Close
Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 115
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    o hyllin ja fute kot..............spiritualiteti,ja fut iēik lsd kalon ne trans dhe shef zotin,valle a e ke pare me te vertete!!!
    Tani varet nga kendveshtrimi Lando. Fakti kokeforte eshte qe arsyeja nuk te con tek zoti.

Ceshtja eshte me e thjeshte sesa mendohet. Qenia/et Siperore ka/ne ekzistuar sepse na e sjellin brezat e shkuar. Arsyeja e tanishme ka per detyre te gjeje argumente e ta hedhe poshte. Pra nuk jane besimtaret ata qe duhen vene te zbulojne me arsyen Zotin,(sepse besimtaret historikisht i kane vene vizen arsyes per te shkuar tek zoti) por ateistet duhet te vertetojne me ane te arsyes qe Zoti nuk ekziston. Kjo eshte e pamundur.
    Mund te hidhen poshte shume mendime e teorira njerezore mbi Qenien/t Siperore ,por fakt ngelet impotenca e arsyes te rrezoje Zotin nga Froni,pra te vertetoje mosekzistencen e tij.

Atehere kush perdor arsyen kthehet ne anjostik,kurse besimtaret ndahen ne Fetare dhe Afetare(ateiste),sepse vete Ateizmi eshte nje forme besimi se Zoti nuk ekziston,pra femija meson i vogel se zoti nuk ekziston dhe i madh behet Ateist.
    Femija qe mesohet i vogel se zoti ekziston pergjithesisht behet fetar ose anjostik por rralle ateist.

Prandaj pergjithesisht per shkak te tradites se perleshjes fetare qe ka krijuar hebraizmi e pjellat e tij,kristianizmi e islami,per 2 mije vjet ne europe , sot ateistet te cilet jane shkeputur prej kristianizmit ,per shkak te formes besimtare qe ka ateizmi e trashegimise se luftes fetare,jane shume agresive me besimet nga te cilat ka dale,pra me besimet me rrenje hebraizmin.

Prandaj feja dhe shkenca qe kane qene te nderlidhura fuqimisht ne antikitet e ne njeriun natyror , sot jane armiq te thekur.
    Feja monoteiste- besimtaret kunder 'fese' shkencore-ateistet.
    Feja monoteiste cdo zbulim te ri e lufton derisa merr masat qe ta pershtase sa te munde me shkrimet e shenjta,kurse feja shkencore ne cdo zbulim te ri na mbush mendjen se ata ateistet e para 100 vjetesh ja fusnin kot qe besonin ne ca gjera shkencore qe nuk jane aspak shkencore sot. Lere pastaj sesa kundershtim gjen ne radhet shkencore nje zbulim i ri. Heq 'te zite e ullirit' derisa pranohet e disa zbulime mbahen sekret,futen ne nje lloj paralelizmi 'ne arkivin sekret te vatikanit'.

Kjo eshte nje lufte absurde qe e kemi dhurate prej hebraizmit me ane te bijve te tij,islam e krishterim e te cilen me force te madhe e vazhdojme.

Budizmi ne thelb,duke qene se do te heqe vuajtet eshte fe e dekadences dhe antinatyre ashtu si krishterimi dhe islami po njekohesisht meqe gjithcka pra jeta eshte thjesht nje vizion, nje enderr ,permban nje nihilizem halucinant.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyj-Njeriu : 02-05-2008 mė 07:03
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin

Atehere kush perdor arsyen kthehet ne anjostik,kurse besimtaret ndahen ne Fetare dhe Afetare(ateiste),sepse vete Ateizmi eshte nje forme besimi se Zoti nuk ekziston,pra femija meson i vogel se zoti nuk ekziston dhe i madh behet Ateist.
    .
    Nuk jam dakort.
    Ateizmi nuk eshte besim...ateizmi eshte pozicion.Ti ndaj nje fenomeni qe ndodh mban pozicionin qe ti gjykon.NUk eshte se ti kur gjykon mosekzistencen e diēkaje,ligjeron indirekt hipotezen e ekzistences se saj.
    Ti thua nuk ekziston dhe pike.Aty ndalesh.

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga Lenc Bukuroshi Lexo Postimin
    Nuk jam dakort.
    Ateizmi nuk eshte besim...ateizmi eshte pozicion.Ti ndaj nje fenomeni qe ndodh mban pozicionin qe ti gjykon.NUk eshte se ti kur gjykon mosekzistencen e diēkaje,ligjeron indirekt hipotezen e ekzistences se saj.
    Ti thua nuk ekziston dhe pike.Aty ndalesh.
    Nese Ateisti nuk do kishte nje te shkuar feminore jam dakort me ty. Por ateistet kane nje te shkuar feminore dhe eshte pikerisht ajo qe ndikon pergjithesisht ne individin. Fakt eshte se Ateizmi nuk verteton dot mosekzistencen e Zotit me prova te pakundershtueshme arsyetimi. Pra ky pozicion ka nje perqindje besimi. Pra ateisti thote:
    Une nuk jam ne gjendje te vertetoj me fakte te pakundershtueshme mosekzistencen e Zotit,por me kaq fakte sa kam une besoj (jam i bindur) se Zoti nuk ekziston.

Kur thua 'besoj' nenkuptohet se mungojne provat e pakundershtueshme logjike,pra ke nevoje per procesin e besimit.

NUk eshte se ti kur gjykon mosekzistencen e diēkaje,ligjeron indirekt hipotezen e ekzistences se saj.

Aspak thjesht nuk mohon dot ,nuk ke fakte te plota te mohosh ekzistencen e saj.Pra serisht mekanizmi i besimit. Ketu po flasim per dicka Zotin qe ka qene e tani po hidhet poshte. Nuk po flasim per nje bote pa zot e po vijne besimtaret te sfidojne ateistet duke u thene ,pa he provoni mosekzistencen e Zotit.
    Ne nje loje shahu besimtaret kane guret e bardhe dhe ateistet te zinjte,pra nisin te avantazhuar. Skemi cti bejme ka rregulla qe duhen ndjekur....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyj-Njeriu : 02-05-2008 mė 07:55

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    hyllin,eshte nje teme qe titullohet argumentet kunder egzistences se zotit,e kam hapur une,kam sjelle ca argumenta aty,shiko mos sjellesh ndonje kunder argument atje.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    E kam pare temen,por ajo flet per zotin monoteist,pra eshte teme qe sjell argumente kunder teorive hebraiko- Aziatike ,pra per cfare kishte arritur njeriu deri ne vitin 600. Tashme revizioni i konceptit fetar hebraik eshte i qarte,pra duhet nje konceptim i ri i fese dhe spiritualitetit ne pergjithesi dmth nje fe e re.
    Zakonisht keshtu lindnin zotat e reja pagane,thjesht vjetroheshin Hyjnite e vjetra,dmth konceptimet e vjetra te pyetjeve madhore filozofike.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Budizmi ne thelb,duke qene se do te heqe vuajtet eshte fe e dekadences dhe antinatyre ashtu si krishterimi dhe islami po njekohesisht meqe gjithcka pra jeta eshte thjesht nje vizion, nje enderr ,permban nje nihilizem halucinant.
    Duke mos qene fare dakord me kete qe thua si fillim sepse budizmi nuk eshte fe ne kuptimin e mirfillte te fjales dhe aspak dekadent.
    Se dyti edhe sikur te ishte ashtu si thua ti dekadenca eshte proēes natyror, ne fakt nuk ekziston diēka e tille si "antinatyre". ē'do gje, ēdo ideologji, ē'do njeri, ē'do atom ekziston sepse duhet te ekzistoje, natyra eshte gjithēka dhe gjithēka ekziston nen vullnetin e natyres, dhe nese ka dekadence ka sepse duhet te kete, sepse natyra e lejon te kete, sepse ben pjese ne natyre.
    Po si the dhe ti, varet nga kendveshtrimi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Ne nje loje shahu besimtaret kane guret e bardhe dhe ateistet te zinjte,pra nisin te avantazhuar. Skemi cti bejme ka rregulla qe duhen ndjekur....
    Une pak a shume e kam treguar pozicionin tim te postimi i pare tek kjo teme.KJo qe thua ti,eshte e drejte.Por eshte e drejte nga pikepamja historike.Po ta analizosh historine ne nje pikepamje me zhbiruese ti sheh si 300 vjetet e fundit ka hecur shkenca dhe si e ka ndryshuar raportin e njeriut me boten dhe me zotin.
    Per tu treguar me praktik...nese ne vitin 1500,rreth 80% e popullsise besonin se ekzistonte zoti,sot pas 500 vjetesh kjo % ka rene per shume faktore qe kane hyre ne jeten e njerzve kto 500 vjet.
    Ne nuk e dime ēa do ndodhi pas 500 vjetesh.Se dime se ēfare te rejash apo zbulimesh mund te dalin.Ne kete aspekt bazohet pozicioni im.Ne jemi bashkekohor qe i bejme vetes disa pyetje duke i dhene disa pergjigje qe na e merr mendja.Te njejat pyetje kishin pergjigje te tjera para 500 vjetesh dhe do kene pergjigje te tjera pas 500 vjetesh.Nuk e di a arrita te shpjegohesha qarte.

Arsyeja e tanishme ka per detyre te gjeje argumente e ta hedhe poshte. Pra nuk jane besimtaret ata qe duhen vene te zbulojne me arsyen Zotin,(sepse besimtaret historikisht i kane vene vizen arsyes per te shkuar tek zoti) por ateistet duhet te vertetojne me ane te arsyes qe Zoti nuk ekziston. Kjo eshte e pamundur.
    Mund te hidhen poshte shume mendime e teorira njerezore mbi Qenien/t Siperore ,por fakt ngelet impotenca e arsyes te rrezoje Zotin nga Froni,pra te vertetoje mosekzistencen e tij.
    Duhet provuar nga ata qė thonė qė Zoti ekziston dhe jo tė jepen prova nga ata qė e kundershtojnė ekzistencėn e tij.

Mund tė them dhe une qe ēdo gjė ėshtė krijuar dhe kontrollohet nga nje aline ne nje galaksi tjetėr m telekomandė me valė tė pazbulueshme. Ai na ka nė dorė tė gjithėve dhe drejton botėn. Pėr kėto budalliqe ama duhet tė jap prova unė e jo tė fillojnė tė tjerėt tė vėrtetojnė qė nuk ėshtė e vertetė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2008
    Vendndodhja
    Durres
    Postime
    195
    Sigurisht vellezer e motra besimtare e laike, qe Zoti na ka udhezuar ne Kur'an dhe Librat e tjere te Shenjte(Teurat dhe Ungjill) se do ta arrijme njohjen me Te vetem me ane te arsyes. Feja(Islame) eshte logjike pra nuk i kane vene besimtaret vizen arsyes per Zotin por me nje arsye qe mendon e lire arrihet Zoti te perceptohet dhe jo me zor-keshtu nuk kuptohet dot!
    Pra ne mund te meditojme per krijimin e qiejve e te tokes dhe keshtu arrijme perfundimin se ka nje Zot Unik!
    Burimi i informacionit eshte Kur'ani ngase nga ky Manual u drejtuam qe ta gjejme Zotin!
    Shpresoj te mirekuptohemi!
    Ju pershendes te gjitheve!

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Duke mos qene fare dakord me kete qe thua si fillim sepse budizmi nuk eshte fe ne kuptimin e mirfillte te fjales dhe aspak dekadent.
    Se dyti edhe sikur te ishte ashtu si thua ti dekadenca eshte proēes natyror, ne fakt nuk ekziston diēka e tille si "antinatyre". ē'do gje, ēdo ideologji, ē'do njeri, ē'do atom ekziston sepse duhet te ekzistoje, natyra eshte gjithēka dhe gjithēka ekziston nen vullnetin e natyres, dhe nese ka dekadence ka sepse duhet te kete, sepse natyra e lejon te kete, sepse ben pjese ne natyre.
    Po si the dhe ti, varet nga kendveshtrimi.
    Sigurisht qe dekadenca eshte pjese e natyres por dija e shperfytyroi kete proces natyror, keshtu qe fe dekadente do te thote qe dija po perdoret kunder jetes,pra kunder natyres ,pra eshte antinatyre.

Budizmi mesa e kam studiuar eshte fe dekadente apo moral dekadent. I vetmi lloj budizmi interesant per mendimin tim eshte budizmi Zen.

Une pak a shume e kam treguar pozicionin tim te postimi i pare tek kjo teme.KJo qe thua ti,eshte e drejte.Por eshte e drejte nga pikepamja historike.Po ta analizosh historine ne nje pikepamje me zhbiruese ti sheh si 300 vjetet e fundit ka hecur shkenca dhe si e ka ndryshuar raportin e njeriut me boten dhe me zotin.
    Per tu treguar me praktik...nese ne vitin 1500,rreth 80% e popullsise besonin se ekzistonte zoti,sot pas 500 vjetesh kjo % ka rene per shume faktore qe kane hyre ne jeten e njerzve kto 500 vjet.
    Ne nuk e dime ēa do ndodhi pas 500 vjetesh.Se dime se ēfare te rejash apo zbulimesh mund te dalin.Ne kete aspekt bazohet pozicioni im.Ne jemi bashkekohor qe i bejme vetes disa pyetje duke i dhene disa pergjigje qe na e merr mendja.Te njejat pyetje kishin pergjigje te tjera para 500 vjetesh dhe do kene pergjigje te tjera pas 500 vjetesh.Nuk e di a arrita te shpjegohesha qarte.

Lenco njeriu europian ka qene i detyruar te mohoje sepse kristianizmi nuk e lejonte te ecte perpara,prandaj edhe cdo perparim shkencor fiton ateiste te tjere,por ketu eshte faji i Fese Kristiane dhe jo ndonje merite e vecante e Arsyes.

Shiko hebrejte ,i ke edhe te shkolluar e cte duash ti,ama besimin tek Zoti e ritualet fetare i zbatojne me perpikmeri....
    Apo shih vendet e lindjes si india e kina... Po perparojne pa humbur besimin tek feja e tyre.

E perseris eshte faji i shtrengimit kristian e jo ndonje merite e vecante e arsyes qe numri i besimtareve neper kisha ka rene kaq ndjeshem.
    Kisha e kuptoi dhe kerkoi falje per ca krime ndaj shkencetareve te vjeter e po 'modernizohet' ... Sigurisht qe do deshtoje. Kisha kristiane ka marre fund njehere e mire e eshte duke vdekur. Ky do jete fati i feve qe nuk perthithin dijen e re qe gjenerohet me kalimin e shekujve,sigurisht edhe i islamit,por me vete do marrin edhe ish besimtaret para se te vdesin....

Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  3. Cila ėshtė arsyeja qė krenohemi qė jemi shqiptar?
    Nga ILMGAP nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 12-09-2009, 15:57
  4. Justin Dėshmori: Apologjia e parė
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:48
  5. Rexhep Qosja: Tė vėrtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •