Sot, Thursday, 08 May 2008
Berisha nuk ka turp,
falenderon anti-shqiptarët e “Fondacionit Panhelenik”
Nga Robert Papa
Edhe politika ka moral. Ndaj Berishës, që na u vishka si Rama dhe flitka në Sarandë si Hoxha, duhet t'i vijë turp kur falenderon “Fondacionin Panhelenik”, një nga strehat më anti-shqiptare dhe më anti-Berishë në vitin 1997.
"Ruaju nga grekët, kur të bëjnë një dhuratë" është shprehje që përdoret në SHBA. Dhe kanë të drejtë. Pse ka ndryshuar Berisha kaq shumë?! Nuk di të dallojë, se kush është më shumë “Anti-Ne”: Ai, Gejxh, apo Janullatos?!
Sot, Athina kontrollon qeverinë, por ka ulur në gjunjë edhe Salinë, dje "anti-grek" e "pro-shqiptar". Po sikur të ketë shitur edhe "autonominë" e Himarës?! Po sikur, Bin Laden të ndërtonte një rrugë në fshatin e Berishës në Tropojë, a do t’i falënderonte Saliu, fondacionet e tyre?!
“Fondacioni Panhelenik” kërkon Vorio-Epirin, pra nuk njeh kufijtë tanë. Ndaj Berisha, duhet të kontrollojë veten, ose ilacet që pi. Edhe injoranca, por edhe ulja e kokës për hir të karrikes, ka një kufi.
Ky spostim kaq pro-grek i Berishës, na bën të mendojmë mirë, që asnjë votë e djathtë nacionaliste, të mos shkojë për të. Tash, po nis "liga e djathtë" dhe PD-ja e Berishës, do dal në vend të tretë, si partia laburiste në Angli
Krijoni Kontakt