Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Ti lale leri pordhet e inteligjences ,se 'pordhet e medha bela e te zot' thote populli apo pordhet e medha shqyejne breket e te zot'. Shume mire diferenca mund te jete ne interesa e dije e aspak ne inteligjence,biles ti mund te jesh me pak inteligjent se shume nga keta 'idiotet'.

Ti ke thjesht nje problem e je pikerisht ti qe je problemi ne shoqerine tende. Nuk ke te njejtat nevoja si njerezit qe te rrethojne,pra nuk i perket asaj shoqerie. Je delja e zeze mes te bardhave apo e bardha mes te zezave,keshtu qe duhet te gjesh nje shoqeri tjeter qe te pershtatet e qe i pershtatesh. Je ti qe vuan ne ate shoqeri e jo shoqeria,prandaj qe te shpetosh nga vuajtja shiko te gjesh shoqeri si veten.

Njeriu e gjen lumturine ne cdo gje qe i pelqen shume,ne cdo gje qe i shijon. Meqe shija e pelqimi jane subjektive nuk ka askush te drejten ti thote tjetrit- Lumturia gjendet ketu apo atje. Natyra eshte shume e gjere per ti lejuar njerezit te kene te gjithe nje etalon lumturie.

Ti thjesht ke zgjedhur rrugen e vetmise e reflektimit e aty gjen me shume kenaqesine e deshiren per te jetuar. Mbase nje dite kur te kesh mbledhur sa te vuash nga pesha atehere do japesh.
    Kur te gjesh ekulibrin me spiritualitetin tend atehere sdo vuash me e sdo hapesh tema te tilla.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-03-2008
    Postime
    224
    E para nese nuk e di per cpo flitet mos ja fut kot. Pastaj une di te flas me vrazhde se ty po ketu ne forum nuk behet kjo se me fillu me kto nuk mbarohet. E fundit une nuk jam dele e zeze por thjesht preka nje problem te shoqerise ku po jetojme e cila ka shume probleme por kjo eshte thelbesorja. Nuk thashe se nje njeri vleresohet nga inteligjenca por nga forca, pra nga ajo qe do te arrij. Une pergjigjem ne menyre inteligjente jo ti. Une nuk ia perplas askujt ne fytyre te metat e tij dhe per kete te jesh shume i sigurte. Ky nuk eshte nje veprim i mencur. Une e di. Por ti u nxitove me ato qe the. Ti duhet te terhiqesh. Nuk po te them tme kerkosh te falur por po ta bej te lexushme se kush jam dhe ca njeriu jam.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Lere lale se e ke kenaq. Ckisha per ti thene ti thashe e biles harxhova shume kohe per punet e te panjohurve.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Te jesh ndryshe nga bota nuk do te thote se nuk vlen. Ne fund te fundit per kete dhe dallohemi nga njeri tjetri, sepse kemi karaktere te ndryshme. Une nuk do e kuptoja dot nje bote ku te gjithe te kishin mirekuptim, ah po, kjo eshte per 'parajsen', me shume nje enderr se sa iluzion (sepse realisht jemi te bindur se nuk ekziston).
    Fakti qe ti do te rrish disa momente vetem, nuk do te thote se je vetmitar. Mua shpesh me pelqen te rri vetem ne dhome dhe te meditoj (psh nje liber qe kam lexuar). Momentet medituese nuk perbejne vetmi, perkundrazi. Por akoma me mire kur keto meditime te miat i diskutoj me vone me te dashurin tim, ndihem shume here me mire.
    ps. Ajzberg, mos u perpiq te kuptosh pse njerezit nuk te kuptojne, por perpiqu qe njerezit ti shohesh si pjese tenden. Perpiqu te flasesh me ta per boten tende dhe kur nuk te kuptojne. Perpiqu t'ua shpjegosh dhe nese s'te kuptojne serisht buzeqesh dhe vazhdo meditimet e tua

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    thuaj nje gje qe s'di asgje.................nejse!!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-03-2008
    Postime
    224
    Anxhi faleminderit per keshillen. Problemi eshte se une si duroj dot apatiket. Nuk jam asocial per arsyen se njeriu eshte qenie sociale dhe te gjitha qellimet e tij i realizon brenda shoqerise. Por kam dale ne perfundimin se disa shoqeri jane te gabuara sidomos per mua. Keto jane njerezit pa qellim pa optimizem pa enderra. Ne fakt kur i shqipton fjalen enderr vene buzen ne gaz se kujtojne se enderra eshte ajo qe shohin ne gjume, se eshte deshire e kote. Natyrisht ka enderra ne diell enderra te keqija, por njekohesisht cdo force qe posedon njeriu e ka si rezultat i kesaj. Kush nuk enderron nuk ka kembengulje e vendosmeri. Enderrat kane fuqine ta transformojne nje njeri ne nje realizues. Kush ska enderra nuk shkon e te luftoje me realitetin, nuk e njeh ate. Ata jane te dobet. Nese njerezit nuk me kuptojne apo nuk duan te me kuptojne, ska gje. Te bejne si te duan. Por eshte per te qare hallin kjo injorance qe nuk i le ta shohin realitetin ne sy.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. cfar na dallojne ne si shqipetar nga te tjeret
    Nga brumarfed në forumin Ndihmoni njëri-tjetrin
    Përgjigje: 88
    Postimi i Fundit: 23-05-2009, 23:11
  2. A ju pengon fakti i te qenit shqiptar ne raportimin me te tjeret?
    Nga SKUTHI në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 50
    Postimi i Fundit: 16-06-2007, 09:09
  3. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  4. Nuk e di per te tjeret, por une jam nga Prizreni
    Nga deep_blue në forumin Prezantoni veten në forum
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-06-2003, 12:24
  5. Jam dhe ketu si gjithe te tjeret
    Nga Livena në forumin Prezantoni veten në forum
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 24-01-2003, 11:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •