Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    Syrigana Maska e Kujtim Demiri
    Anëtarësuar
    04-12-2007
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    150

Për shtetësinë në Republikën e Shqipërisë

nese din ndonjeri diqka ne lidhje me proceduren e fitimit te shtetesise ne Republiken e Shqiperise, kushtet qe duhet plotesuar, para cilit organ duhet paraqitur kerkesen, etj... qdo gje tjeter qe dini ne lidhje me kete teme ju lusim qe te me ndihmoni sepse jam i interesuar per kete gje.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

pershendetje kujtim

te uroj ta marresh nenshtetesine e shqiperise pir besoj kjo nenshtetesi per ty por edhe per te gjithe shqiptaret ne kosove e ne trojet etnike eshte pothuajse formal..te pakten ju jeni shqiptare pavaresisht cfare pasaporte keni.
    nga sa di une duhet te jesh banor i shqiperise per 5 vitet e fundit qe te mund te aplikosh per nenshtetesi.gjithsesi nuk di gje per kete pune por me e mira per te marre informacione eshte ti drejtohesh nje komisariati policie ne qytetin me te afert qe mund te kesh ti i nderuar.me mire se sa ne rruge zyrtare nuk besoj se te ndihmon kush ..keshtu qe me mire se te ngarkuarit me detyre per kete qeshtje ne komisariatet e policise nuk besoj se te jep informacion..
    gjithsesi uroj te te plotesohet deshira sa me pare.

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Këtu ke të gjitha procedurat, shkarko dokumentin.
    E ke në format .PDF.

Gjithë të mirat.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura
    Jeta ime, mban emrin e saj..

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Desha të shtoja diçka, te ky dokumenti mbi nënshtetësinë, thuhet që një i huaj me kombësi shqiptare (qoftë edhe nga njëri prind), duhet të ketë e pakta 3 vite qëndrim në Shqipëri që të marrë nënshtetësinë (me kombësi jo shqiptare 5 vite).

Jam kundra kësaj praktike. Pse të mos e bëjmë si Izraeli: çdo i huaj me kombësi izraelite merr nënshtetësinë menjëherë. Do thoni po ne s'jemi si Izraeli, s'jemi fiks ashtu, po në një fare mënyre jemi të ngjashëm. Kemi gjysmën e kombit jashtë kufijve. Për mua duhet të ishte kështu: kush vërteton që ka kombësi shqiptare, e merr nënshtetësinë menjëherë, pa qenë nevoja të jetë banues në Shqipëri. Është e drejt legjitime, shteti shqiptar duhet të jetë për të gjithë shqiptarët, përfshirë edhe ata që janë në trojet etnike.

P.S. Clay_More, të ra në sy që në shkresën zyrtare mungonte germa ë? E ka nxjerr në pension shteti. Turp.
    Life's too short to remove USB safely.

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Desha të shtoja diçka, te ky dokumenti mbi nënshtetësinë, thuhet që një i huaj me kombësi shqiptare (qoftë edhe nga njëri prind), duhet të ketë e pakta 3 vite qëndrim në Shqipëri që të marrë nënshtetësinë (me kombësi jo shqiptare 5 vite).

Jam kundra kësaj praktike. Pse të mos e bëjmë si Izraeli: çdo i huaj me kombësi izraelite merr nënshtetësinë menjëherë. Do thoni po ne s'jemi si Izraeli, s'jemi fiks ashtu, po në një fare mënyre jemi të ngjashëm. Kemi gjysmën e kombit jashtë kufijve. Për mua duhet të ishte kështu: kush vërteton që ka kombësi shqiptare, e merr nënshtetësinë menjëherë, pa qenë nevoja të jetë banues në Shqipëri. Është e drejt legjitime, shteti shqiptar duhet të jetë për të gjithë shqiptarët, përfshirë edhe ata që janë në trojet etnike.

P.S. Clay_More, të ra në sy që në shkresën zyrtare mungonte germa ë? E ka nxjerr në pension shteti. Turp.
    Nuk mund të redaktoja shkrimin, ashtu siç e gjeta ashtu e postova.
    Jeta ime, mban emrin e saj..

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Citim Postuar më parë nga ClaY_MorE Lexo Postimin
    Nuk mund të redaktoja shkrimin, ashtu siç e gjeta ashtu e postova.
    Jo jo lol, nuk e kisha për këtë. E kisha me atë kodosh shteti, i cili ka për detyrë të mbrojë gjuhën shqipe, po në fakt e shkel me këmbë duke zhdukur dy germa ë-në dhe ç-në nga shkresat zyrtare të cilat duhet të jenë shembull.

Përshëndetje.
    Life's too short to remove USB safely.

Syrigana Maska e Kujtim Demiri
    Anëtarësuar
    04-12-2007
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    150
    falemnderit juve se me keni ndihmu, dhe shpresojme qe sa me shpejte te jem me pasaport shqiptare.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Ide e mire kjo, qe te mirret nenshtetesia e Republikes se Shqiperise. Do te ishte mire nese banoret qe jane shqiptare me kombesi te mund ta marrin nenshtetesine shqiptare menjehere sic behet edhe ne Izrael per hebrenjte qe jetojne jashte (marrin nenshtetesine Izraelite, sic u cek edhe me lart).

Zoti i di te gjitha Maska e shoferi
    Anëtarësuar
    15-01-2008
    Vendndodhja
    Malishev
    Postime
    65
    une per vete udhetoi shum shpesh edhe vitin e kaluar ne tiran sa isha ne terminal me nje mikun tim nga tirana filluam kete bised dhe ate dit u bera banor i tirane e ne fakt une kam dokumenta te UNMIK-ut(me vjen turp por realiteti eshte se kam edhe dokumenta te ish yu)sepse me duhen per viz aepae ne pass te UNMIK-ut spo ma japin vizen e tash deri sa te behet pass e Shqiperis me duhet te pres.Maqedont kan nenshtetesi bugare,hungarezet e vojvodines kan nenshtetesi hungareze .duhet edhe ne Kosovaret te kemi nenshtetesi Shqipetare pa kushte. me respekt te gjithve

Tema të Ngjashme

1. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  3. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Janullatos: Nuk ka përparim me djegien e kishave dhe xhamive
    Nga Jesushaus në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 08-04-2004, 07:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •