Close
Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 115
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Duhet provuar nga ata qė thonė qė Zoti ekziston dhe jo tė jepen prova nga ata qė e kundershtojnė ekzistencėn e tij.

Mund tė them dhe une qe ēdo gjė ėshtė krijuar dhe kontrollohet nga nje aline ne nje galaksi tjetėr m telekomandė me valė tė pazbulueshme. Ai na ka nė dorė tė gjithėve dhe drejton botėn. Pėr kėto budalliqe ama duhet tė jap prova unė e jo tė fillojnė tė tjerėt tė vėrtetojnė qė nuk ėshtė e vertetė.
    Lale bota nuk fillon nga e tashmja drejt te shkuares por nga e shkuara tek e tashmja,keshtu qe mos ja mbeshtill logjikes se prapthi.
    Je ti qe e ve ne dyshim ekzistencen e tij,shume bukur provo mosekzistencen. Eshte shume gje e zgjuar ti thuash psh nje robi 'ti je dobic po provome qe nuk je ti tille se po nuk ma provove une te therras dobic' ... Tani ky duhet te beje proven e adn-se qe te mbushi mendjen ty e te kenaqe dyshimin tend....Zoti nuk eshte ne sherbimin tend qe kur te fryhet ty te dale e te thote ja ku jam....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar Maska e desaparacidos
    Anėtarėsuar
    23-10-2007
    Postime
    163
    bESIMtari thote
    Une nuk jam ne gjendje te vertetoj me fakte te pakundershtueshme ekzistencen e Zotit,por me kaq fakte sa kam une besoj (jam i bindur) se Zoti ekziston.
    Eshte e njejta situate.
    Adresen e faqes personale mund ta vendosesh ne profil, por jo ne firme. Stafi i Forumit

Anėtarėsuar
    23-10-2007
    Postime
    163
    pastaj, nuk eshte se shkenca ha hequr z-tin. thjesht ka eleminuar ca besime tip qe rrufete jane denimi i z-tit. shkenca i ka interpretuar si fenomene te thjeshta natyrore. edhe murtaja merrej di denim i z-tit, por shkenca ka treguar qe seshte keshtu. kaq sa per shkencen.

por besimtari, si besimtar, s'e pranon dialogun, keshtu qe ēdo diskutim me te eshte i kote.
    Adresen e faqes personale mund ta vendosesh ne profil, por jo ne firme. Stafi i Forumit

Anėtarėsuar
    23-10-2007
    Postime
    163
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin

Shiko hebrejte ,i ke edhe te shkolluar e cte duash ti,ama besimin tek Zoti e ritualet fetare i zbatojne me perpikmeri....
    Apo shih vendet e lindjes si india e kina... Po perparojne pa humbur besimin tek feja e tyre.

E perseris eshte faji i shtrengimit kristian e jo ndonje merite e vecante e arsyes qe numri i besimtareve neper kisha ka rene kaq ndjeshem.
    Kisha e kuptoi dhe kerkoi falje per ca krime ndaj shkencetareve te vjeter e po 'modernizohet' ... Sigurisht qe do deshtoje. Kisha kristiane ka marre fund njehere e mire e eshte duke vdekur. Ky do jete fati i feve qe nuk perthithin dijen e re qe gjenerohet me kalimin e shekujve,sigurisht edhe i islamit,por me vete do marrin edhe ish besimtaret para se te vdesin....
    ok, dakord. eshte vete kisha e ndertuar ne nje menyre te atille - le themi qesharaki, sepse te jesh ambasadori i Z.tit ne toke mua me duket qesharake - qe ka larguar besimtaret parcial duke i shtyre drejt ateizmit e te mbedhtetur nga shkenca. por ndoshta do kishte ndodhur e njejta gje edhe pa kishen.

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga desaparacidos Lexo Postimin
    bESIMtari thote
    Une nuk jam ne gjendje te vertetoj me fakte te pakundershtueshme ekzistencen e Zotit,por me kaq fakte sa kam une besoj (jam i bindur) se Zoti ekziston.
    Eshte e njejta situate.
    Prandaj une i quajta diku ne nje postim me lart te dyja palet besimtare ,por ndersa fetaret e pranojne kete gje dhe e shprehin,ateistet nuk e pranojne. Pra kemi nje hipokrizi nga ana e ketyre te fundmeve.

pastaj, nuk eshte se shkenca ha hequr z-tin. thjesht ka eleminuar ca besime tip qe rrufete jane denimi i z-tit. shkenca i ka interpretuar si fenomene te thjeshta natyrore. edhe murtaja merrej di denim i z-tit, por shkenca ka treguar qe seshte keshtu. kaq sa per shkencen.

Shkenca ka hequr disa interpretime njerezore mbi fuqine e Zotit si dhe ka dhene disa interpretime te vetat te cilat besoheshin me pare por tani nuk besohen me (nje pjese po flas). Pra as shkenca nuk eshte e besueshme 100% si pergjigjese e te gjitha pyetjeve qe njeriu ngre sepse modifikohet me kalimin e kohes ne ca pjese te saja.

ok, dakord. eshte vete kisha e ndertuar ne nje menyre te atille - le themi qesharaki, sepse te jesh ambasadori i Z.tit ne toke mua me duket qesharake - qe ka larguar besimtaret parcial duke i shtyre drejt ateizmit e te mbedhtetur nga shkenca. por ndoshta do kishte ndodhur e njejta gje edhe pa kishen.

Per kete duhen pare vendet qe kane ruajtur filozofine fetare,(teologjine) te te pareve e ato vende faktikisht nuk tregojne ndonje ndryshim te madh ne besimet e tyre edhe pse shkenca ka bere punen e vet.

Pra difekti qendron pikerisht tek teologjia kristiane,shume me teper sesa te perparimi i shkences.

Diskutime si ne perendim e ne vendet islamike ne lindjen joislame as qe merren me mend.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Pra kemi nje hipokrizi nga ana e ketyre te fundmeve.
    Pra difekti qendron pikerisht tek teologjia kristiane,shume me teper sesa te perparimi i shkences.
    .
    Nese ti quan hipokrizi,dhe sulmon pozicionin e ateistit,ti shfaq qe shenje dobesie ne argumentet e tuaj.Pasi s'ban pozicionin tend.
    Ateistin nuk e bezdis pozicioni i besimtarit,ndersa besimtarin e bezdis pozicioni indiferent i ateistit.KJo eshte nje shenje dobesie.

Nese teologjia kristiane eshte me difekt,ndersa te tjerat jo...ti indirekt krijove nje lloj konkurence midis feve.Fjala konkurence nuk shkon shume me fjalen besim.
    Feja eshte filli konduktor i njeriut me zotin.Ti beson ne zot sepse nje fe te ka shpjeguar ekzistencen e tij.Nese ne momentin qe ti u njohe me zotin,ti me pas injoron fene qe te ēoi drejt tij,atehere ti duhet te sqarohesh me veten tende.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Hyj...fakti qe sje pergjigjur prej 3 ditesh do te thote qe je dorezuar?
    Se une keshtu e kuptoj.
    Hajde pra me kunder-argumento.

Manitu Maska e kiniku
    Anėtarėsuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos tė na vijė cudi se cdo frymor nga vete natyra priret tė kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga Lenc Bukuroshi Lexo Postimin
    Secili nga ne ne momente dobesie i drejtohet zotit.

Kjo eshte me se e kuptueshme, me se normale. Prandaj edhe quhen momente dobesie, pra, caste kur njeriu mund te beje cdo gje, mund te bertas, mund te vret, qan, shan e cdo gje tjeter, gjera qe zakonisht, ne rrethana normale, nuk i ben. Tash, a do gjykojme mendimin e njeriut ne caste dobesie, me gjykim te mjegulluar apo ne kushte optimale, kur eshte ne gjendje te racionalizoj?
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga Lenc Bukuroshi Lexo Postimin
    Nese ti quan hipokrizi,dhe sulmon pozicionin e ateistit,ti shfaq qe shenje dobesie ne argumentet e tuaj.Pasi s'ban pozicionin tend.
    Ateistin nuk e bezdis pozicioni i besimtarit,ndersa besimtarin e bezdis pozicioni indiferent i ateistit.KJo eshte nje shenje dobesie.

Nese teologjia kristiane eshte me difekt,ndersa te tjerat jo...ti indirekt krijove nje lloj konkurence midis feve.Fjala konkurence nuk shkon shume me fjalen besim.
    Feja eshte filli konduktor i njeriut me zotin.Ti beson ne zot sepse nje fe te ka shpjeguar ekzistencen e tij.Nese ne momentin qe ti u njohe me zotin,ti me pas injoron fene qe te ēoi drejt tij,atehere ti duhet te sqarohesh me veten tende.
    Lenco une nuk po sulmoj nje pozicion thjesht sepse mbroj tjetrin. Nese do ishte keshtu atehere do ishte shenje dobesie. Fakti qe ateisti dhe besimtari mbrojne pozicionet e tyre me 'besimin se' per mua eshte i qarte e besimtari meqe e pranon shpeton nga hipokrizia,kurse ateisti qe nuk e pranon poziten e tij per mua eshte hipokrit.

Te gjitha teologjite kane difekte ,prandaj ka edhe shume teologji mbi planet . Po te kishte nje teologji pa difekte do kishte vetem nje besim.
    Teologjite jane interpretime njerezore te Zotit,prandaj edhe jane te gabueshme,sepse po te ishin te pagabueshme do kishim sigurine se jane te sjella prej Zotit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Fakti qe ateisti dhe besimtari mbrojne pozicionet e tyre me 'besimin se' per mua eshte i qarte e besimtari meqe e pranon shpeton nga hipokrizia,kurse ateisti qe nuk e pranon poziten e tij per mua eshte hipokrit.
    Pikerisht ktu gabohesh.Ateisti nuk "beson se".Ateisti injoron ekzistencen e zotit!

Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  3. Cila ėshtė arsyeja qė krenohemi qė jemi shqiptar?
    Nga ILMGAP nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 12-09-2009, 15:57
  4. Justin Dėshmori: Apologjia e parė
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:48
  5. Rexhep Qosja: Tė vėrtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •