Ama, vërtetë na çatë bythën me fenë e të parëve të Shqiptarëve. Ku ***** e keni mësuar ju që Shqiptarët e kanë zanafillën aty dhe atëherë ku e kur e ka edhe krishterimi? Shqiptarët si pasardhës të Ilirëve janë ku e ku më të lashtë se krishtianizmi. Kështu, pse quhen të krishterët të parët tanë e jo paganët. Të pandehësh që muslimanët shqiptarë duhet të kthehen në identitetin e të parëve (që na paskëshin qënë të krishterë)I del që të krishterët shqiptarë e që e braktisën politeizmin pagan e përqafuan atë monoteist kristian të kthehen në atë identitet, pagan. Sa i pafat ky grup i vogël njerëzish! I bie që me këtë kthim në identit, ata, të krishterët të dalin prapë një pakicë e papërfillshme!. A është vërtetë për t'u habitur që të dyja këto fé e kanë zanafillën në Lindjen e Mesme, tek popujt semitë (Çifutë e Arabë)??!! Por, grotesku më i madh është se perëndimorët "kristianë" e quajnë fenë e tyre si të kish lindur diku në Belfast apo Romë e jo në Jeruzalem. Por, më keq akoma, muslimanët i shikojnë si vëllezër të turqve (a thua turqit ta kenë shpikur Islamin) por jo edhe vetë si vëllezër të arabëve apo çifutëve. Tani, po ta donte ndokush kristianizmin do të ishin pikërisht ata që e shpikën, çifuti Jezu Krishti me shokët e vet, apo më vonë arabët që e përqafuan atëbotë, e që më vonë kah shekulli i 7-të e braktisën e shpikën Islamin.
Tani, vërtetë është qesharake që selia e shenjtë për katolikët e gjithë botës ndodhet në Romë. Një ditë të bukur s'duhet të mos qeshim fare kur të shohim selinë e shenjtë të Muslimanëve të gjithë botës të ndodhet në Dearborn, Miçigan-SHBA. Ashtu siç nuk qeshim (çuditërisht) që selia e shenjtë e orthodoksëve është në Stamboll. Hajde mos qesh! Flasim gjithnjë për tolerancë fetare..................... Arësyeja e fortë që unë i dua fetë është se pa to kjo botë do të ishte "less funny". (më pak për të qeshur)
Krijoni Kontakt