Close
Faqja 83 prej 130 FillimFillim ... 3373818283848593 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 821 deri 830 prej 1300
    i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    [QUOTE=Jeton Aliu;2336803]
    Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin

jo idiot i poshter jo kete po e thue ti sepse askuhs nuk e ka thene e ti si hipokrite e bene kete ne e kemi obligim me mbrojt vendin tone nga qdo armik i mbrendshem apo i jashtem por ti si idiot po genjen kinse muslimanet keshtu e ashtu po ik mos genje nese dikush ta sulmon vendin ti e ke obligim me mbrojt e mos rrej ti o pis

Cka thu ti per turqit a kan mbyt Shqiptar?

edhe pergjigju ne pytjet qe ti bona veq e di qe osht e vertet qe turku ka mbyt ma shum katolik sesa musliman

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    edhe mos perdor fjal ofenduse te lutem...

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin

O kungell. Islami vec n'a asimiloi sa mund te asimilohet nje komb pa u zhdukur fizikisht. N'a ndoti me xhami me emra te ish-gjelateve te shqiptareve (si p.sh. Xhamia e Sulltan Mehmedit, ajo e Sulltan Muratit, ajo e Sulltan Pajazitit, e tjera). N'a ndoti me fjale islame. Me literature islame. Me emra islame. Me martesa me turqe. Me sjellje e veshje islame. Shkurt: Me te gjitha ato tradita, qe shqiptaret nuk paten para ardhjes se P. Osmane. Pra n'a asimiloi saktesisht per pjesen islame te kultures qe kemi sot. E cila perfshin nje pjese te madhe te perditshmerise dhe jetes se shqiptareve muslimane. Keshtu qe nese neve shqiptaret muslimane kemi dicka te paasimiluar nga Islami, ajo eshte vetem pasoje e shperfilljes se Islamit, p.sh. ruajtja e riteve e zakoneve sipas Kanunit.

Qe shqiptaret e krishtere nuk u asimiluan dhe nuk do ishin asimiluar, tregojne ato argumentet ne postimin e mehershem ndaj teje dhe biseduesit "Burreli".

*
    O kungell nese te pengojne kaq shum ty emrat e ketyre Sulltanave, futja, shko ne Rusi dhe benu akoma me rus se vet ruset.
    Atje do te gjejsh emra, si Petar, Milos, Rasputin, Dushan etj etj.
    Ne e dime qe ty te pelqejne keto emra, andaj shko shporu per ne Rusi.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    O kungell nese te pengojne kaq shum ty emrat e ketyre Sulltanave, futja, shko ne Rusi dhe benu akoma me rus se vet ruset.
    Atje do te gjejsh emra, si Petar, Milos, Rasputin, Dushan etj etj.
    Ne e dime qe ty te pelqejne keto emra, andaj shko shporu per ne Rusi.

GV_USA
    Nuk me pelqejne aspak, askund nuk kam thene kete, por i krahasoj me emra te ish pushtueseve osmane. Gjithmone them se a emertohet femiu shqiptar apo nje "shtepi e Zotit" ne treva shqiptare me p.sh. Murat e Mehmet apo Milloshevic e Putin, per mua eshte e njejta. Te dyjat paraqesin nenshtrimin e shqiptarit ndaj pushtuesit.

Prandaj si mund te me pelqejne emrat ruse/sllave, kur i perdori si argument per refuzim te atyre te pushtueseve osmane? Kjo tregon qe i refuzoj emrat sllave.

Gabimi eshte tek ti, se mendon se po nuk deshe emra osmane, patjeter don aso ruse/sllave. Mund te mos ia vesh ne pulle Islamit asnje fije dhe sllavizmit edhe me pak, greqizmit fare me pak, dhe te jesh shqiptar. Keto leksione kam menduar se mesohen edhe ne "shkolla speciale" neper treva shqiptare, por ja qe ti i meson si i rritur. Mos harro t'ju tregosh fqinjeve se ne FSH po merr mesim per jete!

*

i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga heneu Lexo Postimin
    o jeton per ty ai shqiptar qe nuk behet synet qenka serb (shka)si thua ti ,ik ore mos merr ne mbrojtje nje kulture apo fe te huaj ajo nuk eshte e jona eshte barbare mos tradhto se ne 5 apo 6 faqe do te dalesh i krishter se je shqiptar o i marre
    I diot pse e mohon synetin edhe pse nuk eshte tema mirepo dua te tregoj se shumica e shqiptareve pa dallim feje e kane praktikuar synetine e tani ehste vertetuar edhe shkenctarisht rendesia e saj

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Jeton Aliu Lexo Postimin
    I diot pse e mohon synetin edhe pse nuk eshte tema mirepo dua te tregoj se shumica e shqiptareve pa dallim feje e kane praktikuar synetine e tani ehste vertetuar edhe shkenctarisht rendesia e saj
    Mos e perdor shkencen si argument. Sepse ne ate moment, kur shkenca thote dicka qe kundershton Kuranin, ti nuk e pranon shkencen. Shkenca thote p.sh. pi lirisht alkohol me mase. Kurani ndalon alkoholin (edhe pse ka urdherime kunderthenese ne kete kontekst).

Nuk eshte e vertete qe shumica e shqiptareve jane sunetuar pavaresisht fese. Nga e di kete gje?

Pastaj edhe nese jane sunetuar, kjo nuk eshte motivi yt i vertete perse ti miraton sunetimin. Sepse ka tradita e zakone tjera qe jane kunder urdherave te Kuranit, te cilat shqiptaret i paten te perbashketa para ardhjes se Islamit, dhe ti ato nuk do t'i pranoje. P.sh. pirja e alkoholit me mase.

*

Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ti po e verteton se edhe ti mendon ashtu sic thash une. Edhe ti mendon se Islami eshte kulture shqiptari. Sepse une te them duke sjellur shembuj nga familja ime se i kemi martesat, varrimet, emertimet, sunetimet e tjera sipas riteve islame dhe keto na bejne identike me boshnjake, turqe, arabe, sepse edhe keta i kane te njejtat rite apo te ngjashme shume. Dhe ti thua se kjo ka qene vetem ne familjen time keshtu. Ndersa per familjen tende thua kjo nuk paska qene. Edhe pse e di secili se Islami rregullon te gjitha sferat e jetes. Pra rregullon martesen, sunetimin, emertimin, varrimin, thjesht te gjitha fazat e jetes. Pra tere kulturen. Vec gjuhen tende kombtare qe t'a len. Dhe ti si musliman qe i thua vetes je i obliguar te jetosh sipas Islamit, pra t'i besh sunetimet e tjera sipas Islamit. Kurse nuk e pranon se familja jote paska kulture te njejte me boshnjaket, turqit apo arabet. Kjo pra tregon se ti mendon se Islami eshte kulture shqiptare.

Dhe e cuditshmja eshte, se ti poashtu tregon se ke problem kur te thote dikush se ke kulture te njejte me boshnjake, turqe e arabe.

Pra edhe ti si une. Vetem si ti ne krahasim me mua sot je akoma "embrion". Kafir ne proces te lidnjes. Nese te con puna ne ato rruge ka kam kaluar une, do t'a perjetosh vet sa i "thelle" paska qene besimi yt ne Islamin. Do te shohesh se atdhedashuria ka qene motiv per besimin tend ne Islam, jo ndonje gje tjeter.

Po i kam ceke keto gjera qe n'a bejne neve shqiptareve muslimane te njejte me boshnjaket, turqit apo arabet. Dhe njeherit n'a bejne te dukemi si afrikane shqiptare. Si zezaket qe nuk dijne gjuhen e tyre dhe traditat e kulturen e tyre me, por flasin frengjisht apo anglisht dhe jetojne si angleze apo franceze. Te misionuar e indotrinuar nga feudali i tyre i dikurshem. Bijte e sklleverve te dikurshem. Ashtu edhe ne shqiptaret muslimane.

Perseri mendon se sunetimi te ben shqiptar, mossunetimi shka. Jo, o dud i dudit. Mossunetimi te ben me shqiptar sesa sunetimi. Te kane genjyer turqit (nepermjet te paraardheseve tu). Shqiptari para perpilimit te tij sipas qejfit te pushtuesit osman nuk jane bere sunet kurre.

Sunetimi te ben poaq shqiptar, sa mund te te bej bartja e kokardes (amblemes te shkijeve) ne koke. Sepse eshte produkt i pushtuesit. produkt i nenshtrimit te kombit tend. Mposhtjes se tij.

Argument pretekst. Nuk e cmon ti sunetimin sepse e rekomandon OBSH, por sepse e urdheron Allahu (paramendo me cfare mirret "Zoti" yt, me atesendin tim!!). A do te refuzoje sunetimin, nese nje dite thote OBSH se nuk ka arsye te sunetoheni? Nuk besoj se do refuzoje. Atehere pse flet per OBSH kot? A nuk duhet te te bej ky rast te mendosh. Te kuptosh ne cfare gjendje je. Vlereson mendimin e nje organizate shendetesore, vetem atehere kur ajo flet ashtu si te pelqen ty. Nese nuk te pelqen ty, nese nuk pershtatet me Islamin, ajo mund te kete gjenite me te medhenje te punesuar, por ti ata te gjithe thjeshte i hedh poshte.

Mendo, se akut nevoje per te ke.

Po o kalavesh. Ama cfare te bejme me ato raste, te cilat shkenca i thote drejtperdrejt kontra Islamit. Si p.sh. pirjen e alkoholit me mase. Apo ngrenjen e mishit te derrit. E beson shkencen apo jo? Nese ajo e hedhe poshte Kuranin pjeserisht, atehere duhet te thuash se Islami eshte liber ne kunderthenie me shkencen. Dhe pasi qe shitesh "besimtar" i shkences (sepse thua se shkenca deshmon shentjerine e Islamit), atehere duhet te refuzosh ato rekomandime kuranore te cilat i refuzon shkenca.

Po oj kopje turku. Po. Se e tere P. Osmane ka qene e mbushur me ndoshta 50 kombe, te cilat sapo qe jane islamizuar kane qene "osmane". Pra prej mongoleve e deri te shkijet e ruset kane qene osmane. Per kete arsye ke patur greke e shqiptare si pasha osmane. Pra vec ke pranuar islamin, asimilimin, dhe je bere pa problem osman. Nuk eshte genjeshter kjo. Kete e kemi trasheguar edhe ne shqiptaret muslimane. Edhe ne mendojme se kombi definohet nepermjet te fese. Edhe ti mendon keshtu. Lexo me larte (mendon se mossunetimi te ben shka). Problemi yt eshte qe je rrite me dhe prej dudave. E mira jote eshte qe ke ardhur ne kete forum. Ku mbushesh mend. Edhe vullnetin per kafirizem e bjen me veti. Se shihesh. Nuk ju ndahesh kafireve e shkrimeve te tyre aspak. E ke ne gjak edhe ti rezistimin ndaj kulturave te dhunshme. Vetem nuk e din nje here per nje here kete gje.

Nese deshiron te te besoj se vertete e ke ditur se Islami nuk eshte Shqiptari (por vetem fe), duhet te me shpjegosh pse the me larte the se mossunetimi te ben shka. Apo pse the se familja jote ka tradita shqiptare, edhe pse ato ritet qe i ceka (martesen, sunetimin, e tjera) familja jote i ka te njejta me boshnjake, turqe e popuj tjere muslimane? Si eshte e mundur kjo?

Kurre nuk me ke shpjeguar se si mendon ti se ka ardhur Islami. Beje kete tani. Te pakten ne pika te shkurta.

Tjerat pohime tua jane ashtu e keshtu te gjymta. Nuk kane nevoje per replike. Per shkaqe humanitare, po mendoj.

*
    jo hipokrit nuk mendoj ashtu siq ke thene ti pastaj ti e ke permend se ke pasur kulture berllog i poshter te kame treguar se islami nuk lidhet vetem me arabet a po turqit e ti thue se kishim kulture si te boshnjakeve turqve e ti normal ndoshta ke pasur edhe kulturene shkaut ama une kam jetuar dhe jame rritur me kulture shqiptari e per ty sme intereson ama ta dish se feja islame nuk lidhet me kulturen arabe , boshnjake a turke feja ehste fe e kulturat jane te ndryshme
    pastaj synetine martesat varrimi keto i kemi tradite o i poshter mos deshta ta quash darsmat e sotit tradite e shqiptarit po ik se ti ndoshta jeton dikun jashte e mendon se kjo ka qene kulture e darsmave tona po ik idiot
    pastaj normal qe nuk e pranoj qe kame kulture te njejte me boshnjaket as me arabet sepse ata kane kulturen e vete e ne kemi kulturen tone sepse feja nuk te bene te njejte ne kultura po ik o idiot beso mos posto ma se je ba shum idiot e don ta mohosh edhe e bashkon kulturen tone me kultura te tjera ik more pis
    pastaj idiot une ta tregova rastin e synetis qe te tregoj per vertetesine e fese hujnore sepse kur para mijave viteve eshte obliguar muslimani per syneti tani del shkenca dhe e argumenton por nje gje qe vertetohet shkenctarisht ehste e mirepritur nga ana ime e ska kjo te beje me OBSH por te tregova qe njerzit e shkences po i vertetojne faktet e mrekullive te kuranit e
    pastaj injorant kur flet per argumente shkencore mos e fute kundershtimin ndaj fese islame sepse nuk ka kundershtim e ti po sjell teori pa fakte sepse idiot lexo me shume per alkoolin dhe mishin e derrave e ti e dien fort mire tabi qka eshte ka ndosh me derra sa mija derra tani i kane mbytur vetem nga rasti i paraqitjes se semundjes po ti je i marre e keto i mohon sepse je hipokrit je idiot je i shitur
    ska kundershtim ne mes te kuranit dhe shkences por vetem ti e thue kete sepse je injorant
    pastaj ti thue qe kombi definohet sipas fese kete e ke gabim e mesoje njehere e per gjithe mon sepse nese ehste ashtu atehere nuk do te kishte qene kombi turk apo shqiptare a po arab apo qfaredo tjeter por do te ishin vetem aq kombe sa ka edhe fe po ti je injorant e nuk i dallon keto gjera sepse je idoit e une e di qe ka komb shqiptare por ska fe shqiptare e nese definohet sipas fese ne duket ta kishim kombin islam por e kemi shqiptare o idiot allahu na ka ndare ne kombe per tu dalluar ne mes veti o pis o idiot e ti e mehon kete
    pastaj e ke gabim dhe e keni keqkuptuar sepse synetia nuk te bane shqiptare kete ta dish sepse sikur te ishte ashtu qfare ke thene ti atehere njerzit e tjere qe behen synet te gjithe jane shqiptare e une nuk e kame at mendim se mos synetia te ben shka sepse kemi edhe popull tjere qe sbehen syneti e nuk jane shkije po sjeni ka i kuptoni gjerat apo po doni ti keqinterpretoni
    e sa per sqarimin se kure ka ardhur islami dhe si ka ardhur ne trojet shqiptare do te tregoj nje dite tjeter sepse skam kohe tani

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga Jeton Aliu Lexo Postimin
    O Jeton si hoxhe qe je, si e perfytyron ti pamjen e muhamedit?Si ujgur apo i zi si arabet?Perderisa ka egzistue duhet te kete nje perfytyrim per te.Thone se ka qene shume i bukur.Une them se ka qene i pa rruar pasi nuk ka pase brisqe atehere.une mendoj se ka qene i zi duke u nise nga gojdhenat shqipetare per bajlozin e zi.d
    Deri ne ditet tona per ato qe sollen kete fe thone se ishin te zi.Ne nje loje femijesh per vajza (te cilat merreshin per tja derguar sultanit) egziston dhe sot.
    Eshte arapi zi ketu ?Jo,jo jo.
    Tri here kena me vrapue, te katerten here ta gjejm ketue.
    Ti e mire , ti e bukur , ti je edhe ma e bukur.

Qe ti kete ngjare ujgureve nuk e pranoj se ato sido qe ti rregullosh nuk jane te bukur.Kisha dhe nje pyetje , a ka ndonje hoxhe jevg ne kosove e ne maqedoni.Pyes pasi atyre u takon te kene ekskluzivitetin pasi kane dhe vendlindjen dhe ngjyren dhe besimin, ju venalite jeni dore e dyte.E nese ka qene jevg te lutem me sill fotografine e me te bukrit jevg ne Kosove dhe me thuaj se paka shume ishte si ky.
    Kam dhe nje pyetje tjeter.Kur Profeti nuk perdor fotografi,(se ka qene i zi) ty te duket vetja me i mire se ai qe e perdore ate.Nese ndonjera nga femrat e forumit thote se je i bukur ta kam bo hallall, mbaje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 15-07-2009 më 19:25

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    chino;2336888]Mos e perdor shkencen si argument. Sepse ne ate moment, kur shkenca thote dicka qe kundershton Kuranin, ti nuk e pranon shkencen. Shkenca thote p.sh. pi lirisht alkohol me mase.

nuk kisha deshir me nderhy vetem se desha me te pyt kush thot pije alkolin me mase?

Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Ca flet e matuf ike e toc meso njehere shqip se me duhet te perdor google translator per te te kuptuar. Edhe une ashtu I ndaj Shqiptare, Kosovare edhe maqedonas ndryshe nga me perpara ku I quaja te gjithe shqiptare se sa hyra ne pune te gjithe punonjsit "ju shqiptaret jeni bukeshkelur se vini ketu ne amerike per tu mbrojtur nga komunizmi edhe serbet edhe doni te shkoni te beni masaker ne bazat amerikane". E une ju thashe "sjane shqiptare po kosovare e maqedonas qe flasin shqip" Ja perse une I ndaj ne grupe e nuk u them shqiptare. Sepse e ndyne emrin shqiptar anembane ruzullit tokesor qe kur dolen me demostrata kunder karikaturave te muhamedit. Edhe persa I perket te pareve nuk luftuan per fe po luftuan per per shqiper e per komb kundra otomaneve edhe grekerve qe peshtynin abetare shqipe. Prandaj para se te hapesh gryken lexo me shume per historine e vendit qe do ta quhash veten.
    ndegjo ti mundesh ta perdoresh edhe google translate sepse normal qe ke nevoje te meson dikush shqip atehere nese nuk e njeh mire shqipen si gjuhe pse more i gjore i thua veti shqiptare apo e shefe qfare niveli je une jam duke shkruar shqip ashtu si kultohet e ti a po e shef qe i ke nderuar dhe e ke harruar edhe gjuhen shqipe dhe don te asimilohesh ne popull tjeter a keshtu duhet me qene shqiptari ta harroj gjuhen e vete e pastaj te thote se une e mbroj kombin dhe jam atdhetar hahah
    kjo eshte ajo qfare nje pjese ne forum deklarohen qe jane shqiptare e ne fund jane tradhtare

Faqja 83 prej 130 FillimFillim ... 3373818283848593 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •