Duke u bazuar ne antropologji, padiskutim, me popujt qe jane dinarik si ne, serbet, kroatet, boshnjaket dhe malazezet.
Duke u bazuar ne antropologji, padiskutim, me popujt qe jane dinarik si ne, serbet, kroatet, boshnjaket dhe malazezet.
Me qense une ende ne jeten time nuke kam takuar asnje Vlahë (vllaho, vllaçko, vallak, bllakë) nuke mundem edhe te percaktohem por nga ajo qe kam vrejtur se Dalmatet neve na perngjajnë shumë, jo kroatet, mos i ngatrroni se jane sllave si te tjeret... por nga ata te bregdetit adriatike te gjithe ngjajne ne shqiptar.
Pastaj italianet e jugut, jane te ngjajshem me neve por e verteta qe ata jane edhe pakez me te rreshket se ne, por mos i merrni te gjithe italianet njesoj se nga jugu e veriu i italise si nga mentaliteti poashtu edhe nga fizionomia kontrasti eshte i dukshem menjehere...
Pastaj edhe mos te hyjmi mbrenda shtepise sone qe te bejmi krahasime ne mes te tiranasve dhe merditorve... qe ndryshon nata me ditë...
Mirepo edhe pse jane te varfer mirditasit me te vertete kane tiparet me te shkelqyera ne trojet shqiptare, po e ceki qe nuke jam nga mirdita fare por jam nga drenica andaj kam shtitur mjafte vende per ate e thash mendimin tim ashtu si e kam pare me syrin tim se ketu behet fjale per shikimin e pare te nje populli dhe se çka vren njeriu menjehere, syri ne do raste edeh nuke te mashtron...e gjuha po sepse genjen shume gjuha, duket se e ka te lindur qe te llomotit...
çfar dallimi kan serbet nga bullgaret, turqit dhe "greket" joarvanitas ???
Ps.: po m'duket qe syte e tu nuk t'paskan pare kurre serb/shkie.
Po, kjo eshte e vertet qe edhe italianet e jugut ngjajne me neve per nga mentaliteti por edhe nga pamja ndoshta, per kroatet e dalmacise nuk e di, s'kam pare kurre, ndersa per kokefortesi na ngjajne pak spanjollet.
Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 24-04-2008 më 21:03
Zeus leji urretjet pakten kete teme vlla po ta thojme realitetin, eshte e vertete shqiptaret kane ngjashmeri me serbet e jugut (jo qendrore dhe veriore) ata thjeshte duhet jene shqiptar te assimiluar (fakt qe eshte e vertetuar nga vet serbet p.sh fisi me i madh i karagjorgjeviceve jane me prejardhje te fisit tone Klemendi, pastaj shume nga fisi Kuqi, Shala etj jane assimiluar) por mas shumti dihet malazezet jane prejadhje shqiptare sepse jane te faktume per prejardhjen e tyre.... kurse pergjithesi Boshnjaket/Kroatet me disa perjashtime (p.sh keta te Sanxhakut/Malit te zi por pak edhe Hercegovinet) nuk jane te ngjashem me shqiptaret.
Mos bo hajgare sikur nata me diten jemi!
Kreksi me shume kemi ngjashmeri me Italianet Verior se sa ata Jugor por...keta Jugoret jane me shume te ngjashem me Turqit Perendimor dhe Greket Lindore.
Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 24-04-2008 më 22:05
Ne nuk i ngjajme kujt, se na ka ba zoti me thrrime or lum meku! Me mbetje!
Per fat te mire dhe te keq kjo!
Ergo cogito, ergo sum!
ne shqiptaret ne shume gjera jemi te perafert me rumunet
ndersa vllehet jane shqiptar nuk jane popull tjeter jane ilir te latinizuar ashtu si shkruajti edhe nje tjeter ketu
jeshét prèmè ne aliarèm
jeshèm more jeshèm
po drita skeshèm
Shqipetaret jane te ngjashem me Zulut :P
Trimi Mire Me Shoqe Shume
Krijoni Kontakt