jam i bindu se nga ana e zakoneve iu ngjajme gjeorgjianeve po nuk e vertetoj dot
jam i bindu se nga ana e zakoneve iu ngjajme gjeorgjianeve po nuk e vertetoj dot
Sondazhi qenka i limituar vetem me disa popuj ,sakt nuk mund ta dij askush se kujt i gjasojm ,por disi i kam verejt Spanjollet ,po ecshin ne grupe , po bisedojshin me ze te lart ,disa veti qe ikemi ne Shqiptaret.
po thuaj me te gjithe ballkanin
me kete teme te vjen mendja ne vend ka shume gallate
Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...
Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne
nga keta ne liste me Italiante
nga ata jashte liste, me latinet...te grijne me rrena
Nuk besoj se pyetja ishte e drejt,kjo pyetje eshte sikur ti thuash t`atit se i ngjan te birit,pyetje provokative!!!.
do ishte me mir sikur te pyetesh se cili nga keta popuj jan te ngjashem me shqiptaret,tung
Zhduku nga tokat Arbrore, qelbesira Aziatike
My friends, with all due respect to this question has only one answer, your neighbors and traditional enemies, the Montenegrins. Both groups have the same gameness, sense of honor, gracious hospitality, blood feuds, courage, lack of fear, stubbornness, tribal pride, love of weapons, independence and love of freedom. For centuries Albanians and Montenegrins crossed each other's border to find refuge and escape blood feuds. Your cultures were almost mirror images of each other like the first cutting of a male child's hair, the sworn virgin that has the status of a male and countless other traditions and behaviors.
You could even argue the Gheg tribes are more like the Montenegrin tribes than the Tosk Albanians.
The question is how did these Illyrian tribes over time turn into Albanians and the Slav influenced Montenegrins.
__________________________________________________ ___
Miqtë e mi, me gjithë respektin e duhur për këtë pyetje ka vetëm një përgjigje, fqinjët tuaj dhe armiq tradicionale, malazezët. Të dy grupet kanë të njëjtën gameness, ndjenja e nderit, mikpritjes hirshme, gjakmarrja, kurajo, mungesa e frikës, kokëfortësia, krenaria fisnore, dashuria e armëve, pavarësisë dhe dashurisë për lirinë. Për shekuj shqiptarëve dhe malazezëve kaluan kufirin e njëri-tjetrit për të gjetur strehim dhe ikin gjakmarrjes. Kultura juaj ishin pothuajse pasqyrë imazhet e njëri-tjetrit, si prerja e parë e flokëve të fëmijës mashkull, virgjëreshë e betuar që ka statusin e një mashkulli dhe traditave të tjera të panumërta dhe sjelljet.
Ju mund edhe të argumentojnë fiset gege janë më shumë si fiset malazeze se shqiptarët Toskë.
Pyetja është se si ka keto fiset ilire për të kthehet kohë në shqiptarët dhe malazezët ndikuar sllave.
We are the part of the Cosmos that discovered and understands its unfolding story
Krijoni Kontakt