Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 74
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Anxhushke mos u hidh kot nga dega ne dege. Muza eshte nga te paktat ndoshta e vetmja qe terheq vazhdimisht vemendjen time neper forume. Jam lexues teper kerkues,gati tekanjoz. Fakti qe po bej komente tregon qe e vleresoj e jo qe e hedh poshte. Sigurisht qe shijet e mia ne proze nuk perputhen me vepren e Muzes ,ndersa ato ne poezi po. Proza ka veshtiresi te madhe,sepse nuk mund te mbash ngulur nje lexues thjesht duke shprehur ndjenja e mendime me fjale te bukura e te goditura pasi ritmi i ulet i prozes nuk ta lejon. Proza nuk eshte shperthim si poezia,nuk eshte ujevare si poezia.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Proza dhe poezia jane kalime ne pentagram Hyj Njeriu dhe jo te gjithe munden ta realizojne nje mozaik te tille apo per me teper jo te gjithe dine ta ndiejne njelloj kete shije qe le. Nejse se eshte e kote te zgjatem...

Te pershendes

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    shija eshte subjektive... Ke te drejte e privatizuam pa qene as e nevojshme e as e drejte temen.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 13-05-2008 mė 20:51

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Dole fiks ku mendoja se do dilje. Ti sheh shijen subjektive dhe jo artistike qe nje tregim mbjell tek ty. Ti nuk analizon lidhjen apo raportin social shoqeror te kohes ne te cilen nje autor shkruan. Cdo veper shkruhet e ndikuar nga kushtet politiko sociale me te cilat autori perballet e menyra se si autori arrin ti realizoje apo shprehe ato nderthurur me elementet artistike cojne ne dy perfundime 1- art te vertete ose 2- imitim arti
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 13-05-2008 mė 20:51

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Ajo cka nuk me pelqen mua eshte pikerisht interpretimi i kushteve sociale e kete kam thene qe me postimin e pare. Pastaj tregimet jane pak te ngarkuara nga pikepamja artistike e ne rastin e kesulkuqes, perdorim aspak i goditur i perralles me cme the ti.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 13-05-2008 mė 20:52

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    Po lexoj dikutimet, e anxhit dhe HYJ NJERIU.
    ... Le shume per te deshiruar mbrojtja , leksiku dhe njohja qe ka anxhi per letersine. Te njohesh Muzen e ta duash ate, kjo nuk eshte mjaft per te te bere "avokate te denje".
    Pse dreqin merren kaq personalisht verejtjet , dhe mendimet per nje shkrim.
    Muza duket femer shume interesante.... por ketu nuk flitet per muzen , flitet per letersine qe ben ajo.
    Nejse...
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Lindja e njė njeriu…

U lind…
    Tentoi tė qante por nuk mundi…
    Njė cigare aty pranė e tundoi.
    Ku ishte dita e parė?
    Po fillimi?
    Fillimi ende nuk kish lindur…
    E mirė, ky mesi nuk ishte dhe aq i keq.
    Madje, sikur ta nis nga fundi mė mirė? - pėshpėriti mbytyr dhe nisi tė gdhendte ėngjej nė kapakun e arkivolit, derisa ai u bė i rėndė dhe u mbyll…
    Nė errėsirėn e thellė, mes mungesės sė ajrit, artikuloi tė qarėn e parė dhe mendoi se ky duhej tė ishte fillimi…
    E bardha eshte pak...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Citim Postuar mė parė nga macia_blu Lexo Postimin
    Po lexoj dikutimet, e anxhit dhe HYJ NJERIU.
    ... Le shume per te deshiruar mbrojtja , leksiku dhe njohja qe ka anxhi per letersine. Te njohesh Muzen e ta duash ate, kjo nuk eshte mjaft per te te bere "avokate te denje".
    Pse dreqin merren kaq personalisht verejtjet , dhe mendimet per nje shkrim.
    Muza duket femer shume interesante.... por ketu nuk flitet per muzen , flitet per letersine qe ben ajo.
    Nejse...
    Une nuk e njoh Muzen personalisht dhe nuk kam muhabet. Pra nuk po i bej mbrojtje asaj por prozes/poezise qe ajo ben. Pse? Sepse po te dish te shohesh thelle thelle ka nje art fin te nderthurur ne te. Une kam lexuar shume krijime te saj ne internet dhe gjithmone kerkoja nen emrin e saj. Mua si lexuese ka ditur te me beje per vete. (Ka patur shume botime tek revista letrare admet)

Sa i perket leksikut tim, do ishte me e drejte te me 'nenvizonit' ku jane gabimet e mia dhe jam ne gadishmerine tuaj t'i sqaroj apo pranoj ato.

Me vjen keq qe ju jeni nje nga shkrimtaret e rinj (nese jeni, pasi kam lexuar disa poezi tuajat ketu) dhe nder me goditesit per krijuesit e tjere. Ju nuk keni te njejten shije me Muzen, por kjo nuk do te thote se poezite tuaja vlejne e te sajat Jo.

Nejse.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga *Anxhi* : 14-05-2008 mė 09:37

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    -Ti "kupton" edhe ato qe ne nuk i mendojme. Ne rastin konkret. Ti kupton ate qe une as nuk e kam menduar ... "poziete e tua vlejne e te muzes nuk vlejne"Ti me dukesh lexueshja me e keqe qe kam pare qe shkruan per ate qe lexon. Mos u bej cinike se nuk te shkon. Shto se cinizmi eshte "vyrtit" i qenieve shume te mencura-djallezuara.
    Eshte hera e pare qe vertete ndjej turp e keqardhje per veten qe po te pergjigjem e po komunikoj me ty ....
    Tung!
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Citim Postuar mė parė nga *Anxhi* Lexo Postimin
    Une nuk e njoh Muzen personalisht dhe nuk kam muhabet. Pra nuk po i bej mbrojtje asaj por prozes/poezise qe ajo ben. Pse? Sepse po te dish te shohesh thelle thelle ka nje art fin te nderthurur ne te. Une kam lexuar shume krijime te saj ne internet dhe gjithmone kerkoja nen emrin e saj. Mua si lexuese ka ditur te me beje per vete. (Ka patur shume botime tek revista letrare admet)

Sa i perket leksikut tim, do ishte me e drejte te me 'nenvizonit' ku jane gabimet e mia dhe jam ne gadishmerine tuaj t'i sqaroj apo pranoj ato.

Me vjen keq qe ju jeni nje nga shkrimtaret e rinj (nese jeni, pasi kam lexuar disa poezi tuajat ketu) dhe nder me goditesit per krijuesit e tjere. Ju nuk keni te njejten shije me Muzen, por kjo nuk do te thote se poezite tuaja vlejne e te sajat Jo.Nejse.
    Hmmm,sido qe te jete,ti Anxhi,nuk do te dish te ''shohesh thelle thelle''sa macja per letersine,dhe e dyta ke bere nje krahasim qe vec ti mun ta besh.Ne fund te fundit edhe Muzes si ben mire ajo qe ti komenton, sepse nuk di ta besh,mendoj une.

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Zija Ēela
    Nga shigjeta nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 27-11-2010, 05:57
  2. Legjenda dhe tregime te moēme shqiptare
    Nga Eni nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 04-06-2010, 08:35
  3. Tregime te ndryshme fetare!
    Nga Zana e malit nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 24-01-2010, 03:28
  4. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  5. Tregime
    Nga Diabolis nė forumin Shkrimtarė tė huaj
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2006, 18:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •