tani nuk po merreni me ajnshtajnin por me nje lufte fetare te kote dhe pa lidhje
po bibla eshte feminore per ata qe nuk e kuptojne
po kurani eshte feminor per ata qe nuk kuptojne
te pakten kuptojeni qe jemi nje eksperiment i suksesshem si race
ne merremi me lufta feminore .
ne fillim duhet te percaktojme se ckuptoh ajnxshtajni me "zot" dhe ckuptojmew ne te tjeret .
Po bre interesont Celyy shume, a po ju vjen mire juve po, a islami e ka me tradite 1400 vjecare.
Kur nje 'martir' mysliman vdes ne xhihad ai merr 72 vajza te bukura (bukuroshe), por kur nje myslimane e hedh veten ne ere, ajo a e dini se cfare perfiton (sipas kesaj motres myslimane): Ajo behet gruaja e 73 e shehidit. Cfare demi dhe sa keq!!! Prostitucionin e lejoi, veren e lejoi, orgjine e lejoi, tani ju ka mbetur qe vetem edhe pedofilia dhe homoseksualizmi te futet ne xhenet, dhe feja persoset.
Plzzz Forgive Me...
Ja njeriu qe Krishteret e quanin Dieatare dhe njeri i devotshem...
Shifeni njeriun e Devotshem, se cfare rrefen
http://<a href="http://youtube.com/w...VHTv0CHwVw</a>
Jezusi:
"Unė jam i dėrguar vetėm te delet e humbura tė shtėpisė sė Izraelit."(Mateu15:24)
une do te thoja mjaft me me video a nuk mund te bejme nje debat konstruktiv me me llogjik te qartesojn te gjithe pozicionet e tyre me baza jo pallavra????
Kote nuk e ka emrin forumishqiptar!
Po me vjen turp qe jam edhe une anetar i ketij forumi! (nuk po fyej as forumin e as anetaret)
Imagjinoni sikur tere ne anetaret te mbledhur ne nje mabient te perbashket duke share njeri-tjetrin, cfare do thoshte Zoti?
Po Ainshtajni?, Ai me siguri do te ndihej i zen ngush duke pare te tjeret qe po shahen per shaka se nuk e dijn tamam se cfare besoj apo cfare nuk besoj ai. A thua do hynte ne mes qe ta qetesonte turmen qe po kerkon "gjak"?!
Para pak dite po shikoja nje emision ne KTV (televizion ne Kosove) mbi Tolerancen fetare. Ishte tem e qelluar, por edhe aty u duke sikur nuk ka toleranc pasi qe edhe ne mesin a atyre pak vetave (qe duhet te ishin shembuj) kishte perplasje kometesh dhe mendimesh.
Duket sikur ne shqiptaret vuajm shume per shkak te besimit, e shikojm njeri-tjetrin me aq urrejtje sa nuk duam ta shohim mbi dhe, por ne varre!
Imagjinoni sikur une si i besimtar i krishter qe jam duke e shikuar nje besimtar musliman me nje urrejtje kaq te madhe, te ndodhi qe ky muslimani te behet i krishter (apo anasjelltas), si do e shikoja pastaj? Patjeter qe do te me duhej te me vinte turp per kohen kur e kam gjykuar dhe urryer.
Jemi te dobet ne zemrat dhe mendjet tona!
Kjo "lufte" duket se po rritet edhe me shume me kalimin e viteve.
Nje fjale e popullit thote: "Duke u rritur, duke u qoroditur"!
E di se per shume nga ju, kjo do te duket qesharake, por sikur te ishim duke folur sy me sy, do te flisje dhe mendoje ndryshe! Prandaj kur shkuajm ne forum, le te jemi duke konsideruar sikur po flasim ne nje tavoline, dhe ju garantoi se ndryshe do zhvillohet rrjedha e diskutimeve.
Te gjithe e dijm se cfare po ndodh neper bote. Te krishter, musliman, budist, ateist... te gjithe jane te perfshir ne imoralitete, vrasje, krime... por a duhet te jen gjeste dhe vepra motivuese per ne, a duhet ta drejtojm gishtin ndaj tjetrit, a duhet te shohim se cili po ben me shume gjera imorale, krime...
Nje fjal e urt latine thot: "Njeriu per njeriun eshte ujk"!
Duket se ne shume raste eshte e vertet! Mos vall qenkemi kafshe?!
Inkurajimi im do te ishte qe para se te shohim lemishten ne syrin e tjetrit, le te shohim traun ne syrin tone.
Nese mendoni se njeri prej jush-nesh eshte i pa mekat (njeri i persosur dhe pa asnje te keqe ne mendjen dhe zemren) le ta hedhim gurin i pari ndaj atij qe eshte mekatar.
Duke shpresuar se urrejtja do zevendesohet me respekt dhe dashuri, ju uroj kohe te mira.
Njekohesisht u bej thirrje edhe moderatorve te jene me te kujdesshem ne diskutime qe nuk ndertojn gje, por vetem shkaterrojn.
Falemnderit per mirekuptimin,
asopaj
"Burri nuk matet nga xhepat" I.Stavro
Asopaj me vjen mir qe e paska shiquar at emision ne KTV,
Tash me trego si tu duken sjelljet e Priftit Protestant qe thoshte : "Nuk duhet te ket toleranc fetare", dhe me siguri e degjove ne fund kur ja filloj edhe te akuzoj Islamin ?
Shqiptaret musliman skan as kend ta therrasin ne Islam, kur dihet mir qe mazhoranca e madhe eshte me besim Islam dhe minoriteti qe egziston kan te gjithe nga nje prift ne shtepi.
Pra sulmėt fetare qe vien, ato jan fryt i te krishtereve qe ngucin grezjit me shtag !
Kjo s'eshte ne te mir te kombit, dhe me behet qefi qe e pasket kuptuar.
Pershendetje i nderuar LuKoLi,
Jo se jam i nje besmi me Pastorin Protestant, por duhet te jem i sinqert me ty dhe te tjeret: Toleranc fetare nuk ka ne Kosove (nuk po flas per vendet tjera sepse e njeta "semundje" eshte kudo ne trojet shqipfolese dhe me tej).
Dua te te bej nje korigjim thelbesor te asaj qe Pastori ka thene. Ai nuk tha se nuk duhet te kete toleranc fetare, por tha: "Nuk ka toleranc fetare".
Une nuk dua te flas per tolerancen ne kete teme (pasi qe ka titull tjeter), por thjesht dua te them se une kam mjaft fakte personale ku dhuna e muslimanve eshte shprehur ndaj te tjerve.
Te krishteret nuk po ngacmojn kend, ata thjesht po e shpallin besimin e tyre, nuk kan kercenuar kend, as nuk kam lenduar kende. Jane muslimanet ata qe po i bejne keto vepra jo te shendosha.
Sa i perket akuzes se Pastorit, ai thjesht e beri te dukshem problemin dhe nuk e fshehu te verteten sic po benin te tjeret.
Pastaj vet perfaqsuesi musliman filloj ta akuzoj se si Pastori eshte bere i krishter dhe e ka fyer islamin, pasi qe babai i tij (pastorit) ka qen Hoxhe.
Ne si shqiptar jemi akoma te kufizuar ne mendjet tona. Kot ndegjojm dhe flasim per LIRI te fjales, te mendimit, te besimit. Ato jane thjesht shprehje qe i perdorim per te mbuluar fytyren tone dhe per tu dukur te lemuar dhe jo te vrazhd!
Besoj se po e kupton se ne fund te fundit nuk po akuzoj nje komunitet specifik, por ne pergjithesi po flas se si duket horizonti. Ka vite qe "shetis" neper X vende, nga Saranda e deri ne Merdare (kufi me Serbin).
Cdo te mire,
asopaj
"Burri nuk matet nga xhepat" I.Stavro
Krijoni Kontakt