Pershendetje
A mund te lidh ne seri nje switch me switch-in paresor me qellim per te shtuar portat?
Faleminderit
Pershendetje
A mund te lidh ne seri nje switch me switch-in paresor me qellim per te shtuar portat?
Faleminderit
Po normalisht po.Une per vete kam pare dicka te tille.
Normal se mundesh nese switchi ka nje porte te veqante per kaskadim mundesh me nje kabell 1 me 1 me i lidh nese nuk ka porta kaskadimi por vetem porta normale te nevojitet nje kabel cross over prae kryqzume per ti lidhur switchat njeri me tjetrin.
JO NEGOCIATA - VETËVENDOSJE
Postuar më parë nga Dalan
Ke mundesi te besh nje lidhje te tille pa asnje problem
Qe ke ndonje gje te pa kjart dhe nuk mundesh me be lidhjen mundem te te ndihmoj ne kete drejtim...
Hey, po ndertoj nje rrjet lokal LAN, kam nje switch me 16 porta, qe do te jete dhe kryesori, dhe nje tjeter me 8 porta qe do te jete ne katin e dyte te godines ku do ndertohet ky LAN,
Pyetja ime eshte kjo, si ti lidh te dy me kabell UTP, ne menyren straight, apo me cross-over si lidhen dy PC normal
Po e bej kete pyetje, se ne nje tutorial per CCNA rekokmandohej qe dy pajisje te njejta te lidhen me crossover, kurse nga PC ne switch me straight
Si te veproj?
flm, jeni njisha
Per lidhjen e dy nyjeve kryesore ne LAN-e perdoret gjithmone lidhje straight. Ndersa per lidhje me perdoruesat perdoret lidhje crossover. Shkurt siwtchet lidhi me straight ndersa PC-te me crossover.
po. switch me switch straight. switch me pc/printer/server/host/client crossover.
Krijoni Kontakt