edhe ne kohen kur kam qene une femij prinderit na thonin maksimumi ne ora 8 e gjysme per ne gjume !!! le qe nuk kishe filma kaq te dhunshem ose me permbajtje erotike por edhe sikur te kishe sbehej llaf te shkelnim rregullin qe kishin vene prinderit !!! pra ne ora 8 8 e gjysme 9 te darkes ishim ne gjume ose duke lexuar ndonje liber per femije !!!
YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...
nuk arrij ta kuptoj si munden prinderit te lene femijet te shohin filma horror..une kur isha e vogel kisha frike te kaloja nga nje dhome ne dhomen tjeter vetem jo me te shihja nga ata filma, dhe tani qe jam e rritur kur shoh se ne tv ka filma horror nderroj kanalin..por e verteta eshte kjo qe shume prinder as qe mendoje qe tv ndikon shume ne formimin e femijes, ne psikikun e tij.
kur je i vogel nuk arrin te kuptosh cfare nga ajo qe sheh eshte e vertete apo fantazi, ndaj ajo qe sheh ne tv te duket e gjitha e vertete...
per mendimin tim femijet pas ores 9 te darkes duhet te jene te gjithe a nina..
kur te behem prind besoj se do jem me e eger se hitler![]()
NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)
Mediat duhet te kontrollojne programet ne hollesi dhe ti pershtasin me oraret gjithashtu te kene kujdes qe ti shoqerojne me ngjyren perkatese per moshat qe eshte e lejushme ndjekia e programit.
Kjo eviton situata shume te pakendeshme,sidomos per familjaret.
Po, pergjigja e tre pyetjeve.
Gjithashtu, kanalet duhet te kene nje lloj sistemi paralajmerimi. Ne US eshte me germa, ne Europe sic eshte thene ketu me ngjyra. Por perfundimisht pergjegjesia i bie prinderit.
Nuk e di nese televizoret ne Europe e kane mundesine e bllokimit te kanaleve nga pulti. Ne US e kane, ua lehteson shume punen prinderve.
Shi si bojn kto, sikur skane qene nai here te vegjel!
Kalamojt jane te prape...dhe kurioziteti ben te veten. Sic keni bo ju, kane per te bo ene kalamojt e juj.
Me kete i thashe te gjitha!![]()
Haha ti shume mir e paske shkruar por edhe une se vura re, vec kur e lexova te perseritur
Apollyon, te lumt njehere per temen qe ke hapur, ne mos gje tjeter te pakten ato qe jane vet prind do kene me teper kujdes per femijet nqs. e ndjekin temen kuptohet.
Eshte per tu ardhur keq se disa prinder as qe e vrasin mendjen se ato filma ndikojne shume negativisht ne trurin e femiut, behen me agresiv, etj etj. por ka edhe nga ato qe jane shume te kujdesshem ne ate aspekt.
Duhet ta kene te qarte edhe femijet kur eshte koha per te pa Tv dhe cilat kanale televizive u lejohet te shohin nqs. prindi nuk u tregon ato ska se si ta mesojne nje gje te tille.
Une as tash nuk shoh filma horor jo me kur kam qene femij,ato ja shpifin te madhit jo femiut.
![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga *Lorisa* : 16-07-2008 mė 08:29
Me keto femijt po imitojn kudo qe ndodhen ne shkoll rahin profesorin , ne shtepi rafin prindet, ne Tramwey kudo gjenden e tani po i mbyllin se jan te miturDo doja te dija mendimin tuaj;
A jan te demshem kto lloj filmash per moshat minore?
A eshte i deshmshem shikimi i filmave me permbatje te skenava mekabre, vrasje, gjymtime, etj etj?
A eshte i deshmshem per kto mosha, skena e filmave me permbatje erotike?![]()
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
Krijoni Kontakt