Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 60
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

Thumbs down

Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Ne rrjetin e famshem Canal+ para ca ēastesh u ftua ne ne Studio aktorja Arata Dobroshi e cila me nje frengjishte belge qe e kishte mesuar per 6 muaj, ajo u prezentua bukur, gjithnje e buzqeshur, me njė rrobe te kuqe deri edhe tek kepucet...

U qfaq edhe nje insert nga filmi "Heshtja e Lormes" qe ben fjale per nje martesė tė rrejshme te je emigrantes shqiptares (interpretuar nga Arta Dobroshi) e cila me ēdo kushte duhet te paiset me rregullimin e letrave legale per ēendrim ne Belgjikė.
    Si e parandjeni edhe ju, perpjekjet e saja jane gjoja se nje akte i ligjeshem per te pasur te drejten e qendrimit dhe se gjoja martesa e rrejshme eshte lufte per egzistence edhepse kalon neper caqe te paligjsheme deri te implikimet mafioze te grupeve mes tyre per te ruajtur monopolin e rrjetiit mafioz...
    Si e shifni, ngjarja aspake nuke shkelqen per ne shqiptaret edhepse Ara shkelqen si ne film poashut edeh ne festival por edhe ne studio ku menjehere pas saj si i ftuar, gjoja rastesishtė, u ftua edhe realizatori serbė, Emir Kosturica !
    Kete here ai prezenton nje film per Maradonen, perendin e futbollit....

Per te mos e zgjatur; Senari ishte pergatitur mire nga drejtuesit e studios nder ta ishte edhe patrik verbeder, njė autor i romaneve fantastike teperi njohur ne frankofoni, ky ngurronte qe sa me pare te dinte se si do reagoje Arta pasi qe erdhi ne tavolinen dhe mu afer saj Kusturica...
    Mishel Deniso, prezentusei i studios ia shtroi pytjen Artes sēka mendonte per Kusturicen mirepo ajo u be qe nuke e kishte kuptuar ire pyetjen dhe menjehere Verbeder i thot truē;
    - Qe ketu kemi Kusturicen, njė serbė dhe Arta Dobroshin njė kosovare qe sapo e ka marrur pamvaresine....
    Ajo tha se une kam ardhur te prezentoj filmin qe flete per nje grua dhe per mua eshte nje grua humane..(...edhepse kalon neper kanale te kqija jo te dhunshme edhepse te perlyera)= keshtu deshi ti thoshte Arta...
    Mirepo Kusturica reagoi per qeshtjen e kosoves duke shtuar se atje eshte bere nje lufte vetem se per te ngulur baza te reja Amerika ne Europe...
    Kusturica pra u sjele turpshem, si nje vagabond e jo si nje artiste, nje njeri i cili ia ka kthyer spinen popullit te tij, ēka pret prej tij ?

Disa aty ne studio thrrisnin; ... puthje ! ... perqafime, gjoja ne mes nje serbi +shqiptare mirepo Arta na zdriti ketu ftyren, nuke reagoi fare, me e keqja u evitua... pa puthje me njė serbė tė perlyer... Si nuke i vjen turp ketijnjeri ore ?

Kurse Artes i urojm shperblimin me te mire ne rolin e nje femres qe orvatet per egzistenc, edhepse nuke me pelqen ky syzhe qe njollos shqiptaret mirepo do mesohemi te mbrohemi nga sulmet qe do na gjuhen si Bumerang qe do dalin ne shesh pas filmit si e dini edhe ju sulme nga te kater anet se gjoja ne mbajmi rrjetin e martesave te rrejshme....

Ky film pra edhe "koerat e Kometes" do jene dy filma te ardhshem qe shikuesi europian do i shikoje ndryshe, jo me nje sy magjike por me nje veshtrim kaotik ku ne vend qe do duhej mbyllej dosja per shqiptaret fatekeqe ne europe pas sa e sa tragjedive qe ka pesuar keto dy dekada, kam pershtypjen se djalli vete don tie riktheje kaseten; RIPLAY !
    Korēari1,
    ... une e thash mendimin tim, ti ke te drejt te me kritikosh sa te duash por je duke e treguar vehten se ēfare edukate ke.

i/e regjistruar Maska e kkOr4b
    Anėtarėsuar
    29-04-2008
    Postime
    22
    Nese Arta fiton kete qmim atehere ajo sigurisht se do ta festonte edhe nje lindje sepse do ti hapeshin rruget per nje karriere te re sidomos ne Hollywood.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar mė parė nga ABSOLUTE Lexo Postimin

BOX: Lista e 20 filmave qė konkurrojnė pėr ēmimin “Palma e Artė”.

1. "Uc Maymun" (The Three Monkeys) regjia Nuri Bilge Ceylan (Turqi).
    2. "Le Silence De Lorna" (The Silence of Lorna) nga regjisorėt Jean-Pierre and Luc Dardenne (Belgjikė).
    3. "Un Conte de Noel" (A Christmas Tale) nga regjisori Arnaud Desplechin (Francė)
    .
    4. "Changeling" nga regjisori Clint Eastwood (SHBA)
    5. "Adoration" nga regjisori Atom Egoyan (Kanadė).
    6. "Waltz With Bashir" nga regjisori Ari Folman (Izrael)
    7. "La Frontiere De l'Aube" (The Frontier Of Dawn) nga regjisori Philippe Garrel, (Francė).
    8. "Gomorra" nga regjisori Matteo Garrone (Itali)
    9. "24 City" nga regjisori Jia Zhangke (Kinė)
    10. "Synecdoche, New York", regjia Charlie Kaufman (SHBA)
    11. "My Magic", regjia Eric Khoo (Singapor)
    12. "La Mujer Sin Cabeza" (Woman Without A Head), regjia Lucrecia Martel (Argjentinė).
    13. "Serbis", regjia Brillante Mendoza (Filipine)
    14. "Delta", regjia Kornel Mundruczo (Hungari)
    15. "Linha de Passe" (Line of Passage), regjia Walter Salles, Daniela Thomas (Brazil)
    16. "Che", regjia Steven Soderbergh (SHBA)
    17. "Il Divo", regjia Paolo Sorrentino (Itali)
    18. "Leonera", regjia Pablo Trapero (Argjentinė)
    19. "The Palermo Shooting", regjia Wim Wenders (Gjermani)
    20. "Entre les murs" (Brenda 4 mureve), regjia Laurent Cantet (Francė)
    Po aventurohem e po bej nje parashikim, edhe pse kam pare veēse nje film te vetem nga lista e mėspėrme, numrin 3, "Un conte de Noėl", i vetmi qe ka dalė tashmė ne kinema.

Pra, me hamendje):

Palma e Artė: "Linha de Passe" (Line of Passage- Kufijte e Udhetimit), regjia Walter Salles, Daniela Thomas (Brazil)

Cmimi i Madh i Jurisė
    : "Waltz With Bashir" (Vals me Bashirin) nga regjisori Ari Folman (Izrael)

Cmimi i Jurisė: "My Magic" (Magjia ime), regjia Eric Khoo (Singapor) ose "Serbis", regjia Brillante Mendoza (Filipine)

Cmimi i mizaskenės (regjisė mė tė mirė)
    : Arnaud Desplechin per "Un conte de Noel" (Rrefim Krishtelindjesh).

Cmimi i skenarit mė te mire
    : Entre les murs (Midis 4 mureve)-France

Aktorja mė e mirė: Arta Dobroshi (Kosovė) - jam pothuaj 100% i sigurt qe ēmimi do ti shkojė Artės, qofte dhe pjeserisht per arsye politike (aq mė mire po hė!). Eshte i vetmi film ne konkurim qe ka ne qender nje personazh femeror, me perjashtim te filmit te Clint Eastwood-it. Por mendoj seSean Penn-in, presidentin e Jurise, nuke ka lene akomatruri t'ja jape kete ēmim torollakes Angelina Jolie (aktores kryesore te filmit ne fjalė)

Aktori mė i mire: Benicio el Toro per rolin e Che-Gevarės ne filmin "Che" te Soderbergh-ut

Keto NUK jane preferencat e mija (me perjashtim te Artes, per arsye "patriotike") por nje opinion imi duke patur disi parasysh komentet e deritanishme te shtypit dhe deri diku, shijet e Jurise.

te shohim te djelen, 25 maj, ora 19°°, direkt tek Canal+

pa he!... Maska e korēar
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666
    Une nuk po hamendesoj podiumin e Kanes...
    Megjithate diēka me ngacmon... dhe di te hamendesoj kete, neqofte se Palma e Arte u shkon edhe njehere vellezerve Dardenne festivali i Kanes do te humbe per shume kohe besueshmerine e tij. Kam pershtypjen se duhet pronostikuar, ne ate rast, nje periudhe zie per Kanen dhe rrjedhimisht per kinemane ne pergjithesi... deri sa te ngrihet ne kembe prape (duke shpresuar se... nje dite... mbase...). Nuk e di mire ta shpjegoj po ku di une sikur kam nje para apo prapa-ndjenje te "zorrshme". Prandaj dhe autori ka vene palme te arte "Linha de Passe". Sepse nuk guxon te vere "Le silence de Lorna". (Gjithesesi... besoj se dhe juria nuk do te guxoje tu jape palmen e arte vellezerve Dardenne, keshtu qe ngelet "Linha de Passe", ose "Leonera" megjithese nuk e meriton aspak. Po fundja pse jo!)

Besoj une ne palmares do te gjenden pak a shume ato filma per te cilet flet autori... por nuk e di ne ēfare renditje. Per sa i perket ē'mimeve aktoriale... sikur nuk jam dakort megjithese po te jemi politikisht korrekt i bie te jete ashtu siē thote autori. Nje gje eshte mese e sigurt "Waltz with Bashir" do te gjendet patjeter ne palmares. (Dhe nje gje te fundit, neqofte se Palma e Arte do t'i shkoje Arnaud Desplechin per "Un conte de Noėl" atehere do te jete kinemaja franceze qe do te hyje ne dite - kush e di se sa - zie... Gje qe e ka filluar paksa tashme...) Last but not least, une do te futja ne palmares dhe "Uē majmun". (Ne shqiperi "uē" i thone gomarit megjithese s'ka lidhje fare me "Tre majmunat". )
    "Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar mė parė nga korēar Lexo Postimin
    Gjithesesi... besoj se dhe juria nuk do te guxoje tu jape palmen e arte vellezerve Dardenne
    Sigurisht qe nuk do guxoje! Pse, ē'a ben Gilles Jacob (presidenti i festivalit), fle gjumė ?? Vigjėlon !! Qė, pikerisht mos ndodhe ajo qe ti me te drejte e quan "periudhe zie".

Last but not least, une do te futja ne palmares dhe "Uē majmun".
    Turku ka bere film te keq kete vit, thuhet. Ka rene ne akademizem morose. Por akadamizmat pelqehen, keshtu qe ka fort shance te dale me nje ēmim.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Autori, s'jam fare dakort qe ne dore e paskan vetem e vetem realizatoret. Nuk besoj keshtu.

Ne lidhje me vellezerit Dardenne, keta duhet te jene (dhe jane ne fakt, e kane pohuar vete, dhe duket ne buzeqeshjet e tyre) me fat qe kane rene ne nje yll si Arta. Pse e them kete ? Sepse, ne qofte se e ke vene re, ne boten e filmit, ka ca aktore qe kamera iu rri ngjitur, qe nuk deshiron t'iu largohet asnjehere. E nje nder keta aktore, eshte dhe Arta Dobroshi. Qofte kur flet ne film, qofte kur hesht, kamera e perpin ate. Aktore te tille jane te rralle - e kam fjalen si paraqitje, si qendrim, si "maničre d'źtre". Eshte tjeter pune pastaj qe Arta nuk ka aq pervoje. Ama elementin e pare, ajo e ka : dashurine e kameras.

Ne lidhje me pohimin per Spielberg etj., ka shume te drejte. Te luash per Scorcesse, sigurisht qe eshte nje enderr per ēdo aktor. Robert de Niro luan nje jete te tere me te, dhe nuk eshte turperuar kurre. E ē'prisje ti te thoshte Arta : dua te loz per Lars von Trier, me kameren e tij te blere tek kioska ne qoshe ?

Ka shume gjasa qe ajo ta marre Palmen, dhe ia urojme megjithe shpirt. Nese do ta kete, nuk kemi mbaruar se degjuari per Arten... Por edhe nese nuk do ta kete, tashme emri i saj njihet ne qarqet kinematografike si zbulimi i ketij festivali. Te mos behemi shume merak per te, e ardhmja e saj eshte e sigurt .

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Me ne fund do luhet ne mes te ketyre dy emrave feminore; "Leonores" dhe "Lormes" ?

E harruat "Conte de Noele" ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 24-05-2008 mė 06:49

pa he!... Maska e korēar
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666
    Citim Postuar mė parė nga autori Lexo Postimin
    Por akadamizmat pelqehen, keshtu qe ka fort shance te dale me nje ēmim.
    Si per shembull Clint Eastwood... (Kam frike se...)

P.S. Patjeter qe Gilles Jacob vigjelon, por...
    "Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Citim Postuar mė parė nga zzzz... Lexo Postimin
    ne boten e filmit, ka ca aktore qe kamera iu rri ngjitur, qe nuk deshiron t'iu largohet asnjehere. E nje nder keta aktore, eshte dhe Arta Dobroshi. Qofte kur flet ne film, qofte kur hesht, kamera e perpin ate. Aktore te tille jane te rralle - e kam fjalen si paraqitje, si qendrim, si "maničre d'źtre". Eshte tjeter pune pastaj qe Arta nuk ka aq pervoje. Ama elementin e pare, ajo e ka : dashurine e kameras.
    Te kuptoj ē'do te thuash, dhe e ndaj deri diku opinionin tend per sa i perket "la faēon d'źtre" tė Artes, ose siē e thua me te drejte, asaj i "ngjit" kamera. Por une them se asaj i "ngjit" kamera jo si aktore (ne sensin e aktrimit), por si Artė. Pikerisht ketu nuk jam dakort me ty. Lexo nje shenim te mėlartem te korēar-it dhe ai e shpjegon me te drejte qe vellezerve Dardenne nuk u ka interesuar Arta si aktore, por si Artė : thjesht ju duhej personi i duhur per te luajtur rolin, qofte me apo pa eksperience... Kaq e thjeshte eshte puna!(citova korēar-in).
    Doemos, ekseprienca e Artes ne dy a tre filma ndihmon, por jo per lojen (ne sensin e aktrimit) por si eksperience pune ne xhirimin e nje filmi etj etj.
    Nuk di a ke pare ndonje film te vellezerve : nuk jane filma qe bazohen tek "loja", tek interpretimi :"filmi" luhet gjetiu, tek filmat e tyre.

E ē'prisje ti te thoshte Arta : dua te loz per Lars von Trier
    Gjallė ne bote jo! Ka vite qe e kam kuptuar se kinematografia e von Trier-it eshte "un leurre" ("hi syve" - nejse, ti kupton mire frengjisht). Von Trier-i ka bere nje film te mire SHUME : "IDIOTERNE" ("Idiotėt"). Ndofta deri diku dhe filmat e pare fare te tij (vitet '80- "elements of crime", "europa"...). Mė pas... a ha, eshte si puna e Kusturicės: kinematografi pseudo-intelektuale, hilacake, talent mashtrues. Koha e vertetoi se ishte keshtu: von Trier kemi kohe qe nuk ja degjojme mė zerin (dhe as qe me ka marre malli t'ja degjoj ! )

Meqe me pyet, edhe pse e perseris se nuk prisja qe Arta te citonte regjizore te mire europiane apo edhe amerikane te rrangut te vellezerve Dardenne (kam diskutuar mė lart per kete me korēar-in, nuk po i kthehem muhabetit), por me qe mė pyet, mua do me behej qejfi nese ajo do citonte ndonje Aki Kaurismaki apo Chantal Akerman apo Jim Jarmuch. Vetem (Emir)Von Trier jo!

Te mos behemi shume merak per te, e ardhmja e saj eshte e sigurt .
    Po jo mėr lal, do behem merak une qe ē'ke me tė, se jam patriot

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2002
    Postime
    1,611
    Si per shembull Clint Eastwood... (Kam frike se...)
    Vetem ne qofte se eshte budallallepsur Sean Penn-i. Per me teper qe Eastwood-i nuk ka nevoje per Palma (qe per mź teper, keto kohet e fundit, plakushi as qe i meriton, por ky eshte tjeter muhabet...).

Te shohim kush do jete neser ne salle, gjate ceremonise se mbylljes: zakonisht ata qe jane ende ne Kanė te djelen, marrin dhe ēmime. Arta ishte ende dje atje: shenje e mire !

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 10-06-2008, 04:50
  2. Filmi nga Kosova fiton Grand Prix ne Cannes
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 27-05-2003, 23:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •