Close

Rezultati i Sondazhit: Shqiptaret me cilin popull jane me te ngjashem?

Votues
240. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Malazezet

37 15.42%
  • Sllavomaqedonet

2 0.83%
  • Bullgaret

5 2.08%
  • Greket

37 15.42%
  • Rumunet

26 10.83%
  • Vllehet

26 10.83%
  • Serbet

3 1.25%
  • Boshnjaket

19 7.92%
  • Kroatet

16 6.67%
  • Italianet

69 28.75%
Faqja 41 prej 45 FillimFillim ... 313940414243 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 401 deri 410 prej 445
    kaoni
    Anëtarësuar
    30-08-2011
    Vendndodhja
    ne greqi
    Postime
    14
    jam i bindu se nga ana e zakoneve iu ngjajme gjeorgjianeve po nuk e vertetoj dot

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-03-2006
    Postime
    141
    Sondazhi qenka i limituar vetem me disa popuj ,sakt nuk mund ta dij askush se kujt i gjasojm ,por disi i kam verejt Spanjollet ,po ecshin ne grupe , po bisedojshin me ze te lart ,disa veti qe ikemi ne Shqiptaret.

po thuaj me te gjithe ballkanin
    me kete teme te vjen mendja ne vend ka shume gallate
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Si nuk u perzien italianet e veriut? Ku e gjete kete ''fakt'' te permjere ti?
    Italianet e veriut jane te perzjere po aq sa edhe te jugut. Bile une ata te veriut sdo i quaja ''italiane'' fare , nqs do marrim per baze pushtimin lombardez apo ate francez e austro-hungarez. Ata jane me shume gjerman sesa italiane.

Sa per temen.
    Vallai me lloj lloj racash perngjame ne.
    Kurd,turk,sllav,gjerman, italiane.

Kryesisht ngjajme me racen mediteriane.
    Sado qe italianet e Veriut mund te jen perzier, prap kan qendrur brenda rraces se bardhe. Kurse Jugu i italise ne vecanti Sicilianet u perzien me Murret. Per kete lloj perzierje e kisha fjalen une.
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga yllbardh Lexo Postimin
    s'na afrohen as te themra këta.....
    Jo, nuk na vine te thembra, greket me ajo raca e bardhe eshte arbanite, e njejta vlen dhe per malazezet.

Kesi vllehe nuk kam pa kurre, sdi qysh doken.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 06-09-2011 më 12:24

nga keta ne liste me Italiante

nga ata jashte liste, me latinet...te grijne me rrena

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Nuk besoj se pyetja ishte e drejt,kjo pyetje eshte sikur ti thuash t`atit se i ngjan te birit,pyetje provokative!!!.
    do ishte me mir sikur te pyetesh se cili nga keta popuj jan te ngjashem me shqiptaret,tung
    Zhduku nga tokat Arbrore, qelbesira Aziatike

Mirë se vini në Harlan Maska e FreeByrd
    Anëtarësuar
    05-02-2011
    Vendndodhja
    Tennessee
    Postime
    1,023
    My friends, with all due respect to this question has only one answer, your neighbors and traditional enemies, the Montenegrins. Both groups have the same gameness, sense of honor, gracious hospitality, blood feuds, courage, lack of fear, stubbornness, tribal pride, love of weapons, independence and love of freedom. For centuries Albanians and Montenegrins crossed each other's border to find refuge and escape blood feuds. Your cultures were almost mirror images of each other like the first cutting of a male child's hair, the sworn virgin that has the status of a male and countless other traditions and behaviors.

You could even argue the Gheg tribes are more like the Montenegrin tribes than the Tosk Albanians.

The question is how did these Illyrian tribes over time turn into Albanians and the Slav influenced Montenegrins.

__________________________________________________ ___

Miqtë e mi, me gjithë respektin e duhur për këtë pyetje ka vetëm një përgjigje, fqinjët tuaj dhe armiq tradicionale, malazezët. Të dy grupet kanë të njëjtën gameness, ndjenja e nderit, mikpritjes hirshme, gjakmarrja, kurajo, mungesa e frikës, kokëfortësia, krenaria fisnore, dashuria e armëve, pavarësisë dhe dashurisë për lirinë. Për shekuj shqiptarëve dhe malazezëve kaluan kufirin e njëri-tjetrit për të gjetur strehim dhe ikin gjakmarrjes. Kultura juaj ishin pothuajse pasqyrë imazhet e njëri-tjetrit, si prerja e parë e flokëve të fëmijës mashkull, virgjëreshë e betuar që ka statusin e një mashkulli dhe traditave të tjera të panumërta dhe sjelljet.

Ju mund edhe të argumentojnë fiset gege janë më shumë si fiset malazeze se shqiptarët Toskë.

Pyetja është se si ka keto fiset ilire për të kthehet kohë në shqiptarët dhe malazezët ndikuar sllave.
    We are the part of the Cosmos that discovered and understands its unfolding story

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga FreeByrd Lexo Postimin

You could even argue the Gheg tribes are more like the Montenegrin tribes than the Tosk Albanians.
    We don't have to argue about that

Gheg tribes and Tosk Albanians are of the same blood, all Albanians. Montenegrins are slavicized Illyrians.
    The region was slavicized within a few centuries
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 15-09-2011 më 13:42

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anëtarësuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Citim Postuar më parë nga Korbi999 Lexo Postimin
    Me turqit 90%.
    Ndoshta familja jote.

Faqja 41 prej 45 FillimFillim ... 313940414243 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  3. Rugova: Kosova duhet te kete flamur te vete
    Nga Shën Albani në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 14:51
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •