Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 73
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ne fakt per mua nuk ka rendesi, e kam fjalen si person.
    Por ama kur e shikon se ku i bazojne ligjet muslimanet ( jo ato si une ) atehere ka shum rendesi!!!
    Nuk behet fjala ketu se a ka qene 5 , 6, 16 ose 80 vjecare kur eshte martuar Aishja me profetin, behet fjala se nga hadithe te tilla ca musliman ( qe fatkeqesisht jane shumice ) sjellin ligje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Andaj brengosem , sepse sjellin ligje. Te ksihte qene puna se behet fjale vetem per nje hadith , nuk do te merzitesha shum.
    Por ndryshon fakti , kur shikon se hadithet e tilla ( edhe pse te rejshme ) perdoren per tu sjellur ligje ne sheriat ( kushtetuta islame ).

GV_USA

Unë kam frikën gjetkë o Gostivari. Pse kaq shumë ka marrë hov një myslimanizëm i paparë si ky tash. Unë o jam i marrë o s'kuptoj nga ato që këta thonë. Pse unë në librat e mi fetarë që kam nuk po gjej ato që këta thonë. ruana o zot nga ky mahlukat e nga kjo injorancë e paparë! Mos u jepni shumë pas përrallave, se kush mbjell përralla korrë injorancë!
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 14-11-2008 më 17:04
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Mehasi Lexo Postimin
    chino,

Kam pershtypjen qe duhet mire e mire te lexohet shkrimi i Haliloviqit. Jo rastesisht e solla ketu, sepse mendoje qe eshte nder shkrimet e rralle qe jane bere ne kete problematike, me kaq qartesi, pa rendime e kompliktime.

Besoje qe eshte shume e qarte dhe forte e argumentuar kjo martese!
    Personalisht kete artikull nuk e kisha quajtur ndryshe pos reformator. Reformator sepse paraqet njeriun (autorin) duke u munduar te shpjegoj sjelljet e nje njeriu te njohur ne boten muslimane si pejgamber me arsyen e tij njerezore, p.sh. nepermjet te hulumtimit te traditave kombetare te asaj kohe (te trendeve), dhe ne kete menyre duke lene anash aspektin metafizik. Pejgamberin e sheh te nenshtruar ndaj trendeve kombetare, dhe thote pastaj se keto trende praktikonin poashtu armiqte e pejgamberit (jobesimtaret). Pra pejgamberi dhe me te njeherit edhe Allahu me vlera te perbashketa me armiqte e pejgamberit. Nese kuptoj une dicka per Islamin, ky artikull i perket kategorise te skepticizmit ndaj "hyjesise" te sjelljeve te pejgamberit, dhe me kete te pakten nje shkalle te ulet te apostazise.

MusLiman El-Hamduli-Lah
    Anëtarësuar
    16-10-2007
    Vendndodhja
    Kur'an 19:32 Muhammedi: Me ka bere te miresjellshem ndaj nenes sime, e nuk me ka bere krye larte e as te padegjueshem.||Bible Gjoni 2:4 Jezui iu pergjegj Marise: Grua, se cdo bej une, eshte puna ime jo e puna jote?
    Postime
    111
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Jo, sipas artikullit Muhamedi e paska martuar Ajshen per arsye se atebote kjo sjellje paska qene e zakonshme tek popujt e atyre viseve. Lexo artikullin aty ku nisin te numerohen "faktet".
    Ti Se pari TituLLin e temes e ke Vur Gabimisht.

Pse Muhammedi a.s e martoi Aishen r.a ne mosh te re?
    Kupto Nuk eshte Muhammedi a,s ai qe vendosi per kete martes, All-llahu s.w.t vendosi qe te behej kjo martes.

Edhe un Kerkoj nga Moderatoret qe te MBYLLET kjo teme, sa her qe hapen kesilloj temash kan per qellim Fyerje ndaj Me te dashurit te Zotit Muhammedit alejhi selam.

Le te jet kshille kjo... Ju pershendes
    Jezusi:
    "Unë jam i dërguar vetëm te delet e humbura të shtëpisë së Izraelit."(Mateu15:24)

MusLiman El-Hamduli-Lah
    Anëtarësuar
    16-10-2007
    Vendndodhja
    Kur'an 19:32 Muhammedi: Me ka bere te miresjellshem ndaj nenes sime, e nuk me ka bere krye larte e as te padegjueshem.||Bible Gjoni 2:4 Jezui iu pergjegj Marise: Grua, se cdo bej une, eshte puna ime jo e puna jote?
    Postime
    111
    Citim Postuar më parë nga albprofiler Lexo Postimin
    Shume haditha i ke te rrejshme sa i perket moshes se Ajshes. Edhe kete hadith qe po thua ti se Ajshja lavderohej nuk eshte i vertet se ne islamin e vertet nuk ka ksi lavderime. Islami i vertet na meson Vete Kurani na meson se Muhamedi a.s nuk ka bere as edhe nje hap pa dhene pelqimin Allahu.; Edhe martesat e tjera te Muhamedit a.s kane qene te vendosura ne qiell dhe jo vetem kjo martese . Ne fakt çdo levizje edhe ma e vogla e Muhamedit a.s eshte bere me pelqimin e Allahut.
    Disa hadithe i kane shpik per me i ngrite ne menyra palidhje disa nga gjeneratat e para.

Allahu e ka vendos ne qiell se kush do te jete ajo qe do ti besoj ma se pari Muhamedit a.s , Allahu ka vendos ne qiell se kush do te jete muslimanja e pare.

Nese je Prej Muslimaneve te sinqert ke per me e pranu qe ky transmetim nuk eshte HADITH: sepse ne muslimanet Hadithi e dim qe vin nga i Derguari i All-llahut Muhamedi Alejhi selam, e kete transmetim te selefeve qe kam sjell me lart ky nuk eshte hadith, nuk thenie e Muhammedit a.s per kete transemtim shume dietare e kan bere kete transmetim te vertet.

te pershendes me Selamu ALejkum we rahmetullahi we berekatehu
    Jezusi:
    "Unë jam i dërguar vetëm te delet e humbura të shtëpisë së Izraelit."(Mateu15:24)

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Besi3 Lexo Postimin
    Ti Se pari TituLLin e temes e ke Vur Gabimisht.
    Une? S't'kuptoj.
    Une s'jam hapes u temes.

Pse Muhammedi a.s e martoi Aishen r.a ne mosh te re?
    Kupto Nuk eshte Muhammedi a,s ai qe vendosi per kete martes, All-llahu s.w.t vendosi qe te behej kjo martes.
    Sipas mendimit te Dr. Haliloviqit, jo. Mendimin e tij e ke me larte. Argumentet poashtu. C'vleresoj, nese mundesh.

Edhe un Kerkoj nga Moderatoret qe te MBYLLET kjo teme, sa her qe hapen kesilloj temash kan per qellim Fyerje ndaj Me te dashurit te Zotit Muhammedit alejhi selam.
    Me cilen arsye kerkon mbyllje? Ofendim ndaj Muhamedit? Po na shpjego pak se ku e sheh ofendimin.. Se nese e bejme keshtu qe secili anetar te vendose sipas dy a tri qelizave te trurit te tij se ku e kur ka ofendim, atehere une ofendim me te madh ndaj Muhamedit e shoh ne kerkesen tende per te mbyllur temen.

pas kësaj, filloi i Dërguari, s.a.v.s., ta ëndërroj Aishen, r.a. Në lidhje me këtë, Aishja tregon se i Dërguari, s.a.v.s., ka thënë: “Tre herë më je paraqitur në ëndërr. Pas gjithë kësaj, melaqja të solli fshehurazi tek unë, ishe e veshur me tesha të mëndafshit dhe më tha: ‘Kjo është gruaja jote!’ Kur ta zbulova fytyrën dhe pash që ajo je ti, thash: ‘Kur është prej Allahut, ashtu qoftë!” (Trans. Buhariu dhe Muslimi)
    Une nuk besoj ne gjera te tilla.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga Besi3 Lexo Postimin
    Nese je Prej Muslimaneve te sinqert ke per me e pranu qe ky transmetim nuk eshte HADITH: sepse ne muslimanet Hadithi e dim qe vin nga i Derguari i All-llahut Muhamedi Alejhi selam, e kete transmetim te selefeve qe kam sjell me lart ky nuk eshte hadith, nuk thenie e Muhammedit a.s per kete transemtim shume dietare e kan bere kete transmetim te vertet.

te pershendes me Selamu ALejkum we rahmetullahi we berekatehu
    Edhe ti ne qofte se je prej muslimanve te vertet (te sinqert) e pranon se kjo thenie e Ajshes (kinse thenie e saj) eshte hadith , bile se paku 80% eshte hadith thenie e Muhamedit a.s.

Ajshja po thote se vendimi i marteses eshte bere ne qiell e ku e mori kete ajo atehere . Simbas hadithit po i bjen se per kete i ka treguar Muhamedi a.s dhe ajo e ka transmetuar nga Pejgamberi.

Une e di se çka eshte hadithi dhe historite e te tjereve por i nderuar duhet ta dish se ne perbledhjet e ndryshme ka shume histori te sahabve qe muslimanet i quajne haditha. Te Buhariu Muslimi e te tjeret lexon per haditha por nje perqindje e tyre eshte histori e sahabve. Nuk jam une qe i kam pshtjell kto gjera dhe mos mu drejto mua

Une e sqarova pse nuk e pranoj kete hadith dhe ate lavderimin kinse e ka bere Ajshja. Une besoj se elita islame nuk jane lavderuar ashtu si mundohen ta paraqesin Ajshen disa hadithe. Te tregova shume mire se edhe per martesen e Hatixhes eshte vendosur ne qiell se ajo ka qene muslimanja e pare dhe pasuria e saj ka bere qe islami te lulezoje.

Paqja dhe meshira e Zotit qofshin edhe mbi ty dhe te gjithe muslimanet e njerezit e tjere qe e meritojn.
    Ndryshuar për herë të fundit nga albprofiler : 19-11-2008 më 12:44
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    gjdo profet ka besu ne isen a.s , dhe te gjith ikan besu ardhjes tij sikur profet, por jo si krisht apo bir zoti siq e ka shkruar pali ne bibel.

i/e regjistruar Maska e Stentori
    Anëtarësuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    larg memedheut
    Postime
    148
    Anetare te forumit ,pse kaq shum coni pluhur rreth marteses se Muhamedit a.s ???me duket diskutime pa vend dhe po e verej nje fare lloj skematizmi ketu.Pse u martue dhe si u martua jan ceshtje qe vetem ALLAHU xh.sh e din me se miri.Prandaj ju kisha lutur qe mos te stergjateni me keso shkrimesh qe disa po mundohen te neperkembin apo njellosin personalitetin e te derguarit te Zotit.
    Zoti ate e mbron pa mare parasysh se disa ketu versulen sikurse hienat.
    Experience is the best teacher...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    natyrish qe ne trup te njerit jan hi hijenat.

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fenomeni i gjakmarrjes
    Nga erzeni në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 100
    Postimi i Fundit: 24-06-2009, 09:18
  2. Fenomeni Phi
    Nga Davius në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-04-2007, 13:51
  3. Fenomeni i glorifikimeve dhe përbuzjeve ekstreme
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2006, 16:12
  4. Fenomeni Kerlton - shpikesi i ''driblimit te fokes'' !
    Nga inter_forever në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-08-2005, 08:26
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •