Zoti Behari,
Për të satën herë ta përsëris që unë besoj vetëm në fenë e vetme të pranuar nga ZOTI ( Allahu) e kjo është shqiptaria!
Por religjionin e kam trashiguar nga prinderit e mij e që ishin të besimit Musliman!
Sa i përket shembujve që t'i merr, harron që, pikrishtë ky Janullatosi dhe shteti i tij e kanë pranuar Shqiperinë ( nga zori) sikurse që, me ta kemi akoma hesape të paqeruara.
Pyetjen për Janullatosin zoteri e ke bë në mënyrë të ultë sepse këtë pyetje në vend që t'ja bësh Preng Sherrit më mirë do të ishte sikur t'ja bësh Salih Berishës apo në fund të fundit, si një qytetar, t'ja adresosh, si pyetje, parlamentit të Shqiperisë.
Sa i përket përmendjes së disa emrave të disa shteteve si Maqedonia, Rumania, Greqia, mali i zi etj Ju vetëm që po vërtetoni thënjen time të mëhershme që: vendet Arabe dhe vendet Sllave janë mike të dëshmuara dhe tradicionalishtë të vërtetuara!
Pra, ju tërthorazi, sikur po e pranoni, që Vendet arabe Islamike dhe ato Sllave kanë një Program dhe një Strategji!
Ose nëse dëshironi pak më ndryshe, Ortodoksizmi dhe Islami Arab janë në vllazrim të përbetuar në mes veti!
Pra, cili është dallimi në rastin e Kosovës në mes Jordanis, Sirisë, Arabisë saudite, Egjiptit dhe Rumanis, Greqisë, qipros apo edhe Maqedonisë?
Nëse Qipro s'na pranon për shkakë të Qipros Turke; nëse Rumania s'na pranon për shkakë Temishvarit të banuar me hungarez, Nëse maqedonia s'na pranon për shkakë frikës së mos ekzistimit apo greqia për shkakë sindromit të Qipros atherë Zotri Behari cilat janë arsyet që nuk na pranon Egjipti të cilin e formuam ne shqiptarët ( Dinastia e Mehmet Ali pashës), Jordania, Siria, Libia etj etj!
Ta themë të drejtën, aq më bë nëse na pranojnë A jo do vende primitive arabe por këtë gjë e bëjë më shumë për ta ndergjegjsuar një shtresë të prapambetur të disa individeve shqip-folës të cilët janë xhveshur të tërë Kombetarishtë dhe të cilët pa vetëdije JANË BËRË VEGLA TË SHERBIMEVE SERBE DUKE U VË NË SHERBIM TË NJË FARË SEKTI QË VETEN E QUAN WAHABI.
Pra, ato që unë kam shkruar dhe kam mbrojtë po shohim që i mbronë edhe Arbër Xhaferi sikurse edhe Qamil Morina i cili është më musliman i vërtetë se krejt mullat shizofren të tërë botës arabe!
Ato vendet arabe një ditë do ta njohin Kosoven se s'kanë ku me shkue më sikur që një ditë edhe Rusia ka me e njohtë e bashkë me të edhe Serbia!
Por për momentin është e dukshme dhe e qartë që Po t'i kishte pyetur dikush vendet arabe " a të bëhet Kosova shtet a jo" ato kishin me thënë: JOOOO!
Sa për Greqinë, Maqedoninë, Rumanin, Qipron s'ka asë edhe një shqiptarë të Kosovës që ka besuar ndonjëherë në ato shtete dhe gjithmonë i kemi konsideruar armike të popullit shiptarë!
Por e keqja qëndron që në Kosovë ka pas dhe ka akoma shqiptarë të cilët besojnë në vendet arabe dhe në ato që kanë thënë do farë shizofrenash të atyre vendeve arabe sikur që ka akoma shqiptarë të cilët më shumë e ndjenë veten arabë primitiv dhe barbarë se sa vetn si shqiptarë!
Krijoni Kontakt