Pershendetje,
Per termin "Wizard", qe shpesh perdoret kur instalohet nje program ose kur ndiqen disa hapa te caktuar brenda programit, a ju duket i drejte perkthimi "Udhėrrėfyes"?
Pra,
wizard = udhėrrėfyes ?
Pershendetje,
Per termin "Wizard", qe shpesh perdoret kur instalohet nje program ose kur ndiqen disa hapa te caktuar brenda programit, a ju duket i drejte perkthimi "Udhėrrėfyes"?
Pra,
wizard = udhėrrėfyes ?
Ndihmesė......
S'me kishte vajtur ne mendje kjo fjale. Edhe kjo eshte nje mundesi, por duhen pare pelqimet per secilin term: 'ndihmesė' apo 'udhėrrėfyes'?
Ndihmesa tek fjalori i shqipes ka si sinonim fjalen 'kontribut', dhe afrohet me teper me 'ndihmėn'.
Do sugjeroja qe te mos mundohesh te gjesh fjalen respektive te perkthyer... por te kerkosh ate qe do e beje te tingelloje me mire ne shqip...
nqs e ke fjalen per "installation wizard" mund te gjesh gjera te ngjashme si "asistenti i instalimit" apo ku di une.
Dicka qe te tingelloje natyrale... jo e sforcuar... dhe njekohesisht e kuptueshme
Sigurisht qe po, dhe faleminderit per sugjerimin, por thjesht po e editoja kete term ne nje nga perkthimet qe kam bere (duke degjuar ne nje moment te caktuar ne televizor, para disa kohesh, diēka politike ku permendej termi 'udhėrrėfyes') dhe m'u duk ide e mire. Gjithsesi, te shikojme, mbase ka edhe ndonje ide tjeter.
Nė windows XP shqip ėshtė pėrkthyer magjistar. Tingėllon paksa pėrrallėrore por kuptimin e ka.
Njė fjalė tjetėr e pėrshtatshme mund tė ishte ndihmės.
p.sh.
- Ndihmėsi i Instalimit
- Magjistari i Instalimit
Edi
Une e mendoj si F-I, Asistenti.
Pėrkthim mė adekuat ėshtė ai i Edspace dhe plotsisht i pėrgjigjet funksionit tė mjetit.Sa i pėrket pėrkthimit tė "installation wizard" si "asistenti i instalimit" ėshtė jo i qėlluar pasiqė njė pėrkthim i tillė mė sė miri i pėrgjigjet pėr fjalėt Setup Assistant.Momentalisht jam duke pėrkthyer njė softuer ku egziston shprehja e lartpėrmendur> asistenca pėr instalim
Kaq shume zgjidhje per nje fjale! Haaa
Mendoja se nuk tingullonte aq shemtuar fjala 'udherrefyes' qe kisha zgjedhur, por me sa duket jo. Mbase ju ngjan shume e gjate, sepse si kuptim mua me duket se shkon. Edhe ne ekran nuk eshte shume e tepruar, por s'e di.
1. Ndihmės
2. Asistent
3. Ndihmesė
4. Udhėrrėfyes
Dreqin, jemi nje grup kaq i vogel i interesuar per gjera te tilla; nese nuk ka edhe nderhyrje nga perdorues normale te kompjuterit kjo dhome e forumit mund te mos kete suksesin qe pritej.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BesmirG : 14-06-2008 mė 18:23
Ndihmės mė duket si mė i pėrshtatshmi.
Krijoni Kontakt