Dita dites po lexoj qe ne Ballkan po takojne njerz te ashtuquajtur wahhabistë.
A din kush se cka jane keta?
Dita dites po lexoj qe ne Ballkan po takojne njerz te ashtuquajtur wahhabistë.
A din kush se cka jane keta?
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Patjeter ka nje pergjigje per ty.
Emri wehabist e perdorin fete e tjera ne lidhje me disa muslimane te cilet ndjekin nje metode ekzakte te fese dhe duke mos futur ne fe gjera shtese as duke pakesuar nga ajo.Ky emer megjithese nuk eshte mire qe te emertohet muslimani me ketre emer sepse nuk ka ndonje baze fetare ose nuk permendet ne kuran apo diku tjeter por i referohet nje prej dijetareve me te medhenj te islamit MUHAMED ABDULWEHABIT i cili u ngrit kunder perandoris osamane dhe filloi te ktheje ne gjirin arab vertetesine e Islamit dhe besimit sepse ishte perhapur ne ate kohe shume bektashizmi , sufizmi shtesa dhe risi sikur dhe adhurimi i varreve dhe ne kete kohe i nderuari dijetar MUHAMED ABDULWEHAB filloi te pastronte fene nga gjerat qe njerzit kishin futur ne te adhurimi i te vdekurve etj duke rikthyer metoden profetike te besimit dhe e njeshmerise se Zotit.Mynyra e Zbatimit te fese sipas shpalljes se profetit MUhamed .as duke e ndjekur ate ne perpikmeri dhe duke e zbatuar fene ne nje mynyre me te drejte dhe perpikmerie duke bere vepra te argumentuara me kuran dhe me hadithe profetike duke qene i gjere ne marrjen e fetvave dhe mos futja vetem ne nje drejtim te caktuar ose mendim dijetaresh por duke i pare te gjithe mendimet dhe te zgjedhesh me te mirin ne baze te argumentavete parashtruar nga ato.
,E theksoj se kjo shprehje eshte perdorur me shume nga jomuslimanet per ta perdor si preteks si percarje mes muslimaneve sic po e perdorin sot.
Megjithate doja te theksoj se ka qene nje levizje per ripeteritjen e tradites profetike duke ndjekur shembullin e te pareve tane muslimane dhe profetit MUhamed a.s duke kundershtuar dhe PORTEN E LARTE ashtu sic bene dhe shume shqiptare ne kohen e rilindjes kur e pane se ne fene tone hyne shume shtesa dhe risi nga ana e turqve duke sjelle fryme bektashizmi dhe sufizmi.
E kuptova.
Po kjo do te thote nje ringjallje apo jo?
Siç dukt ti je aderues i Wehabizmit?
Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 02-11-2003 më 06:11
Kombi mbi te gjitha
Ti pyete cfare jane Wahabbet apo cfare eshte parafolesi???Siç dukt tu je aderues i Wehabizmit?
Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.
Ndoshta te dyat.
Po pse, çfar lidhje ka kjo me me ty?
A ke ti sqarim tjeter per "Wehabbet"?
Kombi mbi te gjitha
Klevis, sipas besimit tend a duhet prishur te gjitha monomentet historike(si psh te Skenderbeut), permendoret, truporet, pllakat perkujtimore , varrezat me guret e mermerit etj?
Kombi mbi te gjitha
Klevis, pse nuk pergjigjesh ne kete pyetje?! Ne tjerat je aq i perpiket!Postuar më parë nga iliria e para
Klevis, sipas besimit tend a duhet prishur te gjitha monomentet historike(si psh te Skenderbeut), permendoret, truporet, pllakat perkujtimore , varrezat me guret e mermerit etj?
Kombi mbi te gjitha
Sa per skenderbeu guret e varrezave etj une i jap me perparesi bjeriut sesa statujave dhe pllakave te betonit.harxhohen miliona leke per skenderbe dhe pplaka mermeri ne varreza kur shume njerez nuk kane te hajne vrasin veten se jane pa shtepi .shume te tjere nuk i respektojne prinderit gjate jetes dhe kur ato vdesin i bejne vorret me plakka mermeri kur ne jeten e tyre nuk iu kane ndihmuar asnjeher me ndonje leke .Por e kane cu veten mbas grave dhe i kane lene prinderit menjeane e kur ato vdesin i ngrejne vorre te bukura ky eshte respekti ndaj sendeve dhe njerzit lihen menjeane.
Islami i jep perparesi qenies njerzore dhe e ngre ate ne piedistale te larta dhe jo statujat dhe varret e vdekura,Imagjino me ato leke qe behen varret sikur ti jepeshin te varferve per shpirt te nens ose babit tevdekur do kishin shperbvlim me shume sesa i bene plakka mermeri sikur ato leke te ishin bere rruge dhe ujesjellesa.por ti ske si gjykon keshtu si mua se ne zemer ke materien e une kam Zotin
Edhe dicka nuk kam frike ta them te verteten por duhet te me pyesesh sinqerisht per te mesuar dhe jo me kunja.
Muhamedi as, thote
Thuaje te verteten qofte edhe e hidhur se idhtesine e fillimit do tia ndjesh embelsine ne fund
Ndryshuar për herë të fundit nga KVS : 10-04-2006 më 11:23 Arsyeja: Cens.rreg.
Une sinqerisht te pyeta, une po te kuptoj megjithse nuk ke guxim haptas te thuash, PO. As ketu e as atje nuk pergjigjeni konkret, skeni guxim? Ti dhe ata mesuesit tu do te i priashni krejt monomentet historike.
Dhe saper mermeret, po sikurse ti te shiteshe kompjuterin, shtepine, token(nuk edi cka posedon)n dhe parate te jau shpernash fukarenjeve?
Dhe sa per ate "Ignore" qe shkruan un nuk e kam bere.Pyeti moderatoret?
Kombi mbi te gjitha
Si të thuash që islami duke qenë traditë arabe, duhej kthyer në rrënjët e veta arabe. Shumë domethënëse, kjo, rreth karakterit nacionalist arab të islamizmit. Çfarë mund të thuhet më tej rreth kësaj lëvizjeje?Postuar më parë nga Klevis
Krijoni Kontakt