Close

Rezultati i Sondazhit: Shqiptaret me cilin popull jane me te ngjashem?

Votues
240. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Malazezet

37 15.42%
  • Sllavomaqedonet

2 0.83%
  • Bullgaret

5 2.08%
  • Greket

37 15.42%
  • Rumunet

26 10.83%
  • Vllehet

26 10.83%
  • Serbet

3 1.25%
  • Boshnjaket

19 7.92%
  • Kroatet

16 6.67%
  • Italianet

69 28.75%
Faqja 36 prej 45 FillimFillim ... 263435363738 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 351 deri 360 prej 445
    i/e regjistruar Maska e a.koci
    Anëtarësuar
    17-05-2011
    Postime
    125
    Une mendoj se ngjajme me greket, pjesa me e madhe e grekeve jane me prejardhje Arbanitase,
    pavarsishte se ata jan asimiluar prap tiparet i kane te njejta ( karakteristikat i kan te njejta ) ne tipare, ketu nuk duhet te marrim parasysh se kujt fe i perkasin , une i gjykoj nga aparenca edhe nga kultura , si p,sh kenget vallet i kemi te njejta , per te kujtuar nje detaj ne nje emision qe kam pare edhe greket e kishin tradite qe ne shtratin e ciftit te sapo martuar vendosen femije te vegjel te cilet duhet te jene djeme ashtu sikure edhe ne shqiperi, greket nuk jan nje kombe tjeter per mua jane shqipetare orthodoks por politika e mbrapshte e prifterinjeve i percante duke ia arrit qellimit qe ata te urreheshin ndermjet tyre.
    edhe me vllehet edhe me malazezet , kane marre te gjithe nga pak nga shqipetaret.

i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anëtarësuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikë
    Postime
    251
    Per mendimin tim shqiptaret ngjajn me shum me Malazezet dhe Vllehet, biles me mallazezet per nga tiparet ngjasojm shum.

Un kam vite gje jetoj larg shqipris po para ca kohesh erdhi dhe nje kushua im ketu .
    Kur ishim njer nga qendra dhe po ktheheshim per shpi shikon ky kushua nje cecen dhe ja ben shiko maloku kudo dallohet

Po re po i thash un po nuk esht ai nga ata maloket e skraparit esht nga ata te kaukazit

per popujt qe nuk ndodhen ne balkan dhe me cecent ngjajm pak mentalisht dhe fizikisht

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    po rracat e tjera ku jane
    ka shqiptare qe ngjasojne me francezet, ka qe ngjasojne me turqit, ka edhe shume shqiptare qe ngjasojne me cecenet apo xheorxhianet
    tiransit dhe elbasanllinjte, psh, ngjasojne me iranianet

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-12-2010
    Vendndodhja
    ....Europe...
    Postime
    1,155
    .....nje pjes e madhe e shqiptarve ngjajn me Turq dhe Kurd.......
    ...besa ngjajn edhe me Russ....

...P.S . Faliminderimi i takon zotit t'plotfuqishem qe une nuk ngjaj aspak me keta qe i permenda...

...Shyqyr qe s'jam Shqiptar....

i/e regjistruar Maska e a.koci
    Anëtarësuar
    17-05-2011
    Postime
    125
    po ju mendoni qe ngjajme turqit, kurdet, iranianet keta i perkasin kadegorise se jevgjeve ore arixhinjte, ciganet, mos ngaterroni rracen shqipetare me te tjeret se edhe vllehet jane autoktone ne ballkane (Thraket e dikurshem qe jan cilesuar edhe si fis ilir) jane ezmere te theksuar po nuk kan te bejne me kombet e siper permendura.

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anëtarësuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Me Italianet

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Ne fakt Shqitaret dhe Gjuha e tyre, sipas disa Albanologeve i afrohen me teper Baltikeve. Ne vecanti Lithuania dhe Letuania! Nuk e di sa uje mban kjo deklarate sidomos kur keto deklarate jane hedhur gjate diktatures. Sigurisht qe duhet te gjeheshte nje "fakt konkret" per te lidhur Shqiptaret me ish-sovietiket. Nje gje e tille do ta bente me te aferm "vllazerine" tone me ta.

Sa i perket gjuehs Shqipe dhe Letuanishtes, kane shume fjale dhe koncepte te perbashketa. sipas Albanologeve.
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Citim Postuar më parë nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Ne fakt Shqitaret dhe Gjuha e tyre, sipas disa Albanologeve i afrohen me teper Baltikeve. Ne vecanti Lithuania dhe Letuania! Nuk e di sa uje mban kjo deklarate sidomos kur keto deklarate jane hedhur gjate diktatures. Sigurisht qe duhet te gjeheshte nje "fakt konkret" per te lidhur Shqiptaret me ish-sovietiket. Nje gje e tille do ta bente me te aferm "vllazerine" tone me ta.

Sa i perket gjuehs Shqipe dhe Letuanishtes, kane shume fjale dhe koncepte te perbashketa. sipas Albanologeve.
    Jane disa hipoteza se keltet dhe disa fise te evropes veriore kane jetuar neper malet shqiptare,ndersa tjetra eshte qe pellazget kane mberritur deri ne veri.Nje gje eshte e sigurt qe gjuha jone eshte primarja e gjuheve evropiane dhe po te zberthesh fjalet qofte ato latine qofte greke gjen fjale shqipe
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga Maqellarjot Lexo Postimin

Nuk njoh albonolog qe te kene pretenduar nje gje te tille por pakten njoh 2 historian te huaj (lexo: jo albonolog) sidomos njeri shkon aq ekstrem sa qe gjuhen sllave e quan gjuhe "baltike te albanizuar ose shqiperuar" dhe gjysmen e evropes e quan proto-albane dhe gjysmen tjeter proto-baltike.

Shqipja me se shumti ngjashmeri ka me gjuhen latine dhe greke, me gjuhen baltike kemi ngjashmeri per shkak jemi pjese e se njejtes familje qe quhet indo-evropiane.

Citim Postuar më parë nga Geri Tr Lexo Postimin
    Jane disa hipoteza se keltet dhe disa fise te evropes veriore kane jetuar neper malet shqiptare,ndersa tjetra eshte qe pellazget kane mberritur deri ne veri.Nje gje eshte e sigurt qe gjuha jone eshte primarja e gjuheve evropiane dhe po te zberthesh fjalet qofte ato latine qofte greke gjen fjale shqipe
    Eshte fjala per gotet, dhe nga ana etno-linguiste kane gjetur ngashmeri mes shqiptareve dhe goteve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 01-09-2011 më 18:18

Paqe me shqiponjat. Maska e Korbi999
    Anëtarësuar
    08-04-2008
    Postime
    355
    Me turqit 90%.
    Bese dhe hakmarrje.

Faqja 36 prej 45 FillimFillim ... 263435363738 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  3. Rugova: Kosova duhet te kete flamur te vete
    Nga Shën Albani në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 14:51
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •