Close
Faqja 75 prej 130 FillimFillim ... 2565737475767785125 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 741 deri 750 prej 1300
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga colombo22 Lexo Postimin
    Zoteri, duke lexuar disa nga "margaritaret" tuaj, nuk u permbajtja pa nderhy ngase gjuha jote eshte nen cdo nivel debati, per t`mos thene eshte nje gjuhe rrugaçerie dhe tejet nençmuese, ofenduese dhe aspak korrekte ndaj bashkebiseduesve!

Para se te me paragjykosh, dua te te bej me dije se nuk jam islamist, as katolicist dhe se nuk me ha palla per konfesione fetare, por thjesht jam shqiptar qe vdes per popullin dhe atdheun tim. Po ashtu besoj se nuk je as ti me pak se une atdhedashes, por duhet t`i therrasesh etikes dhe te pertypesh fjalen mire e mire para se te ndrydhesh butonat e tastierit, perndryshe do te japesh shembullin e nje vagabondi te peperfillshem!

Mos e merr per ters kete nderhyrje timen, ishte vetem nje keshille dashamirese. Dhe, mos harro: Mik e ke atë qe ta terheq verejtjen per gabimet, e jo ate qe t`i zbukuron ato per t'u bere me i dashur!

Mbeteni i pershendetur.
    C'pate ti re?une ju drejtova antarit me nick bureli 1924 apo ky eshte nicku tjeter i joti?!e para kjo.
    e dyta.te vjen keq per perandorine ottomane ty?????sepse une ate shava,dhe ne fakt e shaj perseri,ka qene perandoria me e erret,me e prapambetur ne historine boterore,shembulli i degradimit njerezor,kjo duket fare qarte.500 vjet nen sundimin otoman,nuk kemi ne Shqiperi as arsim as zhvillim,asnje ndertim,qofte dhe i nje rruge te thjeshte,dhe po te kujtoj per 10 vjet gati Italianet e Duçes bene çudira ne Shqiperi,akoma ndertesat e tyre jane ministrite Shqiptare.

Nese ti do etike per otomanet shko gjeje ne forumet turke jo ketu,once again te dh.jevsha dhe ty otomanet dhe turqit e felliqur.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga Luke Lexo Postimin
    Jeton te lutem mos ofendo inteligjencen time dhe ate tende gjithashtu.Edhe une nuk e shof si prapambetje nje femer me shami,jam i sigurt qe ti e di per c'fare ferexhesh po flas une dhe ndryshimin e tyre midis shamive te tradites shqiptare.Me vjen keq te te them qe nje femer eshte lavire ne mendim, dhe me pas edhe ne vepra,nuk e ben veshja nje femer lavire apo te ndershme(te pakten une keshtu mendoj).Me poshte po te sjell nje artikull te shkeputur,mbi nevojat e pershtatjes dhe ndryshimit te rregullave fetare atje ku lejohet sigurisht. Përparimi i madh i shkencës sot na ka dhënë mundësinë të zhvillojmë një kritikë të saktë të të ashtuquajturave praktika fetare dhe të kthehemi tek rrënjët e tyre historike dhe kulturore. Gjithë korpusi i sheriatit duhet të rishikohet nga kjo pikëpamje. Prof. Muxhib, një dijetar i njohur nga Xhamia Millia Islamia ka thënë në një konferencë ndërkombëtare islame në Nju Dehli se ligjet e sheriatit janë një metodë e njerëzve drejt shpalljes hyjnore. Dhe kur themi metodë e njerëzve ajo përfshin metodën shoqërore, kulturore dhe historike meqë një qenie njerëzore është produkt i gjithë këtyre forcave.
    Ajetet e shpallura të Kuranit u kuptuan nga juristët më të shquar islamë nga pikëpamja e vlerave të tyre sociale dhe kulturore. Prandaj mund të themi se kuptimi i Kuranit ndërmjetësohet nga ana kulturore. Ne e shohim këtë dhe në jetën e përditshme. Pjesa më e madhe e teologëve tanë nuk lodhen asnjëherë së thëni se Kurani u jep të drejta të barabarta burrave dhe grave, por në të njëjtën kohë justifikojnë të gjitha praktikat diskriminuese në shoqëri.
    Kete mendim kam edhe une ,kuptimi i Kuranit ndermjetesohet nga ana kulturore, kuptohet dhe interpretohet sipas kohes.Vehabizmi eshte zhdukur thua?Vehabizmi nuk mund te zhduket kur Kurani interpretohet strikt dhe nuk i pershtatet kultures, historise,dhe stadit ne te cilin ndodhet nje shoqeri.

ndegjo dua te tregoj per keta qe e kam bere bold
    une te tregoj se ai qe e ka perhapur vahabizmin ka qene Muhamed Vehabi ku me vdekjen e tij praktikimi i vahabizmit eshte zhdukur dhe nuk behet fjale per vahabizem me askund vetem tek njerzit e mrapambetur diskutohet , kurse sa i perket se kurani interpretohet strikt kjo nuk ka te beje me vahabizmin sepse ata nuk kane qene qe i kane zbatuar ligjet e kuranit o njeri e normal qe ne duhet ti pershtatemi kuranit dhe rregullave te kuranit sepse ato jane hyjnore e jo ne kuranin ta pershtatum qdo kulture , mirepo kultura jone shqiptare ka shum te peraferta me kuranin qe te mos theme 100% por shume sene te peraferta duke u inisur nga bujaria , besa , sinqeritei, respekti i te tjereve , morali e tjera po flas per kulturen e mirefillt shqiptare e jo te shqipfolsave
    me respekt

Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Ike e meso njehere shqip kelysh arabie pastaj ajde me trego mua ca jan une papagall apo jo papagall. Un jam lind me mes te shqiperise jo maleve te kosoves si puna tende edhe jam arsimuar ne amerike jo ne arabi si ty kelysh. Race shqiptare ka edhe ajo quhet race arjane po ju kelushet e arabise qe jeni race "sandniggers" qe vetem te ngrini magjen perpjete dini. Te lidhin te gjitha me kulturen arabe se arabisht ha, arabisht flet, arabisht enderon e arabisht lexon nuk flet shqip se sme duket gjuhe shqipe kjo qe po shkruan. Meqe islami ka lindru ne arabi atehere islami eshte kulture arabe kjo implikon qe ti adhuron kulturen arabe edhe e ndjek kete kulture. edhe njehere kelysh kujdes fjalet me mua edhe meso njehere gjuhen e nje fjale te re se papak e papagall e ke bere si pronen tende me patente

Ardi
    ndegjo ti injorant ska dert qe je lind ne mes te shqiperise sepse edhe Enver hoxha eshet lindur ne shqiperi i pis kete ta kesh te qart e ti arsimohu ne amerik sepse ata ta mesojne edhe urrejtjen ndaj prinderve tu si dhe homoseksualizmin ta mesojne ashtu si duhet e une nuk me jet aspak fare zhig qe sjam arsimuar ne amerik sepse kur po shof njerez te till si ju ta gerditin edhe ameriken por mos harro se amerika i shkollon edhe qent edhe (zagaret ) pos magaret jo hahahah
    e une flas shqip mendoj shqip studioj shqip sepse nuk shof naj gjuhe me te embel sesa gjuha shqipe e ti meso dhe studio ku te duash sepse prap injorant je e nuk e di qka mendon ti por une po te them me argumente e ti vetem llomotot si papagall hahahah

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    Te besoj plotesisht per shkupjanet (meshkujt),tere naten pine e tere diten falen ne xhami ,se paku tere ata qe njoh
    Atëherë e ka gjetur harrni thesin, sikur të ishe mall i mirë do të rrije me njerëz më të mirë. Unë nuk rri me ata që shkojnë në xhami, unë rri me ata që dëgjojnë rock, metall, pijnë birra, etj etj.

O Prenk...me duket se po e tejkalon paksa me zonjen....
    Shih ti, po e tejkaloj me zonjën?

E tash në emër të demokracisë, të më ndalet mua e drejta e kritikës? E çfarë demokracie është kjo kur demokracia e ndalon vetveten?

Kemi dhe të drejta të barabarta, dhe dashke privilegje të femrës mbi kombin? Le të ketë zonja të drejta ku to dojë, kombin mos t'a prekë. Sidomos jo me sjellje snobe.

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    jo jo te lutem mos i ofendo dhe mos thuaj se magjupet shajne kete e ke gabim edhe eshte turp ti ofendosh ata mirepo une te tregova qe nuk kane qene ofendime se paku une mendoj keshtu por ti e ke merituar sepse nje tradhtari une nuk mundem ti theme qe eshte njeri i mire siq po pretendon ti te quaj ty ti sje me shum se nje shqipfoles prap po te them e ik e me ofendime po merresh ti se une kur po te them diqka po tu drejtohna vetem ty si hipokrit e une nuk po ta perfshij familjen po ti je i manget ne tru e ti mos u merr tani me thash e theme por merru me fakte dhe argumente e jo ke thene te kane thene hahha po i gjore je ske qka me ba tani nuk te ka mbet asgje me shum vetem ti japesh komlimente vetes dhe shokve tu kinse po dimi diqka e ne fakt po rreni per te gjitha
    Jeton Aliu, O DYLBER, O BOTHË-BUTË, O MAGJUP.

Prej kur u bane ti mi thanë dikujt anti-shqiptar, kur vetë je i zi si arab, magjup me lëkurë ngjyrë m'uti, a nuk pe sheh veten. Prej kur ke metë ti me fol në emën të shqiptarëve, more magjup i flliqtë, ke mbet ti me i thanë dikujt anti-shqiptar.

Antishqiptari ma i madh këtu je ti, që përhap propagandë arabe, ti je sperma e flliqtë e arabit, mule shko në Arabi, se s'ki ça lyp ti në troje shqiptare.

Ti je arab-magjup, edhe s'ki kurgjo lidhje me shqiptarinë. Ik hup se na e flliqe forumin.

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,008
    ndegjo ti injorant ska dert qe je lind ne mes te shqiperise sepse edhe Enver hoxha eshet lindur ne shqiperi i pis kete ta kesh te qart e ti arsimohu ne amerik sepse ata ta mesojne edhe urrejtjen ndaj prinderve tu si dhe homoseksualizmin ta mesojne ashtu si duhet e une nuk me jet aspak fare zhig qe sjam arsimuar ne amerik
    Ti o papak, kqyre historinë pak, se pederrat ma të mdhaj janë kanë sulltanat e pashallarët. Edhe vetë fjala Dylber ka met prej turqve, mos e paçe ditun. Ju jeni muslimanë-magjupë-pederra.

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Une i ve pike mendimit tim, qe te mos le presje per medyshje...Ai paralelizem qe ben eshte pa pike kuptimi....nejse....
    Ne, dmth une me ata "zagaret" qe thua ti, nuk po konkludojme aspak se populli yne eshte i deres se dyte, por perkundrazi, po themi se nje popull i deres se pare si puna jone nuk ka nevoje per fanatike fetar(te çfaredo lloj sekti qofshin), e aq me pak per ideale aziatikesh, qe te ndiehet i tille...more vesh?
    Per paragrafin e dyte s'ka nevoje qe te te pergjigjem...Hap ndonje liber te Enver Hoxhes dhe do ta kuptosh vete......
    Shumekujt q'do gje qe nuk i pelqen i duket e pakuptim, pra nuk te veje faje per kete pune. Ju ose nuk i pakeni lexuar postimet e atyre zagareve si Anesti , Chino e disa te tjere ose po lozni me fjale . Une nuk e di se qka nenkuptoni ju me idelalet aziatike, por nese mendon per besimet fetare lejemos ia fut kot se te gjitha aziatike jane. Une nuk dije se paska lindur ndonje besim i madh fetar ne Evrope , ketu ku jemi.
    Per kete fjalin ku permend Enver Hoxhen , sinqerishte ju kuptoj juve disave nga Shqiperia . Njerit i kishte humb thesi ne treg dhe kur u kthye ne fshat iu thoshte burrave . Eh sa thesi ka hup sot ne treg. Ata e shikonin me qudi se te gjithe kishin qene ne treg por thaset me veti i kishin.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    Jeton Aliu, O DYLBER, O BOTHË-BUTË, O MAGJUP.

Prej kur u bane ti mi thanë dikujt anti-shqiptar, kur vetë je i zi si arab, magjup me lëkurë ngjyrë m'uti, a nuk pe sheh veten. Prej kur ke metë ti me fol në emën të shqiptarëve, more magjup i flliqtë, ke mbet ti me i thanë dikujt anti-shqiptar.

Antishqiptari ma i madh këtu je ti, që përhap propagandë arabe, ti je sperma e flliqtë e arabit, mule shko në Arabi, se s'ki ça lyp ti në troje shqiptare.

Ti je arab-magjup, edhe s'ki kurgjo lidhje me shqiptarinë. Ik hup se na e flliqe forumin.
    hahah flm per koplimente e une jam asi qe me ka fal Zoti jam Shqiptare i bardhe e jam atdhetare
    e uen nuk i tehm gjithekujt antishqipatre perpos atyre qe e meritojne si puna jote
    ketu ska asgje me propagant arabe po ti je i marre e nuk je ka e dallon as te bardhen e as te zezen po mos i shiko njerzit nga ngjura sepse une te them se jam i bardhe saper informim deh nuk i kam merzi as te zit sepse edhe ata jane krijesa sikur ne pastaj mos mendo qe i siu ehste ndytesir siq e ke thene ti mirepo ndytesir jane njerzit si ti qe i ofendojne vetem per shkak te ngjures e ti sje asgje me pak se nje hitler mire i pa bo...... e ske qka ban
    e ik tani me or hipokrit ik se boll ke ma a nuk u mbushe mend meketo ndytesirat e tua qe po i poston ik se eshte turp o pis mos ofendo njerez

Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga Testim Lexo Postimin
    Ti o papak, kqyre historinë pak, se pederrat ma të mdhaj janë kanë sulltanat e pashallarët. Edhe vetë fjala Dylber ka met prej turqve, mos e paçe ditun. Ju jeni muslimanë-magjupë-pederra.
    qka jam une je edhe ti per nga kombi mirepo une nga ti dalloj se ti je hipokrit dhe je tradhtare e eperkrak te shtremten e perkrah komunizmin e perkrah nacionalizmin e une e perkrahi qeshtjen atdhetare e komtare sepse jam bujar ama ti je hipokrit
    e per fjalen dylber sme intereson tani mos don ta hjekesh edhe fjalin e bukur apo i bukur hahah po i gjore qe je kemi na emertime nga gjuhet e ndryshme te bote e e kemi shume veshtir ti largojmi derisa ti hjekim hipokritat sepse ata prap na njellosin
    e ti kalo mir se ste ka mbetur tjeter vetem te largohesh nga forumi sepse je hipokrit e mos i infekto edhe te tjeret nese don ti te diskutosh per qeshtje fetare apo kembtare une te them qe ste takon sepse je antikomtare dhe je antifetare e mbi te gjitha je tradhtare

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    Shumekujt q'do gje qe nuk i pelqen i duket e pakuptim, pra nuk te veje faje per kete pune. Ju ose nuk i pakeni lexuar postimet e atyre zagareve si Anesti , Chino e disa te tjere ose po lozni me fjale . Une nuk e di se qka nenkuptoni ju me idelalet aziatike, por nese mendon per besimet fetare lejemos ia fut kot se te gjitha aziatike jane. Une nuk dije se paska lindur ndonje besim i madh fetar ne Evrope , ketu ku jemi.
    Per kete fjalin ku permend Enver Hoxhen , sinqerishte ju kuptoj juve disave nga Shqiperia . Njerit i kishte humb thesi ne treg dhe kur u kthye ne fshat iu thoshte burrave . Eh sa thesi ka hup sot ne treg. Ata e shikonin me qudi se te gjithe kishin qene ne treg por thaset me veti i kishin.

SHKOZA nga Prizreni
    O rrapakali,
    askush nuk e mohon se te gjitha fete qe kemi jane aziatike.
    Ti mu per shkak te faktit qe te gjitha jane aziatike duhet te kuptosh kritiken tone ndaj Islamit. Sepse kur thua se te gjitha jane aziatike, i "degradon" qe te trija bashke. Dhe nese te trija qenkan aziatike, atehere c'n'a duhet Islami? C'n'a duhet nje fe e cila erdhi me dhune, e cila eshte produkt i pushtimit.

Ndoshta edhe Krishterimi erdhi ne dhune. Une besoj se jo, besoj se erdhi kryesisht me predikime, me apostuj e nenapostuj e cerekapostuj. Sepse predikimet e Krishtit nuk kane baze per dhune. Kane baze misionimi, por jo baze dhune. Prandaj besoj se nuk ka mundur te vije me dhune. Dhuna te pakten nuk ka qene faktor kryesor. Por edhe nese erdhi me dhune, erdhi ne nje kohe te lashte dhe me poaq dhune sa kudo ne Europe. Ndryshe eshte puna me Islamin. Ky liber permban kerkesa eksplicite per dhune ndaj te gjithe atyre qe refuzojne "fjalen e Zotit" (Islamin). Ardhja e dhunshme e tij, eshte e deshmuar ne historine shqiptare mjaftueshem. Prandaj ka dallim ne mes te Krishterimit dhe Islamit shikuar nga prizmi kombtar-patriotik. Sepse historia shqiptare nuk njeh deshmi qe Krishterimi erdhi me dhune. Ndersa per Islamin dihet qarte se erdhi vetem si pasoje e pushtimit turk. Dihet qarte se Allahu asnje besimtar shqiptar nuk do kishte, sikur te mos ishin pushtuar keta nga P. Osmane. Dhe ka shqiptare te cilet kjo gje i pengon. I ben te ju duket vetja, besimi i tyre islam, si nje produkt i ish-pushtuesit. Prandaj e refuzojne.

Perpos kesaj Krishterimi nuk eshte aq zaptues si Islami. Krishterimi - te pakten ne formen se si shfaqet ai sot - njeh liri per pupujt kristiane. Per doket, traditat, zakonet e tyre. Lejon te marresh fryme. Kete Islami nuk e njeh. Rregullon tere jeten, prej lindjes deri ne vdekje. Te trete si komb.

Shkurt: Te gjitha jane aziatike, por ka dallimet e lartpermendura ne mes tyre.

*

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •