Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 23 prej 23
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Diesel Industry Lexo Postimin
    ej Xfiles, se ska rene ndonjehere muhabeti te te pyes, si ndodhi qe u konvertove se jam kurioz??? kur e mendoj qe ke rezikuar ne nje shkolle fetare e mund te ishte bere nje si kta turipalaret me syte tere sklepa qe vijne e flasin ne forum......me vjen cudi si u bere kaq largpames me vone. Cila ishte arsyeja e "daljes ne drite" ?

Pershendetje.
    si fillim jam nga nje familje e krishtere, keshtu qe islamin nuk e kam patur ne gjak , pastaj kur isha i vogel e urreja islamin, nuk e di pse por e ndjeja qe nuk me pelqente. me pas qelloi jeta qe u ktheva sepse ndoqa nje shkolle fetare, me pelqeu ne shume aspekte se kishim nje profesor qe na bente muhabete interesante por qe i lidhte me fene, si psh mbi endrrat, shpirtin, mediumat, etj etj. Ne fund te fundit une jam dhe tip qe per karakter personal shumicen derrmuese te rregullave fetare i ndjek . Nuk ishte problem per mua.
    Mirpo kam qene gjithmone kurioz dhe asnjehere fanatik mbi fene.
    Nje liber qe me dhene Darius te cilin e lexova te gjithin me futi thelle ne mendime. Ai liber mund te kete qene dhe frut i fantazise se dikujt apo disave, pak rendesi ka, por aty kuptova se si idete dhe mundesite e prejardhjes sone si dhe pikepamjet e te shikuarit boten jane pafund. Nuk mund ta kufizoja veten me nje ide te thjeshte dhe banale, per me teper qe nxit ekstremizem.
    Il colpo di grazia si i thone muhabetit e mora kur realizova se te jesh besimtar i krishtere apo musliman perkthehet vetem ne nje gje , egoizem dhe indiference e paster. Te gjithe ata qe besojne besojne sepse ndihen mire ne situaten qe ndodhen, mjafton te shohesh se si besimtaret e kane zakon te thone "do digjeni ne ferr", dhe per ç'fare thjesht sepse nuk besojme ne zot, dhe ndihen mire duke genjyer veten se ata do shkojne ne parajse si te zgjedhurit.
    Dhe ne qofte feja e vertete, ku eshte qefi i te qenurit i zgjedhur kur te tjeret do shkokan ne ferr sepse i teket zotit? apo sepse jeta qe jetojme eshte teper e veshtire per te qene i drejte pa mekate. ç'kuptim ka gjithe kjo.

Mjafton pak reflektim i brendshem, pak altruizem dhe nuk do shume te dalesh nga gremina psikologjike e quajtur besim fetar.
    Une besoj ne shume gjera, nuk jam kunder te besuarit ne diçka, por jam i ndergjegjshem qe besimi im eshte vetem i imi dhe jo domosdoshmerisht vlen dhe per te tjeret.

Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    SA KEQ QE NUK JANE TE GJTHE SI TY! ....... me te vertete. Respektet e mia
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Kesaj pyetje shume lehte i gjen pergjigjjen.
    Sepse te jesh musliman i vertet sipas kuranit duhet te urresh dhe luftosh besimet tjera ,mos me kundershtoni ne kete pike se vet e kam lexuar.
    SEpse profeti i kesaj feje jeten personale e ka pas shume te shthurur,me shume gra ,disa edhe femije.
    Pastaj menyra e jetes se tij eshte trasheguar brez pas brezi deri ne ditet e sotme .
    Sipas kuranit te drejtat e femrave jane shume te kufizuara per te mos thene skan fare ,shiqoni vendet arabe .
    E shume mangesi te tjera qe te jep me kuptu nga ato qe sheh se edhe ZOTI i ka ndeshkuar,sepse nga kah vende muslimane ka varferi ,dhune ,cenime te drejtave te njeriut ne vecanti grave dhe femijeve .
    Dhe te drejten me dhimbsen grate dhe femijet e ketyre vendeve.

Pershendetje nga Kosova

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  2. Krishterimi dhe Islamizmi - përputhjet dhe shpërputhjet!
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38
  3. A e ruajti feja islame popullin shqiptar nga asimilimi?
    Nga imaas në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 166
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 09:27
  4. Debohen islamiket nga Shqiperia..
    Nga LONDON-TIRONC në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 09-08-2004, 04:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •