Close

Rezultati i Sondazhit: Shqiptaret me cilin popull jane me te ngjashem?

Votues
240. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Malazezet

37 15.42%
  • Sllavomaqedonet

2 0.83%
  • Bullgaret

5 2.08%
  • Greket

37 15.42%
  • Rumunet

26 10.83%
  • Vllehet

26 10.83%
  • Serbet

3 1.25%
  • Boshnjaket

19 7.92%
  • Kroatet

16 6.67%
  • Italianet

69 28.75%
Faqja 7 prej 45 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 445
    i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Postuar më parë nga Borix
    Kjo eshte nje nga temat me te pakuptimta te portofolit te ketij forumi, sepse niset me nje nga pyetjet me idiote qe mund te beje qenia njerezore.

E vertete eshte se si pyetje eshte delikate dhe cenuese ndaj vete qenjes njerzore mirepo se besoj qe hapesi i temes ka menduar per kete, por qe se edeh te huajt benin keto pyetje dikur se si duken shqiptaret dhe ne ken perngjajne mirepo ishte shekulli i XIX ku me siguri lexuesi europian i asaj kohe ka patur nevoj te diej se paku se si duken keta shqiptar pa e patur iden tek racizmi qe sot ne njohim ne kete boten globale.
    !

Kreksi me gjithe respektin gjithmon qe kom pas per ty, por thom drejten keto kohet e fundit sikur mos mu kon aj kreksi i vjeter eu fut dikush ne user tondin.

Jo Kreks jo eshte nje nga temat shtylle te kesaj kategori ...kjo rubrike quhet ANTROPOLOGJI ( a nuk osht kjo rubrike Antropologji apo jam gabim?)...besoj se e din kuptimin e fjales aq ma teper ti si adhurues i historise keto gjera nuk kisha besu qe kishe reagu kete menyre...antropologjia eshte nje nga shtyllat kryesore te Historise dhe ti je duke anashkaluar si mu kon ndonje coban e jo historian, boll po cuditem...ti njesoj reagojshe edhe ne temen tjeter per Shkozen pa asnje arsyje...s;di qka u bo me ty.....kesi lloj temash ki plot neper forume nderkombetare.

nejse boll u mundova me ta kuptu shkrimin kurgjo nuk te kuptova jom i sigurte as vet nuk e din se cfare ke dash me thon, je jashte temes komplet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Nqs nuk eshte keshtu siç tha bleripz, atehere si spjegohet fakti qe mergimtaret Shqiptar (si p.sh une) qe punojne ne boten perendimore, gjithmone e njohin njeri tjetrin vetem nga pamja pa e folur asnje fjale fare, dhe kurre nuk i ngatrrojne Shqiptaret me ndonje popull tjeter ose me keta popujt qe i keni cekur ne sontazh.
    eshte e vertete kjo , ne shqiptaret ketu ne itali ne shumicen e rasteve dallojme njeri tjetrin qe ne shikim, dhe kuptohet heshtim dhe i rrime larg njeri tjetrit. E kemi kete aftesi per ta dalluar rracen tone instiktivisht.

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Të gjitha rracat e njohin njëra tjetrën.... do të thoja se kjo bën pjesë në komunikimin telepatik që njeriu ende është në hapat e parë, mjafton të shikosh një person në sy dhe e kupton se është i huaj.

Ps: Ne shqiptarët njihemi nga "zogu" që na ka bërë xhaxhi në krah, brezat e rinj po ngelin pa "zog"
    Jeta ime, mban emrin e saj..

i/e regjistruar Maska e Baraliris
    Anëtarësuar
    18-05-2008
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    21
    Mos flisni budallallëqe o Shqip folës !
    1 - Vlah ( Vllehë ) rrjedhë nga Gjermanishtja e vjetër do të thotë : bari , çoban(Turqizëm) !
    2 - Grekët nuk janë në shumicë me origjina Shqipëtare , e kjo është vërtetuar me teste gjenetike . Mbi 45% e Grekëve kanë të njëjtën ADN të Armenëve vetëm 15% kanë ADN të ngjashme me Shqipëtarët !
    3 - Vetëm Kroatët e Dalmacisë kanë ngjashmëri gjenetike me Shqipëtarët !
    4 - Me Serbët nuk kemi asnjë lidhje përveç se me Sanxhakasit ( në ADN ) !
    5 - Kemi një ngjashmëri të kosiderueshme gjenetike me Boshnjakët 25% dhe sidomos me Hercegovinasit 35% !
    6 - Rumunët ? Shkoni e vrisni veten ! ADN-ja Shqipëtare nuk korrespondon as me 1% me atë Rumune !
    7 - Bullgarët nuk kanë as ADN Indo-Evropiane ! Dihen origjinat Uraliko - Altaike të Bullgarëve !
    8 - IRJEM-asit , shumë ngjashmëri gjenetike !
    9 - Italianët bashkë me Shqipëtarët e Trakët(të zhdukur) formojnë gjenotipin e Mesdheut qendror , prandaj kemi ngjashmëri të mëdha në rang gjenotipi !
    10 - Së fundmi ato për të cilët votova , Malazezët :
    a) Malësi = Mali Zi , shumë të ngjashme !
    b) Rozeli më shek.XV pas epokës së re , e quan Stefan Chernovichin : princin më të rëndësishëm Shqipëtarë pas Gjergjit të Kastriotëve " Princit të Arbërit " !
    c) Po në hartën e Rozelit të 1462 Mali Zi quhet provinca më veriore Shqipëtare !
    ç) Malazezët nuk mbajnë kostume të ngjashëm me asnjë popull tjetër Sllav , por mbajnë veshjet tipike Gege , të ngjashme me ato të Kosovës !
    d) E së fundmi testet gjenetike i lanë pak imagjinatës , mbi 80% të njëjtën ADN me Shqipëtarët !

Para lirisë !

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Pajtohem me ju i nderuari Baraaliris !

Jo vetem ne kete tem por me interesuan edhe ragimet tuaj ne disa tema vijuese.

shendet

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga Baraliris Lexo Postimin
    1 - Vlah ( Vllehë ) rrjedhë nga Gjermanishtja e vjetër do të thotë : bari , çoban(Turqizëm) !
    2 - Grekët nuk janë në shumicë me origjina Shqipëtare , e kjo është vërtetuar me teste gjenetike . Mbi 45% e Grekëve kanë të njëjtën ADN të Armenëve vetëm 15% kanë ADN të ngjashme me Shqipëtarët !
    5 - Kemi një ngjashmëri të kosiderueshme gjenetike me Boshnjakët 25% dhe sidomos me Hercegovinasit 35% !
    6 - Rumunët ? Shkoni e vrisni veten ! ADN-ja Shqipëtare nuk korrespondon as me 1% me atë Rumune !
    7 - Bullgarët nuk kanë as ADN Indo-Evropiane ! Dihen origjinat Uraliko - Altaike të Bullgarëve !
    9 - Italianët bashkë me Shqipëtarët e Trakët(të zhdukur) formojnë gjenotipin e Mesdheut qendror , prandaj kemi ngjashmëri të mëdha në rang gjenotipi !
    b) Rozeli më shek.XV pas epokës së re , e quan Stefan Chernovichin : princin më të rëndësishëm Shqipëtarë pas Gjergjit të Kastriotëve " Princit të Arbërit " !
    c) Po në hartën e Rozelit të 1462 Mali Zi quhet provinca më veriore Shqipëtare !
    ç) Malazezët nuk mbajnë kostume të ngjashëm me asnjë popull tjetër Sllav , por mbajnë veshjet tipike Gege , të ngjashme me ato të Kosovës !
    d) E së fundmi testet gjenetike i lanë pak imagjinatës , mbi 80% të njëjtën ADN me Shqipëtarët !

Para lirisë !
    E para Gjenetika ska te bej ose pjeserisht asgje me Fenotipin e jashtem (tiparet/fizionomine).

5) dhe 6) Gjenetikisht jemi me te perafert me Rumunet/Serbet se sa Boshnjaket (Rishiko haplogrupet me mire)

7) Bullgaret gjenetikisht jane totalisht European, dhe jane me te perafer me Shqiptaret se sa Boshnjaket qe pretenton ti!

10) Shqiptaret dhe Italianet jane komplet te ndryshem gjenotipisht, se ku bazohesh ti nje zot e din.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 23-05-2008 më 06:28

i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anëtarësuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899

Para lirisë !
    Shum kjart e ke spjeguar te lumt
    une mendoj ne italiane kemi mes shumti .
    edhe per malazezet thon kan qen shqiptar , dhe sot kan ca tradita tona ata ende pjekun flija me saxh , kan renditjen shtepijak si ne , dhe shum gjera .

edhe me greket kemi ngjajshmeri .

Por edhe me turqit kemi ngjajshmeri , ani ca burra me mustaqe thuaj se jan Ibrahim Taklasis , se di cfar mendoni ju per turqit ?

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Nuk i njof greket , italianet , ne fakt e di se me greket nje gje sna shkon e ajo esht homoseksualizmi te greket esht me i shfaquri ne bot , te shqiptaret dicka e panjohur.
    Me boshnjaket kam verejt disa ngjasi , ndoshta per shkak te besimit te njejt , por edhe kan nje mentalitet dicka si i joni .
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    S'ke pse merzitesh per boshnjaket, ata si ne kne mbetur te kyçyr me nje mentaliet te njejte si tonin, mjerishte qe flasin një gjuhe sllave, perndryshe ata jane Jo sllave.

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Edhe pohimit qe fjala Vllah vjen nga gjermanishtja e vjeter i thone ne gjermanishten e re Scheisse.

Vllahet deshirojne qe emri i tyre te na ishte nga gjermanishtja e vjeter por ne shqiptaret e dijme se prej nga vjen emrtimi i tyre Vllah, dhe neve nuk na han palla shume se a iu pelqen atyre ky fakt a jo, se neve sot na vjen gerrdi edhe me shum nga ta, sesa atyre nga ne.

Kush dreqin eshte "Rozeli" i shek. XV qe nuk po mundem ta gjej askund, a ka mundesi te shkruash emrin e tije ashtu siç e shkruan e gjith bota, se s'po dihet kush eshte ai far "Rozeli". Silli referencat per pohimet e tije per Stefan Crnojeviqin.

Faqja 7 prej 45 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  3. Rugova: Kosova duhet te kete flamur te vete
    Nga Shën Albani në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 14:51
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •