Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 73 prej 73
    ariiii Maska e Arber gerguri
    Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Mos u kap tek mrekullirat e a.s. Isait.
    Nuk ka qene i vetmi qe ka be mrekullira! Ka pas shum profet tjete para tij qe kane be mrekullira!
    A.s. Sulejmani psh ka qene ne gjendje te flasi me kafshet e JEzusi jo!
    A e ben kjo Sulejmanin te jet me i madhe se a.s. Isai ?!!
    Cdo profet ka pasur mrekullirat e veta.
    Andaj mos u kap tek mrekullirat, sepse keto nuk kane peshe.
    Nese deshiron te promovojsh krishterimin do te kisha keshilluar te gjejsh ndonje menyre tjeter, se sa i perket mrekullirave qe kane be profetet e ndryshem duke pasur parasysh edhe a.s. Isain ( Jezu Krishtin ) , nga pikepamja Islame, mrekullirat e tyre , nuk u takojne atyre por Allahut.
    Sepse secili i ka be ato mrekullira me lejen e Allahut!
    Sikur Allahu te ishte kunder mrekullirave , ata , profetet qe kane bere mrekullira, nuk do te ishin ne gjendje te bejne mrekullira.
    Pra mrekullirat jane be me vullnetin e Allahut.

Me Respekt GV_USA
    Te pergezoj GV_USA, .....ne kete rast

i/e regjistruar Maska e hak'ki
    Anëtarësuar
    20-12-2008
    Postime
    13
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    ME i dhene fund kesaj bisede njehere e pergjithmone.
    Kjo martese ka ndodhur por jo ne kete moshe te re te Ajshes. Ka ndodhur kur ajo ka qene me e madhe se 18 vjecare.
    Problemi eshte se keta kur thuajne se martesat e tilla ne moshe te re kane qene te zakonshme ne ate kohe, qe edhe mund te jet e veretete, pyetja qe duhet te parashtrohet ne kete rast eshte se Allahu qe din te kaluaren, te tashmen dhe te ardhshmen , a do te kishte lejuar qe profeti te martohet me nje femi duke e ditur se ne ardhmeri do ta akuzonin profetin si pedofil?!!!
    KURRRRRREEEEE NUK DO TE KISHTE LEJUAR NJE GJE TE TILLE!!!!
    Nga ana tjeter kjo ngjarje eshte i percjellur nga Ibn Hishami, kur ai ishte ne moshe te thyer 83 vjecare dhe kur ai kishte probleme me memorjen, haronte gjerat, i ngateronte gjerat.
    Cfar vlere ka ky hadith ?!!! Zero !!!
    Jo qe une them zero, por llogjika e thot kete, nuk mund te besohet fjala e nje plaku i cili per shkak te moshes se thyer i ngateron gjerat ose i haron ato.
    Sot ke njerez, ne moshe te thyer 80, 90 e me shum vjecare qe kur bisedon me ato te pershkruajne NApoleon Bonaparten si gjeneral te tyre!!! A duhet te besojme kete si te vertete ?!!
    Nje dite te gjithe to te plakemi ( nese e kemi te shkruar te arrijme pleqerine ) dhe e dime se fazat neper te cilat ka kaluar Ibn Hishami do ti kalojme edhe ne, do te na dobesohet shikimi, te degjuarit, te logjikuarit, memorja etj etj.
    Andaj fol per veten time , nqs se dikush duhet ti besoj fjalet e mija leta bej kete kur jam i ri, e jo ne pleqeri kur te me lej truni!

Me Respekt GV_USA

GV_USA
    O vella , ty spo ta kap logjika se qashtu osht. Kur hyn ne moshen madhore eshte e lejuar me sheriat te martohet femra. E Aisha kur ka hyre ne moshen madhore ka shkuar ne shtepine e pejgamberit s.a.v.s . Por askund spo shkrun qe ma shum se 18 vite i ka pas. Lexo ma shum literatur rreth ksaj qeshtje

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga hak'ki Lexo Postimin
    O vella , ty spo ta kap logjika se qashtu osht. Kur hyn ne moshen madhore eshte e lejuar me sheriat te martohet femra. E Aisha kur ka hyre ne moshen madhore ka shkuar ne shtepine e pejgamberit s.a.v.s . Por askund spo shkrun qe ma shum se 18 vite i ka pas. Lexo ma shum literatur rreth ksaj qeshtje
    Kam lexuar shum literature per kete ceshtje, dhe kam ardhur ne perfundim se hadithi qe thot se eshte fejuar me Aishen kur ajo ka qene 6 dhe martuar me te kur ajo ka qene 9 , eshte gabim absolut!
    Nqs se nuk me beson mua , urdhero lexo edhe ti me shum dhe do te bindesh ne kete qe ta them.
    WE WILL NOT GO DOWN!

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Tema të Ngjashme

1. Fenomeni i gjakmarrjes
    Nga erzeni në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 100
    Postimi i Fundit: 24-06-2009, 09:18
  2. Fenomeni Phi
    Nga Davius në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-04-2007, 13:51
  3. Fenomeni i glorifikimeve dhe përbuzjeve ekstreme
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2006, 16:12
  4. Fenomeni Kerlton - shpikesi i ''driblimit te fokes'' !
    Nga inter_forever në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-08-2005, 08:26
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •