Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278

Ndihmë në CSS....

Pershendetje....

kam nisur te bej nje webfaqe me css, dhe ngela diku pasi nuk di si te vazhdoj.... dua qe tek menyja ku eshte ta marrim shembull " Ballina Forum Chat...." te ve nga nje foto pra tek Ballina nje foto ne te cilen shkruhet ballina, por kur e prek me maus te i nderrohet ngjyra, at'her kam ber dy foto per tek ballina, nje me faqe te bardh dhe teksi i Zi dhe kur e prek me maus te dali faqja e zez dhe teksti i bardh, por nuk di si behet kjo pun, qe sapo te vesh mausin mbi foton Ballina, te dali ajo fotoja tjeter.
    me ndihmon dikush dhe me tregon se si behet ?
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Pershendetje,

Nese perdor Dreamweaver CS3 atehere eshte shume e thjeshte.

Kjo eshte nje menyre e mundshme:

1. Kliko mousin ne vendin ku deshiron qe fotografia te shfaqet.

Per kete metode do te duhen dy fotografi identike ne madhesi e permasa, a)fotoja origjinale b)fotoja me efektin e deshiruar.

2. Mbasi ke klikuar shko tek Insert --> Image Objects --> Rollover Image.

Nje dritare dialogu e re do te shfaqet.

3. Me tutje cdo gje eshte vete-shpjeguese. selekto foton origjinale ne vendin e duhur etj, etj
    Nese nuk deshiron qe te vendosesh nje link ateher lere vendin e linkun bosh, perndryshe zgjidh linkun e deshiruar.

4. Mbasi mbarove kliko OK dhe mbaroi.

5. Bej preview per te shikur funksionimin.

Shpresoj qe te ndihmova sadopak.
    Ndryshuar për herë të fundit nga zeripopullit : 04-05-2008 më 15:01

Pershendetje,
    Une punoj mire me css dhe nuk perdor programe e per ket po ta sqaroj nje metod sa me te thjesht pa program.
    Po e zem te gjihte skedaret (files) i ruan ne nje folder
    (emri.html, style.css, ebardh.jpg, ezeze.jpg)

Se pari e krijon nje kornize apo tabel dhe po ja lem emrin tabela në skedarin emri.html:
    <div id="tabela">
    <a class="menu" href="index.html">Ballina</a>
    <a class="menu" href="forum.html">Forum</a>
    <a class="menu" href="chat.html">Chat</a>
    <a class="menu" href="file.html">etj</a>
    </div>

Tani e hap skedarin style.css dhe i jep keto komanda:

#tabela {
    float: left;
    padding: 0px;
    width: 120px;
    }

.menu {
    background:#fff url(ebardh.jpg);
    display:block;
    width: 120px;
    height: 25px;
    line-height: 25px;
    padding: 0px;
    margin: 0px;
    color: #000;
    font-weight: notmal;
    font-size: 1.2em;
    font-family: arial, helvetica, sans-serif;

}

.menu:hover {
    background:#fff url(ezeze.jpg);
    color:#fff;
    text-decoration:none
    }

Kjo është nje metod e thjesht ku lidhjet renditen vertikalisht.
    Kodin mund ta ndryshosh sipas nevojes sepse ke shume mundesi tjera per ndryshim
    ta zeme disa psh
    1. fotografin mund ta marresh me gjersi 1 px dhe lartesi 25 px dhe per ta sfaqur ne ter lidhjen athere backround e ben keshtu:
    background:#fff url(ebardh.jpg) repeat-x; (dmth prapavijen si foto e perserit horizontalisht)
    2. Komandat padding: 0px; , margin: 0px; une i kam len me vleren 0 por ti mundesh ti ndryshon vet sipas nevojes.

Ka edhe opcione.
    Nese nuk kupton diqka me shkruaj perseri.

Paq fat

Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    zeripopullit, flm per ndihme nga ti, por ket dreamviewer e kam marr para ni kohe te shkurter ishte per 30 dite, koha kaloj dhe smund ta perdori me, megjitheate flm

gjiganti2007, flm nga ty per ndihmen me beri e prevova, vetem se tash duhet ta bej menun horizontalisht pra... Ballina, Forum Chat jo vertikalisht po e prevoj niher nese mundi te bej po smunda do te kerkoj ndihmen tende prap flm nga ti shume

Citim Postuar më parë nga MmEeTtIi Lexo Postimin
    zeripopullit, flm per ndihme nga ti, por ket dreamviewer e kam marr para ni kohe te shkurter ishte per 30 dite, koha kaloj dhe smund ta perdori me, megjitheate flm
    MmEeTtIi nese ke veshtiresi per punimin e programeve te tjera me dergo nje pm privat dhe mund te ndihmoj per aktivizimin e plote te Dreamweaver CS3.

Tung,

Edhe horizontalisht ben dhe eshte leht vetem te tek komandat:
    #tabela ... ku eshte width:120px; fshije ose zgjeroje me shume (mvaret sa don me pas tabelen e gjer) dhe tek
    .menu { ... te rreshit dyt qe eshte display: block; fshije dhe pastaj ben edhe horizontalisht mirpo duhet me i rregullu disa gjera tjera psh me padding, margin qe menyja te pershtatet mire).

Nese don me mesu CSS mire dmth mu be profesionist atehere meso ne ket menyr me kod por nese don me rregullu vetem nje faqe tenden personale atehere do ishte mire me mesu me programe e per ket zeri i popullit eshte mire qe po ta ofruar kodin aktivizimit te dreamweaver.

Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    flm nga ju kete e ndreq, po nese sbehem i teper dini ndonjeri nga ju se si behet, kur e ve mausin permi foto, dhe posht ne qoshe te fotes pare, me tu hap nje foto e dyt psh opera qe e ka kur klikon lart tek faqaj qe ke hapur, te del nje foto e vogel dhe e she cfar ke hapur

http://img356.imageshack.us/img356/7...benanntoo1.jpg

si kshtu lart e dua qe kur klikon permi nje text, ose nje foto me tu hap nje foto tjeter pak me e madhe.

kam par edhe disa weba qe e kan kete, po smujta me gjet nje web ashtu, e per ket e solla ni foto te operas pasi njejt e dua dhe une ta kem nese dini ndonjeri
    Ndryshuar për herë të fundit nga strange : 11-05-2008 më 10:28

Tema të Ngjashme

1. Varfëria dhe mizerja.
    Nga DI_ANA në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 125
    Postimi i Fundit: 18-01-2017, 05:25
  2. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  3. Çlirimi i Frymës
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •