Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8

Tema: Virtualiteti

i/e regjistruar Maska e Tipiku
    Anėtarėsuar
    08-08-2005
    Postime
    3,950

Virtualiteti

1. Ca eshte Virtualiteti peri ju?
    2. Sa kohe shpenzoni ne dite para PC?
    3. Do te donit te kishit miq real duke i njofur ato nga Virtualiteti?

Te them te drejten jam munduar te pys veten shume here se ca eshte Virtualiteti per mua?
    1. Eshte humbje kohe apo argetim?
    2. Eshte Accarim apo Shfrytezim?
    3. Eshte Lodhje apo mundim?

Kam pothuajse 8 vjet qe njof pc internetin dhe faqe te cilat i perkasin kesaj bote.
    Dua te shtoje qe kam shume miq pak qe njof realisht dhe shume qe njof Virtualisht.
    Secili prej tyre ka karakterin e tij te mire apo te keq dhe bashkarisht formojm nje shoqeri kibernitike e cila ka bazat e veta, parimet ,illujt, Skuadrat per te cilat bejm tifo,hobit apo deri diku dhe te dashurat apo te dashurit Virtual.

Aspekti qe e shof dhe dua te debatojn njerzit ne kete teme jan pikat e parashtruara me siper.

Argetim te kendshem.

Stjerner er dom som lyser i Mųrke

Elbasanlli 4eve® Maska e AnGeL_DeViL
    Anėtarėsuar
    16-01-2008
    Vendndodhja
    As Ne Toke,As Ne Qiell
    Postime
    507
    Une ne virtualitet rri sa per te kaluar kohen por edhe sikur te njohesh dike qe ja vlen nuk do ishte keq
    Trimi Mire Me Shoqe Shume

i/e regjistruar Maska e alda09
    Anėtarėsuar
    08-02-2008
    Vendndodhja
    a casa
    Postime
    1,327
    Me Virtualitetin kaloj kohen por njekohesisht ruaj respekt per anetaret per njohje reale apo dicka tjeter nuk me intereson.

Ma®seli Maska e JaCk_DaniELs
    Anėtarėsuar
    17-05-2002
    Vendndodhja
    As Vet Se Di
    Postime
    923
    1. Ca eshte Virtualiteti peri ju? Kalim kohe.
    2. Sa kohe shpenzoni ne dite para PC? Tani qe jam ne pune 10 ore.
    3. Do te donit te kishit miq real duke i njofur ato nga Virtualiteti? Kam miq real , njeri nder tyre je dhe ti

1. Eshte humbje kohe apo argetim? Mund te them te dyja bashke.
    2. Eshte Accarim apo Shfrytezim? Mund te them qe eshte pak acarus ,fakti qe rri me ore te tera ne pc.
    3. Eshte Lodhje apo mundim? Te dyja bashke.
    E kam tė vėshtirė tė gjykoj tė tjerėt , por tė tjerėt e kan tė vėshtirė pėr mos mė gjykuar mua.....

DaRk §©®īžt Maska e ThE_DaRk_NiGhT
    Anėtarėsuar
    03-01-2008
    Vendndodhja
    Aty Ku Gomari Thyen Kaviljen Dhe Shqiponja Rrine Me Nje Kembe
    Postime
    634
    Kaloj kohen edhe argetohesh por nuk eshte gje serioze qe te lidh me jete.

Ps Edhe te lidh por rrale prsh me nje vajze,Por e shumta me sherret
    Kur te jesh ne vend te huaj, dita te duket muaj. - (Podrime)

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Ca eshte Virtualiteti peri ju?
    Sa kohe shpenzoni ne dite para PC?
    Do te donit te kishit miq real duke i njofur ato nga Virtualiteti?
    Eshte humbje kohe apo argetim?
    Eshte Accarim apo Shfrytezim?
    Eshte Lodhje apo mundim?
    Virtualiteti edhe pse virtualitet, ka nje sasi te madhe informacioni qe na duhet ne jete te perditshme.
    ne virtualitet nuk ka vetem chat/forum/ apo vende te tjera ku mund te flasesh me te tjere, shoqeri kemi mjaftueshem nuk jemi keq per shoke e shoqe, por ktu mund te mesosh shum gjera qe nuk i di, mund te shkembesh informacione, mund te marresh mendime edhe cdo gje tjeter qe te nevojitet. Virtuliteti eshte nje bote ne vete, realja eshte ndryshe, virtualiteti eshte tjeter. Secila ka bukurine e vet. Un personalisht ndoshta do me dukej shume e veshtire jeta pa internet, sepse jemi mesuar qe ta perdorim shum shpesh ne jete te perditshme, mund te gjesh gjera qe ti as nuk i ke pare apo imagjinuar, plus qe ka nje larmi te madhe informative, duke perfshire forumet, te cilet kan tema te ndryshme, ide te ndryshme, Pra eshte nje shkolle me vete.

Kohe para kompjuterit mund te harxhoj shume, nga qe kam te bej perdite me te.

Miq? Se di, nuk para dal me njerez qe mund te flas ne forume apo vende tjera, por rastis te takoj ndonje pasi flas nje kohe te gjate ne msn. Gjithsesi kam shoqeri te madhe reale, gje e cila sme ben te me mungoje asgje. Por edhe me ato qe kam dale duke njohur nga interneti, kam dale sepse ka pas kohe qe i njihja e dija cfar ideshe kan, edhe pse jo, sa me shum miq aq me mire..

Nuk eshte as lodhje as mundim, lodhje eshte nese je i detyruar te besh dicka qe nuk ke deshire ta besh, ama nese e ben per qejf, ska aspak lodhje. Interneti eshte gjeja me e mire qe njerzimi ka shpikur deri me sot, na ka lidh me njerez anembane botes, por sduhet te jeshe i varur nga ai, edhe pse e dim shum mire qe do na e veshtirsonte shum jeten sikur mos ta kishim.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Virtualiteti, tashme eshte pjese e jetes sone. Te me pyesje dikur, as nuk do t'i dija kuptimin kesaj fjale. Sot, nuk mund te ndahem nga interneti: Eshte krijuar nje fare shoqerie, ke nje fare dialogu mbi tema nga me te ndryshmet, shpeshhere merr edhe goxha informacione qe ndoshta duke bere kerkime neper libra do te duhej shume shume kohe me teper, per te arritur te njejtin rezultat.

Varet nga dita, edhe se ndonjehere e tejkaloj masen e duhur. Gjithsesi ne shumcat e rasteve, kaloj momente te kendshme e prandaj kur s'ke cfare ben tjeter me mire shfleto internetin...

Sa per miq real, te njohur virtualisht, fundja njerez jemi te gjithe. Duhet ta mendojme si per veten tone. Ne jemi reale e prandaj duke deshiruar qe te na marrim per te tille, duhet te llogarisim edhe ata qe njohim nepermjet internetit si te tille, edhe se kujdesi duhet pak me i tepert per ate qe s'njeh se sa ate qe e ke perpara syve...

Nuk eshte humbje kohe e as acarim. Mjafton te perdoret me idene e sakte. Ka raste qe eshte arggetim, por asnjehere shfrytezim, se fundja nuk te detyron njeri te shfletosh ato fare. Lodhje, ne fakt ndonjehere edhe eshte, sidomos kur fillon e perdor, sepse duket sikur te dhemb kurrizi e qafa

Gjithsesi, sado qe jemi pre e veseve... cdo gje ne masen e duhur!
    La vita č bella...

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Virtualiteti edhe pse virtualitet, ėsht pjesė e jetes sone sikurse ka thėnė edhe parafolsi “era”. Siē e dini pra ai ka informacione te mjaftueshme te cilat na duhen dhe mund ti shfrytezojmė nė fusha te ndryshme.

Sa kohe shpenzoni ne dite para PC?
    Sa kohė nuk mund tė thuhet sepse nuk shfryezoj njėjtė, por kur jam nė zyre te punes apo ne shtepi, e shfrytezoj dhe shfletoj interenetin sepse mė ndihmon nė shumė informacione dhe fusha te ndryshme.

Do te donit te kishit miq real duke i njofur ato nga Virtualiteti?
    Natyrisht se kam shokė dhe shoqe te cilet I kam njohur perms interenetit. Unė kam shumė miq me te cilet kam miqesi tė mire dhe tė ndryshme qe ne bankat e shkolles fillore e deri ne sot, pra kam miq te ndryshem dhe tefushave te ndryshme, gjthsesi, kam edhe miqsi me njerez te cilet I kam njohur nga interneti dhe kjo per mua eshte krejt normale.

Eshte humbje kohe apo argetim?
    Jo, asesi nuk mund te thuhet se ėshtė humbje kohe, varet se si e perdorė dikush atė, per mua nuk ėshtė humbje kohe dhe nuk eperdori per humbje kohe. Ėshtė informim dhe gjithsesi edhe argetim, por them nė rend tė pare ėshtė informim.

Psh; nė kėtė forum, unė nė disa fusha te caktuara edhe shkruaj edhe moderoj, por qe ne shumė fusha tjera, lexoj nė heshtje, mėsoj shumė gjėra te cilat per mua janė interesante.

Eshte Accarim apo Shfrytezim?
    Jo nuk ėshtė shfrytezim, ndodhė rrallė her qe tė jetė shfrytezim, acarim nganiher po, bile nė disa fusha.

Eshte Lodhje apo mundim?
    Jo, per mua nuk ėshtė lodhje edhe pse kerkohet njė angazhim, nuk eshte urdher as obligim, thjeshtė, njė formė e mire qe tė informohesh nga te tjeret, tė ndajshė me tė tjerėt dhe japesh kontributin tėndė nė fusha qe ti I njeh per te miren e te tjerve. Gjithsesi ėshtė kėnaqesi dhe interneti eshte i mire, u ndihmon shumė njerzve sot, u mundeson njerėzve nga te kateranėt e botes te komunikojnė dhe tė marrin informacione per shumēka qe u kerkohet, u mundeson njerzve edhe pse janė large, tė ndihen afer njeri tjetrit etj..

Uroj argetim dhe kalojani sa ma mire nė F.SH.
    toni77
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •