Close
Faqja 94 prej 130 FillimFillim ... 44849293949596104 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 931 deri 940 prej 1300
    i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Shkurt dhe trup; fjalë me vend dhe me mend.

respekte nga toni77
    hej ndegjo ti nese eshte fjal me vend atehere une te meretoj ty me fjalen antikomtare edhe kete une kam argumente te shumta qe je antikomtare
    p[astaj mekane ardhur disa sms nga ana juaj per kinse per moseriozitet e une te them ty qe te kesh kujdes kur te shkruash nese punon ne forum ti duhesh me qen anonim e lere ti seriozitetin se nuk e di a ka te drejt joseriozi ti akuzon te tjeret per mosseriozitet a ?

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar më parë nga Jeton Aliu Lexo Postimin
    hej ndegjo ti nese eshte fjal me vend atehere une te meretoj ty me fjalen antikomtare edhe kete une kam argumente te shumta qe je antikomtare
    p[astaj mekane ardhur disa sms nga ana juaj per kinse per moseriozitet e une te them ty qe te kesh kujdes kur te shkruash nese punon ne forum ti duhesh me qen anonim e lere ti seriozitetin se nuk e di a ka te drejt joseriozi ti akuzon te tjeret per mosseriozitet a ?

Edhe mua më ka arrit një vërejtje e tillë nga po i njëjti dhe që nuk është fare moderator në këtë nënforum. I paska pa kursim këto "dhurata", veç që Kërshëndellat janë disa muaj larg...

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Shiu Lexo Postimin
    Argumentet asnjëherë nuk më munguan,
    Nuk me u pergjegje ne postimin ne lidhje me dyfytyresine. Cili eshte dyfytyresh? Ti qe thua se nuk eshte problem te pikturohet Krishti por nuk pranon te pikturohet Muhamedi, apo une qe them se pranoj te pikturohen te dy?

Nuk me u pergjegje edhe aty kur fola pe rxhamite me emra te gjatatareve osmane.

biles më tepër të dhashë citate nga Bibla se sa nga Kur'ani për të vërtetuar se ti flet vetëm gënjeshtra. I ke ca pyetje tek një temë paralele me këtë, ku ti nuk ke përgjigje sepse jo veç ti, por as ata lahperat e rrugës që ta kanë fshirë trurin nuk kanë përgjigje.
    Nuk kam lene pyetje te asnje biseduesi deri sot pa pergjegjur, nder ta njerez qe i cmoj shume per nga intelekti, e lere me te mos pergjegj nje pyetje te nje vremci turk si ti. Une pergjegj cdo pyetje. Te pakten them se nuk di pergjegje ne kete pyetje. Nuk kam une nje "Zot" mrapa si ti Allahun i cili me meson te tabuizoj e fsheh pyetje.

Mos llomotit kot, por trego konkret ne cilen teme nuk te u paskam pergjegjur. Si quhet tema, cili nr. i postimit eshte atje? Produkt turku.

Ti sigurohu që besimi yt është konzistent e jo me kundërthënie të njëpasnjëshme, e pastaj merru me besimin e të tjerëve. Ti vetë herë e ngrit e herë e mohon ndonjë pjesë apo verset të Biblës. Herë thua që krishtërimi është progres e sapo the në një temë se të krishterët kanë përparuar kur ia kanë kthyer shpinën Biblës, me çka pajtohem plotësisht.
    E them edhe e kam thene tere kohen. Te krishteret te arriturat me te medha te sotshme - sipas meje - ua falenderojne iluministeve. Njerezve te cilet "ndricuan" praktikat kishtare, me fjale tjera njerez te cilet vene arsyen njerezore ne disa raste mbi disa norma - te keqinterpretuara dhe te keqinterpretueshme - biblike, sidomos ato nga Dhiata e Vjeter. Kete gje permanent e them. A don shembuj, vremc turku? A don te t'i sjell postimet ku them kete sa here qe shkruaj ne tema perkatese?

Pra jeni ju te paranoidizuarit nga kurani qe shihni ne mua nje ekstremist kristian. Nuk kam lidhje une me keso gjera. Me Krishterimin as qe mirrem fare. Une ne temat e religjionit jam per motivet qe i thash nje postim me larte ne kete teme: Per te treguar sa motive te pasterta ka per te hedhur ne shporte te mbeturinave Kuranin & co. dhe per te kercenuar se cdo here qe Islami i jep vetit te drejten te hedhe poshte vlera kombtare shqiptare une i jap vetit te drejten per te luftuar kete religjion intelektualisht pa asnje kufizim. Nese kjo ne syte e juaj me ben nje ekstremist te krishter, eshte problemi i mungeses se argumenteve te juaj dhe kurajos per te perpire disfata intelektuale.

Pra, bashkoji copat e mozaikut të asaj çfarë ti beson e mos dërdëllis për besimin islam për të cilin nuk ke kurrfarë haberi. Se po të kishe ndonjë pikë dituri mbi të, nuk do të bëheshe këlysh i lloj-lloj gabel misionarëve rrugaqë, që nuk respektohen as në vendet e veta.
    Une viktime e misionareve? Hm. Une jam vet "misionari". Refuzuesi i Islamit dhe shpalosesi i motiveve per kete gje, dhe mbrojtesi i tyre sahere qe eshte nevoja (sahere qe kelysh turqish si ju filloni te njollosni njerez qe nuk ju ha palla per Allahun si "serbe", "greke" e keso bullshiti kuranian). Askush ne bote nuk do te kete motive me shume per te refuzuar Islamin se sa une. As vet Papa. Sepse papa nuk argumenton me argumente kombtare shqiptare kunder Islamit. Nuk thote se nje shqiptar me besim te devotshem musliman eshte si nje zezak i bardhe - nje njeri qe praktikon kulturen e kolonizatorit. Papa nuk di keso argumenti. Ky eshte argument si pasoje e zgjimit te nje muslimani nga gjumi. I cili e sheh se Islami nder shqiptaret duhet te kete te njejten vlere si serbo-ortodoksia. Ngase te dy kulturat jane kultura te pushtueseve. Qe kjo ju germin juve gjysem- e cerekturqeve shpirtin, nuk eshte faji im. Une nuk reprezentoj interesa e vlera te turqeve ketu. Keso argumente mund te kete vetem nje shqiptar. Jo nje serb (sepse e deklaroj edhe serbo-ortodoksine poashtu si kulture e kolonizatorit), jo nje grek (sepse te njejten gje bej me kulturen greke).

*
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 19-07-2009 më 18:23

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Citim Postuar më parë nga Shiu Lexo Postimin
    O debil i gjallë, o pagan i ndyrë romak!

e gjitha që shkruan ti te temat e fesë janë të sharat. Aq di, aq flet, këtu nuk mund të të ndihmoj dot.
    O toc kuklle vegel e arabise sandnigger sa shume kohe tu desh ta kuptosh se ca qellimi kane postimet e mia ne kete teme? Pse per arsyen e vetme se perhere kur ju akuzojne ju kaloni ne sharje kundrejt krishterimit apo paganizmit apo ateizmit. Skeni ***** te vertetoni te kunderten se jeni "tradhetare" te krishterimit edhe shqiptarise sikunderse jane te krishteret e sotem "tradhetare" te paganizmit e arberise qofte kjo "tradheti" me dhuna, me deshire, me imponim, apo ma rugzgjidhje tradhetare jeni kete mbajeni.

Edhe here tjeter kujdes kur flet kot me tym me nje person kur nuke e di se ca parimesh ka e ca feje ka.

Persa I perket asaj qe ke thene ne lidhje me fondamentalizmin islam ne kosove qe u perdor si pretekst I serbit me te vertete amerika ju besoi se nuk jeni edhe erdhi ju shpetoi ****** po ju nuk po beni asgje qe ti tregoni perendimit se nuk jeni perkundrazi po vertetoni se jeni fondamentaliste e ektremiste. Prandaj uleni bishtin e perkushtojuni vendit tuaj edhe jo islamizmit.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ti thua se Islami ndalon foto te Muhamedit per shkak te keqperdorimit te saj si ne rastin e Krishtit. Me duket vleresim i gabuar ky. Pse? Sepse e para: Ne momentin kur Islami ndaloi foto te Muhamedit as qe ekzistonte nje foto e Krishtit dhe keqperdorimi i saj. Dhe e dyta: Fakti qe fotoja e Muhamedit eshte e ndaluar, nuk parandalon keqperdorimin e tij. Perkundrazi. Nje foto origjinale do te kishte sjellur qartesi te pamohueshme mbi identitetin e tij dhe do kishte parandaluar cdo keqperdorim te identitetit te tij. Vet fakti qe nuk ekziston nje foto e Muhamedit apo Krishtit, eshte arsyeja perse eshte e mundur te pikturohet Krishti si zezak apo te thuhet ne kete teme se Muhamedi ka patur pamje te jashtme te krahasueshme me arabe te sotit, te cilet jo rralle kane pamje te afert me magjype e gabele te Kosoves. Nenktupton: Ideja se nese nuk ekziston foto e Muhamedit nuk ka keqperdorime, deshtoi teresisht.

Logjike.

*
    njeriu kur nuk perdor logjiken atehere flet kote dhe nuk do te thote qe kur flet ti dhe dikush nuk tu pergjigjet nga muslimanet te ja ke qelluar apo muslimante i ke lane pa pergjigjeje kete po ta theme une
    e arsyet pse nuk i pergjigjen pyetjeve tua jane te shumta, por ajo qe eshte me kryesorja eshte qe nese do ti pergjigjemi qdo njeriut te qmendur me halucinacione atehere edhe debati do ta humte efektin
    nuk e di pse ti merresh vetem me ofendime te muslimaneve pastaj nese merresh me ofendim ndaj meje ok por te merresh me ofendimin e profeteve kjo eshte turpi me i madh qe ke dhe qe tregon kulturen tende familjare , sepse njerzit me te spikatur te shkences dhe te dijes kete nuk e bejne kurre por kete e bejne njerzit si ti qe jane matufa jane idiota jane hipokrita si dhe jan tradhtare
    pastaj kur thue se sikur te kishte foto nuk do te keqpordoret hajt more i marre ti je nje ndytesir ne forum po kete e ka rregualluar krijuesi e ate qfare e rregullon krijuesi nese ka nderhyrje nga njerzit idiota si ti vetem e humbin imazhin e nuk eshte e e rastesishme kur thuhet qe nje budall e gjun gurin ne det e njemije nuk mund ta nxjerrin po ik more pse po e nderron temen tersisht a
    une te them qe te mos folesh vetem qe ta merr mendja se ketu nuk je me antere te familjes dhe qfaredo qe ti servojsh ta pranojne si te arsyeshme po ik tani besoj qe e kuptove se kush je dhe qka je

Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Gabim. Sipas meje jane te lejuara dy format e fotove. Edhe ato te Krishtit, edhe ato te Muhamedit i karikaturizuar (ne gazetat daneze) por edhe i pikturuar nga une si serb apo jevg kga Kosova.

*
    po sipas teje eshte e lejuar loja me identitetin tone fetare eshet e lejuar edhe me identitetin tone komtare edhe e lejuar loja edhe me moralin e familjes tende dhe te gjitha te poshtrat per ty jane te lejuara sepse nuk posedon moral je njeri dejuz i pa moralshem
    ta kesh te qart qe kur nje gje eshte e ndaluar duhet ta respektosh e per ate danezin qe ka bere karikatura ai nuk ka bere asgje me shume vetem qe i ka shkaktue deme vendit te vete si dhe merr informata me te hollsishme se qfare eshte bere me ate person sepse une kam ndegjuar qe eshte djegur ne shtepi te vete
    pastaj idiot sa per informim edhe nje prift ne gjermani ka dashur qe para mase ta djeg kuranin kinse une jam ai qe e djegu e ska kush qka me ban , mirepo ai qfare i ka ndodhur eshte se ai gjendet me dy dyart e keputura dhe kurani ka mbetur i pa prekshem
    Prandaj te theme qe te mos merresh neper kemb profetet si dhe kuranin o idiot se nje dite do te pendohesh por do te jete vone
    nese don te hysh ne teme mire debato ama benu sa me i arsyeshem sepse tema e ka humbur krejt domethenien tani keni kaluar ne foto hahah nga njerzit e poshter si ju

Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Fisnik,

perseri nje perqeshje nga une per ty.
    Desha t'i tregoj bashkbiseduesit Jarigas se cfare "juristi" je nepermjet te ketij debati.

Pohove se fotot e Muhamedit jane te ndaluara per te parandaluar keqperdorimin e tyre si ne rastin e Krishtit (qe pikturohet here si i zi, here si i verdhe e here si i bardhe). Ja ku pohove:

Te kunderargumentova.
    Duke te thene se kjo nuk mund te jete e vertete. Per dy arsye:

E Para: Sepse Muhamedi ne kohen kur ndaloi pasjen dhe perhapjen e fotos se tij, as qe dinte se Krishti do te kete ndonjehere pikturime dhe keqperdorime te tij.

E dyta: Sikur te ishte lejuar portretizimi i Muhamedit, bota atehere do te kishte patur nje njohuri te pamohueshme mbi pamjen e Muhamedit. Kjo do kishte parandaluar pikturimin e tij ne forma te ndyrshme.

Ja ku te thash:

Kurse ja ti cfare "pergjigjesh":

Eshte kjo "replike"??
    Cilen pjese te pohimeve te mia deshe te replokosh ketu?

Hahaha juristi. Me t'bo bashke me 500 jurista si ti e mi ly buken me ju. E sheh se nuk te ndihmon te genjesh per profesionin tend. Njerez si une te cerojne, ta shohin skeletin.

*
    hahahah i dobet je besom ama je shum menjdemadh e une te kam tregue qe ne Gjakove kur dikujt ja dojne te keqen i thojne u rritesh prej menje e njashtu ti koke bere shum menje madh kinse po i njeh gjerat ama besom qe as nuk po din ku po don me shkue me keto postimet e tua vetem po shprehesh ashtu si njeri i ndyre
    tek e para
    ajo qe i bene te dallueshem pejngameret nga njerzit e rondomet eshte se ata i dine gjerat ma shume se te tjeret sepse jane te informuar nga ana e Allahut dhe e ka ditur qe do te kete keqpordorime sikur edhe qe po ndosh tani
    tek e dyta
    Nuk lejohet potretizimi i pejngamerit a.s. sepse kete e ka ndaluar Allahu pastaj nuk na hyn neve asgje ne rruge se qfare potreti ka qene mirepo nese done me shume merre dhe lexoje libren e dijetarit Omer halid " Gjurmeve te te dashurit tone " ketu pershkruhet biografia e tij dhe pamja e tije mirepo piktura nuk ka kjo eshte mese e qarte
    pastaj edhe sikur te egzistonin foto prap se prape karikaturat nuk do te ndaleshin sikur qe po ndodh ti behen karikatura politikaneve tone si dhe ahtisarit nese tu kujtohet edhe pse kane foto keto gjera po ndodhin , mirepo Allahu per Muhamedin a.s. e ka ndaluar dhje askush nuk ka mundesi te bene karikatura vetem njerzit e marre mund ta bejne nga abnoraliteti ti tyre dhe nga poshtersia e tyre
    Ndryshuar për herë të fundit nga D@mian : 20-07-2009 më 20:57

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    njeriu kur nuk perdor logjiken atehere flet kote dhe nuk do te thote qe kur flet ti dhe dikush nuk tu pergjigjet nga muslimanet te ja ke qelluar apo muslimante i ke lane pa pergjigjeje kete po ta theme une
    e arsyet pse nuk i pergjigjen pyetjeve tua jane te shumta, por ajo qe eshte me kryesorja eshte qe nese do ti pergjigjemi qdo njeriut te qmendur me halucinacione atehere edhe debati do ta humte efektin
    nuk e di pse ti merresh vetem me ofendime te muslimaneve pastaj nese merresh me ofendim ndaj meje ok por te merresh me ofendimin e profeteve kjo eshte turpi me i madh qe ke dhe qe tregon kulturen tende familjare , sepse njerzit me te spikatur te shkences dhe te dijes kete nuk e bejne kurre por kete e bejne njerzit si ti qe jane matufa jane idiota jane hipokrita si dhe jan tradhtare
    pastaj kur thue se sikur te kishte foto nuk do te keqpordoret hajt more i marre ti je nje ndytesir ne forum po kete e ka rregualluar krijuesi e ate qfare e rregullon krijuesi nese ka nderhyrje nga njerzit idiota si ti vetem e humbin imazhin e nuk eshte e e rastesishme kur thuhet qe nje budall e gjun gurin ne det e njemije nuk mund ta nxjerrin po ik more pse po e nderron temen tersisht a
    une te them qe te mos folesh vetem qe ta merr mendja se ketu nuk je me antere te familjes dhe qfaredo qe ti servojsh ta pranojne si te arsyeshme po ik tani besoj qe e kuptove se kush je dhe qka je
    Une ofendoj profetet pasi qe ata dhe besimtaret e tyre ofendojne profetet (shenjtesirat) kombtare.

Kjo nuk ndryshon deri ne ate moment kur Islami lejon hapesire per vlerat kombtare shqiptare. Kur i deklaron keto haptazi dhe ne menyre te pakeqkuptueshme si poaq te shenjta sa vlerat e Kuranit.

Kjo eshte kontrata.

Ose pranoni ose refuzoni. Ne ratin e dyte vazhdojne bisedat tona. Ne te parin mbarojne.

*

Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Une ofendoj profetet pasi qe ata dhe besimtaret e tyre ofendojne profetet (shenjtesirat) kombtare.

Kjo nuk ndryshon deri ne ate moment kur Islami lejon hapesire per vlerat kombtare shqiptare. Kur i deklaron keto haptazi dhe ne menyre te pakeqkuptueshme si poaq te shenjta sa vlerat e Kuranit.

Kjo eshte kontrata.

Ose pranoni ose refuzoni. Ne ratin e dyte vazhdojne bisedat tona. Ne te parin mbarojne.

*
    jo jo ti je genjeshtare sepse profetet as qe kane ofenduar figurat komtare por as besimtaret nuk kane ofenduar figurat kombtare mirepo besimtaret i qmojne figurat kombtare me shum se qdo kush tjeter e kete po e thue ti vetem e vetem ta mbulosh turpin qe e ke shpreh me heret dhe qendrimin tende ndaj kombit ta kesh te qarte kete
    pastaj qdo shtet e ka kulturen dhe vlerat e veta kombtare e posaqersiht kombi shqiptar ne pergjithese, normal kuptohet qe ka edhe dobsit e veta , mirepo kjo nuk do te thote qe islami e ndalon qe dikush ti perdore vlerat e veta kombtare e aq me pak per vlerat tona kombtare kur dihet qe kemi pasur vlera shume te bukura e mos e merr ti per baze kete kulturen qe tani posedojne nje pjes e shqipfolsave sepse kjo kulture ne veshje dhe dukje eshte kulture e njerzve abnormal e normal qe keto vlera nuk i pranon e ti mos e krahaso kuranin me kultura te njerzve po besom qe nuk je ka e dallon te bardhen nga e zeza vetem po fol nga epshet e tua dhe nga mosdija po hajt tani se boll bajat u bane me keto genjeshtra kinse islami nuk i pranon vlerat hahah me trego ti se per qfare vlerash je duke folur per vlerat e tradhtareve dhe hipokritave per genjeshtrat e tyre

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ........... e per ate danezin qe ka bere karikatura ai nuk ka bere asgje me shume vetem qe i ka shkaktue deme vendit te vete si dhe merr informata me te hollsishme se qfare eshte bere me ate person sepse une kam ndegjuar qe eshte djegur ne shtepi te vete
    ........... edhe nje prift ne gjermani ka dashur qe para mase ta djeg kuranin kinse une jam ai qe e djegu e ska kush qka me ban , mirepo ai qfare i ka ndodhur eshte se ai gjendet me dy dyart e keputura dhe kurani ka mbetur i pa prekshem
    .........
    Nese ti nuk kupton tmerresine e asaj qe ke shkruar, po te them se eshte e tepert te debatosh me ty,pasi nuk je me qenie menduese, por thjesht qenie e gjalle.....

Si mund te levdohesh per te tilla ndodhira, dhe ne te njejten kohe te flasesh per tolerance, per fe te natyrshme, per bukuri te islamit, per intelekt njerezor.....
    Keto pohime qe ben ketu jane emblema e nje islami fondamentalist dhe antinjerezor....dhe eshte pikerisht nga mendime si keto qe buron çdo urrejtje dhe hedhje poshte e tij....

Si eshte e mundur te vrasesh per nje liber???
    Si ka mundesi qe te keni aq frike nga karikaturat??nga potretet e Muhamedit??nga librat e Osman Ruzhdise???nga poezite e Omer Khajamit??nga pohimi i "shurave te djallit"????
    Terrorizmi eshte pjelle e kasaj frike te tmerrshme qe bartni ne bark, qe jua mbjell vete Kurani.........frika qe rrjedh nga padituria.........turp .......

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •