egjipti ka dale kundra a thua Rusia ka patur dore? (nqs di dicka me shume na thuaj)
    Ne faqen http://kosovothanksyou.com/ thuhet se Egjipti do e njohe Kosoven. Te shohim. Saudia, Katari, Bangladeshi permendet qe do e njohin.

Unë vetëm një pyetje bëra:
    Pse Vendet Islamike të botës Arabe që të gjitha pa një pa dy e Pranuan Malin e Zi si shtetë ndërsa Kosoven akoma jo?

Sepse për malin e Zi u kishte kërkuar këtë gjë Rusia dhe ato e kanë pranuar Malin e zi!
    Po Ju kujtojë që: Malin e Zi si shtet e ka pranuar edhe AMERIKA apo USA. Atëherë pse shtetet arabe si " antiamerikanizëm apo edhe për Inati të Amerikës nuk kanë vepruar njesoj si me Kosoven, që mos ta pranojnë MALIN E ZI?!

Është normale që Padroni i tyre RUSIA u ka kërkua vendeve Arabe iSLAME QË TA PRANOJNË mALIN E ZI NJESOJ QË U KA KËRKUE QË MOS TA PRANOJNË kOSOVEN!
    Nuk e di se pse e kane njohur ashtu Malin e Zi. Pas sa kohesh e kane njohur ato Malin e Zi?
    Si ja paska kerkuar Rusia kete? Si e argumeton kete? Vendet arabe, se po e perseris prape, kane thene se do e njohin. Rusise fjala i shkon vetem me Kazaket dhe Azersat, dhe kjo jo per argument fetar por politik. E para se Rusia sapo ka marre me qera qendren kozmike qe ndodhet ne Kazakistan (ate qendren nga ngrihej Juri Gagarin) dhe e dyta se Rusia po e mban ne fuqi presidentin e tanishem.

Rusia duke pare se vendet arabe do forcohen dhe se kane lekun mundohet me zor te futet si antare e plote ne Konference Islamike. Ka disa vjet qe merr pjese si vezhguese. Putini vete kete vit do te marre pjese dhe thote
    Russia has 20 million Muslims -- nearly a seventh of its 144 million citizens -- and they ''have a right to feel part of the Muslim world,'' he said. Steven Lee Myers (NYT)
    Pra veshtire te arrish konkluzionin se Rusia i paska bindur vendet arabe te mos e pranojne.

Gabimi i arabeve eshte se po e vonojne.
    beqar

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    vendet islame pak a shum e kan njohur pamvarsine e kosoves,edhe ato qe nuk e kan njohur nuk jan shprehur kundra,por e kan mbeshtetur qe do te thote se,seshpejti do e njofin!!!
    Shtetet me shumice islame qe e kan pranuar ose do ta pranojne Republiken e Kosoves jan vetem:

Shqipria, Afganistani, Pakistani, Turkia dhe Arabia.

Shtetet me shumice islame qe jan deklaruar kunder pavarsise se Republikes se Kosoves jan:

Bosna, Libia, Algjeria, Egjipti, Mali, Sudani, Kuvajti, Irani, Azerbaigjani, Kirgistani, Tagjikistani dhe Indonezia.

Ndersa te gjitha shtetet e tjerat me shumice islame jan "neutral", pra nuk e pranojne Republiken e Kosoves.

Ah besa edhe shtetet me shumice kristiane qe njihen ne bote si shum religjioze, te gjitha jan deklaruar kunder pavarsise se Republikes se Kosoves, si p.sh. shtetet e Amerikes Latine nga te cilat vetem Peru dhe Kosta Rika e kan pranuar Kosoven Shtet te pavarur.

Ja ku i kemi "vllezerit musliman" dhe "vllezerit kristian" ju o vllezer Shqiptar.

Rrnoft Amerika, se po te mos ishte Amerika neve as qent nuk na kishin hanger.

tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 17-05-2008 më 22:12

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Mos te ishte Aerika,sot nuk kishte pasur me shume se 20 000 shqiptare ne Kosove.
    Tu dh....a ne gjithe tjeret, e me se shumti ne arabet dhe ate konferencen e shteteve analfabete qe nuk dine ta zgjedhin asnje problem, perkundrazi i shtojne ato per çdo dite.

Ketu i kemi disa te semure nga feja dhe nuk ka asnje argument bilese as Perendia te u thonte se jane gabim, keta nuk do ta pranonin. Keta mendojne se Zoti eshte nga Arabia dhe se çdo gje tjeter eshte e kote. Vjen dita kur do i bejne peqe Amerikes. Te gjithet i ka USA ne dore, por momentalisht po i len te "qete".
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-05-2008
    Postime
    9
    kur shtetet islamike nuk e njohin kosoven islamike cfare pret nga vendet e krishtera.asnje lloj justifikimi ska per vendet islamike dhe mendimi se do ta njohin shume shpejt te ben te vjedhsh zoret. Kosova tja di per nder Amerikes se krishtere se pa Ameriken e Angline,Francen Gjermanine sdo kishte me kosove.Dhe Kosovaret te flene e te ngrihen nga gjumi duke puthur flamurin amerikan.Nga arabet e qelbur vetem fatkeqsi te vjen.te justifikosh mos pranimin e kosoves nga vendet islamike eshte percmim dhe injorim i pashembujt. te numerosh vendet e krishtera qe se kane njohur-se kuptoj?

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Vendet arabe mike të sllavëve: rusë dhe serbë!

Normal ne sna konsiderojn si musliman vetem disa ketu ....
    shqiptari ska fe por ka shqiptarin si fe ..........op deshta te them trimerin
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Citim Postuar më parë nga Dorontina Lexo Postimin
    Vendet arabe mike të sllavëve: rusë dhe serbë!

Normal ne sna konsiderojn si musliman vetem disa ketu ....
    shqiptari ska fe por ka shqiptarin si fe ..........op deshta te them trimerin
    Vendet Arabe shkojne pas Amerikes, sidomos ato me peshe si Arabia Saudite, Emiratet e Bashkuara e vendet tjera me nafte e pare....

Sikur Shqiptaret te ishin katolik vendet Arabe do ishin me ne, jo me qe ne jemi musliman te moderum po ashtu edhe trima te moderum qe thu ti siper.

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar më parë nga ocean Lexo Postimin
    Pershendetje Preng,

E shoh se qellimi yt ne kete teme eshte qe: meqenese vendet Arabe nuk e pranuan pavarsine e Kosoves tani besimtaret shqiptare musliman duhet te konvertohen ne fene e tyre "autoktone!"

I nderuari Preng, besimi eshte nje gje personale, nevoje shpirterore qe vie nga thellesia e zemres pa kurrfare influence politike. Prandaj nuk eshte e drejte te ngaterrohet besimi me politike.

Besimi nuk nderrohet aq lehte, dhe aq me teper per shkaqe politike. Politika nderron shume shpejte, dhe njeri nuk mund ta nderroje besimin sa here qe te merr kahje era politike ne nje drejtim te ri. Kete mund ta bejne vetem ata qe nuk kane besim te sinqerte.

Eshte per te ardhur keq qe vendet Arabe nuk na kan pranuar, ky eshte problemi i tyre, por per mendimin tim kjo ska te beje fare me Islamin. Islami nuk iu eshte rezervuar vetem Arabeve, apo nje komuniteti specifik, por eshte per te gjithe njerezimin, kush ka nevoje per te. Shpresoje se edhe vendet Arabe ne nje te ardhme te shkurter do ta njohin pavarsine e Kosoves.

Nuk mendoj se Arabet jane miq te sllaveve por si duket ata mendojne se kane nje armik te perbashket, Ameriken, qe i dha Kosoves pavarsine, prandaj edhe hezitojne per te na pranuar.

Besoj se Islami ne Shqiperi e Kosove ushtrohet ashtu si eshte per tu ushtruar, me dashuri, respekte, tolerance, meshire per te gjithe njerezimin, as ne kushte Arabe apo ne kushte tjera.

Edhe une nuk jam per ato grupe qe ne emer te "Islamit" ndjellin dhune dhe urrejte, dhe jam i sigurte se populli shqiptare kurr nuk do ti lejoj te zene rrenje ne trojet tona.

Nuk jam as per ato grupe shqiptare qe po ndjellin urrejtje kundra cdo gjeje qe ka te beje me muslimanizmin. Per mendimin tim edhe keta jan po aq ekstrem dhe shume te rrezikshem per komunitetin tone, sa edhe ekstremistet "Islamik", dhe ne esence nuk kane dallim fare.

Sa per kamikazet qe po vrasin njerez te pafajshem per cdo dite ne emer te "Islamit" ata nuk do ti ngaterroja me fene Islame fare. Ata jane duke bere nje lufte kombetare dhe jo fetare.

Nga te gjithe muslimanet e botes me duket se perafersisht 5% jane Arabe, ndersa ne sulmet kamikaze marrin pjese me shume se 95 % te tyre.

Dhe per fund dua te i falenderohem Zotit qe na dergoi nje aleat te fuqishem si Ameriken se pari ta shpetoje Shqiperine dhe me vone tua sjell shqiptareve te Kosoves Pavarsine. Kete e bene ata pa kurrfare paragjykimesh fetare, prandaj edhe ne duhet te marrim mesim nga ta e te mos ndjellim urrejtje mes veti.

Ju faleminderit
    Është një nga shënimet e arsyeshme dhe me llogjikë të shëndoshë! Por megjithatë do të jap " pak" komente ngaqë ka disa nuanca që mendoj që duan sqarime, së paku nga ana ime.
    Unë nuk themë që besimtarët shqiptarë të fesë muslimane duhet të konvertohen në ndonjë fe tjetër por e kisha fjalën për PAKICEN shqiptarë të besimit Muslimanë e të cilët janë të indoktronuar nga disa sekte teper kanceroze siq është sekti shumë i rrezikshëm për Njerzinë mbarë që veten e njohin si " Wahabi" apo siq duan më butë të quhen " selefij".
    Pra e kisha fjalën për këtë pakicë të rrezikshme që të këndëllën, të mos xhveshen kombëtarishtë dhe të kuptojnë që para Fesë gjithmon janë Interesat e Atdheut!
    pastaj e kisha për qëllim të tregojë që; Njerzit nuk i bashkon Feja dhe se nuk e ke si " vëlla" atë që ka fenë e njejtë si tëndën por parasegjithash vëlla e ke dhe të vetmin mund ta kesh vetëm atë që ka; gjuhën, zakonet, adetet dhe Flamurin të njejtë sikur tëndin!
    Pastaj si mik, pavarsishtë besimit fetar që mund ta ketë ndonjeri, mund ta kesh parasegjithash vetëm atë i cili në ditë të vështira të gjendet dhe të ndihmon!
    Në vendet arabe Politika dhe Feja janë Një dhe nuk mund asnjeri të fajeson Politiken duke dashtë të shfajeson Fenë sepse ato bashkëjetojnë njëra me tjerën!
    Në faktë Prijesit e vendeve arabe shfrytezojnë pikrishtë Fenë për qëllimet e tyre; ata zgjedhin vet mullat të cilët e kanë për detyrë t'i xhveshin njerzit nga çdo bindje fetare dhe Kombëtare të cilat nuk përkojnë me udhëheqësin!
    Vetëm si shembull po marrim Sadam Huseinin. Ai edhe pse nuk mund të largohej nga Iraku, në kohën e pelegrinazhit me helikopter të blinduar shkonte dhe sillej tre herë në Mekë ku shkojnë besimtarët e botës mbarë të besimit Islam! Pra, ai për të krijuar vetes favore nuk thirrej në Politikë por në Islam dhe gjoja rrezikun që i kanoset Islamit nga perendimoret!
    Islamit i vetmi rrezik i MADH i vje nga Wah'Habistët të cilët janë armiqtë më të mëdhenjë të vet Islamit!
    Sa i përket pranimit të Kosovës si shtetë është e qartë që Interesat Ruse dhe ato Serbe përkojnë me interesat e vendeve arabe të besimit Islam!
    Si mundet ndryshe të spjegohet thënja e Qamil Morinës që vetëm në Jordani kemi mbi 2000 Intelektualë Jordanez të cilët janë të martuar me gra serbe! Pra si ndodhi që një Intelektual Jordanez i besimit islam të martohet me një Serbe të besimit ortodoks?
    Pra e shihni O Ju të mashtruar nga " një fërtal pantollonshat dhe nga shanij zezat" që ata besimin që predikojnë arabët qenka farsë dhe i rrejshëm!
    besoni vetëm në ato që predikojnë ata të BI të Kosovës sikurse që luftoni në çdo kohë dhe çdo moment sektet të cilit do besim fetar qofshin ato. akoma sa nuk është bërë vonë"...

Zoti është Dashuri! Maska e NoName
    Anëtarësuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarë
    Postime
    2,192
    Sikur te ishin gjithe shqiptaret te krishtere s'do te ishim copetuar ne 5 copa.

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  2. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 13-06-2004, 10:33
  3. Politikat e BE-së dhe vendet ballkanike
    Nga SUPERSTAR_N1 në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-01-2004, 09:33
  4. Globalizimi
    Nga klevis2 në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 22-07-2003, 11:10
  5. Samiti i Selanikut dhe qendrimi i pales shqiptare
    Nga Orku në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 22-06-2003, 20:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •