e gjithe kjo lorenc eshtye si pasoje e sheqerit dmth diabetit dhe tani per tani vetem lazer ketu preferojn po nese ekziston mundesija diku ne perndim per nderhyrje me mir ndoshta kish qen ....................
e gjithe kjo lorenc eshtye si pasoje e sheqerit dmth diabetit dhe tani per tani vetem lazer ketu preferojn po nese ekziston mundesija diku ne perndim per nderhyrje me mir ndoshta kish qen ....................
Atehere siē e thashe me lart dhe meqe ti ma konfirmove,nderhyrja kirurgjikale quhet "Vitrectomia"...Eshte shume nderhyrje e veshtire,dhe me e keqja eshte se nuk ka 100% garanci qe mund ta zgjidhe problemin.Nese ju jeni konsultuar aty me okuliste dhe ju kane keshilluar ta provoni,atehere ktu ne itali ku jam une behet.Nuk e kam idene e ēmimeve,por informohem dhe te them.Nuk e di a keni probleme vizash apo spostimi.
Provo te interesohesh njehere per ne stamboll,se ndoshta andej e keni me afer,dhe ju kushton me pak.Besoj se dhe ne Stamboll duhet ta bejne.
flm shum lorenc do interesohem ne stamboll apo ne gjermani diku,kryesorja ekzistojka mundesija kirurgjikale flm edhe njeherit shum nga ty ,,,,,,,,,,
Mendi te jap nje adrese interneti te nje spitali te ri per syte ne Stamboll.
http://www.igh.com.tr/igh/index.php
flmmm shum lorenc per kujdesin
Do t'ju keshilloja qe te gjeni arsyen e diabetit tek ky person sepse me kufizimin e tij mund te permersohet pak.
Une megjithse nuk e njoh pacientin mendoj se ai ose ajo eshte mbi peshe dhe se ushqimi i tij ose i saj ka origjine shtazore si psh mish, veze gjalp,djath, etj . Keto ushqime cojne drejt cdo semundje te mundshme qe mvaret nga sejcili individ.
Me disa te dhena te pergjithshme per personin me diabet.
1-Gjatesia
2-Pesha
3-Seksi ( F-M)
4-Banesa ne fshat apo qytet
5-lloji i ushqimit te perditshem
6-PUNA ( c'far pune ben)
7-Mosha-
ne baze te ketyre te dhenave mund t,ju jap nje keshille qe nuk eshte kursesi operim.
larguar forever
flm dardajan,eshte e moshes 58 vjece,55kg,femer,fshat,amvise pune shtepije ,gjatsija 1.50 cm,ushqimi nga te ndryshmet........te ju bej me dije se vec e merr insulinen lantus njeher ne dite qe e mbulon 24 or ,ju lutem nese keni njohuri per barna natyrore qofte me diabetibn qofte per syte e demtuar nga dijabeti.................
Personi juaj i familjes eshte rreth 10 kg mbi peshe, prandaj puna e pare eshte qe te arrije deri ne peshen 45-47 kg.
Kjo sepse eshte me kollaj te kontrollosh dhe te mbash ekuilibrin ne lengjet e trupit kur jane ne sasine e duhur.
Ushqimi nuk duhet te jete nga te ndryshmet por nga ato me origjine bimore dhe te evitoje ato me origjine shtazore , si djathi, veza, mishi, gjalpi , etj..
Ju nuk mund te kuroni syte pa mbajtur nen kontroll diabetin dhe shkaqet qe e sollen ate.
shembull.
Kur ju ecni me makine papritur ju ndizet llampa e vajit , dhe ju cfar beni ? hiqni ciken (cimcakezin ) qe keni ne goje dhe mbuloni driten e kuqe te sinjalit te alarmit dhe mendoni se tani mund ecni pa problem , por pas pak km do ndaloni se motori juaj do shkaterrohet.
Enjejta gje ndodh edhe me syte ju mund ti operoni sa here te doni por ajo eshte vetem nje llampe sinjalizimi problemi i asaj llampe eshte shume me i thelle , prandaj nuk ju keshilloj operimin por kurimin e diabetit , sepse ajo lllampa do ndizet perseri ne nje vend tjeter apo ne syrin tjeter.
Ne qoftese personin tuaj e doni shum dhe doni ta ndihmoni mund tju jap shum keshilla por nese kerkesa juaj eshte thjesht per njohuri mbi kete semundje nuk ju ndihmoj dot pasi nuk kam shume kohe ne dispozicion.
Si fillim mund te lexoni kete teme
http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=80701
Gjate kesaj kohe qe ju lexoni kete teme une do mundohem t'ju bej te ditur se cfar ke familjari juaj dhe si mund ta ndihmoni duke postuar ketu mbi kete semundje .
Mbasi te keni lexuar ate teme do kuptoni edhe postimin qe do bej ketu.
gjith te mirat.
larguar forever
flm shum nga ty dardajan ,shum sinqerishte personi eshte antar i familjes se ngushte ,andaj edhe dua te dije per barnat e sidomos ato natyrale per diabetin dhe syt e semur nga diabeti,respekt
ketu ku jetoj kam degjuar se kokrrat e ullirit bejne mire kur i konsumojne ata qe vuajne nga semundja e sheqerit , kete ua keshillojne dhe mjeket diabetikeve te hane sidomos kokrra jeshile , te cilat shuajne etjen qe shkakton diabeti ...
Krijoni Kontakt