Close
Faqja 28 prej 28 FillimFillim ... 18262728
Duke shfaqur rezultatin 271 deri 272 prej 272
    i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anëtarësuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Ketu larg Shiperie ku ndodhem nje ze i bukur bilbili virtualisht vjen fluturim tek gardeni im.Hypen ne nje dege te pems qe kam afer dritares e ciceron me embelsi copra poezish te sjella nga qyteti i gurte me kala hijerende.Hap dritaren t'i degjoj me qarte kenget e tij/saj.Ne fakt ishte zogez e vogel . e cila nuk u tut aspak,por vazhdoi kengen pa ju trembur syri.Per nje moment zogu pushon per te rifilluar,por une e pyeta:''Kendoke shume bukur,por mbi te gjitha qenke edhe trime.Nuk ta beka terr syri .''Pse te tremben me tha zoga?Une nuk i beje keq askujt,sepse une i kendoj ndjenjave te bukura qe ka nje femer,i kendoj dashurise per shokun e jetes,per femijen,per nenen,per gjyshen,i kendoj dashurise njerezore mor zoteri.Mua me duan e me repektojne te gjithe,sepse i kenaq e i relaksoje kur ata ndihen te lodhur apo ndoshta te merzitur.A nuk po me fton ne shtepine tende mor zoteri sepse vij nga rruge e larget dhe jam lodhur?Sikur te paska ftohur pak jeta larg Memedheyt foli zoga me zerin e saj te embel?Nuk eshte e vertete moj hyjneshe,por bukuria e kengeve te tua me mahniti e me hutoi njekohesisht,por urdhero e hajde,brenda,por jo nga dritarja.Ju meritoni te futeni nga dera,sepse eshte nder kenaqesi e vecante te kesh nje mikeshe speciale si ju per mysafire.
    Mbasi shkuam ne living room e zoga u rehatua ne sofa ,e qerasa me mjalte e fruta first clas.Edhe kur ushqehej, zoga dukej sikur kendonte e une e kundroja me respekt e dashuri,ate krijese qe kalon nete pa gjume e vetmuar prane PC.Mushti saj i shtrydhur pikon mjalte e rezultati eshte krijimi i poezive brilante,per te na kenaqur ne qe as qe duam te dijme per keta misionar te paqes e dashurise njerezore.Poetet, jane margaritare te cmuar ne gjoksin e nje kombi.Ata nuk duhen lene ne harrese.Ata duhen inkurajuar e ndihmuar,sepse ajo i bene ata te fluturojne.Ata kane nevoje per dashurine,ngrohtesine e popullit bij te te cilat jane. Duke dhene dashuri me shumice,ata kane te drejte edhe te marrin pak dashuri e mirnjohje nga ata qe i lexojne.Pse mos ta bejne kete pako gje?
    Dikush qe fati dhe puna e ka bere te pasur duhet t'i hedhi syte edhe nga keta xhevahire e t'i ndihmoje ata te percojne ne popull thesaret e shpirtit te tyre.Jeta pa art,pa poezi nuk ka kuptim'Ajo eshte monotone e boshe.Pune -shtepi e shtepi pune.Ha, shko ne tualet e cikli perseritet.Jete koti!
    Edhe kritiken duhet t'ua bejme me dashamiresi e pa i lenduar poetet,por kjo bote ka lloj lloj monstrash ku ne venat e tyre nuk qerkullon gjka por qelb.Edhe vete keta lloj robrish qelben si te till.Nuk e kam fjalen per askend ketu,sepse jeni dashamires te poezise dhe te poetes S Zisi,por me ka revoltuar nje shkrim dashakeqes i nje pipiruqeje pa pike vlerash ne nje forum.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2009
    Postime
    280
    Bukur , Suzana. Varg i bukur , konciz, e me mjaft ndjenje. Te pershendes

Faqja 28 prej 28 FillimFillim ... 18262728

Tema të Ngjashme

1. Qumështi i nënës
    Nga Klevis2000 në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 06-07-2012, 05:12
  2. Qumeshti I Devese
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-05-2009, 20:33
  3. Tradita ilire tek shqiptarët e Maqedonisë
    Nga alibaba në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  4. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50
  5. "Une, ti dhe Kasandra"
    Nga SwEeT-VLoNjaTe në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 13-04-2003, 17:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •