Postuar më parë nga
arbereshi_niko
Mjere ai njeri qe ka lexuar vetem nje liber ne jete te tije...
Por postimi yt i mepareshem, ja kalon ketij te fundit...
Gostivari-usa , ne shqip thuhet gostivari, pasi eshte nje fjale pergjithesuese, kurse USA shkruhet me te madhe …, pasi eshte njejes. Pikerisht ketu del edhe ajo permbajtje e postimit te Albos kur thote; Një mysliman shqiptar që i duhet të emigrojë, jetojë, punojë, studiojë në një shoqëri perëndimore demokratike me një traditë të krishterë, ndihet i huaj dhe nuk e identifikon dot veten me atë shoqëri. Dhe kjo i shtyn që të shpikin "urrejtje" dhe "armiq" ne mendjet e tyre karshi popullsisë vendase.
Tamam kete ke dashur te thuash, sa pak konsiderate ke per ate popull qe ne Kushtetuten e vet njeh ato liri qe ne vendet “mike” te tuat, as qe enderrohen fare! Eshte po ai popull qe te ofron jete me te mire dhe ku trajtimi te behet ne baze te po asaj Kushtetute te lartpermendur e cila bazohet ne kritetret dhe dashurine kristiane!
………………………………………………………………………………….
Ne fakt nuk kemi tradhetuar krishterimin, jo ! Kemi tradhetuar besimin e kot dhe kemi perqafuar besimin e drejte !!!
Tani ne kete afermacionin tend, vihen re nota krenarie, eshte mese natyrale por qe jo vetem me qejfe mund te konstatohen realitetet. Ti nuk mund te aludosh qe nje fe eshte “ e kote “…, thjesht vetem pse keshtu te pelqen ty! Pastaj mos merr per siper ( me krenarine tende ) ate
“ merite “ qe nuk eshte e jotja, pasi nuk ishe ti qe nderrove fè, por paraardhesit e tu!!!
Me poshte thua;
Pra nuk behet fjale per tradheti !
Ketu une (mund te befasoj ty), jam i te njetit mendim me ty. Ashtu si edhe me pare e kam thene, nuk jane shqiptaret musliman ( te sotmit ), qe tradhetuan krishterimin, por ata te njeher e nje kohe, nga halli…!
Me poshte vazhdon…
Eshte njelloj sikur deri dje te shoqeroheje me nje person per te cilin nuk e ke ditur qe eshte hajdut, dhe pasi e merr vesht, largohesh nga ai.
Kush eshte hajduti? Hajde krahasim hajde, do te thoja nje hiperbole e vertete. Une jam i bindur qe feja jote nuk i konsideron njerezit e Librit, si hajdute dhe as ata qe nderojne Krishtin dhe si pasues te Tij quhen te krishtere, nuk konsiderohen si hajdute…, po as ata qe nderojne te Tereshenjten Mari, Nenen e Krishtit, te cilen bota muslimane e nderon gjithashtu…, por mos e harrojme qe vete Krishtin, ju ( dhe ti ben pjese ketu ), e quani profet. Pra theniet e tua nuk jane te drejta, nuk ka asnje dinjitet te shperflasesh sikurse edhe shprehesh. Nuk besoj se e ke nga feja dhe as Kurani, por thjesht nga kapaciteti…
Me poshte thua fjale te arta!
Ky largim nuk paraqet tradheti, paraqet drejtesi ndaj Krijuesit, shoqerise ku jeton dhe vetes tende!
Ne fillim do te them qe ka largim dhe vetlargim…
1-Krijuesin, nuk e nderon duke share e ofenduar ata qe nuk besojne si ti, pra nuk ka “drejtesi”.
2- Shoqeria, kjo fjale eshte pak me handicap, ne gojen tende, pasi ti aludon me fjalen “shoqeri”, vetem nje rreth te ngushte njerezish po me mendje te ngushte. Por do te ishte mashtruese nesè ti me kete fjale do te hipotizoje “shoqerine americane”, pasi je i vetelarguar, duke hedhur poshte bazat kushtetuese ( kristiane ) te saj, por nesè merr guximin dhe me fjalen “ shoqeri “, nenkupton Shqiperi, ndalu pak, se ky pohimi yt, eshte ofendues per mbi nje milion bashkeatdhetare te tu…, pra si rezultat nuk nderon as vehten, palè te tjeret!
Nesè fjalet qe ti the me lart, i the nga zemrimi, une te rikujtoj qe askush nuk shau asnje fè!!!
Krijoni Kontakt