Close
Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 128
    Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Citim Postuar mė parė nga Tigrimelara Lexo Postimin
    Edhe pse ka tema qe kane te bejne me kete aspekt, mirpo jane tema qe kane te bejne me aspektin fetare, qe kane te bejne me shpirtin, une ne kete teme propozoj qe diskutime dhe faktet te kene karakter shkencor, pra te debatohet se si mund te arihet pavdekshmeria, thjesht e kam fjalen qe njerezit mos vdesin kurre.

Ju kisha lut qe ne fillim mos i jepni temes karakter fetar, thjesht jame i interesuar se deri ku ka aritur njeriu ne kete drejtim.

Flm. per mirkuptimin
    Shkencerisht eshte e pamundur te arrihet pavdekshmeria. Kjo pasi shkenca ka kufij te caktuar qarte.

Nuk jam mjek, por megjithe zhvillimin e vrullshem te mjekesise, sot edhe ne vendin me te zhvilluar, nuk ka qene e mundur te rritet mosha mesatare mbi 80 vjet. Nga ana tjeter, mbas moshes 70 vjece jane po te njejtat shenja te pleqerise, qe njihen mire, megjithe rritjen e moshes mesatare, shenja te cilat shkenca nuk ka mundur tģ shmange.

Nga ana tjeter, si e shpjegon shkenca qe mijra vjet me pare, mosha mesatare ka qene shume me e larte se sot (kur nuk ekzistonte mjekesia fare).

Vdekja nuk mund te shmanget nga shkenca, pasi nuk ka asnje lidhje me shkencen...

Personalisht kam bindjen se mosha mesatare prej 80 vjet, nuk ka per tł kapercyer.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ilia spiro : 24-09-2009 mė 04:50
    Duaje te afermin tend si veten

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Cili eshte ai qe realisht deshiron te JETOJE pafund?
    Te jetosh pafundesisht perkthehet ne "te mos kesh mundesi te jesh me teper se sa je", perjetesia eshte mallkim.
    Une o xfiles dua te jem e pavdekshme dhe te jetoj ne pafundesi ,me teper se c'jam do jem une .Ndryshon koha ndryshon njeriu.

Te jetojme me sikure do vdesim para kohe ,me mire mos ta mbajme mendjen hic nga keto edhe pse une e besoj shkences dhe ia kam friken .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alnosa : 24-09-2009 mė 10:29

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga alnosa Lexo Postimin
    Une o xfiles dua te jem e pavdekshme dhe te jetoj ne pafundesi ,me teper se c'jam do jem une .Ndryshon koha ndryshon njeriu.

Te jetojme me sikure do vdesim para kohe ,me mire mos ta mbajme mendjen hic nga keto edhe pse une e besoj shkences dhe ia kam friken .
    Lloji i njeriut qe te fut friken. I pazevendesueshmi. Ai qe do te shtrydhte jete per te shtuar nje minute te jetes se vet!

Sigurisht i beson shkences. Eshte konveniente.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 24-09-2009 mė 13:56

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    me thene te drejten sdo doja te jetoja pergjithmone ... per nje kohe te gjate po .. por vetem po te isha e re ..
    nese do jetoja gjate por do isha plake me mire fare ce do ////

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Enii Lexo Postimin
    me thene te drejten sdo doja te jetoja pergjithmone ... per nje kohe te gjate po .. por vetem po te isha e re ..
    nese do jetoja gjate por do isha plake me mire fare ce do ////
    Eh sikur te ishin vetem kenaqesite fizike ato qe mbajne gjalle Njerezit; asnjeri s'do ta mbijetonte klimaksin. Ne fakt do te vdisnin sic u ndodhe disa lloje te kafsheve, -menjehere pas aktit te pertrirjes se gjenerates.
    Por njeriu eshte tjeter kafshe.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anėtarėsuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahēen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Shkencerisht eshte e pamundur te arrihet pavdekshmeria. Kjo pasi shkenca ka kufij te caktuar qarte.

Nuk jam mjek, por megjithe zhvillimin e vrullshem te mjekesise, sot edhe ne vendin me te zhvilluar, nuk ka qene e mundur te rritet mosha mesatare mbi 80 vjet. Nga ana tjeter, mbas moshes 70 vjece jane po te njejtat shenja te pleqerise, qe njihen mire, megjithe rritjen e moshes mesatare, shenja te cilat shkenca nuk ka mundur tģ shmange.

Nga ana tjeter, si e shpjegon shkenca qe mijra vjet me pare, mosha mesatare ka qene shume me e larte se sot (kur nuk ekzistonte mjekesia fare).

Vdekja nuk mund te shmanget nga shkenca, pasi nuk ka asnje lidhje me shkencen...

Personalisht kam bindjen se mosha mesatare prej 80 vjet, nuk ka per tł kapercyer.
    Zhgenjehem duke pare kete postim nga nje anetar te cilit ja kam ndjekur shpesh profilin dhe nuk me ka dhene te kuptoj qe se njihka shkencen aspak.
    Tani po te sugjeroj dicka, thjesht nje fjale, te cilen mund ta kerkosh ne google dhe te sqarohesh disi: Nanomedicine

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Eh sikur te ishin vetem kenaqesite fizike ato qe mbajne gjalle Njerezit; asnjeri s'do ta mbijetonte klimaksin. Ne fakt do te vdisnin sic u ndodhe disa lloje te kafsheve, -menjehere pas aktit te pertrirjes se gjenerates.
    nuk e kisha fjalin per kenaqesite fizike , por per forcen fizike ne rini .. ke mundesi te levizesh te besh shume gjera ... kur plakesh ke kenaqesi shpirterore per kompensim ... por per mendimin tim nuk eshte aq mire pasi po nuk pate shendet ne rradhe te pare , asgje tjeter ne jete se shijon dot ... madje eshte lodhese dhe depresionuese

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Pjesa me te zeza me pelqeu kur e lexova nga ty! Problemi eshte se edhe njeriu i nenshtrohet kesaj ligjesie.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Citim Postuar mė parė nga Enii Lexo Postimin
    nuk e kisha fjalin per kenaqesite fizike , por per forcen fizike ne rini .. ke mundesi te levizesh te besh shume gjera ... kur plakesh ke kenaqesi shpirterore per kompensim ... por per mendimin tim nuk eshte aq mire pasi po nuk pate shendet ne rradhe te pare , asgje tjeter ne jete se shijon dot ... madje eshte lodhese dhe depresionuese
    Nese flasim per pavdekesi ose rritje te nivelit te jetegjatesise ne flasim per shtyrje te fazes se plakjes. Pra njeriu do te plaket shume me vone. Do te zgjase me shume rinia.
    Megjithate kjo kuptohet thjeshte se eshte e pamundur. E kam spjeguar diku me larte procesin e oksidimit te qelizave dhe kuptohet telomeraza qe ka disa pikepyetje.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga G.D Lexo Postimin
    Pjesa me te zeza me pelqeu kur e lexova nga ty! Problemi eshte se edhe njeriu i nenshtrohet kesaj ligjesie.
    Pjesa me te zeza (ne skenarin kur eshte arritur pavdekshmeria dhe klonimi i qenieve me te mundeshme eficiente- ne se mund ta quaj keshtu) kthehet ne atavizem. Askush nuk do deshiroje, kete nevoje ose lejohet per riprodhim "natyror" te pa-programuar me inteligjencen me te larte. E mbase humbja e qellimit do te demantoje edhe nevojen e aktit. Sa vete jane gati te leshojne bastionin e fundit - familjen?

Shume koncepte te larta qe arrihen me cmim sublim (jeten) ne kohen tone nuk do kene me vleren qe i atashojme tash. A mund te quhet trim ai qe nuk vritet kurre? A do jete gjeni nje njeri qe ka kohe te mesoje me vone dhe te jetoje tash, perkundrejt gjeniut sot qe arrin vlera shpirterore e intelektuale te larta duke vene ne plan te fundit kenaqesite e perditeshme njerezore (ndryshe nga shumica) pavaresisht se e di qe jeta eshte e fundme? A do ekzistoje dashuria njerezore e taksuar me infinit kur humbet fragiliteti rrethanor qe hyjnizon rrethanen (vdekja/takimi i fundit/ kurre me)?

Cili do jete etaloni me me vlere i kesaj "parajse"? Paqendrushmeria? Merzia? Lufta? Rinia e perjeteshme?

Sa dinjitet kane fijet e argjendta te flokut...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 26-09-2009 mė 15:46

Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •