Pak ditë më parë, cmimi i karbuarnteve u rrit me 5 lekë për litër, ndërkohë që tani, tregu është përfshirë nga një valë e dytë rritje, që ka prekur vetëm eurodizelin. Version multimedial i ketij lajmi
TIRANE- Për herë të parë në tregun tonë të karburanteve, cmimi i naftës e ka kaluar atë të benzinës. Në disa pika karburantesh në kryeqytet, nafta e cilësisë së parë e njohur ndryshe si euro-dizel që përdoret edhe më masivisht është shitur me 155 lekë për litër, duke lënë prapa benzinës që është tregtuar me 153 lekë për litër. Kjo është rritja e dytë që pëson cmimi i naftës brenda një jave. Pak ditë më parë, cmimi i karbuarnteve u rrit me 5 lekë për litër,
ndërkohë që tani, tregu është përfshirë nga një valë e dytë rritje, që ka prekur vetëm eurodizelin. Ky i fundit është rritur nga 153 lekë për litër në 155 lekë për litër. Importuesit e karburanteve e justrifikojnë këtë rritje të cmimeve me ecurinë e bursave ndërkombëtare, në të cilat ari i zi ka arritur nivelet rekord.
Por ky argument e shpjegon situatën vetëm pjesërisht dhe justifikon vetëm rritjen e një jave më parë. pasi është e cuditshme që cmimi i naftës të rritet brenda pak ditësh për herë të dytë, madje në atë masë sa të tejkalojë edhe benzinën.
Burimi i Lajmit!
Krijoni Kontakt