Po kjo është shumë e vërtetë.
Në qoftë se do të bësh muhabet me pleq nga Jugu askush nuk përmend mbiemra por përdorin emrin e babait.
Mua më kujtohet gjyshi kur tregonte histori gjithmone thoshte:
Hasan Aliu (Aliu ishte babai i Hasanit)
Lato Fetahu (Fetahu ishte babai i Latos dhe po keshtu quhej dhe djali i tij i madh)
Hysen Bektashi (Bektashi ishte babai i Hysenit dhe po ashtu quhej dhe djali i tij i madh)
Keshtu qe unë mendoj se ata perdoren keto lloj mbiemrash deri vone kur filloi regjistrimi i saktë i popullsisë dhe pastaj ngelën këto mbiemra të pandryshuar dhe që njerëzit i përdorin edhe sot e kësaj dite
Por për tu çuditur është pjesa tjetër e mbiemrave që nuk kanë asnjë kuptim, si përshëmbull mbiemri im nuk ka asnjë kuptim dhe nuk e di se si ka ardhur në përdorim nga të parët e mi
Temë interesante
EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!
i imi nuk eshte aty
rrac e rrall ne
shume interesant ajo lista e mbiemrave..
pergezime hartuseve e sjellesit..
baraliu.. lere ti shpjegojne ato gjera ata qe kan studiuar shkencat demografike apo etnografike apo historike.. e gjuhesore..
megjithse cave u je afruar ne shpjegim por amatorisht..
Sa shpejte i paskan bere analizat dhe diagnostikimin e mbiemrave!!!
Edhe emrin ilir Gjokë e paskan lidhe me sllavet dhe mbiemrin Djokoviq, ashtu edhe disa tjera..!!!
Ti mer djal qe e ke bere kete pune, a je njohes aq i mire i sllavishtes? Me duket se e ke gabuar profesionin.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
uaaaaaaa po mbiemri im ku eshte??
e paske harru eee!hajt po ta fal ksaj rralle lol
U befasova që në këtë listë prej 100 mbiemrash nuk gjenden mbiemrat si: Berisha, Gashi, Krasniqi..... por a ishte kjo megjithatë listë e mbiemrave vetëm në Shqipëri?
Po të ishte puna mirë e mbarë.... në faqet e entit statistikor do të mund të shihje numrin e saktë të personave me mbiemër të caktuar......sikurse në botën e përparuar....
të gjitha me masë!
Po mire,aty vendosen mbiemrat me te shpesht sipas studiuesit megjitheate mendoj se ka edhe mbiemra me te shpesht se ata aty.Psh nuk mendoj se mbiemri Balla eshte me i perhapur se mbiemri Bala i cili sipas studiuesve eshte shime i vjeter dhe rrjedhe nga ai i fisit arber te Balshajve.Madje ka nje shtririe te gjere gjeografike ne trojet shqiptare si ne veri edhe ne jug.
LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.
uaaaaaaa e gjeta mbiemrin tim po nga ana mamit.hajt shyqyr.se aty me ngeli menia.
Germo Tare.germo se aty eshte varri i qenit te ngordhur
Krijoni Kontakt