Close
Faqja 85 prej 130 FillimFillim ... 3575838485868795 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 841 deri 850 prej 1300
    i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Rrofsh o athlet i Kastriotit, se ma kurseve mundimin me shkrujt ate qe ke shkrujt ti...
    Po i kujtoj Jeton-it ate qe ai vete ka shkruar ne mesazhin nr 733 te kesaj teme:

....nuk jam une ai qe merrem me studimin e kulturave te huaja e as kultures tone.........

Pastaj ne meszhin nr 776 shkruan:

...eshte genjeshter kur thua qe une kam thene sme intereson per kulturen shqiptare e kete po e genjen ti sepse une nuk e kam thene por ti qe je genjeshtare e thua e per kete kemi mundesi ta argumentojmi ama une kame thene qe sme interesojne kulturat e tjera se ne e kemi kulturn tone shqiptare por ja qe deklarohesh edhe vet qe je genjeshtare......

...çfare me i thone nje njeriu si ky???
    Jam kureshtar te shoh se si do te pergjigjet....(normalisht nje njeri me cipe, thjesht do te zhdukej nga forumi)...hahahahhhah

hahah tani e kuptoj qe keni problem me te kuptuar
    normal qe nuk e studioj kulturen tone sepse une jam ekonomist dhe studioj ekonomin mirepo une te theme qe ne postimin tim skam thene kurr qe sme intereson kultura jone kete e ke thene ti si genjeshter ama pse kam thene nuk e sdudioj kulturen tone e as kulturat e tjera kjo eshte mese e vertete sepse une nuk mundem ta studioj sepse jam i angazhuar ne studimine ekonomise prandaj kuptoje dallimin ne mes te studimit dhe interesimit
    po ske faj sepse nuk i dallon dot keto gjera hahahha

i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    [QUOTE=Testim;2336095]Racist = një njeri që e don racën e vet
    Fashist = italian nën urdhërat e Benito Musolinit, ai që vë shtetin para së gjithash
    Komunist = ai që mbështet komunizmin
    Hipokrit = dyfytyrësh

Jeton efendiu, unë së pari jam racist, sepse e dua racën time, dhe nuk dua të t'holloj gjakun me ju arabët, unë i dua martesat vetëm mes shqiptarëve. Kjo nuk ka kurgjo të keqe, dhe për mua është virtyt i lartë. Ti që merr një magjupe e çon te shpija, poashtu kjo është virtyt i lartë, sepse ti martohesh me racën tënde, përderisa merr magjupe.

Unë fashist nuk jam, sepse së pari italianët nuk i kam në qef hiç, bile me thanë drejtën edhe taljont jon sikur ju magjupët, ju nisoj jeni. Edhe NUK e kam atë parimin fashist "Shteti mbi të gjitha", parimi jem osht, "kombi mbi të gjitha".

Komunist, s'ke pse më thu, përderisa unë nuk propagandoj këtu komunizmin, jo që duhet me të ardh turp, që ke ba një gabim kaq fatal, kur të njëjtin njeri herë e quan fashist e herë komunist. Dihet që komunistët ishin armiq të përbetuar të fashistëve. Komunistë jeni ju muslimanët.

Hipokrit = ti as nuk ja di kuptimin kësaj fjale, veç sa e kam lexu Kuranin kam pa që kjo fjalë përdoret shumë shpesh aty, me këtë fjalë e quani armikun ju muslimanët, prandaj të ka hi në krye çikjo fjalë.

WARNING: Lej këto fyemje, se s'tkan hije. Bjer fakte, Ku i ki faktet, qi kaq shumë po i përmen?

WARNING 2: Tema nuk osht për mu, s'osht me ranci çka jam unë, kështu që ske pse fol për mu. Përmbaju temës, nëse e kupton çka domethanë "përmbaju temës".

Jo bre tru-rrjedhun, se nuk i posedon dikush gjitha të këqijat veç pse nuk osht musliman. Ti ki probleme me vetveten. Kqyre ndreçi problemet tua niher, tani hajde folum, se s'je bash në rregull.

TI, jo që nuk ke argumente, po ti as që e din se çfarë kuptimi ka fjala "argument".

Ti paske nejt me njerëz më të zgjuar se unë a? Ti po harron që njerëzit më të zgjuar në mesin e juaj, kanë mend sa një fëmijë pesë vjeçar e këta janë imamët e juj që flasin për exhine.

Unë du t'a mbroj kombin tim dhe kulturën time, nga ju përbindëshat islamikë, që po mundoheni të na hidhni në erë çdo gjë shqiptare. Ju jeni krejt e kundërta e neve shqiptarëve, ju gjuhën e keni ndryshe, kulturën ndryshe, edhe inteligjencën e keni të majmunit. Ju po mundoheni të shkatërroni kombin shqiptar, kjo është arsyeja pse nuk ju toleroj.[/QUOTE]

ik more i marre racist qe don racen tende hahahha po edhe hitleri ka qene raciste e e ka dashur racen e vete e aq shume qe e ka dashur ti i dine pasojat e dashuris se tij
    hahha
    ndegjoje nje rast njani e kish pas nje arush edhe ajo arusha e donte shume ate personin dhe ai rrinte qdo here me arushen dhe aq shume qe e donte saqe nje dite kur dolen ne pllazh ate personin e morri gjumi dhe nje miz iu ngjit ne ball e as shume qe edeshti arushua ate nuk deshti qe miza tja nxjerr gjumin dhe e morri nje guri dhe e qelloj mizen ne ball te personit hahah qesharake kjo tregon ate qe edhe ju e doni sepse edhe arusha e deshti si ju dhe prej dashuris e mbyti
    keshille nuk duhet vetem ta doni por duhet te dini si ta doni

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    As edhe nje historian serioz nuk e thote se islamizmi eshte pranuar me dhune.
    Kjo s'ka kurrëfarë rëndësie. Me rëndësi është se është marrë nga popuj tjerë, e që nuk ia kena pas nevojën, as islamin as krishterimit. Mjaft mirë kemi qenë me zakone tona.

E morëm me qef o me zor, kjo për mua s'ka kurrëfarë rëndësie.

Ndonëse e vërteta është se asnjë fe, nuk mund të përhapet me qejf, e as nuk ka ndodhur në historinë tonë që një fe e huaj të pranohet me qejf.

Me qejf mund ta pranojë vetëm një sundimtar i caktuar për interesa të veta (Konstantini) e që pastaj ua imponon të tjerëve, në mos ai të paktën pasardhësit e tij ideologjikë (Teodosi).

O kungell nese te pengojne kaq shum ty emrat e ketyre Sulltanave, futja, shko ne Rusi dhe benu akoma me rus se vet ruset.
    Atje do te gjejsh emra, si Petar, Milos, Rasputin, Dushan etj etj.
    Ne e dime qe ty te pelqejne keto emra, andaj shko shporu per ne Rusi.

GV_USA
    O kungull i Misirit, a pot shkon menja se sa poshtë po e qet veten. Po flet taman si antishqiptar. Me këto fjalë që po i thu simas teje, shqiptarët nuk po ekzistojkan, ja rusë ja turq.

A ja ki idenë ti qi ka shqiptarë dikun? A ja ki idenë që kur kundërshtohet kultura islamike, atëherë alternativa nuk është ajo ruse që po e sjell ti, por alternativa shqiptare që po e sjellin të tjerët këtu.

Hmmm ju vuani nga logjika...
    Citim Postuar më parë nga Jetullah Aliu
    ndegjo sa i perket mbrojtjes se kultures ti nuk ke pse e mbron sepse ti je kunder kultures se mirefillt shqiptare pastaj ke thene qe gjuhen ekemi ndryshe hahah po idiot qe je qfare thua
    Po aje tranue bre lopë e gjallë, bre. Çfarë kulture të mirëfilltë shqiptare??
    Ti je tuj proklamue islamin? Çfarë kulture shqiptare koka islami?

A i din ndryshimet mes arbëreshëve të kohës së Skenderbeut, dhe identitetit tënd musliman?

A i din ndryshimet mes Kanunit të Lekës dhe Kuranit?

A i din ndryshimet mes zakoneve arabe (Kurban, Bajram, Haxhillëk) dhe zakoneve shqiptare (Shëngjergj, Ferlik, Tomorr), besoj që këto tri fjalët e fundit as nuk i kupton.

A e din sa zakone shqiptare i ndalon Kurani?

A e din ti që Kurani e ndalon flamurin, sepse njeriu nuk guxon me adhurue asgjë tjetër përveç allahut?

Unë jam kundër juve përbindëshave islamikë, që po doni me na shkatërrue kulturën tonë të mirëfilltë. Edhe mos ha' m'ut o pis, me thanë që unë jam kundër kulturës së mirëfilltë shqiptare, se ti je një arab jevg, e unë jam kundër juve arabëve jevgjëve.
    nese dikush eshte duke i mohuar vlerat e shqiptareve jeni ju nje grup i juaji ne forum e posaqersiht ti i cili e ke mbrojtur mendimin e Chinos kur ka thene qe kosova eshte toke e serbise
    Hale ti me këtë budallakun tand, po ma more se krejt po keshin me ty. Po ti ma së pari as dy fije men nuk i ki, se s'e ke kuptue Chinon, e tash nga keqkuptimi e akuzon Chinon.

Nëse do akuzë, atëherë akuzoje vetveten që nuk je në gjendje një shkrim t'a lexosh si duhet e as t'a kuptosh.

MJER NE ME ÇFARË LOPE PO ÇAJNA DËRRASA.

une kete nuk edi apo qfare kulture po fol ti per kulturen qe nuk e posedon ti sepse ti jeton dikun jashte kosoves
    Jo, jo unë jetoj në Kosovë, edhe në paça dalë prej Kosove najher si turist nuk kam shku kurrë përtej trojeve shqiptare.

Ti nuk e din për çfarë kulture po flas, sepse ti nuk e din kush ishin pellazgët, ilirët, arbëreshët dhe shqiptarët e mirëfilltë.

Ti në vend se të lexosh për Verzon dhe Testimin, ti lexon për Muhamedin dhe Ibrahimin. Në vend se të shkosh në Tomorr për një ferlik në ditën e Pranverës, ti shkon në Mekë me gjujt dreçin me gurë qysh e kanë pas zakon injorantët arabë para islamizmit. Në vend se të lexosh legjenda shqiptare ti lexon legjenda arabe në Kuran. Unë pres kingj për Shëngjergj, kurse ti Shëngjergjin nuk e feston se vllaznit e tu shkije ta kan mush menen se Shëngjergji oshte i magjupëve. E unë Shëngjergjit i tham shqip: Kryet e Motmotit, se kjo osht ni festë e lashtë ilire, e ti këtë festë e ke të ndalueme rreptësisht sepse për muslimanët lejohen vetëm dy festa me erë *****: Bajrami dhe Kurban Bajrami.

O HIPOKRIT, ti nuk guxon me kallxue fytyrën tande të vërtetë, sepse nuk e keni pushtetin, dhe nuk jeni shumicë, prandaj po shtireni si shqiptarë që t'i merrni shqiptarët me të mirë. Ju nuk jeni shqiptarë ju jeni muslimanë. E sikur t'a kishit pushtetin ju do të shkatërronit, të gjitha shtatoret e herojve e heroinave tona, e do të përdhosnit flamurin tonë kombëtar, e do të ndalonit të gjitha festat ilire dhe festat kombëtare-historike, dhe do të shëndrronit kombin tonë në një komb turqësh.

O HIPOKRIT, mos thuaj "për çfarë kulture po flet ti" sepse ti e injoron këtë kulturë ende pa e ditur se si është e çfarë është. Ty nuk të intereson kjo kulturë, dhe ti je i mbushur me paragjykime kundër çdo gjëje jo-islamike. Sytë e tu janë të mbuluar me perde, dhe ti nuk sheh përtej hundës tënde.

E sikur të mos ishte shpirti jonë shqiptar që të përballonte magjupshtinë e juaj, atëherë ne do bëheshim sikur ju muslimanët, por ne mbetëm shqiptarë.

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Me cilat fjale fillon I. Qemali deklarimin e pavaresise ne 1912?

Nuk e di se si u islamizua fisi im. As ai nga babai, as ai nga nena. As nuk i di rrethanat e islamizimit te fiseve qe permend ti. Trego.

Interesant (**ironi**)
    Don te thuash se ortodokset edhe pse te pushtuar nga P. Osmane kishin force te u benin presion per asimilim shqiptareve?

Komplet tarrakop ishe. Nuk kane kaluar akoma disa dite qe kur pohoje se ne P. Osmane shqiptaret paten trajtim te privilegjuar.

Me keto dy ameba te trurit qe i ke, pse nuk ia fute shahadetit e shtrirjes nepertoke zvarre e te behesh imam? Cka kerkon ne debate me superkafira, per te cilet te duhen qeliza truri hua, por te cilat edhe po i kerkove ne tere mahallen tende nuk i gjen ne masen e nevojitur?

Kjo s'ka mundur te jete assesi arsyeja. Perse? Sepse Krishterimi ishte saktesisht fe e tille. Kush vec posedon nje gje, nuk kerkon te njejten gje. Logjike! Se po thirresh ne kete te mire. Trego qe nuk eshte fjale e panjohur per ty. Apo mos akoma nuk i ke pushkatuar turqit qe i ke neper bark qe te kane mesuar se Krishterimi nuk i kishte keto "te mira" qe ia ateston Islamit? Tulle.

Gabim. Perseri! Nuk mund te kete qene kjo arsyeja. Argumentet: I pari: Monopolin per Krishterim nuk e kishin te huajt. I dyti: Monopolin per Islamin e kishin, e kane dhe do t'a kene perhere arabet. Atje vendoset apo eshte vendosur se si duhet te kuptohet fjala e kinse Zotit (Kurani). Jo vetem qe u shfaq Kurani atje. Por ai u ndot edhe me shume me hadite e nenhadite e cerekhadite te "profetit", "nenprofetit" e "cerekprofetit" te cilet te gjithe - cfare rastesie - qelluan arabe. Perse kjo? A mendon Allahu se te gjithe popujt tjere ishin budallenje? Perse nuk iu jap e drejta e interpretimit te normave te Kuranit tere popujve te botes ne te njejten mase si arabeve? E njeh Allahu fjalen e tij si te pakuptueshme per ata qe nuk jane arabe? Perse keto gjera? Si i injoron te gjitha keto, kur thua se shqiptaret kaluan ne Islam, per shkak se u pengonte se Krishterimi ishte ne monopolin e te huajve? A je dud komplet apo vetem paraqitesh?

Ne rezultat asnje shqiptar musliman nuk u be me "zot" i vendeve te veta sesa popujt tjere qe nuk u islamizuan, si p.sh. greket, rumunet apo serbet. Madje keta paten formacione shteterore te tyre. Edhe pse ne rezultat si shqiptaret, si serbet dhe si greket e te gjithe tjeret ishin vazale te osmaneve. Pra kishin zero pavaresi. Per kete tregon rasti i Ali Pashe Tepelenes. Kur zuri te pavaresohet, iu shpall lufta shkaterruese nga osmanet. E njejta vlen edhe per shume vezire tjere veriore.

Kurre nuk u fuqizuam me shume se popujt tjere te Ballkanit. Perkundrazi. P. Osmane jo rralle edhe ishte ne mbeshtetje te popujve ortodokse, kryesisht atyre sllav. P.sh. ne rastin e Traktatit te Shen Stefanit. P. Osmane erdhi te zbatoje me dhune traktatin, te cilin e kishte nenshkruar si humbese e luftes ruso-turke. Erdhi ne Mal te Zi dhe debonte shqiptaret nga vendlindjet e tyre per te bere rruge per Rusine per dalje ne det pa akull. Keso pavaresie kemi patur edhe ne kohen e Milloshevicit.

Lexo per traktatin qe permenda. Ka lidhje te drejtperdrejt me motivet e L. se Prizrenit.

Hm. Lexo ne postimin e sotshem drejtuar enkas ketij vleresimi tend te paargumentuar. Kunderargumentet i ke atje.

Ne fuqizimin e feudaleve shqiptare ndoshta ndihmoi. Por me cilin cmim? Sikur te ishe serbo-ortodoksizuar, sikur te kishe dhuruar aq argate Serbise e Rusise sikurse i "dhuruam" P. Osmane, ndoshta do kishe edhe Kroacine e Greqine te banuar me shqiptare sot. Por cfare shqiptare do te ishin keta sot? Nenshtraka. Gjysemruse. Sikurse ne shqiptaret muslimane ne kohen e P. Osmane: Nenshtraka. Gjysemosmane.

Nese mendon se pas islamizimit te tyre filloi identiteti shqiptar i shqiptareve, pra sipas teje ky identitet nuk paska ekzistuar para osmaneve, atehere nga n'a erdhi ky identitet, e sollen osmanet me vete per ne???

Po trego atehere si qe e mundur qe Kastrioti te kete vetem shqiptare per rreth vetit? Prijesit e te gjitha principatave shqiptare te atehereshme. Pasi qe nuk paska patur identitet te perbashket te kombit shqiptar, do te ishte deshur te kishte qene ndonje joshqiptar krah Kastriotit. Apo jo? Kalavesh.

O kungell. Islami vec n'a asimiloi sa mund te asimilohet nje komb pa u zhdukur fizikisht. N'a ndoti me xhami me emra te ish-gjelateve te shqiptareve (si p.sh. Xhamia e Sulltan Mehmedit, ajo e Sulltan Muratit, ajo e Sulltan Pajazitit, e tjera). N'a ndoti me fjale islame. Me literature islame. Me emra islame. Me martesa me turqe. Me sjellje e veshje islame. Shkurt: Me te gjitha ato tradita, qe shqiptaret nuk paten para ardhjes se P. Osmane. Pra n'a asimiloi saktesisht per pjesen islame te kultures qe kemi sot. E cila perfshin nje pjese te madhe te perditshmerise dhe jetes se shqiptareve muslimane. Keshtu qe nese neve shqiptaret muslimane kemi dicka te paasimiluar nga Islami, ajo eshte vetem pasoje e shperfilljes se Islamit, p.sh. ruajtja e riteve e zakoneve sipas Kanunit.

Qe shqiptaret e krishtere nuk u asimiluan dhe nuk do ishin asimiluar, tregojne ato argumentet ne postimin e mehershem ndaj teje dhe biseduesit "Burreli".

*
    O Chino i ke bere lemsh te gjitha more . Duhet te jesh shume i cekete per te perzier periudhat kohore dhe per te arritur keso fare konkluzionesh. Te pergezoj per konfuzionin qe ia bene vetes.
    Mire tash po mundohem te te pergjigjem rende e rende.
    Nese me tregon nga je dhe qfare fisi ke ka mundesi se mund te kem ndonje informacion per menyren e islamizimit edhe te familjes tende. Po te tregoj si u islamizua Rugova e Pejes qe prej atij regjioni sot mund te jen mbi 100 mije shqiptare musliman. Bajraktari i Rugoves nuk kishte djeme me gruane e pare. Ai deshironte me qdo kushte te kishet djem pasardhes. Shkon tek prifterinjet dhe i tregon hallin . Prifterinjet kategorikisht thojne se nuk mund te divorcohet as edhe te merr gruan e dyte. Ky duke qene sigurte jo aq i krishtere sikurse nuk ishin shumicae popullesise shqiptare. Konvertohet ne muslimane dhe merr gruan e dyte dhe bene disa djem me te. Pasaredhes te tij ishin edhe trimat Kadri Bajri e Hysen Bajri qe edhe sot u kendohet kenga per luften qe kane bere me malazezet. Pas tij qohen krejt burat e Rugoves dhe islamizohen dhe nga ajo dite kelmendasit e Rugoves dhe nipat e tyre Shkrel te Rugoves njehere e pergjithmone e shqelmojne krishterizmin. Hajde tani me trego qafre dhune paska pasur aty.
    Kemi rastin e Bytyqit kur i pari i nje pjese te madhe te Bytyqit nga Paci donte ta martonte djalin e tij me nje vajze te nje familje shume fisnike te Ali Gashit nga Gashi. Ali Gashi megjithese e repektonte shume Bytyqaisn i thote nuk mund te ta ta jap vajzen per djale se je i krishter . Ai qohet dhe konvertohet dhe e ndrron emrin Ali dhe e marton djalin me vajzen e Ali Gashit. Nga ajo dere kane vazhduar rrafsh tete breza hoxhallaresh ne Pac. Pastaj shumica e Bytyqaseve konvertohen duke shikuar nje mundesi shume me te mire. Sot nder shqiptare duhet te jene mbi 300 mije bytyqas. Pra pranimi i fese islame eshte bere per arsye shume te natyrshme si nje menyre me e logjikshme e te jetuarit dhe te besuarit ne zot per shqiptaret te mesuar te jen te lire nga dogmat. Poashtu ajo ishte nje forme se si ti ikej perzierjes dhe asimilimit qe ishte nje proces qe po vazhdonte edhe pas ardhjes se turqeve. E dine ti qe te paret e Hoqes se Madhe fshat me rreth 700 shtepi serb ishin mirditor dhe atat u asimiluan ne serb sepse mbeten te krishter. E dine ti se nga dy vellezer te fshatit Dellovc njera lagje eshte shqiptare sepse i pari u konvertua ne islam e tjetri mbeti i krisdhter dhe sot ata e ndjejne vete serb? Une mund te tregoje shume e shume raste te llojit te njetet kudo ne gjitha trojet shqiptare.

Ju kur thoni se si eshte e mundur qe ortodokset edhe nen Perandorine Osmane kane mundur te asimilojne popullsien shqiptare ju tregoheni shume i paditur dhe me aspak njohuri per ate periudhe kohore. Juve ose jeni te ndikuar nga broqkullat e historiografise sllave dhe helene ose nuk dini gje por ia fusni kot. Ju duhet te dini se shqiptaret ishin ne rrezik permanent te asimilimit para ardhjes dhe gjate periudhes derisa para islamizimit. Serbet te paret filluan te islamizohen por ne te njeten kohe duke pranuar vazalitetin ata ne fillim perfituan nga Perandoria Osmane . Poashtu ata sikurse edhe greket vazhduan ti mbajne privilegjete dhe monopolin fetar qe e kishin pasi qe Perandoria Osmane ishte me tolerante sa i perket religjioneve. Permes ketij monopoli ata vazhduan edhe procesin e asimilimit te shqiptareve te krishter ortodokse ne serb e greke dhe te katoklikeve ne ortodokse e pastaj ne serb. Monopoli kishtar i serbeve dhe io grekeve u be i parendesishem vetem kur shqiptaret ia futen pordhe ketij monopoli dhe u islamizuan , me qka njeher e pergjithmone e keputen qfardo lidhje me krishterizmin.

Thua krishterizmi ishte fe e tille universale . O zagar une po te them se krishterizmi ishte por ishte poashtu nen monopolin e te huajve qe direkt e rrezikonin qenesisne shqiptare.

Feja islame nuk ka pasur edhe sot nuk ka fare organizimi shume te centralizuar dhe mos ia fut kot. Hoxha nuk mund te te mallkoj as nuk mund te te largoj nga islami , sikurse as vete Bashkesia Islame nuk i mbane keto kompetenca.

Tani me e kam kuptuar qe ju jeni poaq i paditur sa edhe flisni .
    Shqiptaret jo qe u bene zot te vendit te vete dhe kthyen nen kontroll te gjitha viset me te mira te te pareve qe ishin kolonizuar nga Serbet e greket, por ata permes Pernadorise osmane qeverisen gati tere ballkanin dhe me gjere. Kerko kush ishjin ata pashallare dhe ata feudale shqiptare qe benein ligjin ne gjithe Rumeline. Ju i perzieni koherat. Tratktati i Shen Stefanit ishte kuminacioni i Krizes Lindore . Ai Traktat u nenshkrua kur Perandoria Osmane e humbi luften nga armiku i perbetuar i saj dhe i shqiptareve pra Rusia. Te gjitha ato leshime dhe formimi i shteteve satelite te Rusise erdhen vetem ateher kur Rusia Cariste u be me e forte se Perandoria Osmane.
    Qfare budallalleku thoni kur menodni se sikur te ishmi bere me Rusine do te kishim pasur edhe Kroacine . Hahahahahah vetem logjika e semure e nje budallai mund ta thote kete , ose zoti mos e dhashte e ndonje dashakeqi.
    Sikur te beheshim me Rusine e vertet se do ta kishim edhe Kroacine ndoshta por sdo te ishim shqiptare kete mbaje mend mire, sikuse nuk jane me shqiptare malazezet, arvaniatasit e shume te tjere.

Une asnjehere nuk kam thene se ne nuk kemi pasur nje indentitet etnik te veqant edhe me pare or zagar i keq. Une kam thene se nen ndikimin e krishterizmit ishim ne asimilim e siper dhe kete proces e ka ndaluar islami, duke na larguar nga kishat dhe krishterizmi qe ishin nen monopolin e te huajve.

Ne nuk jemi asimiluar pse kemi marre emra qe perdoren nga muslimanet. Emri nuk eshte asimilim . Emrat e te pareve tane te krishter kane qen nje perizerje e emrave te ndryshem qe jane perodrur nga katoliket dhe ortodokset dhe asgje ska te beje me qenesine etnike te atyre qe i kane perdorur. Nga Altini pagan eshte bere Millosh, nga Milloshi ka dal Gjergji ose Gjorgji, ose anasjtlltas. Nga Stanisha ka dal Sadiku ose nga Pali Aliu. Kjo qe thua eshte edhe nje absurditet i juaji. Me dhimbesh qe nje djal kaq i ri te jesh kaq i paditur.

Me flete per argumente ti. Ju as edhe njeher nuk keni sjell as edhe nje argument per asgje qe thoni . Kam mirekuptim per kete sepse e dije se skeni ku ti gjeni. Ju lozni me fjalet e juaja sa poshte e larte duke mos thene asgje ashtu siq jeni edhe vete . Ju nuk guxoni te ballafaqoheni me argumentet qe jane shume faktike sepse pastaj duhet te bini ne kundershtim me ata qe ju paguajne per te thene diqka tjeter, ose me ata qe ju kane shperlare trurin .

SHKOZA nga Prizreni
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 24-07-2009 më 17:23
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Prenku i Dalmatëve
    Anëtarësuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Në dritën fosforike që lëshojnë varrezat gjatë natës
    Postime
    1,008
    Kjo tregon edhe nje perparesi te fese islame si fe shume me e natyrshme dhe me njerezore .
    Kjo tregon një mashtrim, që feja islame e ofron si shpërblim për të përulurit.

Edhe unë të lejoj që të martohesh së dyti, poqese më ndjek pas, por unë nuk marr përsipër të bëhem mësit e të zë nuse.

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Ndalimi i përdorimit të alkoolit ka të bëjë me konsumimin e tij si pije e s'ka të bëjë me përdorimin e tij në industrinë kimike apo për qëllime mjekësore. Në një vend të madh islamik ku kam qëndruar një kohë, përdorimi i alkoolit për qëllime mjekësore ka qenë gjë normale, e padiskutueshme. Blihej në farmaci normalisht, pa kurrfarë problemi, kështu që besoj se nuk ka dhe nuk duhet të ketë restrikcione të këtij lloji.

Janë të shumta rastet kur mjeku e ndalon pijen alkoolike edhe në sasi të vogla, siç është rasti tek ata që kanë sëmundje kardiovaskulare, çrregullime metabolizmi, e mos të flasim për ata që kanë probleme psiqike.

Përderisa në gjithë botën, Lindje e Perëndim, organizohen kampanja kundër përdorimit të alkoolit e në veçanti alkoolizmit, dalin disa të zgjuar që këtu na i numërojnë "të mirat" e alkoolit, duhet harruar se sa jetë njerëzish humbin brenda ditës prej aksidenteve ku shkaktar kryesor është alkooli.

i/e regjistruar Maska e Arb
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Shqiptaret qe jane Shqiptare, nuk u ha palla as per Krishtermagjupizmin, e as per Musligabelizmin...
    Talent wins games, but teamwork wins championships.
    Micheal Jordan

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Ma mirë asht me folë për Tradhtarët e Shqiptarizmit

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    SHKOZA,
    pohove se nuk ka historian qe pohon se Islami erdhi me dhune:

Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    As edhe nje historian serioz nuk e thote se islamizmi eshte pranuar me dhune. ...
    U pergjegja:

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Me cilat fjale fillon I. Qemali deklarimin e pavaresise ne 1912?
    Nuk e pe pyetjen, apo cfare? Repliko ketu njehere, pastaj do mirrem me cdo fjali te postimit tend te ri. Te pyes vetem nje pyetje, sepse ndryshe fshihesh prapa postimeve kamufluese.

*
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 16-07-2009 më 19:28

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Shiu Lexo Postimin
    Ndalimi i përdorimit të alkoolit ka të bëjë me konsumimin e tij si pije e s'ka të bëjë me përdorimin e tij në industrinë kimike apo për qëllime mjekësore. Në një vend të madh islamik ku kam qëndruar një kohë, përdorimi i alkoolit për qëllime mjekësore ka qenë gjë normale, e padiskutueshme. Blihej në farmaci normalisht, pa kurrfarë problemi, kështu që besoj se nuk ka dhe nuk duhet të ketë restrikcione të këtij lloji.
    Kur alkoholi perdoret si lende sheruese ne medicine, ne industrine ushqimore dhe nuk eshte i ndaluar me ligj, per mua kjo flet qarte se alkoholi eshte i pranuar nga shkenca. E kam fjalen per konsumim te tij me mase.

Perndryshe nuk ka kuptim, nese shkeca e definon alkoholin (ne mase) si te demshem por konsumimi i tij ne mase eshte legal dhe i perditshem.

Qe ndoshta nuk ka asnje mjek jomuslimane ne bote qe nuk pin rregullisht vere apo birra (ne mase, p.sh. nje here ne jave), eshte deshmi tjeter qe shkenca nuk ndalon alkoholin.

Janë të shumta rastet kur mjeku e ndalon pijen alkoolike edhe në sasi të vogla, siç është rasti tek ata që kanë sëmundje kardiovaskulare, çrregullime metabolizmi, e mos të flasim për ata që kanë probleme psiqike.
    Jane te shumeta edhe rastet, ku mjeku ndalon edhe diellin (rrezitjen). A eshte dielli i ndaluar nga shkenca?

Kuptove ti perse diskutojme neve kete pike, apo vetem deshe te thuash cfaredo?

Përderisa në gjithë botën, Lindje e Perëndim, organizohen kampanja kundër përdorimit të alkoolit e në veçanti alkoolizmit, dalin disa të zgjuar që këtu na i numërojnë "të mirat" e alkoolit, duhet harruar se sa jetë njerëzish humbin brenda ditës prej aksidenteve ku shkaktar kryesor është alkooli.
    Kunder konsumimit te tij pa mase, jo kunder konsumimitte tij fare! Mirru me kontekstin e temes para se te shkruash.

Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Oj Chino kush ti dha keto te dhena aman, i more tek Birraria Tirana apo tek Birra e Pejes.

Per qdo rren rreth alkoolit qe e ke ne koke te ruajtur si Follder, te preferoj ta fshish qe nga momenti qe e lexon kete teme.

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=82846
    Nuk hyj ne nenforumin komuniteti musliman. Per arsye nderi.
    Qe nuk perpij une mbeturina arabe, pa e patur te drejten e pakufizuar per mendimdhenie, kete nuk besoj se kam nevoje te ia sqaroj nje njeriu qe i thote vetit shqiptar.

Nese ka dicka atje qe qendron kunder mendimit tim, kur them se shkenca nuk e ndalon alkoholin (ashtu sikur qe nuk ndalon ngrenjen e mishit te derrit si dhe te pakten dhjetera urdhera kuranore), sjelle ketu ne kete teme.

*

PS:
    Kur me quan "oj chino" deshiron t'tregosh se do e kishe ditur motren ne duar te sigurta tek une, apo jo? Sqarohu.

Faqja 85 prej 130 FillimFillim ... 3575838485868795 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •