Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 75 prej 75
    i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780

Për: 100 mbiemrat më të përdorur në Shqipëri .

Shif,se emrat ne kohen e komunizmit,qe jane dhe sot jane Beni,Tani,Genci,Liri,Goni,Landi etj qe Jane Arben,Artan-Dritan,Ilir,Agron....

Dashnora bukurosha ka pas,por si emra ka qen shum pak, dy Dashnor ne periferi edhe Bukuroshin zor se e gjeje edhe ne maj te malit.

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Shif,se emrat ne kohen e komunizmit,qe jane dhe sot jane Beni,Tani,Genci,Liri,Goni,Landi etj qe Jane Arben,Artan-Dritan,Ilir,Agron....

Dashnora bukurosha ka pas,por si emra ka qen shum pak, dy Dashnor ne periferi edhe Bukuroshin zor se e gjeje edhe ne maj te malit.
    Une se kuptoj ky Mbiemri Shalsi nuk eshte shume i perdorur si e kane futur ketu ne liste.Me mire kishin futur mbiemrin Qerreti.lol

Une mendoj se fisi me i madh sot per sot ne Shqiperi ne baze te mbiemrit jane Celat, Une pothuajse i kam degjuar mbiemrin e tyre ne cdo qytet edhe pse une nuk i perkas ketij fisi.

Ka ndonjeri ndonje ide se kush prej mbiemrave sot ne shqiperi eshte perfaqesues i numrit me te madh te njerzve qe e posedojne???
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780

Mbiemrat kane pergjithshit,vijne si origjine 1) "Profesioni" 2) "Emertimi i vendit" 3) "Emeri i nje personi te njohur ne fis i kthyer si mbiemer" .

Ne Shqiperi perveç mbiemrave te njohur si profesion fetar..hoxha,prifti,papa,dervishi etj etj shume mbiemra kane origjine nga blektoria o zanatet e saj,si punimi i lekureve o dhe i paisjeve per kafshet.... Edhe mbiemrat qe kane origjine te huaj po kete llogjike ndjekin.

Mbiemri me i perhapur dikur ka qene Muça dhe me format e tjera qe vjen.

i/e regjistruar Maska e Akuamarini
    Anëtarësuar
    19-02-2015
    Postime
    3,285

ZBULONI SE SA NJERËZ NË BOTË E MBAJNË MBIEMRIN TUAJ
    Kjo faqe quhet "Forebears.in"
    http://forebears.io/surnames
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akuamarini : 04-11-2015 më 11:01

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

...une po sjell disa mbiemra autoctonus vendor,te pastert si loti,qe kan rrenjet e pashkeputshmerise ILIROARBERORESHQIPTARE,gje qe tregojne me se miri IDENTITETIN E PASTERT te pa perxire me turkoarab:

..Berisha(berrja),Orosho(oret e malit),Fani,Gojani(goja),Hoti(oj ti,ose ohohoho,qe eshte perdorur ne MALESINE E PAMPOSHTUR NEPER SHEKUJ,pra zeri per thirrje),Thaqi,(tha_foli),Tiepsha,Malesi(trij_jep_ sha,trijepshna),Malesija(mali i Zi),Kushnini(kush niu,nigjoj,ose kush nemi)Miredita,pikerisht ne gjuhen e SHENJT ARBERORE,Kabashi(e ka ba shi,uj).Kallmeti(ka mbetur i kallur),Kastrati(nga Kastrioti),Dukagjini(nga Duka GJIN)etj etj per sot,keta jan mbiemra AUTOKTON,AJKA E KOMBIT,PALCA E KOMBIT.

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Tema të Ngjashme

1. A ka konspiracion kundër Shqipërisë?
    Nga BARAT në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 10-05-2011, 09:36
  2. Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 13-12-2010, 10:02
  3. Disa nga Ilacet me te zakonshme dhe efektet e tyre
    Nga Vinjol në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  4. Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 06-12-2008, 14:08
  5. Koha për të formuar të majtën reale
    Nga Xhuxhumaku në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 01-09-2005, 04:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •