Close
Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 119
    Me fal qe po te citoj prap Blue sky..por a nuk ishe ti qe perdore kete shprehje: "Une arrij te shoh direkt ne nje njeri sa bagazh intelektual ka dhe cfare niveli partneri ka ne jete, mjafton te shoh si ka zgjedhur rrobat"

Nuk te duket vall dhe kjo pak siperfaqesore. Nese jemi vet siperfaqesor ne gjykime, si mund te presim qe te tjeret te mos bejn te njejten gje me ne??
    ...E ardhmja e ka zemren e Lashte...

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Well, s'di ca ke njohur ti por une kam njohur femra qe sipas principeve standard te shqipove ne Alb. mund te konsideroheshin intelektuale.Dhe as qe pres te pranosh ate qe thashe se tani s'do vish te na thuash qe je vete apo ke kusherirat te kalibrit te tille por perderisa po i mbron kuptoj qe je ne ate ambient. S'ka gje per t'u tuperuar me kete, thjeshte do me pelqente te shihja dhe anen tjeter te medaljes. Keshtu ndoshta mund t'i kuptoj me mire.
    Me e forta eshte qe dhe kur benin nje mundim per t'u veshur thjeshte i shihje vertete te shqetesuara dhe mendonin aktivisht per pamjen. Jam habitur duke i degjuar'filan dyqan ka sjelle kete gje apo ate tjetren nga filan shtet.Do e blej, do bej, do kthej'. Une aty ne mes qe zgurdulloja syte nderkohe qe une keto biseda me shoqerine time kendej i bej ne lidhje me ndonje metode te re profesionale apo ndonje shkrimtar te ri a di une. Mahh...
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Citim Postuar mė parė nga Blue_sky Lexo Postimin
    Well, s'di ca ke njohur ti por une kam njohur femra qe sipas principeve standard te shqipove ne Alb. mund te konsideroheshin intelektuale.Dhe as qe pres te pranosh ate qe thashe se tani s'do vish te na thuash qe je vete apo ke kusherirat te kalibrit te tille por perderisa po i mbron kuptoj qe je ne ate ambient. S'ka gje per t'u tuperuar me kete, thjeshte do me pelqente te shihja dhe anen tjeter te medaljes. Keshtu ndoshta mund t'i kuptoj me mire.
    Me e forta eshte qe dhe kur benin nje mundim per t'u veshur thjeshte i shihje vertete te shqetesuara dhe mendonin aktivisht per pamjen. Jam habitur duke i degjuar'filan dyqan ka sjelle kete gje apo ate tjetren nga filan shtet.Do e blej, do bej, do kthej'. Une aty ne mes qe zgurdulloja syte nderkohe qe une keto biseda me shoqerine time kendej i bej ne lidhje me ndonje metode te re profesionale apo ndonje shkrimtar te ri a di une. Mahh...
    Te lutem, se po me duket sikur po bejm anen e shenjtoreve ne, ndersa femrat shqiptare ne shqiperi te ndjallit te zhveshjeve dhe injorances. Do me thuash qe ti me shoqerin tende nuk flet per rroba por vec per libra, shkoll, edukim, aktualitet e politik nga mengjesi ne dark?? Nuk arrij ta besoj dot. Cdo gje ka vendin e vet them un. Si bisedat me nivel, si ato bajate. Nuk do kish kuptim jeta nese do perdorej vec per te zhvilluar pjesen serioze te trurit. Perkundrazi, dhe vet shkencetaret e pranojn qe lojrat e bejn trurin me aktiv se dhe vet leximi i nje libri.

Nejse se po devijoj nga tema. Po te thoja, qe muhabete bajate bejn te gjith, nese me thua qe ti jo nuk e besoj, me vjen keq, por rendesi ka se sa shum kohe i dedikon muhabevete te tilla. Perkufizimi i fjales "intelektuale" e shqipove mund te vij nga burime te ndryshme, si nga ato burime me 3dit shkoll, si nga ato te tjera me nje jet te shkolluar, prandaj nuk do e veja shum ujin ne zjarr ne kte rast. Per sa i perket ambietin ne te cilin bej pjes un, te siguroj qe je shum larg. Po te pergjigjem sepse thjesht me duken pa kuptim pergjithesimet lart e posht nga persona qe realisht nuk ja kan iden fare se si esht shqiperia, cfare ndodh ne te, hallet problemet qe duhet te kalosh per tu ndjer i pranuar etj etj etj Po thjesht bazohen ne ato 15dit qe vijn per pushime per te hedh gjykime te tilla mbi rinin shqiptare, per te hedh tym mbi nje brez qe tani po e meson me shpenzimet e veta se cdo te thot "te shijosh pak jet".
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga no_name87 : 29-04-2008 mė 10:40

Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar mė parė nga no_name87 Lexo Postimin
    Te lutem, se po me duket sikur po bejm anen e shenjtoreve ne, ndersa femrat shqiptare ne shqiperi te ndjallit te zhveshjeve dhe injorances. Do me thuash qe ti me shoqerin tende nuk flet per rroba por vec per libra, shkoll, edukim, aktualitet e politik nga mengjesi ne dark?? Nuk arrij ta besoj dot. Cdo gje ka vendin e vet them un. Si bisedat me nivel, si ato bajate. Nuk do kish kuptim jeta nese do perdorej vec per te zhvilluar pjesen serioze te trurit. Perkundrazi, dhe vet shkencetaret e pranojn qe lojrat e bejn trurin me aktiv se dhe vet leximi i nje libri.
    Sapo konfirmove teorine e mesiperme.

Une per rroba me shoqerine? Une te perfundoj ne tema te tilla bajat me ata?Ata qe jane ne majat e profesioneve te tyre? S'behet fjale o goce. Jeta ime dhe e tyre permban me teper se aq. Une per rroba flas me mamane dhe me asistenten e dyqaneve ku blej rrobat. Aty kufizohet koha qe me merr e folura rrobetore.
    Pse te flasesh aq shume per rroba njehere? Zakonisht per t'ju pelqyer meshkujt e bejne femrat(e me kete rast dhe per t'i ngele ne dere ndonjerit). Te ja pranosh vetes dicka te tille eshte tragjike, eshte nejsoj si t'i thuash vetes qe s'ma varin ndryshe,s'kam c'ofroj tjeter. Mirepo fshati qe duket s'do kallauz, nese nje femer eshte normale, e proporcionuar, me nje bagazh intelektual te kenaqshem dhe te vishet thjeshte fare do rrezatoje bukuri.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 29-04-2008 mė 10:45

Sapo konfirmove teorine e mesiperme.

Une per rroba me shoqerine? Une te perfundoj ne tema te tilla bajat me ata?Ata qe jane ne majat e profesioneve te tyre? S'behet fjale o goce. Jeta ime dhe e tyre permban me teper se aq. Une per rroba flas me mamane dhe me asistenten e dyqaneve ku blej rrobat. Aty kufizohet koha qe me merr e folura rrobetore.
    Pse te flasesh aq shume per rroba njehere? Zakonisht per t'ju pelqyer meshkujt e bejne femrat(e me kete rast dhe per t'i ngele ne dere ndonjerit). Te ja pranosh vetes dicka te tille eshte tragjike, eshte nejsoj si t'i thuash vetes qe s'ma varin ndryshe,s'kam c'ofroj tjeter.

Mir, "mi goce", cte te them. Vazhdo fol per tema "intelektuale" me shoqerin tende qe po prek majat e karrieres. Mesa duket paskemi dy koncepte te ndryshme te termit shoqeri. Sepse per mua shoqeri nuk esht ajo qe duhet te rrish strikt dhe te kesh frik se cfare po thua, nese nuk esht term i matur apo me nivel. Shoqeri per mua esht aji person qe te vjen ne ndihme kur ke nevoj, dhe kur esht puna per te zgjidhe nje pal kepuc (bajate apo jo?). Shok esht aji person qe cohet nga gjumi dhe ashtu si esht vesh, me roba gjumi akoma te vjen tek shpia e te thot, ej e perfundove se lexuari ate librin qe te keshillova, interesant apo jo, dhe ashtu te pergjumur fillohet e diskutohet per te, apo per ndonje artikull interesant ne gazet ashtu, pa komplekse apo nenkuptime siperfaqesore. Ato persona me te cilet mund te bej vec diskutime te tilla un i quaj koleg pune, te njohur, profesor te mir, por jo shok. Mbase dhe nga kto ide te ndryshme dalin idet tona te ndryshme per femrat shqiptare. Por po te them dicka, ti, qe thua qe nuk e vlereson aspak "cektesin" ne kte rast, te pakten duke diskutuar me mua, po dukesh shum e ceket, gjithmon, kjo esht idea ime.

Paqe me shqiponjat. Maska e Korbi999
    Anėtarėsuar
    08-04-2008
    Postime
    355
    Citim Postuar mė parė nga xhuliana Lexo Postimin
    Me fal por ketu me duket se turp duhet te vije ty qe turperohesh perpara amerikaneve me bashkeatdhetaren tende.
    Mbase ajo akoma nuk eshte integruar tamam sic ke bere ti, por kjo nuk te jep te drejten te flasesh keshtu....
    Nuk ka as kuptim ky postimi yt ne kete teme, ku po flitet per femrat e tiranes.

Ca do na thuash, qe ti je bere amerikane tashme dhe kjo shqiptarja tjeter qenka akoma mbrapa???

Xhuliana!
    Kam theksuar dy mendime tuajat.
    Me te parin akoma jam dakord.

Persa i perket mendimit te dyte.
    Mund te merret edhe ndryshe, mendoj bart nje te vertete , eshte fakt paaftesia ose lehtesia me te cilen nje person (pak rendesi ka gjinia) te jete me e/i coroditur
    kur futet ne nje ambient liberal direkt pas nje kulture te kufizuar te nje ambienti fshataresk( ne kuptimin e rendomte, extrem).
    Menyra me e mire per te "bashkejetuar" me persona te kesaj kategorie nuk eshte thjesht te turperohesh dhe te perpiqesh "te mbrosh","distancosh" vehten ne ambientin tend .
    Per te mbrojtur mendimin tuaj te pare, do te ishte me shume interes te behesh shoqe me ate vajze, per ta ndryshuar, per ta qartesuar, kesaj i them une vajze e qyteteruar e dale (e bredhur) ne kuptimin me pervoje e me kulture qytetare. Ose ndryshe bej shoqe nje spenish - folese dhe varja patriotes.
    Kane probleme fshataret/et te jemi te sinqerte. Kjo s'do te thote se nuk i duam, se jane njerez pa vlera. Aq me teper, ne nje vend te huaj, shqiptaret/et duhet te jene te bashkuar.
    Nuk kam qellim te kundershtoj, thjesht nje mendim me shume.

Duajini fshataret/et, shqiptare jane dhe ata, shume bile.
    Kaq.

Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Shiko, une me shoqerine time mund te flas per tema aq intime sa ti ne 1000 vjet s'mund t'a arrish ta besh. Kemi nje afersi shpirterore vertete per t'u pasur zili por e verteta eshte qe kemi gjera sh. me teper interesante per te folur se per rroba. Per rroba? Asnje aty s'eshte keq nga shija, askush aty s'ka veshtiresira per te kapur ndonje te dashur qe iu deshka versulur rrobave ne deshperim e siper se ndryshe s'do gjente.E nese ne nje moment ndodhi dicka me ate rrobe e s'je afer shtepise, mjafton te hapim raftin e tjetrit e te marrim c'te duam per aq kohe sa te duam.
    E persa i perket favoreve miqesore, le te themi qe format ne te cilat kemi mbeshtetur njeri-tjetrin si ne fushen profesionale, ashtu dhe ne ate private jane shumeeeeeee me sinjifikante se shembujt qe dhe. Natyrisht sepse kemi pasur mundesi per ta bere, aq me teper kur ke nje network te mirethurur miqesh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 29-04-2008 mė 11:01

Shiko, une me shoqerine time mund te flas per tema aq intime sa ti ne 1000 vjet s'mund t'a arrish ta besh.

Mos vall ky nuk te duket nje gjykim/konkluzion siperfaqesor ty? Sepse mua po. Nejse "goce". Secili ka idet e veta, ska perse medoemos disa ide duhet te imponohen tek disa te tjera. Rendesi ka te mos paragjykohet askush, apo te vendoset vetja ne piedistal kundrejt te tjereve, kur per me shum nuk i njef.
    Ajd me t'mira.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar mė parė nga no_name87 Lexo Postimin
    Jo nuk ka asgje te keqe ktu, kush tha!! Po kujdes se cfare i del para, se jo cdo gje mund te jet e shijshme...sidomos afer pyllit..
    Per fat te mire, nuk jam mish-njeriu-ngrenes. lol

Nejse sot me rastisi personalisht nje ngjarje qe me acaroi nervat.

Vajta tek drejtoria energjitike me nje shok, per te nxjerre faturat e lokalit te atij, edhe meqe kishte shum njerez po prisnim ne radhe.. pasi shumica kishin mbaruar pune, na vjen radha edhe neve, qe mezi po rrinim.. aty afrohet nje grua, edhe pyet se ku eshte arka, nje djale tjeter qe ishte krahe meje i thote qe arka ku paguhen leket eshte aty, kurse per faturat eshte kjo tjetra, nejse kjo nderkohe vazhdonte te cante perpara me dore duke shtyre njerzit, edhe ky djali i thote, o zonje te gjith po mbajme radhe, kshu qe edhe ti futu ne radhe, e kur tja nisi kjo gruaja, ja tha, kan ardh maloket ne tirane, na zaptuan tiranen, nuk ju deshem ktu pse erdhet etj etj me fjale ofenduese. Nisi duke share veri Jug, zonja ishte "tiranase" Me acaroi nervat edhe tju ktheva, po ti e mban veten per kryqytetase person me kulture, edhe nuk di te mbash nje radhe? Po futu pra ne radhe si gjith te tjeret edhe mos ofendo krahinat, se nuk te ka zene njeri deren, secili ka vendin e vet,, kjo prap te njejtin avaz.. nejse me erdh ne maje te hundes edhe i thashe, "mbylle gojen se do ta haj familjen" se nisi duke ofenduar keq, po pastaj e qepi se e pa qe me doli damari ne balle.Kjo gruaja ishte rreth te 30 vjec, nuk ishte as e vjeter qe ti lironim radhen, por gjithsesi radha eshte radhe, te gjith jemi njelloj. Ja pra zonjat nga Tirana, kto qe lyhen me buzkuq e dalin duke treguar veten se pale se ca jane.. Shajne e ofendojne se pale ca u duket vetja. Po do kur tja ha kalamajt ndonjeres, atehere te shohin kta. :P
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

~SmiLe~ Maska e BaBy_BiRbA
    Anėtarėsuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Melbourne, Land Down Under
    Postime
    582
    Duke qene se shumica e gjerave jane relative dhe varen nga personi, 'civilizimi' gjykohet ndryshe nga persona te ndryshem. Shume veta i hipin gomarit mbrapsht po me te veten jane ne rregull. Ama, nuk eshte dukuri qe ndodh vetem ne Tirane. Edhe ketu ne Australi ka plot nga ata prototipa. Nuk ke cdi besh, eshte dukuri e shoqerise.

Edukata,kultura,miresjellja e shume gjera te tjera i kane rrenjat e thella dhe nuk jane gjera shume te thjeshta per tu fituar. Cdo njeri i peshon gjerat me peshoren e vet...

Dikush qe ska patur as gjerat me elemtare, dhe kur bie ne bollek apo ne gjera te reja, e merr me vrull edhe i duket sikur cfare ka arritur. Dikush qe mund te kete patur kushte te tjera dhe ndoshta me te mira, do reagoje ndryshe e do e marri me shtruar kur haset me gjera te reja. Varet nga personi dhe kushtet ne pergjithesi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BaBy_BiRbA : 01-05-2008 mė 08:31 Arsyeja: Shtesa :D
    Shmile Pweet Face..Me Wubz U :D

Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Polifonia Popullore
    Nga Eni nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 23-05-2023, 16:43
  2. Lista e 813 personave nė kėrkim nga Interpoli
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 29-12-2014, 10:16
  3. Libra te rinj
    Nga dodoni nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 11-01-2012, 21:14
  4. Kishat, Famullite dhe Misionet... ne Shqiperi, Kosove etj.
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 11-04-2006, 18:11
  5. Kishat dhe Misionet e Veprimit Katolik ne Shqiperi
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-04-2006, 16:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •