Postuar më parë nga
Anesti_55
Pershendetje chino,Jo per replike,por thjeshte me kete fraze me kujtove vitin 62pra kur ishim femije.Prifti ortodoks po kalonte prane nesh, une ndalova priftin dhe i putha doren, kete e bene dhe dy shokete mi muslimane.Ne ishim ne ate kohe nga 10 vjec dhe nuk me kujtohet nese kete xhest e kam bere se ishte zakon apo se me kishin mesuar ne familje.Une kam pase qe ne vogeli tendenca te nje sjellje aristokrate, qe stononte nga ajo publike, keshtu qe nuk arrije ta ndaj perse e kam bere kete xhest.Ne 66 kishat u mbyllen, dhe kjo puthje e dores ishte e para dhe e fundit qe une i kam bere nje prifti.
Tashme me rihapjen e kishave, nuk me ka rastise te shikoj nje fenomen te tille. Me luften , demaskimin qe i eshte bere klerit ne 50 vjet komunizem,eshte krijuar nje ftohje ecila ndjehet dhe pas 15 vjetesh te rihapjes se kishave.Nje prift tek kalon sot ne rruge, nuk e gjen as respektin qe i behej nje instruktori te partis ne komunizem (qofte nemenyre hipokrite).Por nje gje eshte e sigurt, faji per kete nuk eshte i priftit,por i "njeriut te ri"me tiparet e edukimit komunist.Kjo lloj specie e re sot kerkon te quhet "ateiste", por une nuk e pranoj nje gje te tille.Keto nuk kane asgje te perbashket me ateistet perendimore qe vijne nga nje kulture e krishtere.Keto jane ateiste Made in albania, pra me shejtan se vete shejtani.
Puthja e dores sot bie dhe si nje kerkese higjenike.Eshte e pa pranueshme.
Krijoni Kontakt