Te falenderoj Mond!
Po sjell ketu disa copeza prej noveles "Jam hija jote..."
Jane fragmente te shkeputura dhe pa vijueshmeri me njera tjetren.
JAM HIJA JOTE
Jam hija jote pėshpėriti duke lėvizur instiktivisht qafėn, gjest tė cilin e kish marrė zakon qė prej fėmijėrisė kur, sapo i rriteshin pakėz flokėt e rrallė, lidhte dhjetra bishtaleca, si bishta miu me fjongot e sajuara me fasho nga ato tė ndihmės sė shpejtė. Pasqyrės, i gėzohej duke valėvitur kokėn tėrė finesė por bishtat e veckėl si tė miut, humbisnin mes bardhėsisė dhe gėzimi shuhej nė trishtimin e bebėzave tė zinj sterrė.
Jam hija jote nė variantin mė tė keq tė mundshėm.
Ta shoh trishtimin qė tė kaplon sa herė unė pėrmend njė takim.
Shpesh, kam ndjesinė qė ne jetojmė nė dy kohė pa asnjė pikė takimi. Unė ndoshta jam personazhi yt i trilluar apo ti, ndoshta, metafora ime e munguar.
Pėr nje ēast, iu shfaqen si nė njė film bardhė e zi, pamje, ndjesi, madje edhe puthje tė buta si pambuk tė cilat i vinin si prej njė planeti tė shkumtė por njėkohėsisht, iu dukėn aq tė prekshme e tokėsore sa, pėr njė ēast, u rrėnqeth dhe u mblodh kruspull prej rrymės sė nxehtė qė i pėrshkoi palcėn e kurrizit, muskujt e qafės, pastaj atė, pikėn e saj tė dobėt, barkun, cili gjithmonė paguante me dhimbje, haraēin e fantazive e mundimshme hipno magjiko - erotike.
Hija nuk ka ngjyra pėshpėrite duke mė pėrpirė tė tėrėn me sy, qė prej kontinentit tėnd tė largėt. Ndėrkohė qė me kishe pas nė ēdo hap qė hidhje e nė ēdo frymėmarrje(ende mė ke). Unė isha aty, edhe pse kjo ishte e sikletshme pėr ty(jam ende).
Ne ēpėrmasa vozisim ne tė dy? E ke menduar ndonjėherė?
Ja, kėtė buzėqeshjen kaq fisnike nė fytyrėn e hequr paksa prej dhimbjeve tė shpinės, ta dua shumė. Ta adhuroj buzėqeshjen i dashur
Koha po mbaron. Mė presin punė tė tjera. Shihemi nesėr, the?
Ok, nė njė dimension tjetėr. Mė fal! Shaka. Mė jep njė puthje.
Mė mirė njė pėrqafim. Si thua?
Sa i mirė je, i pėshpėriti ajo tek veshi, ndėrkohe qė ai, i pėrshkuar tejpėrtej prej njė rryme tė vakėt, u shtriq si ariu polar mbi dėborė, pėr tė ēliruar ngėrēin qė krijuan buzėt e saj, nė atė ēikjen e lehtė si prej puhize.
(vijon...)
Krijoni Kontakt