O Kus999 (ne gjuhen turke qe do te thote korb), ti flet me bindje fetare sepse ashtu e ke trunin te programuar e nuk je gjendje te flasesh me logjiken tende. Ti si arrite ne perfundim qe 90% e shqiptareve qenkan te ngjashem me turqit?
Pa shiko njehere debutetet dhe ministrat turk, futbollistet apo kengetaret-artistet me te famshem se sa ngjajne me neve. Nuk po te pyes per studime te mirfillta antropologjike sepse e di qe nuk i koncepton dot.
Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 01-09-2011 më 20:53
Duke i lexuar disa komente,duke i pare ngjarjet qe po ndodhin ne mes te shqiparve,jeni duke i ngjare Magjupve.
Muzika Magjupe (Tallava)
Veshja Magjupe
Parlament Magjup (Majmuna)
....
....
....
....
....
......... Magjup
Perse vazhdoni te ofendoni zoteri? Une jam shqiptar dhe nuk e pranoj te me ofendoni pa patur arsye. Jam i bindur se realiteti eshte i hidhur, i vetndergjegjshem se eshte e pamundur ta ndryshojme ate sipas interesit, megjithate nuk kam rene ne pesimizem dhe mendoj se nje shqiptar i mire duhet ta filloje nga gjuha e bukur shqipe, pervetesimi i saj racionaliteti dhe ngjyrimi emocional, saktesia per t'i dhene bashkekombesve te vet mundesine ta kuptojne , te komunikojne dhe te qajne hallet se bashku. Nuk e ve ne dyshim se ketu ne forum qarkullojne nivele te ndryshme individesh, as nuk dua ta kundershtoj kete fakt, rrjedhimisht juve sinqerisht as kam ndonje predispozim t'ju ndaj nga lenda e pare. Kur nuk arrin te kuptosh disa gjera eshte me mire te pyesesh, bile dhe para se te pyesesh duhet te marresh njohurite fillestare per ate qe do te pyesesh sepse nuk do te jesh ne gjendje te pyesesh per ate qe do te mesosh nga kjo pyetje. Nuk them se jeni i pakultivueshem, sidoqofte vetem me kete: Shqiptaret antropolokisht (dege shkencore per studimin e racave njerezore) mesova aq sa duhet per te mbyllur kete gerricje me nje te pakultivuar.
Ju lutem zoteri mos me citoni perseri, eshte ofendim per mua kur flas me persona qe nuk kane nivel te duhur per diskutim , nuk po ze fare ne fjale kulturen e debatit sepse kam fakte qe eshte term i pakapshem per njerez(?) ne kultivim e siper qe akoma nuk dine shqip.
Salam
Bese dhe hakmarrje.
Le ta leme menjane fene per momentin. Ketu po flasim per tjeter gje. Ne jemi ishim dhe do te vdesim besimtare myslimane, ne ngjajme me turqit ne fisionomi, pse ta mohojme. Myslimanet e vertete jane dhe shqiptare te vertete, jane ne gjendje te kuptojne dhe te vleresojne realitetin shqiptar dhe nuk sprapsen nga fjale te tilla:
Ne direkt jemi shqiptare dhe do te vdesim te tille me shume se cdokush.dhe e gjithe kjo duke u munduar ose shfrytezuar fen Islame "indirekt" per simpati ndaj Kombin Turk .
Selam!
Bese dhe hakmarrje.
Shqiptaret nuk i ngjajne asnje populli tjeter. Mirpo ka shum njerz nga popujt e tjere qe i ngjajne Shiptarve. A thua pse ?
Religion Is Curable
Shih cingenen "Salamin" mundohet te kapet me gabimet ortografike (sidomos qe nuk dallon dialektet krahinore) ne forum haha je tmerriesisht jashte realitetit o cun, ik ore futja nje tundim ne xhami se nuk ke paska mbetur asnje fije neuronesh te dallosh realitetin nga fantazirat e tua sa qe ben monogol me veten. Nese nuk je gjendje ta vertetosh ate pohimin tend atehere zbythu.
Mund t'i dallosh edhe ne Amerike si ne Evrope, ke njerez qe edhe nje kinez se dallon dot nga nje evropian, nuk jane gjithe njesoj.
Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 02-09-2011 më 05:06
Me rumunet me duket se jemi cik te ngjashem, si mentalitet them, dhe pse keto femrat jan cik allasoj. ne fillim me pelqenin, po me te kalur koha shoh qe jan shume fallco na i marrin gjithe djemte shqiptare ...lol dhe keta vdesin per cik
"ce face"![]()
"Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."
Edhe unë e kam dëgjuar këtë, në lidhje me një sër ngjashmërishë ne mes shqiptarëve dhe skocezëve (fjala e dhënë, lidhja e fiseve, fustanellat... etj), por kurrë s'kam lexuar konkretisht ndonjë material që flet për këtë. Po të kishte dikush, do bënte mjaftë mirë ta sillte këtu.
Krijoni Kontakt