kodi da vinci esht thjesht fantazi/bibla esht realitet/noname nuk esht pederast...
hamendje, hamendje...
kodi da vinci esht thjesht fantazi/bibla esht realitet/noname nuk esht pederast...
hamendje, hamendje...
Ndryshuar për herë të fundit nga Ryder : 11-05-2006 më 11:17
Shume e drejte.Postuar më parë nga diikush
Llacke, o xhan i Pilkes, ne anglisht quhet "plagiarism", qe do te thote "te vjedhesh idene e idkujt tjetri, shkruar ne nje liber, (me perpara ne kohe se D. Brown) pa e cituar ose e bere te ditur autorise". Dhe kete gje fitoi ai ne gjyq. Pra, origjinalitetin e librit. (perjashto faktet historike, gjeografike)
My whores left me no time to get married.
Postuar më parë nga Labeati
pse ore ti urine tende intelektuale tek filmat e shuan?
po debatet shkencore dhe historike me librat letrare i bazon?
lol
Une per vete e pelqeva shume librin e tij dhe filmin mezi pres ta shikoj; jam i sigurt qe do kete sukses te jashtezakonshem ne box office.
Dhe nga ai liber lexova dhe librin tjeter te tij "Angels and Demons", i cili me pelqeu akoma me shume se "The Da Vinci Code", dhe shpresoj ta bejne edhe kete film.
Ndryshuar për herë të fundit nga diikush : 11-05-2006 më 11:24
hej nuk thuhet kot : "ku ka tym ka edhe zjarr".E ketu tymi eshte si nga gryka e vullkanit
po e hodhen cifutet ne gjygj biblen/kuranin per plagiarism do fitonin thu?
Thuhet edhe: "SHPIF... SHPIF... SE DICKA MBETET"Postuar më parë nga buki19
Ne qofte puna per tym e zjarr.... duhet te pranosh edhe tymin e feve tjera... sidomos atyne qe prodhojne tym te vertet prej dinamiti e kamikazesh.... e nuk ju vjen aspak mire po thoni kjo nuk ka te baj me islamin etj....
Apo jo?
Po tani ti mund te me thuash clidhje ka tema "Kodi i da vincit ..." me kamikazet? Apo keshtu e praktikoni juve fjalen e Zotit - bej si te besh dhe fillo sha fete e tjera qe te duket feja jote jo dhe shume e keqe?!
Apo thuaj ju ka mesuar kisha te jeni tolerante dhe paqesore, dhe keto virtutyte ju rrjedhin sa majts djathtas, sic duket ...
Personalisht nuk i perkas ndonje feje (qe mos keqkuptohesh ti) dhe po ti kesh pare shkrimet time normal e di qe jam kategoriksiht kunder kamikazeve apo budallalleqeve dhe krimeve te cdo lloj natyre, por ky "paralelizem" i joti ishte krejt pa lidhje ketu.
E citova pasi me irriton fakti qe ngelet duke share njeri-tjetrin dhe kete e quani mbrojtje dhe lartesim te fese suaj?!
Tamam ato pasqyrimet me negative te religjoneve ne histori; luften dhe percarjen. Habiteni pastaj pse kaq pak njerez shkojne ne kishe ose ne xhami, etj.
Po pse i frigohesh shpifjeve ?
...mandej kam verejtur edhe dicka.Dani thot se mbi tryeze nuk ka asnje kupe (sa me kujtohet ),megjithate eshte nje.Kete "kupe" e formojn dy figurat qendrore,Marija dhe Jezusi.Kjo edhe me teper perforcohet se eshte e formuar nga ngjyra qe me se shumti i pergjigjet idese se D.Brownit,nga gjyra e kuqe e veshjeve te tyre qe formojne nje "V" te madhe.
Po ti ca pate mor ...."Pa pase pula po ban "ishish"..."Postuar më parë nga diikush
Une citova dhe ju pergjigja bukit19, kush po te thot gja ty....
"ec harap... mbaj mendjen tande"
Une nuk i frigohem shpifjeve... por as nuk i besoj vetem pse mund te m'vijne mbas mides ashtu si ban ti... qofte per shpifje... qofte per fantazina comerciale...Postuar më parë nga buki19
Ti nqse ke ndoj fakt na difto se cili historian profesionist i mbeshtet spekulimet halucioniste te DBrown.
Perndryshe kenaqu me librin e filmin, paguje qejfin ne forme biletash, ashtu si paguen bie fjala me shku ne estrade apo ndoj klub nate.... po mos hajdeni ne forum me tregue se keni mesu histori apo religjon ato 2 ore ne kinema....
![]()
Krijoni Kontakt