Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2008
    Postime
    55

Question A mund të instalohet XP pas instalimit të Ubuntu 7.10?

e kam instaluar ubuntu 7.10, dua qe ne te njejten kohe te bej edhe nje ngritje te sistemit operativ xp, a mundet qe ta instaloj xp dhe te hidhem ne cilin do sistem operativ qe te dua une?

Po, mund ta bësh, por kontrollo për:

a) XP do të marrë me mend që mund të përdorë ndarjen C: (në Linux /dev/hda1) për instalim, kështu që sigurohu të zgjedhësh ndarjen e duhur (jo C:, aq më tepër as atë swap, /dev/hda2 p.sh., kjo e fundit më e vogël në përmasë).

b) Do humbësh përkohësisht hyrjen në Ubuntu, do të duhet të reinstalosh ngarkuesin e nisjes grub (bootloader-in). Këtë mund ta bësh shumë mirë duke ndjekur udhëzimet e këtij dokumenti ndihmës.

Normalisht këshillohet të instalohet S.O. Windows në fillim. Nëse has vështirësi, të këshilloj të kryesh njëherë instalimin e Windows-it, më pas Ubuntunë (pasi t'i bërë backup-in e nevojshëm dokumentave në Linux) kështu mund të provosh dhe versionin e freskët 8.04.
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

i/e regjistruar Maska e al5f1nx
    Anëtarësuar
    23-03-2004
    Vendndodhja
    pothuajse se aty ku duhet
    Postime
    92
    Citim Postuar më parë nga helios Lexo Postimin
    Po, mund ta bësh, por kontrollo për:

a) XP do të marrë me mend që mund të përdorë ndarjen C: (në Linux /dev/hda1) për instalim, kështu që sigurohu të zgjedhësh ndarjen e duhur (jo C:, aq më tepër as atë swap, /dev/hda2 p.sh., kjo e fundit më e vogël në përmasë).

b) Do humbësh përkohësisht hyrjen në Ubuntu, do të duhet të reinstalosh ngarkuesin e nisjes grub (bootloader-in). Këtë mund ta bësh shumë mirë duke ndjekur udhëzimet e këtij dokumenti ndihmës.

Normalisht këshillohet të instalohet S.O. Windows në fillim. Nëse has vështirësi, të këshilloj të kryesh njëherë instalimin e Windows-it, më pas Ubuntunë (pasi t'i bërë backup-in e nevojshëm dokumentave në Linux) kështu mund të provosh dhe versionin e freskët 8.04.
    pike per pike
    vetem kij parasysh qe edhe instalimi i Win ne fillim dhe Ubuntu me pas, do kerkoje ca konfigurim, sepse ubuntu do mbyse boot-in e Windows-

zgjidhja behet nepermjet modifikimit te /boot/grub/menu.lst
    qe eshte menuja e Grub.

nen opsionet e tjera qe ndodhen aty ( Ubuntu, Recovery Mode, Memtest , etj)
    vendos:

Kodi PHP:
    title Windows
    map 
    (hd0) (hd1)
    map (hd1) (hd0)
    rootnoverify (hd0,0)
    chainloader +
    edhe dicka tjeter. te rreshti ku shkruhet rootnoverify (hd0,0) sintaksa
    eshte rootnoverify (hdX,Y) ku X eshte numri i harddiskut ( duke filluar nga 0 ) dhe Y eshte numri i particionit.

Pac fat
    Ndryshuar për herë të fundit nga al5f1nx : 02-05-2008 më 07:45
    Geniality is a state of mind

Citim Postuar më parë nga al5f1nx Lexo Postimin

zgjidhja behet nepermjet modifikimit te /boot/grub/menu.lst
    qe eshte menuja e Grub.

Nuk ka nevojë të modifikohet gjë!

Nëse gjatë instalimit të Ubuntu Linux, zgjidhet MBR (Master Boot Record) i Linux-it; në mënyrë automatike do të rregullohet mënyra e boot-imit.

Kodi:
    #Ubuntu Linux
    title		Ubuntu Linux 8.04, kernel 2.6.24-16-generic
    root		(hd0,1)
    kernel		/boot/vmlinuz-2.6.24-16-generic root ro quiet splash
    initrd		/boot/initrd.img-2.6.24-16-generic
    quiet

#Microsoft Windows XP Home Edition on /dev/hda1
    title		Microsoft Windows XP Home Edition 
    root		(hd0,0)
    savedefault
    makeactive
    chainloader	+1
    Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e çështjes shqiptare

Anëtarësuar
    23-03-2004
    Vendndodhja
    Postime
    92
    e vertete. mgjt ne te shkuaren per aresye te ndryshme ai opsion me ka deshtuar.
    prandaj edhe me eshte bere zakon te modifikoj ate file ne menyre manuale.

mgjt ke te drejte.

i/e regjistruar Maska e nince_tutes
    Anëtarësuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    Cuna, po ndonjeri ka instaluar dhe ka ngritur ndonje MAIL SERVER ne ubuntu, sepse un dua te ngre nje per nje rrjet lokal.

A ka ndonjeri eksperince te tille, ose ka ndonje mail server te vecante per ubuntu, psh si MDaemoni per Windows.

flm

Anëtarësuar
    23-03-2004
    Vendndodhja
    Postime
    92
    Pershendetje nince_tutes.
    Une ne fakt ne Ubuntu kam perdorur vetem server LAMP (Linux, Apache, Mysql, Php).
    Serverin e postes qe perdor ne zyre e kam te bazuar ne Fedora. Dhe te them te drejten jam shume i kenaqur. Super konsistent.

Megjithate nqs ke deshire t'a eksplorosh kete aspekt ne Ubuntu guida me e sakte qe njoh une per kete ceshtje eshte kjo :

http://flurdy.com/docs/postfix/

Ky eshte versioni me i ri i kesaj guide dhe i pershatur pe Ubuntu, mgjt duhet te permbushe shumicen e kerkesave baze per nje sistem poste ne Gnu/Linux.

Po te duash ta vazhdosh kete bisede eshte me mire te hapesh nje teme tjeter per te evituar konfuzion.

i/e regjistruar Maska e nince_tutes
    Anëtarësuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    pershendetje al5f1nx.

Pike se pari, flm per reply.

Ok, tema vazhdon t behet dhe m teper interesante, per vete faktin sepse ti e paske implemenutar nje t tille,

Un, e kam hasur me mijera here ate material, por problemi eshte se eshte ca i veshtire per tu ndjekur step by step, sepse ai kerkon vazhdimisht edhe akses n internet, gje t cilen un nuk e kam n rrjetin ku dua ta ngre kete sistem emaili.

al5f1nx, un e kam shkarkuar FEDORA 8, n DVD, besoj kete ke perdorur dhe ti, a mund ta realizoj dhe un me fedora, (Klientet e mi jane duke perdorur Windows XP, SP2).

do desha m teper detaje, se ku ti e ke realizuar, sa perdorues ke dhe gjera t tjera.

Shpresoj ti japesh temp temes.

Pres pergjigje. Gjithe t mirat.

Anëtarësuar
    23-03-2004
    Vendndodhja
    Postime
    92
    Pershendetje.
    Per sa i perket aksesit te internetit, ato paketat qe synaptics instalon munded edhe thjesht t'i shkarkosh .deb dhe i instalon ne serverin e kerkuar me vone.

Serveri per te cilin po te flisja eshte nje nga serverat e kompanise ku punoj une.
    Ajo makine sherben si server dokuumentash nepermjet Samba, server web per aplikacionet e brendshme qe bazohen ne shfletues. Natyrisht server mysql dhe server poste.
    Te gjitha akseset jane te kontrolluara nga LDAP. Dmth si per posten edhe per dokumentat etj te dhenat vijne nga openldap-

Per t' thelluar ne ceshtjen e postes. Serveri ka Postfix te instaluar. Dovecot per IMAP dhe SpamAssasin per filtra.

Aktualisht rreth 120 llogari jane aktive vetem ne ate kompjuter.

Konfigurimi i kesaj strukture u be diku para 2 vjetesh, duke u bazuar ne informacion te grumbulluar sa andej kendej. Mgjt ky lloj materiali eshte i disponueshem.

Me kenaqesi do shkruaja nje guide te sakte, po ajo kerkon kohe dhe perkushtim.
    Per aresye te ndryshme aktualisht nuk i dedikohem dot.

Une gjithsesi do zgjidhja ate versonin ne Ubuntu. T'a kisha ditur para 2 vjetesh ( ).
    Qofte edhe ne Fedora, serish do duhet te shkarkosh paketa. Dhe ubuntu ben me pak naze.

Ti shih e bej.

Per Moderatoret: A mund te zhvendoset kjo bisede ne nje teme me vete? Tani jemi shume larg bisedes fillestare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga al5f1nx : 07-05-2008 më 10:33

Tema të Ngjashme

1. UBUNTU 9.04 versioni beta, u lancua.
    Nga LeArNiNgHaCkInG në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-05-2009, 03:45
  2. Ubuntu të funksionojë me "wireless"
    Nga interX në forumin Përdoruesit e Unix
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 08-02-2009, 00:52
  3. Problemi i parë me Ubuntu
    Nga interX në forumin Përdoruesit e Unix
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 15-11-2008, 13:11
  4. Tutorial per UBUNTU ne shqip
    Nga ermaks2000 në forumin Përdoruesit e Unix
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 08:16
  5. Si t´i kthej disa te Dhena qe ishin ne particionin e Ubuntu?
    Nga bs° në forumin Përdoruesit e Unix
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 10-11-2006, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •