Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Përse islamizmi është antipatik për jo-islamikët?

Perse islami eshte antipatik per joislamiket?
    ky eshte nje fakt kokforte.
    ne bote ka shume fe dhe sekte,por islami eshte shume antipatik,te gjithe jo islamiket nuk kane ndonje konsiderate per kete fe,perveçse negative.
    psh, une jam ateist(dhe si une ka shume)por fete e tjera si krishterimi,budizmi,hebraizmi,hinduizmi,dhe keto me te rejat perendimore,nuk me japin asnjelloj bezdie.
    une besoj se arsyeja eshte se keto nuk jane aspak agresive krahasuar me islamin,i cili eshte nje doktrine mbytese e dhunshme,i cili kerkon nje lufte totale kunder jo besimtareve apo besimtareve te feve te tjera.
    doktrina e krishtere psh,nuk kerkon qe te luftohen jo besimtaret,te vriten etj etj.perkundrazi jezusi i tyre shfaqet mjaft paqesor ne librat e tyre "te shenjte".

po ju si mendoni?
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    per faktin e thjeshte qe eshte absurd dhe qesharak ne shume raste, per shkak te ekstremizmit te theksuar qe shfaq kjo fe ne thelb, nuk eshte vetem faji i besimtareve, por i fese si shkak kryesor.

i/e regjistruar Maska e Edli
    Anëtarësuar
    08-06-2007
    Postime
    7
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    per faktin e thjeshte qe eshte absurd dhe qesharak ne shume raste, per shkak te ekstremizmit te theksuar qe shfaq kjo fe ne thelb, nuk eshte vetem faji i besimtareve, por i fese si shkak kryesor.
    Tamam si dhe per faktin qe nuk ka ndryshuar fare dhe s'i eshte pershtatur kohes si c'kan bere fete e tjera. Akoma zbaton te njejtat rregulla per shoqerine si 1400 vjet me perpara.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Mmund te themi se eshte bere kohve te fundit tu i pas parasysh ngjarjet tcilat jan tu ndodh neper bote sic eshte Terorizmi edhe tentativa e fundamentalistav islamik qe ti luftojn pabesimtaret ne qdo mnyre .
    We are all Aliens

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    ne bote ka shume fe dhe sekte,por islami eshte shume antipatik,te gjithe jo islamiket nuk kane ndonje konsiderate per kete fe,perveçse negative.
    psh, une jam ateist(dhe si une ka shume)por fete e tjera si krishterimi,budizmi,hebraizmi,hinduizmi,dhe keto me te rejat perendimore,nuk me japin asnjelloj bezdie.
    une besoj se arsyeja eshte se keto nuk jane aspak agresive krahasuar me islamin,i cili eshte nje doktrine mbytese e dhunshme,i cili kerkon nje lufte totale kunder jo besimtareve apo besimtareve te feve te tjera.
    doktrina e krishtere psh,nuk kerkon qe te luftohen jo besimtaret,te vriten etj etj.perkundrazi jezusi i tyre shfaqet mjaft paqesor ne librat e tyre "te shenjte".

po ju si mendoni?
    land
    Titulli i temes, hyrja qe i ke bere, dhe e gjithe permbajtja eshte bazuar ne pervojat personale te cilat nuk mund te pergjithesohen sepse ne nje rast te tille (te perdorimit te frazes "ky eshte nje fakt kokforte") shfaqen si tendencioze. Me nje fjale mund te themi qe ke hapur nje teme per te kenaqur epshet personale, ku vet ke parashtruar pyetjet, vet ke dhene pergjigjet per te kanalizuar mendimet e te tjereve.

Une njoh plote njerez te besimeve te ndryshme (katolike, orthodhokse, budiste, hebreje), njoh dhe ateiste te cilet s'kane kurfare problemi me Islamin si fe, dhe qe dine te bejne dallimin midis praktikimi te fese dhe fundamentalizimit te fese.

C'eshte e verteta, ne cdo fe ka nga nje cik fundamentalizem - ku me shume e ku me pak - dhe kjo s'duhet pare si gabim i fese, por si gabim i besimtareve. Nga mosdija ose nga bindjet personale (sic do ishte rasti juaj) ata mund te japin llojlloj transmetime ne emer te fese dhe mund edhe te veprojne po ne emer te saj.

Kur flitet per fundamentalizmin tek ca muslimane eshte mire te terhiqet nje paralele dhe ke fundamentalizmi tek krishteret. Muslimanet nuk jane shume te kenaqur me statusin e tyre dhe me politiken e botes joislame ndaj tyre, dhe per pasoje tejkalojne veprimet njerezore, duke bere dhe sulme terroriste. Por kjo figure e erret do ishte me e plote ne syte e gjithsecilit (qe thirret ne vlerat njerezore) kur do pershkruheshin dhe imazhe te erreta te historise krishtere, sic kane qene KRYQEZATAT ose sic ka qene GJUETIA E SHTRIGAVE, edhe momente tjera te papelqyeshme ne historine e religjioneve.

Ne Islam besohet se kur nje njeri ben nje mekat (nje vrasje), ai largohet nga rruga e Zotit dhe behet i pafe. Keshtu qe llogaritni qe dita dites shtohet numri i ateisteve ne Bote nga mekataret e tille.
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Feja islame eshte e kapur pas ca dogname te lashtaaaaaa qe per nivelin tone shoqeror duken shume gjera te kota dhe pa asnje pike interesi.

Dakort kane besimin e tyre ,jane te lire ta praktikojne, por jo me kaq fanatizem sepse duket absurde .
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin

po ju si mendoni?
    Land, islami nuk eshte fe antipatike ( sikur te ishte ashtu nuk do te perhapeshte me shpejtesi me te madhe ne bote se sa fete tjara ), problemi eshte se shumica e njerezve te cileve kjo fe iu duket antipatike, ne fakt nuk kane njohuri per kete fe, bazohen ne fjale boshe te fabrikuara nga njerezit qe ia kane friken kesaj feje per te vetmen arsyje sepse perhapet shum shpejt!
    Jetojme ne nje kohe marketingu , paramendoj fete si produkte qe i shiten njerezimit.
    Deri dje psh produkti i quajtur "krishterim" shitej shum bukur ne bote , por cfar ndodhi, ndodhi qe me paraqtjen e fese islame dmth produktit "islam", krishterimi filloj te humbi tregun e tij.
    Tani e vetmja menyre qe te ndaleshte hovi i perhapjes se ketij "produkti" ishte etiketimi i tij si produkt i "keq" , produkti i jone "krishterimi" eshte produkt me i mire se i atyre pra se "islami".
    Dhe kjo ndodh sot ne bote, feja islame etiketohet pa te drejte!
    Ti nuk ke degjuar te dali dikush ketu , dhe te etiketoj Biblen se favorizon shitjen e vajzave si skllave seksi dhe shum gjera te tilla!
    Lufta totale qe permend ti dhe nuk i di se nga i merr keto te dhena nuk eshte aspak e vertete, e vetmja lufte qe lejohet ne fene islame eshte lufta vetmbrojtese , asgje me shum!
    Sipas fese islame bile biles ne lufte nuk guxon te vrasesh femije ( ndersa te tjeret kete e bejne cdo dit ), gra , pleq e plaka, vlen te theksohet se sipas doktrines islamike eshte e ndaluar edhe drujte te demtohen gjate luftes, bagetia!!!
    Pra nuk shikoj ndonje dhune ketu, nese ty te duket dhune e drejta per tu vetmbrojtur e dikujt , ateher problemi eshte tek ti e jo tek islami!
    Sa i perket Bibles, mund te them kete sipas dhjates se vjeter njerezit ndahen "NE ATO DHE NE"! ATO nenkupton te gjitha popujt e botes dhe NE nenkupton popullin e "zgjedhur" Izrealit!
    Andaj sipas dhjates se vjeter kur shkon e punon per cifut te trajton si skllav sepse ashtu i urdherohet ne Dhjaten e vjeter!
    Nese skllavi nuk i permbush detyrat, pronari ka te drejte ta rafi as shum , por nqs skllavi vdes gjat kohes se denimit atehere pronari do te pergjigjet per krim para perendise, por ama nese skllavi nuk vdes gjate kohes se denimit ose vdes dy dite me vone ose me shum si pasoje e rafjes, atehere pronari nuk ka asnje faj !!!
    Une nuk e kutpj si thua qe Bibla nuk paska pasur doktrine te dhunshme ndersa te duket doktrine e dhunshme e drejta e dikujt per te mbrojtur familjen , pasurine dhe nderin e tij !!!

Me Respekt GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2005
    Postime
    27
    Feja e Muhamedit eshte antipatike për shume arsye. Disa janë përmendur më lart – nëse dikush ka durim te lexoje dhe është në gjendje të injorojë shashkat e kamikazëve islamikë të cilët gëlojnë në forume si ky.

Historia e njerëzimit ka patur gjithmonë aksidente të çuditshme dhe ngjarje absurde. A ju kujtohet komunizmi / socializmi? Sundimi i ideologjisë së mbrapshtë që fitoi terren dhe manipuloi politikën e më shumë se gjysmës së botës? Idetë utopike të një çifuti nga shekulli i 19-të arritën të ndryshojnë kursin e jetës së miliarda njerëzve dhe e futën një pjesë të konsiderueshme të botës në një kafaz qesharak.

Nuk duhet të habitemi që idetë fetare të një sharlatani arab nga shekulli i 7-të sundojnë mendjet e disa miliona njerëzve dhe një pjesë të botës. Po kështu nuk duhet të habitemi që feja e Muhamedit është antipatike edhe për vetë myslimanët.

Arsyeja pse militantët dhe propaganduesit e Muhamedizmit – sepse ky është emri që e përfaëson më mirë atë mishmash idesh dhe praktikash fetare që quhet Islam - është pikërisht pasiguria dhe vetë-urrejtja që ata kanë. Antipatia është pasojë e neurozës individuale dhe kolektive që karakterizon këtë rrymë.

Duke qenë krejtësisht të pasigurtë, Muhamedistët sillen në një mënyrë të diktuar nga kompleksi i pasigurisë që rezulton në antipati për ata që i vëzhgojnë. Ndjenja e besnikërisë ndaj ideve fikse të Muhos – si p.sh. mbajtja e mjekrrës në formë myku, apo veshja e pantallonave treçerekshe – bie ndesh me praktikat e çdo kulture tjetër njerëzore. Mirëpo duke mos pasur lirinë që mund të kenë fetë apo ideologjitë e tjera për të axhustuar apo përshtatur praktikat e tyre me ambientin përreth, mazllëmët detyrohen të reagojnë me kokëfortësinë dhe mbrapshtinë neurotike të qënieve të kapur gabim.

Mendoj që arsyeja kryesore pse feja muhamediste është antipatike është sepse nuk ka sjellë asnjë gjë origjinale, nuk ka asnjë mesazh pozitiv për racën njerëzore në tërësi dhe nuk ka demonstruar asnjë shembull praktik të progresit. Myslimanët janë të dënuar të krahasohen përjetësisht me fetë e tjera – sidomos me ‘kaurrët’ dashakeqë dhe çifutët ‘e pabesë’- dhe kjo është stampa që i bën ata antipatikë. Ata nuk kanë ekzistencë jashtë krahasimit me fetë e tjera ‘konkurrente’.

Islami është një fe parazite. Jo se thjesht nxit parazitizmin dhe dembelizmin – megjithëse kjo është deri diku e vërtetë dhe e provuar – por sepse kjo fe ‘ushqehet’ me anët negative të feve të tjera. Nuk ka aspekte absurde të kësaj feje që mos të justifikohen nga myslimanët mbi bazën ‘edhe krishtërimi/judaizmi/etj bën këtë gjë’. Është e qartë nga Kurani që idetë e Muhamedit janë zhvilluar në raport me judaizmin dhe krishtërimin dhe fryma e obsesionit me këto fe ‘konkurrente’ ndihet nëpër gjithë këtë përmbledhje gojëdhënash.

Nuk ka si të mos jetë antipatike një fe e cila detyron të rekrutuarit e vet që të mos kthehen në fe të tjera përndryshe do të vriten. Tamam si komunizmi i Stalinit dhe Enver Hoxhës.

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    cdo fe kur u imponohet te tjereve behet antipatike, sepse besimi duhet te jete dicka qe vjen nga shpirti dhe jo qe te detyrojne te behesh fetar..
    shekuj me pare ishte feja katolike ajo qe donte ti imponohej mbare botes dhe ne emer te saj u bene luftrat, sot ne 2008 eshte feja myslymane qe po kerkon ti imponohet botes dhe ne emer te allahut ca individe propagandojne luften e shenjte.
    por ajo qe eshte per tu shqetesuar eshte fakti qe nese kur feja katolike donte ti imponohej botes, injoranza mbizoteronte pjesen me te madhe te njerezve dhe ajo qe ndodhte ishte pasoje e injorances se njerezve kjo qe po ndodh sot me islamiket eshte shqetesuese sepse ata qe predikojne luften e shenjte jane te gjithe njerez te kulturuar dhe inteligjente dhe perdorin injorancen e te tjereve per te arritur qellimet e tyre..
    asnje fe ka lindur si e dhunshme, eshte interpretimi qe ne i japim asaj qe e ben te tille
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga maryp Lexo Postimin
    asnje fe ka lindur si e dhunshme, eshte interpretimi qe ne i japim asaj qe e ben te tille
    mund te te korrigjoj pak ketu,
    po te kesh lexuar historine islame(dhe une e kam bere ne mesim dhe kam dhene provim) mund ta shohesh mjaft lehte se ishte pikerisht profeti ai qe beri lufte prej verteti ne emer te fese, ishte vete profeti qe pushtoi ne emer te fese.
    Te thuash per krishterimin po, se fundja jezusi nuk predikoi lufte dhe as beri lufte(bazuar ne librin e vet te krishtereve pak me intereson nese jezusi ka ekzistuar apo jo, perderisa pasuesit e tij e besojne).
    Pra me krishtrimin u abuzua, sepse ne dhjaten e re nuk ka lufte.
    Po me islamin nuk po abuzohet aspak, sepse une e njoh mire dhe te mos te vijne ketu disa e te thone se une nuk e njihkam mire fene tuaj, sepse kam qene dhe vet besimtar, une e kam pare dhe jetuar islamin nga nje pikpamje besimtari prandaj kur flas nuk ja fus kot, ne islam pushtimi dhe lufta ne emer te fese jo vetem qe nuk kritikohet, por nxitet dhe justifikohet. Mbase jo ne ekstremizem sa per te hedhur veten ne ere, por njeriu aq do , mjafton te justifioje dhunen me hyjnoren duke i shtuar dhe pak nga urrejtja personale, dhe jemi ne rregull.
    Njeriu eshte jo perfekt dhe ka tendence ti deformoje gjerat, dhe feja duhet te jete si nje shembull i perkryer qe te pakten pasuesit te jene çka.

Pra i qendroj mendimit se nuk eshte vetem injoranca shkaku per ekstremizmin islamik, por problemi kryesor qendron ne vet islamin.
    Imagjinoni pak, ne bibel jezusi jep shembullin se si kur te gjuajne ne njeren faqe jepi tjetren, fal ata qe e gozhduan etj etj, dhe perseri krishterimi i perdor per gjera makabre, dhe u deformua sa te mund,
    ç'duhet te presim nga pasuesit e nje feje qe lindi dhe u perhap me dhune, dhe e justifikon luften e shenjte duke e nxitur ate? Me siguri nuk duhet te presim gjera te mira.

Faleminderit kush pati durimin ta lexonte deri ne fund.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 09-05-2008 më 17:53

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  2. Krishterimi dhe Islamizmi - përputhjet dhe shpërputhjet!
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38
  3. A e ruajti feja islame popullin shqiptar nga asimilimi?
    Nga imaas në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 166
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 09:27
  4. Debohen islamiket nga Shqiperia..
    Nga LONDON-TIRONC në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 09-08-2004, 04:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •