Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874

Mungesa e intimitetit dhe nevoja për të.

Ne zgjohemi si papritur nje dite dhe kuptojme se s'kemi intimitet. ....ose me mire nuk duam dhe nuk kemi deshiren per tjetrin/tjetren!
    Marredhenia seksuale nuk na kenaq me dhe kjo qe kemi nuk eshte ajo qe vertet donim në fillim.....
    Jemi thjesht dy njerez egoiste qe kerkojne kenaqjen e vetes. Elementet e dashurise dhe intimitetit te vertete nuk mund të arrihen "menjehere", dhe gjendemi ne nje gjendje të paekuilibruar, duke kerkuar harmoni!

Jeta jone perbehet nga pese pjese te rendesishme: fizikja, emocionalja, mendorja, shoqerorja dhe shpirtrorja. Të pesta keto pjesë jane projektuar per te punuar se bashku ne harmoni. Duke kërkuar intimitet ne e duam zgjidhjen sot, ose dje. Nje nga problemet tona eshte se i duam gjerat "ne çast".
    Kur nevoja per intimitet ne nje marredhenie nuk plotesohet ne kerkojme nje zgjidhje te menjehershme. Ku e kerkojme? Te fizikja, mendorja, emocionalja, shoqerorja apo shpirterorja? !.......Te fizikja. Intimiteti arrihet me lehte në fushën fizike sesa ne kater fushat e tjera.!!!
    Mund te behesh fizikisht i afert me dike brenda nje ore ose me pak. Por shpejt zbulon se seksi mund te jete vetem nje lehtesim i perkohshem i nje deshire siperfaqesore. Nevojat me te thella mbeten ende te paplotesuara.....
    Ç'fare bejme kur entuziazmi fillestar bie dhe seksi na pelqen gjithmone e me pak? E arsyetojme duke thene.... "Ne jemi te dashuruar. Vertet te dashuruar." Por ende ndihemi fajtore dhe te pakenaqur. Shikojme djem dhe vajza qe kalojne nga nje marredhenie ne tjetren duke shpresuar... "Kesaj rradhe do te jetë e verteta. Kesaj rradhe do te gjej një marredhenie që do te zgjate."

Unë besoj se ajo qe ne duam ne te vertete nuk eshte seksi. Ajo qe ne duam vertete eshte intimiteti.

Çfarë është Intimiteti?

Sot, fjala intimitet ka marre ngjyrime seksuale. Por kuptimi i saj eshte me i gjere. Ajo perfshin te gjitha permasat e jetes sone - po, aspektin fizik, por edhe ate shoqeror, emocional, mendor dhe shpirteror. Intimitet ne te vertete do te thote..... "ndarje e plote e jetes me dike."

Marshall Hodge ka shkruar nje liber me titull "Your Fear of Love" (Frika jote nga dashuria).
    Ne te ai thote, "Ne kemi mall per çaste dashurie, afersie dhe butesie, por shpesh ne piken kritike terhiqemi. Kemi frike nga afersia. Kemi frike nga dashuria."!!
    Me poshte ne te njejtin liber Hodge thote, "Sa më afer dikujt te jesh, aq me shumë mundesi ka per lendim."

Eshte frika nga lendimi ajo qe shpesh na pengon te gjejme intimitet te vertete.

Cili eshte kuptimi i fjales intimitet per ju?
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 26-04-2009 më 10:10
    "Carpe Diem"

i'm not fragile Maska e Daniel Maker
    Anëtarësuar
    17-03-2008
    Postime
    1,802
    intimiteti eshte nje gje e madhe per mua ne jeten e nje ciftit,dhe prap per mua nuk eshte intimitet vetem "seksi" !sme pelqen te mcifem mbrapa nje gisht dhe te them mjafton dashuria per te plotesuar cdo gje se kervati eshte nje vend ku njeriu kompletoet mund te thuash po qe nje fillozof!heq turpin qe cdo njeri ka dhe tabut qe mendja dhe njerzit kan krijuar si mbas experiences e jetes vet ose edhe injorances mund te them pa frik..
    shum njerz as nuk e njofin trupin e vet dhe as nuk e imagjinojn ca mund ti pelqej kur jan me te dashurin e vet dhe kjo gje ndodh me shume me femrat se gjasme (them ne 2008)me at djal qe jan vetem ate do marrin dhe kjo per mua eshte jo munges experience po intimiteti sepse ajo mund te ket turp te thot nje gje atit dhe ai mos te arri te kuptoj qe e dashura vet nuk eshte e kenaqur!
    si the me siper jan shum emocione qe hyn ne loj dhe nuk eshte nje pun vetem fizike..po hajde ti rrjeshtosh te gjitha dhe te thuash jam e lumtur me ket djal ne zemer ne kok dhe ne shpirt!ato jan gjera qe arrien ne jeten e ciftit duke u njof vet dit per dit dhe nuk vej doren ne zjarr me then qe nje cift edhe se shum i dashuruar i ka te gjitha palet..
    intimitet per mua eshte te besh shaka me yt dashur,ti hudhesh nje shikim qe ngelni te dy duke "folur me sy",te ndrosh cemcakizin qe keni ne goj,te hash nga luga yt dashur ose te lash dhembet me furcen e tij..jo vetem ta kapesh kamasutren!
    per experiencen qe kam them qe eshte e veshtir qe te gjesh nje njeri qe te pershtatet ne intimitet se duhet shum pun per tja arritur dhe frika me shume per mua per shembull eshte se nje gje qe tjetri mund te arri ta bej sa per te ber te lumtur dhe jo sepse lumturia e tij eshte lumturia e sajt!dhe kur vjen puna ne kervat pastaj shfaqen te gjitha frikat qe me shum sa bllokojn femren se mashkulli skupton gje,nje ah ah ajo dhe ai cigaren e ka ke veshi gati per ta ndez dhe ti thot vetes "ca i punova"..
    po them edhe pa faj i shkreti se jeni mjeshtra per te rrejt kshu qe me lind pyetja gjithmone:"po deri sa e don nje njeri,po mungojn ca gjera qe tju bejn perfekt,pse sduhet te flitet per tu kuptuar po tja lejm kohes deri sa tja arri?ose deri sa te plasi?"boh..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-04-2008
    Postime
    62
    dashuria pa intimitet eshte si nje trendafil pa petale...(flas per ciftet relativisht te reja) pastaj po te flasim per pleqte ata jane bere moter dhe vella...

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga neperka70 Lexo Postimin
    dashuria pa intimitet eshte si nje trendafil pa petale...(flas per ciftet relativisht te reja) pastaj po te flasim per pleqte ata jane bere moter dhe vella...
    Mendoj qe intimiteti dhe dashuria duhet te ekzistojne ne çdo moshe,pavaresisht se ne baze te kesaj te fundit ato mund te kene trajta te ndryshme.
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Cmimi i intimitetit eshte i larte .Dhe rreziku eshte i tille....
    Cmimi je vete ti, eshte nderi yt, rreziku nga braktisja, humbja dhe poshterimi..Keto jane pengesa te medha te kuptueshme.

Por shperblimi i intimitetit ?

Njerezit qe kane intimitet me partnerin e tyre dihen. Ata kane nje strehe te sigurte dhe kjo i ndihmon qe te perballen me boten ne mynyre efikase. Ata kane me teper qetesi te brendshme emocionale se njerezit e tjere.
    "Carpe Diem"

Passion Maska e Lida54
    Anëtarësuar
    27-01-2008
    Vendndodhja
    Në Francë.
    Postime
    115
    Pa intimitet lidhja eshte e vdekur.
    Les passionnés soulèvent le monde, et les sceptiques le laissent retomber.

maraklije Maska e bombona
    Anëtarësuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    ne shkoder,ne shtepin time
    Postime
    4,714
    intimitet;eshte ajo pjese ku partneret nga ''un'' dhe ''ti'' shndrrohen ne ''ne te dy'',pra cdo gje eshte tek te dy.
    qe te gjesh intimitet duhet nje pun e madhe po duke marr parasysh dhe friken per lendim mendoj se gjithmon ja vlen te rrezikosh
    meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-04-2009
    Postime
    55
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Cmimi i intimitetit eshte i larte .Dhe rreziku eshte i tille....
    Cmimi je vete ti, eshte nderi yt, rreziku nga braktisja, humbja dhe poshterimi..Keto jane pengesa te medha te kuptueshme.

Por shperblimi i intimitetit ?

Njerezit qe kane intimitet me partnerin e tyre dihen. Ata kane nje strehe te sigurte dhe kjo i ndihmon qe te perballen me boten ne mynyre efikase. Ata kane me teper qetesi te brendshme emocionale se njerezit e tjere.
    Eshte mese e vertet!por a mendojn meshkujt keshtu???

i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Aman o djane ,si e ramja nga biçikleta heren e pare behesh copa ,pastaj heret e tjera ja merr doren ...ecen dhe ne kembe ke me shume qetesi te brençme ta them une .
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga saura Lexo Postimin
    Aman o djane ,si e ramja nga biçikleta heren e pare behesh copa ,pastaj heret e tjera ja merr doren ...ecen dhe ne kembe ke me shume qetesi te brençme ta them une .
    Ah e dashur sikur t'ia merrnim doren kaq kollaj.!Nuk do ekzistonte vuajtja neper zemra.
    "Carpe Diem"

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 30-08-2023, 08:26
  2. Njohja, Nevoja Dhe Frika Ndaj Zotit!
    Nga Muhameti-plisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-11-2008, 11:33
  3. Shkaqet e mjerimit të Shqipërisë
    Nga Iceberg në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 19-03-2005, 18:56
  4. Njerëz me nevoja neurotike, Interpretimi i ëndrrave dhe ndjenja e inferioritetit
    Nga J@mes në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 07-07-2004, 16:53
  5. Problemet Shoqerore te Shkaktuara nga Mungesa e Mashkulloresise
    Nga Arb në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-04-2004, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •