Ti mendon se Vatikani nuk ka vrare profete?
Pak ishin ata qe e kane kritikuar politiken e Vatikanit dhe kane perfunduar te djegur ne turre?
A nuk ishin ata profetet e koheve pas Krishtit?
Ti mendon se Vatikani nuk ka vrare profete?
Pak ishin ata qe e kane kritikuar politiken e Vatikanit dhe kane perfunduar te djegur ne turre?
A nuk ishin ata profetet e koheve pas Krishtit?
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Cfare do te thote profet matrix per ty?A nuk ishin ata profetet e koheve pas Krishtit?
Une mendoj se nuk ka pasur profete mbas krishtit pervec Muhamedit a.s.Nese teologet kristiane i quan profete kjo eshte gabim i madh ne te kuptuarit e termit profet.
Ndersa une mendoj se Muhamedi nuk ka qene fare profet.
Pra, ka qene profet i rreme. (Kjo eshte teme tjeter dhe nuk dua ta devijoj kete teme).
Nderkohe qe profete ka pasur dhe do kete deri ne fund te kohes.
Profet eshte ai qe sjell nje mesazh nga Zoti.
Profet nuk eshte as nje teolog i krishtere as dikush qe themelon nje FE (rasti i Muhamedit)
Psh ne kohen e Apostujve(pas Krishtit) ka pasur profete.
Agabi psh ka qene nje nga keta profete.
10 Dhe, pasi qëndruam ne atje shumë ditë, zbriti nga Judeja një farë profeti me emër Agabo.
11 Si erdhi te ne, ai mori brezin e Palit, lidhi duart dhe këmbët e veta dhe tha: "Këtë thotë Fryma e Shenjtë: Kështu do ta lidhin Judenjtë në Jeruzalem burrin, të cilit i përket ky brez dhe do t'a dorëzojnë johebrenjve".
Veprat 21
Dhe dicka tjeter qe mendoj se eshte e rendesishme, Profetet shfaqen tek Populli i Zotit. Qellimi i tyre eshte ta ruajne kete popull nga Laviresia me Boten.
Ata dergohen nga Zoti, kur zemra e Tij copetohet nga kjo laviresi.
Megjithate e devijove.Postuar më parë nga Matrix
E ardhmeja,dita dites,do t'i vertetoj pohimet e Dan Brownit.Personalisht besoj se 99 % nga ato jan te verteta.
Ti mund te mendosh sic menduan hebrejte per Jezusin mirepo sa rendesi ka kjo .As nuk ia shton vleren dhe as nuk ia ul vleren profetit te fundit Muhamedit a.s.Ndersa une mendoj se Muhamedi nuk ka qene fare profet.
Vleren ia ngriti Jezusi ne bibel sikurse dhe Zoti ne kuran.Vleren ia ngrejne pese here ne dite muslimanet ne thirrjen e ezanit sikurse permendet tek zbulesa.Mirepo ... .
Muhamedi a.s nuk themeloi fe te re.Feja e tij eshte feja e Jezusit dhe Mosiut dhe e gjithe profeteve nga Ademi e deri ne fund te botes.Fe themeluan Konstandinat dhe Palat.Po te dije hebraisht do te bindesh per kete.Feja e Zotit eshte quajtur perhere Islam, paqe ne shqip, Shalomm ne Hebraisht mirepo akoma vazhdojme te flasim me fjalet e profecise te profeteve.Profet nuk eshte as nje teolog i krishtere as dikush qe themelon nje FE (rasti i Muhamedit)
Ata kanë zemra që me to nuk kuptojnë, ata kanë sy që me ta nuk shohin dhe ata kanë veshë që me ta nuk dëgjojnë.(Kuran 7:179)
Prandaj perderisa nuk do te dish te dallosh profetin evertete me profetin e rreme kurre nuk do te jesh i udhezuar.
Adami nuk themeloi FE
Noe nuk themeloi FE
Abrahami nuk themeloi FE
Moisiu nuk themeloi FE
Davidi nuk themeloi FE
Jezusi nuk themeloi FE
Muhamedi themeloi FE
Shiheni vete ndryshimin
Adami u perndoq nga Feja e kohes se vet
Noe u perndoq nga Feja e kohes se vet
Abrahami u perndoq nga Feja e kohes se vet
Moisiu u perndoq nga Feja e kohes se vet
Davidi u perndoq nga Feja e kohes se vet
Jezusi u perndoq nga Feja e kohes se vet
Muhamedi perndoqi ata qe nuk i perkisnin Fese se vet![]()
Paske komplikime ne te kuptuarin e terminologjise fetare.Postuar më parë nga Matrix
Cdo te thote fe?
Adami u perndoq!Mos me zhgenje.Adami u perndoq nga Feja e kohes se vet
Noe u perndoq nga Feja e kohes se vet
Abrahami u perndoq nga Feja e kohes se vet
Moisiu u perndoq nga Feja e kohes se vet
Davidi u perndoq nga Feja e kohes se vet
Jezusi u perndoq nga Feja e kohes se vet
Muhamedi perndoqi ata qe nuk i perkisnin Fese se vet
Si u perndoq ne ckuptim e ke kete.
Nuk qe Zoti ai qe per shkak te mosbindjes se profetit Nuh e denoi popullin e tij me permbytje.A nuk ishte Zoti ai qe e denoi faraonin per shkak te mos bindjes ndaj profetit Musa.A nuk ishte Zoti ai qe i denoi izraelitet shpesh per shkak te mosbindjes se Davidit.Nuk luftoi Davidi me filisejte idhujtare.A nuk ishte Zoti ai qe i denoi hebrejte me romaket ku iu prishen dhe tempullin per shkak te mos bindjes ndaj profetit Isa.E njejta gje ndodh dhe sot dhe do te ndodhe ne diten e gjykimit per mos bindjes se tyre.
Në ungjillin e Mateut 20/1-16 thuhet
1 "Mbretëria e qiejve i ngjan, pra, një zot shtëpie, që doli herët në mëngjes për të pajtuar me mëditje punëtorë për vreshtin e vet.
2 Mbasi ra në ujdi me punëtorët për një denar në ditë, i dërgoi në vreshtin e vet.
3 Pastaj doli rreth orës së tretë dhe pa të tjerë që rrinin në shesh, të papunë.
4 Dhe u tha atyre: "Shkoni edhe ju në vresht dhe unë do t'ju jap sa është e drejtë". Dhe ata shkuan.
5 Doli përsëri rreth orës së gjashtë dhe orës së nëntë dhe bëri po ashtu.
6 Kur doli përsëri rreth orës njëmbëdhjetë, gjeti disa të tjerë, të papunë, dhe u tha: "Përse rrini gjithë ditën këtu pa bërë asgjë?".
7 Ata i thanë: "Sepse askush nuk na ka marrë me mëditje". Ai u tha atyre: "Shkoni edhe ju në vresht dhe do të merrni aq sa është e drejtë".
8 Kur erdhi mbrëmja, i zoti i vreshtit i tha kujdestarit të vet: "Thirri punëtorët dhe jepu mëditjen e tyre, duke filluar nga ata të fundit e deri te të parët".
9 Dhe kur erdhën ata të orës njëmbëdhjetë, morën nga një denar secili.
10 Kur erdhën të parët, menduan se do të merrnin më shumë, por edhe ata morën nga një denar secili.
11 Duke e marrë, murmurisnin kundër zotit të shtëpisë,
12 duke thënë: "Këta të fundit punuan vetëm një orë, dhe ti i trajtove si ne që hoqëm barrën dhe vapën e ditës".
13 Por ai duke u përgjigjur i tha njerit prej tyre: "Mik, unë nuk po të ha hakun; a nuk re në ujdi me mua për një denar?
14 Merr atë që të takon ty dhe shko; por unë dua t'i jap këtij të fundit aq sa ty.
15 A nuk më lejohet të bëj me timen ç'të dua? Apo bëhesh sylig, sepse unë jam i mirë?".
16 Kështu të fundit do të jenë të parët dhe të parët të fundit, sepse shumë janë të thirrur, por pak janë të zgjedhur".(Mateu 20)
Ndryshuar për herë të fundit nga ORIONI : 16-05-2006 më 08:43
mire e ka matrix,Postuar më parë nga ORIONI
asnje nga ata profetet e pare nuk i vuri emer fese,
ata thoshin besoni tek zoti, kaq,
kurse muhamedi thoshte ejani ne islam, etj.
Krijoni Kontakt