Close
Faqja 80 prej 130 FillimFillim ... 3070787980818290 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 791 deri 800 prej 1300
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Burreli1924 Lexo Postimin
    Testim Racist je nese i shan kujt nacionalitetin dhe jo fene.

ti me duket ngaterron fanatizmin fetar me racizmin nacional!

te jesh mysliman nuk do te thote se je Arab, sepse feja myslimane lindi kudo ne njerzimin e asaj kohe.
    nese do kapemi keshtu atehere jam i detyruar te them se je nga Ethiopia dhe Niggeria ose qifut filthy race like this.
    Shqiptaret u bene mysliman sepse nuk deshen te behen sllavojevgj dhe grekojevgj.
    Ty te dha infraction gimi 3 mer? aha jo jo,ti flet per sllavo jevgj dhe greko jevgj,nuk flet per arabojevgj.

ps.Me vjen keq por ne kte forum eshte hedhur balte papushim kundrejt heronjve te kombit,Gjergj Kastriotit e te tjere,shume filo turq dhe filootomane peshtyjne cdo dite kunder Shqiptarizmes dhe nuk merret asnje mase,dhe sapo ju prek arabin dhe turkun,te japin infraction,ve bast qe do kerkoje dhe perjashtimin tim ky gimi3 tani...........turp e faqe e zeze,
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 15-07-2009 më 08:53
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    256
    Citim Postuar më parë nga SHKOZA Lexo Postimin
    Mos ofendo Kronike

SHKOZA nga Prizreni
    shkoza mos u mundo ,ata e kane ne gjak kete gje, ushqim shpirterore dhe mund te kuptosh se sa gjate mund te jetoje nje njeri pa ushqim

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Burreli1924 Lexo Postimin
    Testim Racist je nese i shan kujt nacionalitetin dhe jo fene.
    Lexo patjeter komentin e biseduesit "Jargas" ne kete pike.

...
    Shqiptaret u bene mysliman sepse nuk deshen te behen sllavojevgj dhe grekojevgj.
    Hm. A do te thote kjo se cdo popull, i cili nuk u be musliman, u be sllavojevg dhe grekojevg?

Sepse lind pyetja: Po me boshnjaket cfare u be? A mos u desllavizuan keta pasi qe u islamizuan? Jo. Vetem i sipermoren doket dhe zakonet arabe (ato te Kuranit) por per ndryshe mbeten te pandryshuar. Prej identitetit te tyre te perparshem sllavo-ortodoks, kaluan ne identitetin sllavo-musliman. Pra Islami nuk ndryshoi gje qenesore ne identitetin e tyre, vec i beri serbe te misionuar, serbe me doke dhe zakone arabo-turke (te Kuranit). Ky eshte argumenti i pare qe Islami nuk mbron identitet kombtar.

Argumenti i dyte eshte se Islami autarki apo pavaresi te kombeve nuk parasheh aspak. Sepse urdheron miliona norma te cilat duhet t'i zbatosh. Dhe kur zbaton miliona norma, nuk mbetet gje e pavarur. Sepse popujt nuk njohin miliarda norma apo zakone kombperberese. Te gjitha elementet kombperberese t'i zhduke Islami. Perpos ato, ne zhdukjen e te cilave ai deshton thjesht per shkak te natyres se njeriut. P.sh. ne zhdukjen e gjuhes: Edhe po deshti Islami te zhduke gjuhe teresisht ne favor te krijimit te nje gjuhe per te gjithe muslimanet (gjuhen e Kuranit: Arabishten), popujt ne teresi nuk mund te pervetesojne nje gjuhe duke harruar te tyren. Pra Islami t'i len vetem ato elemente kombperberese te cilat ai nuk mundet as t'i zhduke si dhe nenelementet e nderlidhura me keto. P.sh. nese nuk mund te zhduke gjuhen, nuk mundet edhe te zhduke disa zakone, me te cilat gjuha eshte e lidhur natyrisht. P.sh. fjala "besa". Perderisa ekziston kjo fjale, do te ekziston edhe vetia apo dukuria e fshehur ne te. Pra nepermjet te gjuhes mbijeton edhe tradita. Mirepo kuptohet: Verem nese njeriu qe flet gjuhen, ka interes te praktikoje besen, cka varet prej predikimit qe gjen ne Kuran - nese Kurani thote besa duhet ndaluar, besimtari i mirefillte musliman nuk e praktikon me besen.

Argument tjeter - te pakten argument i vogel - kunder vleresimit tend (qe thua se shqiptaret u islamizuan per te mos u bere greke e sllave), eshte fakti qe sot ka popuj, te cilet nuk jane as sllav e as greke, dhe ishin poashtu te pushtuar nga P. Osmane, dhe te cilet nuk u islamizuan pergjate pushtimit te tyre. Shembull jane rumunet. Ka edhe tjere. Kjo tregon se nuk ishte patjeter e nevojshme te islamizohesh qe te mos gelltitesh si komb dhe kulture nga sllavet apo greket.

Argument tjeter jane popujt tjere josllave qe jetuan fqinje sllaveve. P.sh. armenet. Edhe armenet jetuan ne nje zonje kufitare ne mes te sllaveve (ruseve) dhe osmaneve. Ata nuk u islamizuan. Por edhe si te krishtere - katolike - nuk u sllavizuan. Apo gjeorgjianet. Apo tjere e tjere e tjere.

Argument definitiv eshte fakti qe vellezerit tane te gjakut shqiptaret katolike e ortodokse nuk u sllavizuan apo greqizuan. Perkundrazi: vetem n'a mbajten gjalle kulturen e vjeter shqiptare, ate te pandotur nga pushtuesi osman. Pavaresisht per cilat motive, ndoshta ne disa raste edhe per shkak te besimit te tyre ne Krishtin dhe frikes per te u larguar nga Krishterimi, e cila patjeter pasonte kur kaloje ne Islam, kryesorja dijten te jene pishtare, roje, rikujtues, terheqes verejtjeje si nga jasht ashtu edhe brenda popullit shqiptar te faktit se neve shqiptaret nuk jemi as arabe e as osmane, as sllever e as greke, por jemi shqiptare dhe qenesisht pupull tjeter, dijten te mbajne gjalle ate shpirt qe pati shqiptari kur ishte i pampushtur nga P. Osmane. Aq sa munden. Aq sa mund te pritej nga nje numer aq i vogel qe kishin ngelur. Nuk them se ishin te vetmit, sepse edhe shume shqiptare muslimane sigurisht paten kontribut te respektueshem ne kete rol, sapo qe ju vinte mundesia te ndalonin bashke me vellezerit e tyre te krishtere procesin e misionimit rrenjesor te shqiptareve nga P. Osmane, i cili ishte definitivisht i parapare te mbarojne me osmanizimin total te shqiptareve dhe si pasoje me tretjen e tyre si komb - aq sa mund te tretet nje komb pa u zhdukur fizikisht.

Keto argumente pra flasin kuder pohimit tend. Therras per kunderargumentim nga ana jote. Thirrje, e cila vlen edhe per ty, SHKOZA. Pasi qe thua:

Citim Postuar më parë nga SHKOZA
    Islami ndikoj drepersedrejti ne ruajtjen e indentitetit kombetar
    Falmeshnet.

*

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Buddy Lexo Postimin
    ...

ps.Me vjen keq por ne kte forum eshte hedhur balte papushim kundrejt heronjve te kombit,Gjergj Kastriotit e te tjere,shume filo turq dhe filootomane peshtyjne cdo dite kunder Shqiptarizmes dhe nuk merret asnje mase,dhe sapo ju prek arabin dhe turkun,te japin infraction,ve bast qe do kerkoje dhe perjashtimin tim ky gimi3 tani...........turp e faqe e zeze,
    Eshte e mjerueshme te perjetosh qe shqiptari di te ofendoje apo nencmoje ne cfaredo menyre nje njeri si Kastriotin. Ndjehem shume i pikelluar. Por ne anen tjeter kjo gje eshte - te pakten per neve shqiptaret nga Kosova - motivi me kryesor per te zbrapthur Islamin. Sepse tregon se ne cilen gjendje kerkon Islami te sjelle nje shqiptar. Eshte nenshkrim konkludent i shqiptareve muslimane per kapitullimin e Islamit ne keto troje.

*

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Eshte e mjerueshme te perjetosh qe shqiptari di te ofendoje apo nencmoje ne cfaredo menyre nje njeri si Kastriotin. Ndjehem shume i pikelluar. Por ne anen tjeter kjo gje eshte - te pakten per neve shqiptaret nga Kosova - motivi me kryesor per te zbrapthur Islamin. Sepse tregon se ne cilen gjendje kerkon Islami te sjelle nje shqiptar. Eshte nenshkrim konkludent i shqiptareve muslimane per kapitullimin e Islamit ne keto troje.

*
    Po shiko ketu se cfare helmi hedhin mbi Shqiptarine dhe heronjte lol

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=98661
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Po shiko ketu se cfare helmi hedhin mbi Shqiptarine dhe heronjte lol

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=98661
    Ja Debilli i Moqem

Qenke futur me Nofk te re , mor i perndjekuri i forumit "Landi", a e ke iden se 10 nofka te jan perjashtuar deri tani.

Me zvarranik si ti nuk mburret edhe Pylli
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    hiqe ate avatar me fytyre tutkuni qe ke ven se na e shpife.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 15-07-2009 më 12:54
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    shko mer shk.erdhat arabie te kan ras sallamin talebanet deri ne tru te vogel...pederast jevg
    Fekale qe kundermon kudo qe shkon
    Leshon Carbon dhe Oksigjen Hargjon

E di mami yt se kush eshte ky Landi sepse ajo i ka ra pishman qe te ka leshu kanalizimeve ty ,keshtu si Mutant Cronicles.

Lopa me nje Brir - Cyclop
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 15-07-2009 më 12:31
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Me ka bere pershtypje qe askush nga arabo-islamiket e forumit nuk moren guximin te komentojne krahasimet qe beri "Noku Ymeri" te tema "krishterimi apo islamizmi" mbi Biblen dhe Kuranin dhe mbi Krishtin dhe Muhametin". E lexova me shume kujdes krahasimet qe ai beri dhe ishte me te vertet interesante, per mua u ka ven kapak te gjitha diskutimeve. Do te me pelqente qe t'a komentoni sepse aty i referohej si Bibles ashtu edhe Kuranit, si ne krahasimin moral apo shkencor deri tek ai historik shoqeror dhe logjik.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Postuar më parë nga fisniku-student

Në Kosovën tonë të korruptuar, është ndërtuar një numër jashtëzakonisht i madh i statujave, siç është përmendorja e Gjergj Kastriot Skënderbeut, ku në vend që të ndërtohej xhamia, e cila u rrënua gjatë sistemit komunist, aty u soll “një kali i madh dhe një i vogël” që kurrë nuk kishte ekzistuar.
    ..........................
    Të ndalemi pak të xhamia, e më pas te Gjergji, përse vetëm në ato vende që ka frymuar Islami, të sillet diçka që nuk kishte ekzistuar kurrë, a nuk është ky një trillim për gjeneratat e ardhme?
    Ja cfare kermash jane talebanet qe postojne ,ftyra e qelbur e kti arabit fisniku,nuk i pelqen permendorja e Gjergj Kastriotit.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Faqja 80 prej 130 FillimFillim ... 3070787980818290 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •