Close
Faqja 7 prej 130 FillimFillim ... 567891757107 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 1300
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    14-04-2008
    Postime
    11
    Nuk e kuptoj pse myslimanët kanë frikë të thonë se janë tradhëtarë të krishterimit. Le të hapin një fjalor edhe të lexojnë se çfarë është ''tradhëtia''. A nuk tradhëton një burrë kur lë gruan edhe shkon (kurvëron) me të tjera? PO! A nuk quhet tradhëtar një njeri që shet kombin për motive të ulëta duke u bashkuar me armikun? PO! Rrjedhimisht, nuk është tradhëti braktisja e fesë së krishtere për konvertim në islam? PO!

Nqs jeni myslimanë të vërtetë, krenohuni që tradhëtuat krishterimin duke përqafuar islamin se kjo na shton lavdinë neve që e mbajtëm atë.
    krishterKoci,Doci,Roci,Thaci,Laci,Dashi,Luka,Kelme ndi,Duka,Mati,Dushku,Basha,Bardhi,Koka,Krasnici,e shum te tjer.C'far ke ketu ore me prejardhje krishtere,thjesht jan emra pagan apo me saktesisht emra me prejardhje ilire.Zgjohu ore shif realitetindhe gjiko si duhet!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga EXMATJANI : 09-05-2008 më 07:31

thundercloud Maska e eris1979
    Anëtarësuar
    29-05-2006
    Vendndodhja
    Durres
    Postime
    87
    Mund te quhet tradheti, por mua nuk me intereson shume ne kuptimin fetar te fjales. Mua me intereson me teper ne kuptimin e elementit shoqeror, psikologjok, kulturoror, zakonor, etj, pra te atij elementi qe na bente te ndryshem nga pushtuesi dhe qe duhej te na bente te mos pranonim asgje qe vinte prej tij duke e diferencuar veten ne menyre radikale prej tij.
    Sa per ata qe thone se dhe krishterimi ashtu si islami eshte perhapur me dhune nder shqiptaret, do t'u sygjeroja qe te informoheshin me mire. Krishterimi ka filluar te perhapet ne Iliri vetem 25 vjet pas Krishtit nga apostulli Pal (Shen Pali) i cili zbriti ne vendin qe me vone mori emrin e tij duke u quajtur Kepi i Palit (Bishti i Palles) ne bregdetin e Durresit dhe nisi predikimin e Krishterimit. Nese predikimin e quani dhune dhe shtrengim, atehere une terhiqem.
    I came so far for beauty
    I left so much behind

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga EXMATJANI Lexo Postimin
    Nuk e kuptoj pse myslimanët kanë frikë të thonë se janë tradhëtarë të krishterimit. Le të hapin një fjalor edhe të lexojnë se çfarë është ''tradhëtia''. A nuk tradhëton një burrë kur lë gruan edhe shkon (kurvëron) me të tjera? PO! A nuk quhet tradhëtar një njeri që shet kombin për motive të ulëta duke u bashkuar me armikun? PO! Rrjedhimisht, nuk është tradhëti braktisja e fesë së krishtere për konvertim në islam? PO!

Nqs jeni myslimanë të vërtetë, krenohuni që tradhëtuat krishterimin duke përqafuar islamin se kjo na shton lavdinë neve që e mbajtëm atë.
    krishterKoci,Doci,Roci,Thaci,Laci,Dashi,Luka,Kelme ndi,Duka,Mati,Dushku,Basha,Bardhi,Koka,Krasnici,e shum te tjer.C'far ke ketu ore me prejardhje krishtere,thjesht jan emra pagan apo me saktesisht emra me prejardhje ilire.Zgjohu ore shif realitetindhe gjiko si duhet!!
    Ne fakt nuk kemi tradhetuar krishterimin, jo ! Kemi tradhetuar besimin e kot dhe kemi perqafuar besimin e drejte !!!
    Pra nuk behet fjale per tradheti !
    Eshte njelloj sikur deri dje te shoqeroheje me nje person per te cilin nuk e ke ditur qe eshte hajdut, dhe pasi e merr vesht, largohesh nga ai.
    Ky largim nuk paraqet tradheti, paraqet drejtesi ndaj Krijuesit, shoqerise ku jeton dhe vetes tende!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Gosivari , mos u merzit vlla , se kto shum mir e dijn cka eshte me e mira edhe kto dojn te jen te mire , mirpo ja shejtani nuk i leshon te shkojn kah ajo.

Nese ne tradhtuam krishterimin , kto tradhtuan paganizmin Ilir .
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Nga njehere mendoj se pse jemi kombi me i prapambetur i Evropes, por kur shoh se cka na ka bere turku dhe se ende na mban ne roberi, atehere e kam shume me te kjarte çdo gje.

Keso perqindje debilash mun te gjinden edhe ne disa vende te lindjes se mesme dhe ne Afganistan. Duan te arsyetojne vuajtjet e te pareve tone me gjera tragjikomike. Po kete edhe gomeret ne Pjetrushan e dine. E dine se kemi tradhetuar kombin, kulturen, te paret. Asohere eshte mbajtur referendum dhe paskan zgjedhur fene ne menyre demokratike dhe me vota te lira, a po? Po si nuk ju vjen turp ore?! Na kan mbajtur ne roberi 500 vjet, na kan shkelur dhe torturuar, detyruar te jetojme si kafhse ne male ose te pranojme fene e magjypit. Fene e shpates, qe edhe ne simbol ka hanxharin.Tashti jane grumbulluar ketu disa wehabinje dhe disa evangjeliste dhe na e qelben forumin. Shkoni te forumet islamiko-evangjeliste e dh...u atje e mos na e qelbni forumin.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Gosivari , mos u merzit vlla , se kto shum mir e dijn cka eshte me e mira edhe kto dojn te jen te mire , mirpo ja shejtani nuk i leshon te shkojn kah ajo.

Nese ne tradhtuam krishterimin , kto tradhtuan paganizmin Ilir .
    E ke thene shum bukur Renea, nese neve kemi tradhetuar krishterimin , keta kane tradhetuar paganizmin ilir!
    Po nga ana tjeter une dua te dali dikuhs ketu dhe te me tregoj se cfar moralesh kam shitur une duke braktisur krishterimin ?!!
    Mos valle e quani tradheti qe te paret e mije pra para 250 viteve e kuptuan se te shesish vajzen per sex eshte gabim dhe bragtisen krishterimin , kjo ju duket tradheti juve ?!!
    Ju duket tradheti te bragtisish mesimet qe i mesojne njerezit te blejne rob !!!
    Tradheti eshte sipas jush qe te mos besojsh se Jezusi paska qene biri i vetemlindur i Perendise ?!! Pash Zotin juve qe na quani tradhetare a me sqaroni si lindi vete JEZUSI , truri im kete koncept nuk e kupton ?!!
    Si perfundim , e vemja tradheti ketu qe shikoj une me syte e mije , eshte tradhetia qe njerezit tjeter i kane be fese Islame duke refuzuar te pranojne ate si te vertete, si fe te vetme dhe legjitime para ZOTIT!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    ...
    Mos valle e quani tradheti qe te paret e mije pra para 250 viteve e kuptuan se te shesish vajzen per sex eshte gabim dhe bragtisen krishterimin , kjo ju duket tradheti juve ?!!
    Ju duket tradheti te bragtisish mesimet qe i mesojne njerezit te blejne rob !!!
    ZOTIT!
    Mjere ai njeri qe ka lexuar vetem nje liber ne jete te tije...

Por postimi yt i mepareshem, ja kalon ketij te fundit...

Gostivari-usa , ne shqip thuhet gostivari, pasi eshte nje fjale pergjithesuese, kurse USA shkruhet me te madhe …, pasi eshte njejes. Pikerisht ketu del edhe ajo permbajtje e postimit te Albos kur thote; Një mysliman shqiptar që i duhet të emigrojë, jetojë, punojë, studiojë në një shoqëri perëndimore demokratike me një traditë të krishterë, ndihet i huaj dhe nuk e identifikon dot veten me atë shoqëri. Dhe kjo i shtyn që të shpikin "urrejtje" dhe "armiq" ne mendjet e tyre karshi popullsisë vendase.
    Tamam kete ke dashur te thuash, sa pak konsiderate ke per ate popull qe ne Kushtetuten e vet njeh ato liri qe ne vendet “mike” te tuat, as qe enderrohen fare! Eshte po ai popull qe te ofron jete me te mire dhe ku trajtimi te behet ne baze te po asaj Kushtetute te lartpermendur e cila bazohet ne kritetret dhe dashurine kristiane!
    ………………………………………………………………………………….
    Ne fakt nuk kemi tradhetuar krishterimin, jo ! Kemi tradhetuar besimin e kot dhe kemi perqafuar besimin e drejte !!!
    Tani ne kete afermacionin tend, vihen re nota krenarie, eshte mese natyrale por qe jo vetem me qejfe mund te konstatohen realitetet. Ti nuk mund te aludosh qe nje fe eshte “ e kote “…, thjesht vetem pse keshtu te pelqen ty! Pastaj mos merr per siper ( me krenarine tende ) ate
    “ merite “ qe nuk eshte e jotja, pasi nuk ishe ti qe nderrove fè, por paraardhesit e tu!!!

Me poshte thua;

Ketu une (mund te befasoj ty), jam i te njetit mendim me ty. Ashtu si edhe me pare e kam thene, nuk jane shqiptaret musliman ( te sotmit ), qe tradhetuan krishterimin, por ata te njeher e nje kohe, nga halli…!

Me poshte vazhdon…

Eshte njelloj sikur deri dje te shoqeroheje me nje person per te cilin nuk e ke ditur qe eshte hajdut, dhe pasi e merr vesht, largohesh nga ai.

Kush eshte hajduti? Hajde krahasim hajde, do te thoja nje hiperbole e vertete. Une jam i bindur qe feja jote nuk i konsideron njerezit e Librit, si hajdute dhe as ata qe nderojne Krishtin dhe si pasues te Tij quhen te krishtere, nuk konsiderohen si hajdute…, po as ata qe nderojne te Tereshenjten Mari, Nenen e Krishtit, te cilen bota muslimane e nderon gjithashtu…, por mos e harrojme qe vete Krishtin, ju ( dhe ti ben pjese ketu ), e quani profet. Pra theniet e tua nuk jane te drejta, nuk ka asnje dinjitet te shperflasesh sikurse edhe shprehesh. Nuk besoj se e ke nga feja dhe as Kurani, por thjesht nga kapaciteti…

Me poshte thua fjale te arta!

Ky largim nuk paraqet tradheti, paraqet drejtesi ndaj Krijuesit, shoqerise ku jeton dhe vetes tende!
    Ne fillim do te them qe ka largim dhe vetlargim…
    1-Krijuesin, nuk e nderon duke share e ofenduar ata qe nuk besojne si ti, pra nuk ka “drejtesi”.
    2- Shoqeria, kjo fjale eshte pak me handicap, ne gojen tende, pasi ti aludon me fjalen “shoqeri”, vetem nje rreth te ngushte njerezish po me mendje te ngushte. Por do te ishte mashtruese nesè ti me kete fjale do te hipotizoje “shoqerine americane”, pasi je i vetelarguar, duke hedhur poshte bazat kushtetuese ( kristiane ) te saj, por nesè merr guximin dhe me fjalen “ shoqeri “, nenkupton Shqiperi, ndalu pak, se ky pohimi yt, eshte ofendues per mbi nje milion bashkeatdhetare te tu…, pra si rezultat nuk nderon as vehten, palè te tjeret!

Nesè fjalet qe ti the me lart, i the nga zemrimi, une te rikujtoj qe askush nuk shau asnje fè!!!

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Ce kishte mire xhaxhi qe i mbylli me kisha e me xhami,per 24 vjet populli i shqiperise nuk merrej me debate te tilla te pafrytshme qe sherbejne vetem per te gerrisur nervat e percare robte.

Ca rendesie ka nese dikush merr nje fe por nuk merr moralin fetar qe percjell kjo fe ?
    Thelbi i moralit shqiptar ka ngelur si tek kristianet si tek myslymanet e eshte pikerisht ky moral shqiptar qe beri te mundur ne 1912 te bashkoheshin 2 myslymane ( Ismail Qemali e Isa Boletini) e 1 kristian ( Luigj Gurakuqi) e te shpallnin pavaresine .

Tradhtia e vertete eshte tradhtia ndaj moralit shqiptar. Nese ky do nderrohej atehere po mund te flasim per tradhti. Persa kohe qe morali shqiptar bazohet tek pastertia e gjakut ,gjuhes e traditave atehere mund te fleme rehat e pse nje eshte myslyman apo kristian nuk ka pike rendesie.
    Nese ne vend te ketyre rrenjeve ne vendosim te perziejme gjakun me gjak te huaj si europian ashtu edhe aziatik apo afrikan ,te perziejme gjuhen si me anglisht italisht arabisht turqisht kongolisht apo traditat me tradita kristiane apo tradita islamike atehere mund te flasim per tradhti,e kjo eshte tradhti e vertete,tradhti ndaj Te Pareve te tu ne radhe te pare e pastaj tradhton edhe veten,identitetin tend,emrin tend.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Mjere ai njeri qe ka lexuar vetem nje liber ne jete te tije...

Por postimi yt i mepareshem, ja kalon ketij te fundit...

Gostivari-usa , ne shqip thuhet gostivari, pasi eshte nje fjale pergjithesuese, kurse USA shkruhet me te madhe …, pasi eshte njejes. Pikerisht ketu del edhe ajo permbajtje e postimit te Albos kur thote; Një mysliman shqiptar që i duhet të emigrojë, jetojë, punojë, studiojë në një shoqëri perëndimore demokratike me një traditë të krishterë, ndihet i huaj dhe nuk e identifikon dot veten me atë shoqëri. Dhe kjo i shtyn që të shpikin "urrejtje" dhe "armiq" ne mendjet e tyre karshi popullsisë vendase.
    Tamam kete ke dashur te thuash, sa pak konsiderate ke per ate popull qe ne Kushtetuten e vet njeh ato liri qe ne vendet “mike” te tuat, as qe enderrohen fare! Eshte po ai popull qe te ofron jete me te mire dhe ku trajtimi te behet ne baze te po asaj Kushtetute te lartpermendur e cila bazohet ne kritetret dhe dashurine kristiane!
    ………………………………………………………………………………….
    Tani ne kete afermacionin tend, vihen re nota krenarie, eshte mese natyrale por qe jo vetem me qejfe mund te konstatohen realitetet. Ti nuk mund te aludosh qe nje fe eshte “ e kote “…, thjesht vetem pse keshtu te pelqen ty! Pastaj mos merr per siper ( me krenarine tende ) ate
    “ merite “ qe nuk eshte e jotja, pasi nuk ishe ti qe nderrove fè, por paraardhesit e tu!!!

Me poshte thua;

Ketu une (mund te befasoj ty), jam i te njetit mendim me ty. Ashtu si edhe me pare e kam thene, nuk jane shqiptaret musliman ( te sotmit ), qe tradhetuan krishterimin, por ata te njeher e nje kohe, nga halli…!

Me poshte vazhdon…

Kush eshte hajduti? Hajde krahasim hajde, do te thoja nje hiperbole e vertete. Une jam i bindur qe feja jote nuk i konsideron njerezit e Librit, si hajdute dhe as ata qe nderojne Krishtin dhe si pasues te Tij quhen te krishtere, nuk konsiderohen si hajdute…, po as ata qe nderojne te Tereshenjten Mari, Nenen e Krishtit, te cilen bota muslimane e nderon gjithashtu…, por mos e harrojme qe vete Krishtin, ju ( dhe ti ben pjese ketu ), e quani profet. Pra theniet e tua nuk jane te drejta, nuk ka asnje dinjitet te shperflasesh sikurse edhe shprehesh. Nuk besoj se e ke nga feja dhe as Kurani, por thjesht nga kapaciteti…

Me poshte thua fjale te arta!

Ne fillim do te them qe ka largim dhe vetlargim…
    1-Krijuesin, nuk e nderon duke share e ofenduar ata qe nuk besojne si ti, pra nuk ka “drejtesi”.
    2- Shoqeria, kjo fjale eshte pak me handicap, ne gojen tende, pasi ti aludon me fjalen “shoqeri”, vetem nje rreth te ngushte njerezish po me mendje te ngushte. Por do te ishte mashtruese nesè ti me kete fjale do te hipotizoje “shoqerine americane”, pasi je i vetelarguar, duke hedhur poshte bazat kushtetuese ( kristiane ) te saj, por nesè merr guximin dhe me fjalen “ shoqeri “, nenkupton Shqiperi, ndalu pak, se ky pohimi yt, eshte ofendues per mbi nje milion bashkeatdhetare te tu…, pra si rezultat nuk nderon as vehten, palè te tjeret!

Nesè fjalet qe ti the me lart, i the nga zemrimi, une te rikujtoj qe askush nuk shau asnje fè!!!
    Arbreshi_niko, shembullin qe te solla une lidhur me hajdutin, ndoshta nuk ishte shembull i mire ose i qelluar, por ate qe doja te them eshte njelloj qe kur kupton se nje njeri ka ca vese te keqija dhe kur kupton qe nje liber fetar po ashtu ka disa mesime ta themi te keqija , nuk diskutohet qe njeri nuk mund ti pranoj ato mesime aq lehte !!!
    Njelloj sic e ka veshtire te shoqerohet me nje hajdut, njeri e ka veshtire te pranoj edhe keto mesime ng e prapa!
    Pastaj ti ne postimen tend nuk u pergjigje ndaj dy pikave kryesore te postimit tim!!!
    Nuk me tregove se si e sqaron se sipas Bibles lejohet te shesish vajzen per seks dhe nuk me sqarove si e kuptoni juve Jezusi biri i VETEMLINDUR !!! Si lindi vete ?!! Nga lindi vete ?!!
    KEto jane gjera kritike qe vene themelet e nje besimi, dhe kur themelet e nje besimi , jane kaq te dobeta , pse juve habiteni kur njerezit braktisin krishterimin ?!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    ore gostivar, ti sillesh sikur qe sa linde ishe i krishter dhe kur mesove te lexosh, i fute nje te lexuar bibles dhe me pas ndrove mendje.
    Ashtu sic e tha dhe Niko, tradhtare te fese se tyre ishin ata qe u konvertuan gjate sundimit osman. Ju, ashtu sic dhe kini deklaruar, jeni te lindur si musliman keshtu qe nuk ka perse tju djege kaq shume.
    Mos u perpiq kot te argumentosh dhe te justifikosh te paret e tu qe nuk e dinin nga lidhej gomari persa i perket kuranit. Ndruan fe per shkaqe qe dihen(materiale,kariere,trysnie) dhe jo per pune besimi.
    Sot ju qe jeni muslimane, qofshi shendoshe! Nuk u thote njeri se perse jeni te tille apo qe ju jeni tradhtare. Arsyet dihen.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Faqja 7 prej 130 FillimFillim ... 567891757107 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Debimi dhe gjenocidi serb ndaj shqiptarve ne sanxhakun e Nishit
    Nga bela70 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 09-03-2009, 12:35
  2. Armiqtë e shqiptarëve: Në kërkim të themelit të politikës
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-01-2007, 04:26
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54
  5. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeçarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •