Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-06-2005
    Postime
    297

Lightbulb

Citim Postuar më parë nga klaus fisher Lexo Postimin
    per mua cdofe pervec shqiptarizmit eshte injorance
    Per mua ata cka thua ti asht papjekuri apo padituri.

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    qe po e jap ne un ni menim

qajo asht bash tradita e shqiptarit ndrrimi i fes simas interesave

pse u kthyn shqiptaret ne islam?

mos me pague taksa, me u punsu ne administraten e perandoris etj etj me ni fjal per arsye ekonomike.

qashtu po bajn ne sot. shkojn misionaret protestant ke ni familje e farfen e po i thon po ti japim 100 euro ne muj vec hajd ekan dit te dile ke kisha e jon e kshtu kthehet famiilja protestante

mas do mujsh shkojn misionaret vehabi ke e njeta familje e po i thon po ti apim do nima ne ushqime e po te pagujm 150 euro veq mulojini qikat me ferxhe burrat te rrisin mjekrrat e te veshin breke trecerekshe, tash kjo familje e harro protestantismin e kthehet ne vehabiste

mas do mujsh te tjera shkojn misionaret katolik e po i ofrojn te njejtes familje ushqime, tesha te reja e 200 euro ne muj vec te varin kryqin ne mur e te shkojn na kishe per te dilen, e familja kthehet katolike.

ktu shifet qart se shqiptari sk atradite fetare e si bahet von per fe se e ndrysho ka te fryn era.
    Fakt, Fakt, Fakt ... nuk ka bir nene qe mundet ta hedhe posht kete Fakt.

Neser le te vijne jahudite e te jua japin nga 500 apo 1000 euro shqiptarve, do ti shikosh shumicen (sidomos keta qe konvertuan ne Vahabi) me zylyfe te gjata dredha-dredha neper rruge, ose budistet apo hinduset, do ti shikosh shqiptaret duke iu thirrur lopes "o perendi".

Mirpo fatkeqsisht keshtu po iu japim shancen te manipulojne te tjeret me neve, edhe pse ata shqiptar i futin parate ne gjep e nuk iu han palla per fe (fatkeqsisht edhe per komb) te tjeret po e shfrytzojne rastin ti prezantojne ata si taliban, ose p.sh. greqia po i prezanton ata shqiptar qe jan konvertuar ne ortodoks si grek ortodoks e jo si shqiptar ortodoks.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 30-04-2008 më 23:18

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Per muslimanet " veprat vlereson sipas qellimeve " e kane te njohur kete hadith shumica andaj ne raste te tilla s di qa pret nje person i tille .
    KOSOVA E MADHE

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    " veprat vleresohen sipas qellimeve "
    ... dhe lidhur me kete teme kjo do te thot ... ???

Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    ... dhe lidhur me kete teme kjo do te thot ... ???
    Kjo do te thot qe ata s kane kurgja qa kane ba e kane ba e kane ba per pare dhe ka ana e sevapeve s ka sen keshtu qe ishte nje mesazh drejtuar ati qe e bene nje gje te tille ndoshta jam ma i qart tani , e personi ne fjal mos te shitet fetar se ska sen kete deshta ta them dhe mendoj se kur te konvertohesh ne kete menyre perballesh me besim dhe menjeher e ndien ne vete se s ke gje nga ai besim , por besimi yt eshte paraja ndoshta e ke me te qarte tani , kjo ke nje porosi drejtuar personave ne fjale .
    KOSOVA E MADHE

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    Kjo do te thot qe ata s kane kurgja qa kane ba e kane ba e kane ba per pare dhe ka ana e sevapeve s ka sen keshtu qe ishte nje mesazh drejtuar ati qe e bene nje gje te tille ndoshta jam ma i qart tani , e personi ne fjal mos te shitet fetar se ska sen kete deshta ta them dhe mendoj se kur te konvertohesh ne kete menyre perballesh me besim dhe menjeher e ndien ne vete se s ke gje nga ai besim , por besimi yt eshte paraja ndoshta e ke me te qarte tani , kjo ke nje porosi drejtuar personave ne fjale .
    Ti po mendon qe nuk kan asgje nga ana shpirterore, po ashtu eshte, mirpo nga ana materiale kan euro/dollar, dhe nga ana kombtare ia kan kajt nanen gjithmone dhe po ia kajne nanen sot popullit shqiptar te bekuar nga Zoti. A po e shihni çfar dami t'madh jan tu i ba popullit tone a jo ?

i/e regjistruar Maska e klaus fisher
    Anëtarësuar
    29-04-2008
    Vendndodhja
    aty ku mbaron hapesira
    Postime
    254

?

Citim Postuar më parë nga Sokoli i Malit Lexo Postimin
    Per mua ata cka thua ti asht papjekuri apo padituri.
    Perse?1 shpjegim pak me te qarte

kristiani Maska e krishterprizren
    Anëtarësuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250

Angry

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    ................. apo atë djaloshin shqiptar të lindur në një familje myslimane në Kosovë që mendon se duke u konvertuar në një të krishterë protestant ai do të bëhet "kuller" si pastori i vetë amerikan apo anglez dhe do të mund ti tregojë me gisht shoqërinë në të cilën ai është rritur si të prapambetur.
    Albo

ketu e ke pakes gabim sa i perkete ne kosove me shum pastor ka qe jane shqipetare edhe une njof 20 kisha sa ka pas ne kosove para luftes qe te gjithe kan qene me pastore shqipetare edhe ne kosove nuk ka lindur kisha protestante nga misionaret edhe une nuk jam bere i krishtere nga misionaret te kerkoi falje por une u preka pakez nga kjo qe thua per ungjilloret e Kosoves e te themi per te shqiperise mund te jete ashtu ne shume raste por jo te gjitha sepse ka shume misionare

por fundja me mire te konvertohen njerzit ne te krishtere pa mare parasysh se qfar drejtimi eshte qofte katolik ortodoks apo protestant se sa te jen muslimane se ngadal ngadal edhe atje ne kosove kur isha para disa muajve kam pare shume qe jan duke e perkrahur xhihadin jan duke lishuar mjekra e duke i urrejtur krishteret shqipetare me te madhe sa qe nuk shkoin te komshia i vet katolik te blej ne dyyqanin e tij por shkon hecen edhe 300 metra me large edhe pse ka qmime me te shtrenjeta por qe te blej tek nje musliman ketij ti i thua shqipetare
    gjithkund muslimanet jan que pesh nuk e dije por ne gjith boten mbare tani ka filluar te perkrahet nga te gjith muslimanet xhihadi dhe urrejtja nga kufinjet dhe nga kombesia e tyre besoi se ke kuptuar cdo gje
    Zoti është dashuri

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga krishterprizren Lexo Postimin
    ketu e ke pakes gabim sa i perkete ne kosove me shum pastor ka qe jane shqipetare edhe une njof 20 kisha sa ka pas ne kosove para luftes qe te gjithe kan qene me pastore shqipetare edhe ne kosove nuk ka lindur kisha protestante nga misionaret edhe une nuk jam bere i krishtere nga misionaret te kerkoi falje por une u preka pakez nga kjo qe thua per ungjilloret e Kosoves e te themi per te shqiperise mund te jete ashtu ne shume raste por jo te gjitha sepse ka shume misionare

por fundja me mire te konvertohen njerzit ne te krishtere pa mare parasysh se qfar drejtimi eshte qofte katolik ortodoks apo protestant se sa te jen muslimane se ngadal ngadal edhe atje ne kosove kur isha para disa muajve kam pare shume qe jan duke e perkrahur xhihadin jan duke lishuar mjekra e duke i urrejtur krishteret shqipetare me te madhe sa qe nuk shkoin te komshia i vet katolik te blej ne dyyqanin e tij por shkon hecen edhe 300 metra me large edhe pse ka qmime me te shtrenjeta por qe te blej tek nje musliman ketij ti i thua shqipetare
    gjithkund muslimanet jan que pesh nuk e dije por ne gjith boten mbare tani ka filluar te perkrahet nga te gjith muslimanet xhihadi dhe urrejtja nga kufinjet dhe nga kombesia e tyre besoi se ke kuptuar cdo gje
    Je duke bere shaka a po ?
    Qka te hyn ne pune ty apo mua se ku shkon njeri te blej , une kam para shpis shitore por nuk blej shkoj ne qender tregtare qe eshte shum me larg dhe qka do te thot un nuk qenkena me shqiptare --- pa lidhje seriozishte pa lidhje

Per ate se nderrohen fete per interesa ekonomike nuk me duket gje me mend , sepse si feja muslimane si ajo katolike kan disa rregulla qe duhet respektuar prej besimtarve te vet .
    Keto nderrime per mua jan te pa vlera se psh nje njeri kthehet ne musliman per para ai nuk eshte musliman i vertet sepse nuk e ka ndjenjen e te qenurit musliman i vertet . Sa dush shitesh si musliman po nje musliman i vertet askend nuk e urren , askujt si bene keq dhe askujt sja don te keqen pa marr parasysh qka eshte .
    Pse shqiptaret po behen si letra , ka te fryn era shkojn ? ----- per mendimin tim eshte pike se pari gjendja ekonomike shum e dobet , dhe pike se dyti kultura "ulet" .
    Per veten time keta persona kan note negative

Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga krishterprizren Lexo Postimin

Pse bre po ja fut palidhje po ku ka pas ne kosov kisha te protestanteve, katolike po nashta se te protestanteve pastorat i ki te huaj mos ja fut kot , edhe puna e dyqaneve po qka ju perzihesh njerzeve ku qysh tek zgjedhje e lire eshte ajo , per qfare urrejtje je ka flejt a nuk je ti qe ne qdo postim e tregon urrejtjen tende ndaj 80% shqiptarve .
    KOSOVA E MADHE

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Varfëria dhe mizerja.
    Nga DI_ANA në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 125
    Postimi i Fundit: 18-01-2017, 05:25
  2. Berisha: Qeveria në ndihmë të familjeve që marrin ushqimet me lista
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 28-04-2016, 20:25
  3. Liria ekonomike, Shqiperia e 53-ta ne 183 vende
    Nga Lioness në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 11-01-2013, 15:45
  4. Sistemi kapitalist në kolaps, Islami shihet si zgjidhja më e mirë!
    Nga Archicad në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 05-11-2008, 16:50
  5. Ilirët - diskutimi mbi ta
    Nga Leonard Alili në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 10-10-2006, 16:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •