Nuk me figuron nje i tille mua....! eshte shpikur dhe se kam mare vesh? ME ILUMINO TE LUTEM
Nuk me figuron nje i tille mua....! eshte shpikur dhe se kam mare vesh? ME ILUMINO TE LUTEM
Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)
Ok, le ti thjeshtojme djalit situaten: Cfare funksionesh madhore mund te kryejne tre aparatet e tjera qe Nikon s'mund te kryeje?
PS. Ilumino= ndriçoKemi shqipen e bukur, lepurush.
Kam vetem nje limit: qiellin!
Nuk kam provuar ndonjehere Canon SLR, pervec para ca kohesh nje kompakt digital te nje shoku. Ma thote mendja se njeriu eshte sikur te mesohet, po perdore nje marke pak a shume e perdorimi eshte i lehte nese vendos te blesh je model te ri, nga e njeta marke.
Blue_sky, jo te gjitha parate lol. Nje nder gjerat qe nuk i ndaj me forumin eshte dhe balanca e bankes time
Per sa i perket Nikon D80, ashtu siq tha Diesel..cfare nenkupton me te gjitha funksionet? Gjithcka qe e bjene aparatet SLR te vitit 2007 (kur e kam blere une) e ben dhe D80. D200 ka avancim ne shume gjera.
Por nje gje eshte e vertete. Fotografin nuk e ben aparati por talenti. Me kameren e nje telefoni celular mund te nxjerresh fotografi spektakulare nese je fotograf i mire. Pastaj te gjithe jemi amatore, personalisht mundohem te mesoj shume nga pervoja e fotografeve qe jane marre me dekada te tera me fotografine.
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
Prakticitet????
Ti paske dhe Canon....duhet ta dish shume mire sa gjera duhet te maresh me vete kur del per te bere foto me nje reflex![]()
Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)
une perdor nje Nikon coolpix 5.1 mpix por nuk me kenaqe me fotografite.
Do te doja ta kem nje profesional nga Canon ose Nikon
Oh, s'ke provuar Canon, ZiM? Meqe ke arritur ne 4, bej dhe te pestin
Jo,jo, ajo qe nenkuptoja une ishte: cfare mund te kryejne tre te tjeret qe Nikon s'mund te kryeje? Dhe pyeta me teper nga kurioziteti sepse s'marr shume ere ne aparate.
Gjithe kemi nga ndonje fiksim; ty te paska ndodhur me teknologji, une e kam me bredhje neper bote
Diesel, s'blej 4 aparate une qe te gradoj prakticitetin e tyre. Blej nje dhe ai eshte praktik. Lol
PS. Vaj hallit sikur gjithe balanca jote bankare te kufizohej ne cmimin e ketyre aparateve![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 28-04-2008 më 16:04
Blue sky...
1. lepurush je vete :P
2. po te merje vesh i cik me shume, do shikoje se ato aparate jane te viteve shuuume te ndryshme, me kte une kuptoj qe ZIM ka ecur sipas kohes (psh ai olimpusi ne mos gaboj eshte i 2000....ZIM ME korigjo)
3.Nje qe ka Nikon, sinqerish ska motiv te kaloje ne Canon pasi eshte me pak cilesor, mund ta preferoje vetem per pune tifozlliku....ose nqs ka trashegimi ndonje obiektiv dhe sdo ta hedhe
4. E perseris qe nje reflex eshte cfardo pervec se praktik :P
Ne regull lepurushi? se e paske dhe ke firma pa jo per gje
1.Tani une mund te jem shume-shume lepurushke, por jo lepurush
2.Aman, thua se u profilizova si ndonje eksperte ne fushen e aparateve dixhitale. Rendesi ka per mua te bejne click ndersa bej ndonje shenje te peace . E te te them te drejten, gjysmen e funksioneve te aparatit tim si kam perdorur.
3. Mua s'me duket Nikon me cilesor, e ka im ate Nikon dhe ...njesoj shkrep
4.Nderkohe, derisa te praktikosh reflekset, mbush sirtaret me aparate![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 28-04-2008 më 16:24
Lol, le ti leme lepujt dhe lepurushkat ne nje ane
As une nuk e zoteroj ploteshit aparatin Nikon, te ishe se e beja fotografite do sihin spektakulare per nga ana teknike (fokus, ekspozure, ngjyra, DOF, etj). E vetmja menyre te mesosh eshte te praktikosh, per te cilen duhet kohe. Dhe kohen e plote e gjej vetem kur iki ne Shqiperi.
Verej qe shume njerez i kushtojne rendesi madhesise se fotografise qe nxjerr aparati. Domethene 2mpx, 3mpx, 5mpx, 10.2mpx. Ajo nuk ka ndonje rendesi te madhe per mendimin tim. Kualiteti i nje fotoje qe i kalon 5mpx nuk ka ndryshim aspak me ne foto 10.2 mpx ne pamje te pare. Ndryshimi eshte nese do i besh zoom dhe ta zvogelosh. Fotografite qe kane me shume piksels e ruajne kualitetin me teper se ato me me pak piksels qe i eshte bere e njejta prerje.
Ama, te perdoresh per profesin qe i printesh fotografite per shitje e mira eshte qe ti kaloje 10 mije piksel.
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
Krijoni Kontakt