Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    i/e regjistruar Maska e Archicad
    Anëtarësuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Ne boten tridimensionale
    Postime
    283

Smile Dhurohen 54.000 euro për Gërdecin nga Bashkësia Islame e Kosovës.

Myftiu Tërnava vizitoi Gërdecin

Myftiu i Kosovës, Mr. Naim Tërnava sot vizitoi Gërdecin, ku u njoh nga afër më dëmet dhe pasojat që pësoj ky rajon nga shpërthimi i paradokohshëm.
    Myftiu Mr. Naim Tërnava është pritur edhe nga Kryetari i Bashkisë së Vorës, Fiqri Ismaili, të cilit ia dorëzoi mjetet financiare të tubuara nga xhemati i Kosovës për ndihmë të prekurve nga shpërthim i Gërdecit.
    Në aksionin për ndihmë Gërdecit të organizuar nga Bashkësia Islame e Kosovës janë tubuar 54 mijë euro dhe 10 mijë e 400 franga zvicerane, mjete këto që tashmë u janë dorëzuar autoriteteve të Vorës.
    Myftiu Tërnava, ndihëm e xhematit të Kosovës e ka cilësuar si një detyrim për vëllezërit që pësuan nga shpërthim në Gërdec.

Koha Ditore, 29 Prill 2008
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gimi3 : 30-04-2008 më 11:29

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028
    Citim Postuar më parë nga Archicad Lexo Postimin
    Bashkësia Islame e Kosovës dhuron 54.000 euro për Gërdecin.

Myftiu i Kosovës, Mr. Naim Tërnava sot vizitoi Gërdecin, ku u njoh nga afër më dëmet dhe pasojat që pësoj ky rajon nga shpërthimi i paradokohshëm.
    Myftiu Mr. Naim Tërnava është pritur edhe nga Kryetari i Bashkisë së Vorës, Fiqri Ismaili, të cilit ia dorëzoi mjetet financiare të tubuara nga xhemati i Kosovës për ndihmë të prekurve nga shpërthim i Gërdecit.
    Në aksionin për ndihmë Gërdecit të organizuar nga Bashkësia Islame e Kosovës janë tubuar 54 mijë euro dhe 10 mijë e 400 franga zvicerane, mjete këto që tashmë u janë dorëzuar autoriteteve të Vorës.
    Myftiu Tërnava, ndihëm e xhematit të Kosovës e ka cilësuar si një detyrim për vëllezërit që pësuan nga shpërthim në Gërdec.

Pershendetje Archicad ,

Mendoj se ky artikull ia vlen te pershendet, ky eshte nje gjest shume i mire nga Bashkesia Islame e Kosoves.Edhe pse ketu disa anetare te forumit shqiptar i cilesojne pjesetaret e Fese Islame si anti-kombetare, fjale keto te cilat nuk perkojne me realitetin.
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Ne Mesfush!!
    Postime
    387
    Akt vertet Human dhe komplimentet e mia dhe Zoti e shperbleft kete veper te ndritur...

Vertet ky eshte nje akt qe forcon vellazerin shqiptare dhe jep nje shembull se si te kultivohet bamiresia ne raste te ketilla te jashtezakonshme...

Ps: mos ia vëni veshin disa tipave ketu ne forum qe flasin palidhje kunder muslimaneve sepse ata edhe vetes se tyre nuk ia dojn te miren dhe te mos flasim te tjereve...

pershendetje

i/e regjistruar Maska e sniper-1
    Anëtarësuar
    19-04-2008
    Postime
    30
    Citim Postuar më parë nga Archicad Lexo Postimin
    Myftiu Tërnava vizitoi Gërdecin

shqiperia i ka ndihmuar kosoves ne ditet me te veshtira kur ishin ne lufte me barbaret serb edhe normal qe duhet ti ndimoj edhe ata shqiperis ne kesi dit te veshtira me ato mundesi qe i kan zoti i shperbleft te gjith ata qe kan ndihmuh

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anëtarësuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Gjest i mir dhe i pritur nga une edhe pse ndoshta nje shum e vogel por per kete moment kaq kan qen mundesit

i/e regjistruar Maska e Archicad
    Anëtarësuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Ne boten tridimensionale
    Postime
    283

Pershendetje

Citim Postuar më parë nga Gimi3 Lexo Postimin
    Pershendetje Archicad ,

Mendoj se ky artikull ia vlen te pershendet, ky eshte nje gjest shume i mire nga Bashkesia Islame e Kosoves.Edhe pse ketu disa anetare te forumit shqiptar i cilesojne pjesetaret e Fese Islame si anti-kombetare, fjale keto te cilat nuk perkojne me realitetin.
    Pershendetje Gimi, falemnderit per riformulim te titullit. Kjo reflekton pervojen me media.

Xp Maska e Vista
    Anëtarësuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Personalisht kam qenë kam qenë pjesemarres ne xhemat ,ne diten e Xhuma kur jan dhene keto te holla ne per Xhamitë e tere kosoves...

Po atë ditë d.m.th ne diten e Xhuma tere Xhamit qe jan ne kosove e kan pasur si urdher nga Bashkesia Islame qe Hutben apo Ligjeraten qe e japin ne kete kohe namazi ,te ia kushtojnë tereisht rastit te Gerdecit dhe realisht e tere xhemati i Musliman ka qenë i preokupuar shpirterisht dhe emocionalisht me kete ngjarje qe preku thellë ndjenjat e popullit te kosoves.

Dhe duke e pasur parasysh gjendjen e veshtire ekonomike qe mbreteron ne popullin e kosoves kam mbetur i fascionuar me besimtaret musliman te ketyre Xhamiave dhe konkretisht ne Xhamin ne te cilen isha une ,sepse vetem ne kete xhami ne te cilen e fala xhuman jan mbledhur rreth 500 euro.
    Kosovaret dhe besimtaret musliman nuk ia harrojn kurren e kurres kontributin e pashoq te cilen na e kan dhene vellezerit tanë nga shqipria ne ditet kur vetem loti dhe vaji na percillte dhe keto lotë dhe vaje i shendrruam ne lotë lehtesimi dhe gezimi tek vellezerit tan shqiptar te cilet me dashurin me te madhe na ndihmuan kur ishte vertet situata per ndihme vellazerore.

Keshtu qe keto 54.000 euro jan para te dhena nga Populli me i varfer ne evropë dhe poashtu me shpirtëgjeri ne Botë...

Dhe lusë disa njerez te pandergjegjshem (djalmalori)qe te mos e njollosin apo perdhosin nje te mire qe vie nga zemrat e sinqerta te nje populli te pervuajtur,i cili ndoshta ka ndarë diqka nga kafshata e tij,vetem e vetem per tu solidarizuar me dhembjet e popullit te gerdecit dhe keshtu qe me keto te holla sepaku (ndoshta jan pak) te investohen ne Faculeta dhe te sherbejne qe ta thajn lotin e nje femije jetim nga gerdeci....

Selam te gjitheve

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Shum veprim i mire ky , para jan mbledh edhe ne xhamit e Fyromit , kjo edhe njeher po tregon se patriotat me te mdhaj te kohes se sotshme jan shqiptaret musliman , xhamit cdo her kan qen qendra ku jan kultivu vlerat fetare dhe kombetare.
    Sot shqiptaria po mbrohet nga muslimanet.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Vista Lexo Postimin
    Personalisht kam qenë kam qenë pjesemarres ne xhemat ,ne diten e Xhuma kur jan dhene keto te holla ne per Xhamitë e tere kosoves...

Po atë ditë d.m.th ne diten e Xhuma tere Xhamit qe jan ne kosove e kan pasur si urdher nga Bashkesia Islame qe Hutben apo Ligjeraten qe e japin ne kete kohe namazi ,te ia kushtojnë tereisht rastit te Gerdecit dhe realisht e tere xhemati i Musliman ka qenë i preokupuar shpirterisht dhe emocionalisht me kete ngjarje qe preku thellë ndjenjat e popullit te kosoves.

Dhe duke e pasur parasysh gjendjen e veshtire ekonomike qe mbreteron ne popullin e kosoves kam mbetur i fascionuar me besimtaret musliman te ketyre Xhamiave dhe konkretisht ne Xhamin ne te cilen isha une ,sepse vetem ne kete xhami ne te cilen e fala xhuman jan mbledhur rreth 500 euro.
    Kosovaret dhe besimtaret musliman nuk ia harrojn kurren e kurres kontributin e pashoq te cilen na e kan dhene vellezerit tanë nga shqipria ne ditet kur vetem loti dhe vaji na percillte dhe keto lotë dhe vaje i shendrruam ne lotë lehtesimi dhe gezimi tek vellezerit tan shqiptar te cilet me dashurin me te madhe na ndihmuan kur ishte vertet situata per ndihme vellazerore.

Keshtu qe keto 54.000 euro jan para te dhena nga Populli me i varfer ne evropë dhe poashtu me shpirtëgjeri ne Botë...

Dhe lusë disa njerez te pandergjegjshem (djalmalori)qe te mos e njollosin apo perdhosin nje te mire qe vie nga zemrat e sinqerta te nje populli te pervuajtur,i cili ndoshta ka ndarë diqka nga kafshata e tij,vetem e vetem per tu solidarizuar me dhembjet e popullit te gerdecit dhe keshtu qe me keto te holla sepaku (ndoshta jan pak) te investohen ne Faculeta dhe te sherbejne qe ta thajn lotin e nje femije jetim nga gerdeci....

Selam te gjitheve
    Bukur me pelqeu tej mase ky shkrim...

Ndersa per Temen:

Qfar te themë,se eshte nje akt qe tregon nje gradë te lart humaniteti qe edhe pse ne kete situatë te veshtire qe mbreteron ne kosove ,ku rreth 70% e kosovareve jan te papunë...
    Por besimtari i jep me te shtrenjeten gjithë herë ne raste te tilla sepse ashtu eshte i edukuar nga Feja e tij (d.m.th me doren e djathtë e jep ,ndersa dora e majtë nuk e shef doren e djathë ne momentin e dhenjes se nje ndihme)ky eshte nje sinqeritet qe vetem nje musliman mund te jetë pronar dhe ta kultivoj...

Qfar te them tjeter se ,vetem qe ky eshte akt si Patriotik,human,moral etjjjj....

Ndersa me shqeteson nje fakt....

Bashkesia Islame ne Kosovë e cila eshte momentalisht Organizata me e sinqert e Popullit dhe e deshmuar gjithëher se eshte me e dobishme nganjeher se sa vetë qeveria ...Ka nje status te tejnenqmuar dhe perkrahja nga Institucionet eshte skandaloze,sa qe nganjeher nuk mund te flitet per fjalen "Perkrahje",por duhet te koncentrohemi ne fjalen Nenqmim ,Barrier dhe Luftë Institucionale...

E thash qe nuk te koncentrohemi ne fjalen mbeshtetje sepse nuk axiston ne fjalor ky term...

Bashkesia Islame ne Kosove e cila eshte dora e djatht e popullit mbi 90% te kosoves ,ka nje status te nje Organizate JoQeveritare dhe nganjeher edhe Luftohet ne menyra te terthorta mundesie...

Por Inshallah behet me mire dhe se Nuk ka frikë sepse kur ke Allahun ne Krah dhe Umetin (popullin) ateher qdo gje do rregullohet si eshte mese miri...
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 05-05-2008 më 12:57
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Tema të Ngjashme

1. Historiku i shkurtër i LDK-së, 1989-2004
    Nga Arb në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 20-07-2012, 08:58
  2. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  4. Shpërthen dhuna ndëretnike në Kosove
    Nga mitrovicalia_81 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 334
    Postimi i Fundit: 12-05-2004, 00:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •